X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki samira!
    mi nie chodzi o branie zasiłku,bo po załatwieniu sprawy z ubezpieczeniem ,się wyrejestruję [taki mały przekręt].
    Za pobyt w szpitalu nie dostałam nic ,bo byłam 2*po 3 dni ,a trzeba byc min 6,tak więc spróbuję teraz,wkońcu na coś te składki płacę hihihi

samira lubi tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,
    Promyczku, jesteśmy z Tobą
    Myszonek trzymam kciuki za walkę o dzieciątko ;-) jak zresztą każdej z Was
    a ja dziś mam dzień do dupy, niedobrze mi, zmęczona jestem i jeszcze chore dziecko wymaga non stop mojej obecności.........
    miłego dnia

Andzia33, Myszonek, Bursztyn, promyk lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już pisałam wcześniej ,o koleżance ,która ma mięśniaka i gin powiedział jej ,że albo usunięcie ,ale wtedy zrosty itd. albo terapia hormonalna za 1000 na miesiąc,albo ciąża-no i to było w lutym ,od sierpnia ma faceta[bo była panną] i jest od miesiąca w ciązy.
    Więc głowy do góry!

Mango, Myszonek, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Ja miałam histeroskopię operacyjną (mięśniak wypełniał całą jamę macicy). OK miesiąca po zabiegu - na badaniu kontrolnym gin mi powiedział, że mam jechać do domu i brać się ostro do pracy (czytaj serduszkowania).

Ja też miałam mięśniaki 3 szt. jeden na szypule na zewnątrz maciy ale ogromny i dwa mniejsze podsurowicówkowe czyli też rosły na zewnątrz jamy macicy. Operacja pod koniec maja i dopiero teraz pozwolili mi próbować :( A czekałam przez te miesiące jak na szpilkach na start i tak próbowałam już w zeszłym miesiącu trochę nie legalnie.

Myszonek, Andzia33, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dzisiaj odpoczywam po wczorajszym sprzataniu, gotowaniu , podejmowaniu gosci.

Ciezarowki - zycze spokojnego weekendu, braku mdlosci i duzo snu.

Reszte dziewczyn pozdrawiam.

1321900biykh6lro5.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 12:16

Myszonek, Andzia33, Bursztyn, gosia7122, grosza, megan8, bliska77, malajka lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

i tak próbowałam już w zeszłym miesiącu trochę nie legalnie.[/QUOTE]

Oj oj oj :) nieładnie nie słuchać lekarzy ;)
    Masz za to "like" ode mnie

życzę powodzenia.

Andzia33, Kate 75, Mango, bliska77, Parka lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Niestety cierpliwość nie jest moją najmocniejszą cechą ;)
    To samo będzie z testami nie wytrzymam do dnia spodziewanej @, prawdopodobnie zacznę 3 4 dni wcześniej chociaż zawsze zakładam, że doczekam. Tak na wszelki wypadek i słabości mojego charakteru już zakupiłam 6 szt. testów.:)

Andzia33, Myszonek, samira, bliska77 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leżą 4 w szufladzie przy łóżku i nie mogą się doczekać wtorku.
    O mało z szuflady nie wyskoczą.

Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:

Promyczki nadziei :) Będzie dobrze. ODWAGI.
    O tą odwagę najbardziej chodzi ;) A ile czasu miałaś odczekać ze staraniami po tym zabiegu?
    Dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi i cierpliwość, ale jeszcze nie miałam okazji porozmawiać z kimś, kto przeszedł taki zabieg.

Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko cykl, w którym miałam zabieg.
    W następnym cyklu miałam wizytę kontrolną (akurat wyszło tuż przed owulacją) i lekarz kazał się starać.

Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Tylko cykl, w którym miałam zabieg.
    W następnym cyklu miałam wizytę kontrolną (akurat wyszło tuż przed owulacją) i lekarz kazał się starać.
    Oooooooooo A moja gin mówiła coś o roku .... Dla mnie to za długo :( Ja już nie mam tyle czasu :( ze względu na wiek :(

Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic, zjadło mi wiadomość przed zapisem, piszę jeszcze raz.

Wiem,że biologia ma swoje prawa ALE
    wszystkie jesteśmy w XXI wieku :P

A tak dla odwagi:
    Trafiłam do Poznania na Polną, na oddział ginekologia III,
    Lekarze ok, położne też super.
    Moja wizyta na sali operacyjnej i pooperacyjnej trwała łącznie niecałe 2,5 godziny.
    Brzuch bolał tylko w dniu zabiegu (tak ciągnęło trochę, że jak szłam do wc, to bałam się wyprostować). Na drugi dzień było ok.

@ po zabiegu - niebo a ziemia. Powiedziałam gin, że takie @ to mogę mieć (popatrzcie, a teraz nie chcę żadnej, haha). Teraz nawet nie śmiem narzekać na ból miesiączkowy. Lekarz porównał, to jak mnie bolało przed zabiegiem do objawów ostrego brzucha, czy bólów porodowych (a w ciąży nigdy nie byłam).

Lekarzem nie jestem, każdy przypadek inny ale skoro latek nam nie ubywa, to po co czekać?
    Może zasięgnij opinii w ginekologicznej przychodni przyszpitalnej na Polnej?

Andzia33, Mango, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak powoli zbieram się do tego :( I to z dużym naciskiem na "powoli", bo okropnie się boję :(

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj , pomóc Ci się zabrać??

Będę się wybierała do Poznania do przychodni. Mam Cię zabrać po drodze?? Nie wiem jeszcze kiedy, bo czekam, co wyjdzie mi z tego cyklu. Tak czy owak, niezależnie od tego czy wyjdzie @ czy ciąża, mam się zgłosić do lekarza. Tylko nasze dalsze działania są uwarunkowane tym "zielonym cyklem" :)

Andzia33, Mango, anna maria, polarmiś, malgos741, samira, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego weeekenduuuuuu!

Simba lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzajemnie :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    oj , pomóc Ci się zabrać??

Będę się wybierała do Poznania do przychodni. Mam Cię zabrać po drodze?? Nie wiem jeszcze kiedy, bo czekam, co wyjdzie mi z tego cyklu. Tak czy owak, niezależnie od tego czy wyjdzie @ czy ciąża, mam się zgłosić do lekarza. Tylko nasze dalsze działania są uwarunkowane tym "zielonym cyklem" :)
    Muszę to przetrawić ;)Ale dzięki za ofertę ;)
    Mnie dopinguje tylko chęć posiadania dzieciątka, bo nie mam bardzo bolesnych ani obfitych @.

anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Czesc kobietki. Znowu dupa blada....o 3 w nocy tak mnie zarwalo podbrzusze i od razu wiedzialam ze jest po ptakach. Francowata @ wylala z cala sila. A teraz man dola i popijam go lampka martin. Chyba bujne sie do mojej gin i cos opracujemy....ale czy cos to da???? Ja tu moj w UK jak sie nie obejrze to dupa z przodu. Teraz baaaaardzo zaluje ze nie odstawilam tabletek szybciej bez wiedzy mojego m. Trafione czasowo,oboje chetni,wszystko taka jak trzeba tylko efektu brak. Wkur...mnie to zycie na odleglosc
    No dobra ulzylam sobie choc troche, dopije winko i pojde spac. Niestety z @

To nie jest mile..Pocieszajace jednak jest to, ze tutaj zawsze mozesz sie napic o 6ej rano i nikt na ciebie krzywo nie popatrzy;) Stuprocentowe usprawiedliwienie. To i ja sie napije. Skoro ovu postanowilo dzisiaj przesunac mi owulacje na dzien w ktorym nie bylo serduszkowania. Milej soboty dziewczeta!

anna maria, promyk, bliska77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dziewczynki robia sobie ze mnie jajca zamist je wysiadywac ;)

:) jak to w kurniku ;)

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,wita sie nowa 35+ ( a dokladnie 41 ), corka 12 lat, ponad 1,5 roku przytulania sie bez zabezpieczen, 6 miesiecy mocnych staran. Mam nadzieje, ze z Wasza pomoca nasze starania zostana wynagrodzone upragnionym rezultatem :)

Mango, gosia7122, Iwone, anna maria, polarmiś, malgos741, megan8, bliska77, malajka, beates, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1713 1714 1715 1716 1717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ