X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu mnie Clo przyspiesza owulację ale na długość całego cyklu nie miało wpływu. Trzymam kciuki za super owulację i zieloną kropę

Cafe, w myślach odliczam dni do Twojego drugiego trymestru, tak żeby razem z Tobą spokojnie odetchnąć. A powiedz czy w końcu udało Ci się wyciągnąć od firmy to co chciałaś od nich mieć przed powiedzeniem o ciąży? jeśli nie chcesz-nie pisz, tak mi się przypomniało a nie mogę znaleźć czy o tym pisałaś. Zdrówka życzę

nick nieaktualny, caffe, gosia7122, Andzia33, Bursztyn, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:

Cafe, w myślach odliczam dni do Twojego drugiego trymestru, tak żeby razem z Tobą spokojnie odetchnąć. A powiedz czy w końcu udało Ci się wyciągnąć od firmy to co chciałaś od nich mieć przed powiedzeniem o ciąży? jeśli nie chcesz-nie pisz, tak mi się przypomniało a nie mogę znaleźć czy o tym pisałaś. Zdrówka życzę

Można powiedzieć, że uzyskałam to co chciałam, ale że tak powiem, jeszcze się to nie zmaterializowało i czekam na to w tym miesiącu.
    W pracy szefostwo wie o mojej ciąży od czasu gdy zaczęłam plamić i poszłam na urlop, także wiedzą na czym stoją :)

Miałam mieć dzisiaj wyniki badań, ale zgubili mój mocz :P i jutro mam powtórzyć badanie i wyniki wieczorem. A wizyta u gina w sobotę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 17:58

grosza, Andzia33, nick nieaktualny, Bursztyn, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dagi gratuluję pomysłu i zapału
    ja z młodym do szkoły musimy zrobić bombkę i przeglądałam w poniedziałek neta w poszukiwaniu inspiracji i spodobał mi się bardzo prosty sposób obtoczenia bombki np w ryżu
    tu link
    http://www.mamadomowa.pl/2012/12/bombek-wyklejanie.html
    lub bombki z żarówek
    http://www.we-dwoje.pl/bombki;z;zarowek,artykul,30290.html
    lub
    http://www.we-dwoje.pl/ozdob;bombke;technika;decoupage,artykul,22209.html

DAGI wrote:

Dziewczyny- a jak Wy robicie bombki ze styropianu? Robie kiermasz ozdób swiątecznych i mogłabym coś takiego zrobić, tylko liczę na Wasza pomoc...Moze bym z 20 bombek zrobiła? Rok temu kupiłam figurki gipsowe....szły jak świeże bułeczki. A zbieram na Zieloną Szkołę dla moich uczniów- mam 4 dzieci chorych na autyzm.

A z wieści staraniowych....teraz czekam na efekty.Już 3-4 grudnia bedę miała jakieś wieści, czy coś zaskoczyło, czy nie.

Andzia33, nick nieaktualny, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Wam też zrobienie sobie ozdób choinkowych z różnego rodzaju makaronów :)

Andzia33, grosza, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam ciekawostkę

UWAGA! Testy owulacyjne najlepiej wykonywać późnych wieczorem. To właśnie wtedy hormonu luteinizującego uwalnia się najwięcej.

grosza, nick nieaktualny, Alis lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe muszą byc dobre wyniki,bo dzoidzia dobrze rośnie!

caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Andzia33
  • grosza Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha słodki hamburger to coś nowego :)
    ah jutro zebranie mam w szkole i kilka spraw do załatwienia cały dzień w biegu będzie
    ostatnio nawet rozmiajam się z M :(
    inessa wrote:
    Polarmiś a wiesz nie widziałam słodkiego hamburgera ;-)
    Grosza i Szczęśliwa dziekuje Wam :) <3
    Grosza a co u Ciebie???

Andzia33, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    znalazłam ciekawostkę

UWAGA! Testy owulacyjne najlepiej wykonywać późnych wieczorem. To właśnie wtedy hormonu luteinizującego uwalnia się najwięcej.
    Tak zalecają, ale mnie najpewniejsze (przynajmniej w tym ostatnim cyklu) wychodziły w południe, bo po południu wychodziły inne i już to przetestowałam na sobie.

grosza, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Caffe muszą byc dobre wyniki,bo dzoidzia dobrze rośnie!
    Andzia, nie wiem co z dzidziolem, ale brzuch rośnie :P i nawet luźne długie swetry są już znacząco opięte o.O

grosza, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pięknie Caffe :)
    super - tylko oszczędzaj się w miarę możliwości :) ;)

caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    No to pięknie Caffe :)
    super - tylko oszczędzaj się w miarę możliwości :) ;)
    W miarę jak się da, to się oszczędzam :) w każdym razie, nie robię nic niebezpiecznego :)

grosza, nick nieaktualny, anek42, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Tak zalecają, ale mnie najpewniejsze (przynajmniej w tym ostatnim cyklu) wychodziły w południe, bo po południu wychodziły inne i już to przetestowałam na sobie.
    ja robiłam ok. 17 dzisiaj i wyszedł pozytyw :)

grosza, nick nieaktualny, malgos741, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    ja robiłam ok. 17 dzisiaj i wyszedł pozytyw :)
    Ja nie mówię, że nie, ale u mnie się te popołudniowe nie sprawdzały.

nick nieaktualny, anek42 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie robie testów owulacyjnych !!! nie ufam im!!
    A co do zodób bardzo lubie świecznik zrobiony z pomarańcza i gożdzików w niego powbijanych pieknie pachnie slicznie :) i proste do wykonania

caffe, nick nieaktualny, anek42, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Bo z nimi to jest tylko zabawa :)

nick nieaktualny, Bursztyn lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam takie pachnidełka w zeszłym roku 3 szt :)
    inessa wrote:
    A co do zodób bardzo lubie świecznik zrobiony z pomarańcza i gożdzików w niego powbijanych pieknie pachnie slicznie :) i proste do wykonania

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    INESSA- fajnie,że trafiłaś na takiego lekarza....Mysle,że Wam pomoże. Ja sama miałam 2 poronienia, też mówili,że czasem tak bywa...Ja wierze,że Wam sie uda.
    AGAFBH- piekny masz avatarek. e dwie krechy- oj przy córce takowe miałam..Piekne czasy- do dzis ma e testy ;)

Dziewczyny- a jak Wy robicie bombki ze styropianu? Robie kiermasz ozdób swiątecznych i mogłabym coś takiego zrobić, tylko liczę na Wasza pomoc...Moze bym z 20 bombek zrobiła? Rok temu kupiłam figurki gipsowe....szły jak świeże bułeczki. A zbieram na Zieloną Szkołę dla moich uczniów- mam 4 dzieci chorych na autyzm.

Ja "posiłkuję" się z tych stron

http://rekodzielo.blog.pl/2011/11/28/jak-wykonac-wstazkowa-bombke/

http://rekodzielo.blog.pl/2013/11/03/bombka-114/

• Iwone Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    WIesz ja kupowałam w hurtowni papierniczej, ale chyba mozna zamówić przez allegro i tam są też rozne rozmiary bombek mozna też kupić w kształcie choinki i pięknie na zielono przyozdobic i jakieś delikatne nawet bombki :)
    Na allegro są najtańsze bombki i wstążeczki. Warto poszukać czy jest odbiór osobisty, bo wtedy wychodzi jeszcze taniej

• Iwone Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    kruszonka w makowcu? nie znam
    kurcze jak ja mało wiem o wypiekach
    ja to jadę tylko to moje majonezowe albo murzynka, lub tort bezowy z kremem a tak lipa
    Musiałabyś spróbować prawdziwego śląskiego makowego kołocza :)

nick nieaktualny, Reni lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Caffe, mam dokladnie tak samo

nick nieaktualny, caffe lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 1699 1700 1701 1702 1703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ