X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe kolezanki, z nami zawsze jest ok, wspieramy sie i rozsmieszamy
    Bursztynku, wspaniale przezyc cos takiego, prawda? Faktycznie u nas mogliby takibzwyczaj wprowadzic, pamietam jak w czerwcu 2001 skonczylam sudia, jak to sie odbylo -kolejka do sekretariatu po dyplm i dowidzenia :-)

Bursztyn, Simba, anna maria, megan8, grosza, Andzia33, Parka lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Witajcie nowe kolezanki, z nami zawsze jest ok, wspieramy sie i rozsmieszamy
    Bursztynku, wspaniale przezyc cos takiego, prawda? Faktycznie u nas mogliby takibzwyczaj wprowadzic, pamietam jak w czerwcu 2001 skonczylam sudia, jak to sie odbylo -kolejka do sekretariatu po dyplm i dowidzenia :-)
    tak Agus, uczucie wspaniale :)
    ja tez konczylam pierwsze studia w PL w 2001,no i bylo tak jak mowisz :/

anna maria, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe kolezanki :)

Simba, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek dzięki za dedykację - rozmarzyłam się :)

Bursztynku gratuluję - musiało być mega przeżycie...:)

Simba - tak doczytałam już i sama się śmiałam z tych ramion - z tym, że ja doczytałam, że to nie jest od narkozy , a od laparo - ponieważ wstrzykują dużą ilość dwutlenku węgla i jakoś od przepony odpija to na ramiona i barki..:) ALe ja wcześniej nie słyszałam o tym nic a nic..

Simba - jeśli jeszcze czytasz - to powiedz mi - jakie miałaś zalecenia ze wstrzemięźliwością? Bo trochę szkoda mi tego cyklu, ale na siłę też nic nie będę robić. We wtorek idę do ginki swojej dopytać jeszcze, ale to będzie 15 dc, więc może już po ptokach...

anna maria, Bursztyn, samira, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) dzieki dziewczyny za miłe przyjęcie! i gratulacje z okazji obrony. Tez pamietam ten cudowny moment obrony chociaż nie mam zbyt wielkich osiągnięć na tym polu - studiowałam chyba z 10 lat z przerwami, ale w końcu wylądowałam jako eksternistka na UJ czego absolutnie nie żałuję - dopiero na koniec polubiłam swoje studia dzieki mojej wspaniałej promotorce:)

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Myszonek dzięki za dedykację - rozmarzyłam się :)

Bursztynku gratuluję - musiało być mega przeżycie...:)

Simba - tak doczytałam już i sama się śmiałam z tych ramion - z tym, że ja doczytałam, że to nie jest od narkozy , a od laparo - ponieważ wstrzykują dużą ilość dwutlenku węgla i jakoś od przepony odpija to na ramiona i barki..:) ALe ja wcześniej nie słyszałam o tym nic a nic..

Simba - jeśli jeszcze czytasz - to powiedz mi - jakie miałaś zalecenia ze wstrzemięźliwością? Bo trochę szkoda mi tego cyklu, ale na siłę też nic nie będę robić. We wtorek idę do ginki swojej dopytać jeszcze, ale to będzie 15 dc, więc może już po ptokach...

Mnie gin powiedział ze od następnego cyklu, zreszta kilka dni po trochę krwawiłam (co jest normalne) wiec mało komfortowo na starania... A tez wyszłam ze szpitala w dni owulacji. Myśle ze odpuść ten cykl, jeden miesiąc w tą czy w tą ;)
    A z tymi bólami jest pewnie jak doczytalas - mnie to anestezjolog przed zabiegiem tłumaczyła, a byłam trochę zamotana, wiec mogłam coś pomieszać.

Andzia33 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba a u CIebie coś wykazała laparo?

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bozia, dobrze ze masz juz tonza soba, dobrze, ze okazalo sie, ze wszystko jest ok :-)
    Inessa pytala o objawy, biust boli mnie i piecze jak diabli, czasem mam mdlosci, bezsennosc i wlasnie zjadlam cztery sledzie z cebula, wiecej nie ma :-)
    TO może teraz zajmij się jakąś kremówką ;) Corka już wie? :)

Simba lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam histeroskopię operacyjną (mięśniak wypełniał całą jamę macicy). OK miesiąca po zabiegu - na badaniu kontrolnym gin mi powiedział, że mam jechać do domu i brać się ostro do pracy (czytaj serduszkowania).

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie małe ogniska endometriozy i trochę niedrożny lewy jajnik, ktory został udrozniony. I faktycznie od operacji o wiele lepiej znoszę okres (chociaż wolałabym go w ogóle nie znosić;) no i czekam... Oczywiście pierwszy cykl po operacji miałam juz urojona ciąże - po prostu byłam pewna:) jeszcze sie tutaj po cichu waszymi wpisami nakrecalam, no i nic. Ale to nie jest moje ostatnie słowo:)

anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    :) dzieki dziewczyny za miłe przyjęcie! i gratulacje z okazji obrony. Tez pamietam ten cudowny moment obrony chociaż nie mam zbyt wielkich osiągnięć na tym polu - studiowałam chyba z 10 lat z przerwami, ale w końcu wylądowałam jako eksternistka na UJ czego absolutnie nie żałuję - dopiero na koniec polubiłam swoje studia dzieki mojej wspaniałej promotorce:)
    Witam nowa kolezanke. Bursztyn to dopiero miala promotora;_) ,ach co to byl za mezczyzna.....

Simba, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli z Waszych wpisów wynika, że jednak powinnam ten cykl odpuścić...zresztą na razie to jestem tak wypluta, że ledwo zipię..:) ALe to pewnie za kilka dni minie...:)

Simba - to się nie ukrywaj gdzieś tam w kuluarach - tylko się tu z nami na bieżąco dziel wszystkim..w grupie raźniej...;)

Simba, ania.g, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak..promotor Bursztynka jak widać - również zachęcił ją do nauki....nawet w kuchni...;)

anna maria, Myszonek, Bursztyn, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Czyli z Waszych wpisów wynika, że jednak powinnam ten cykl odpuścić...zresztą na razie to jestem tak wypluta, że ledwo zipię..:) ALe to pewnie za kilka dni minie...:)

Simba - to się nie ukrywaj gdzieś tam w kuluarach - tylko się tu z nami na bieżąco dziel wszystkim..w grupie raźniej...;)

Spoko będę pisać;) no może nie o wszystkim, bo przyrzekam ze jestem straszna gadułą.
    Chyba muszę nadrobić forum, bo ten promotor Bursztyna mi umknął a widzę że to jakiś forumowy celebryta;)

anna maria, Bursztyn, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mozna nawet na ten temat napisac prace magisterska.

Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli to nie tajemnica ;) napisz coś więcej o ty mięśniaku - jaki był duży? Czy wiesz jaki on był? Obawiam się, że mnie też może czekać taki zabieg, ale nie wiem czy dotyczy to tylko mieśniaków na szypule. Czy laparoskopowo usuwa się też inne?
    Myszonek wrote:
    Ja miałam histeroskopię operacyjną (mięśniak wypełniał całą jamę macicy). OK miesiąca po zabiegu - na badaniu kontrolnym gin mi powiedział, że mam jechać do domu i brać się ostro do pracy (czytaj serduszkowania).

anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Simba Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra Babeczki, miłego wieczoru!

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Witam nowa kolezanke. Bursztyn to dopiero miala promotora;_) ,ach co to byl za mezczyzna.....
    hahahah...mile mam wspomnienia, i jakich lunch chyba jednak z nim zalicze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 22:28

anna maria, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Tak..promotor Bursztynka jak widać - również zachęcił ją do nauki....nawet w kuchni...;)
    skutecznie ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Jeżeli to nie tajemnica ;) napisz coś więcej o ty mięśniaku - jaki był duży? Czy wiesz jaki on był? Obawiam się, że mnie też może czekać taki zabieg, ale nie wiem czy dotyczy to tylko mieśniaków na szypule. Czy laparoskopowo usuwa się też inne?
    Mango widze ze powoli sie przymiezasz do zabiegu usuniecia miesniaka? Dzielna dziewczynka dasz rade ,jako ze jestes z Poznania tak jak ja to mam do Ciebie slabosc .

Bursztyn, samira, Mango, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 1711 1712 1713 1714 1715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ