35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Simba wrote:Spoko będę pisać
no może nie o wszystkim, bo przyrzekam ze jestem straszna gadułą.
Chyba muszę nadrobić forum, bo ten promotor Bursztyna mi umknął a widzę że to jakiś forumowy celebryta;)anna maria, Mango, Andzia33, Simba lubią tę wiadomość
-
malajka wrote:Ten cykl zaczelam z Femara, moze macie jakies doswiadczenie z tym lekiem?
Nie wiem czego sie po nim spodziewac, mam w 10 dc monitoring, ciekawi mnie jak on dziala.
Malajka nie pomyliłaś nazwy leku ?
Femara jest lekiem przeciwnowotworowym stosowanym np. przy leczeniu raka piersiAndzia33 lubi tę wiadomość
-
Iwone wrote:Malajka nie pomyliłaś nazwy leku ?
Femara jest lekiem przeciwnowotworowym stosowanym np. przy leczeniu raka piersi
Tak, Femara nie zostala jeszcze zatwierdzona jako oficjalny lek na plodnosc i jest to lek stosowany przy raku piersi.
Zastepuje Clomid od wielu lat i ma taka sama skutecznosc do tego jest duzo tanszy. Jest juz wiele dzieci Femary i dziewczyny bardzo go sobie chwala glownie dlatego ze nie daje skutkow ubocznych i szybko uwalnia sie z organizmu.
polarmiś, Iwone, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Czesc kobietki. Znowu dupa blada....o 3 w nocy tak mnie zarwalo podbrzusze i od razu wiedzialam ze jest po ptakach. Francowata @ wylala z cala sila. A teraz man dola i popijam go lampka martin. Chyba bujne sie do mojej gin i cos opracujemy....ale czy cos to da???? Ja tu moj w UK jak sie nie obejrze to dupa z przodu. Teraz baaaaardzo zaluje ze nie odstawilam tabletek szybciej bez wiedzy mojego m. Trafione czasowo,oboje chetni,wszystko taka jak trzeba tylko efektu brak. Wkur...mnie to zycie na odleglosc
No dobra ulzylam sobie choc troche, dopije winko i pojde spac. Niestety z @anna maria, Andzia33, bliska77, Bursztyn, gosia7122, gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość
Promyk -
Witam w nowym dniu
Mango wrote:Jeżeli to nie tajemnicanapisz coś więcej o ty mięśniaku - jaki był duży? Czy wiesz jaki on był? Obawiam się, że mnie też może czekać taki zabieg, ale nie wiem czy dotyczy to tylko mieśniaków na szypule. Czy laparoskopowo usuwa się też inne?
Już w skrócie opisuję. Nie podam dokładnych wymiarów mięśniaka, bo wyniki USG zostawiłam lekarzowi. Mam je zabrać od niego następnym razem. Więc przykro mi - nie będzie wersji 3D.
Mięśniak był podśluzówkowy o średnicy 28mm, wyrastał ze ściany przedniej macicy i wypełniał calutką jamę macicy (trzon macicy o wielkości 60x50mm, endometrium 15mm). Na szczęście nie miał wzmożonego unaczynienia.
Ale o tym dowiedział się lekarz już na sali operacyjnej. Przed zabiegiem jeszcze mnie informował, że może się zdarzyć tak, że założy histeroskop diagnostyczny, popatrzy i nic nie zrobi albo, że usunie tylko w części i trzeba będzie powtórzyć 2 lub 3 razy aby całkiem się go pozbyć. Na szczęście udało się w całości podczas jednego zabiegu. Choć do końca taką łatwą pacjentką nie byłam, bo lewatywa na mnie nie działała, a anestezjolog nie chciał mnie znieczulić i zażądał przetoczenia 3 jednostek krwi a mojej AB Rh- nie mieli w szpitalu i banku. Jak widać Ktoś nade mną czuwa, bo w środku nocy ją znaleźli i przetaczali do 4 rano - o 11.00 zabieg, a następnego dnia do domu.
Aaaa - zapomniałam dopisać, że zabieg miałam w PoznaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 08:51
Andzia33, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
promyk wrote:Czesc kobietki. Znowu dupa blada....o 3 w nocy tak mnie zarwalo podbrzusze i od razu wiedzialam ze jest po ptakach. Francowata @ wylala z cala sila. A teraz man dola i popijam go lampka martin. Chyba bujne sie do mojej gin i cos opracujemy....ale czy cos to da???? Ja tu moj w UK jak sie nie obejrze to dupa z przodu. Teraz baaaaardzo zaluje ze nie odstawilam tabletek szybciej bez wiedzy mojego m. Trafione czasowo,oboje chetni,wszystko taka jak trzeba tylko efektu brak. Wkur...mnie to zycie na odleglosc
No dobra ulzylam sobie choc troche, dopije winko i pojde spac. Niestety z @
Trzymaj się Promyku, cały czas miałam nadzieję że zakończy się to u Ciebie na zielono. Ja też żałuję że nie odstawiłam tabletek szybciej ale chciałam najpierw pobrać kwas foliowy i lepiej przygotować organizm. I jeszcze te słowa gina że zaraz po odstawieniu tabletek bardzo łatwo zajść a tu gucio! Jednak nie tracę nadziei i Ty Promyku też nie trać w końcu się uda.Andzia33, bliska77, promyk, malajka lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Bursztyn dołączam moje spóźnione gratulacje:)
Witajcie nowe koleżanki.
Idę na drugą kawę po wczorajszej butelce wina trochę mnie głowa boli... A za oknem mglisto i bangla. Miłego dnia:)Andzia33, bliska77, Simba, Bursztyn lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Myszonek wrote:Witam w nowym dniu
Już w skrócie opisuję. ...
Aaaa - zapomniałam dopisać, że zabieg miałam w PoznaniuJa mam dwa podśluzówkowe ok. 4-5cm. Moja gin sama nie wie czy namawiać mnie na usuwanie, bo ewentualne zrosty też mogą być przeszkodą do zajścia. Mówiła też o możliwości pęknięcia macicy w czasie ewentualnej ciąży - w tym naciętym miejscu. Tak więc odesłała mnie do kogoś innego, ale jeszcze zbieram się na odwagę
No i też jestem z PoznaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 10:28
anna maria, Andzia33, Myszonek, bliska77, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
Witajcie Dziewczęta.
Jak widzę to wczoraj dużo z nas raczyło sie %
I dobrze bo przecież niedługo już nie będziemy mogły, prawda ?
A tymczasem spadam do JW zawieżć paczke dla tego mojego M.
Nich sie chłopak ucieszy na świętasamira, Andzia33, ania.g, bliska77, Myszonek, Bursztyn, malajka lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
Dzień dobry!
Witam nowe koleżanki!
A ja ostatnią sobotę spędzam w tej pracy,potem tylko do pt i nastepna wolna.W pon 2,12 jade podpisac papiery w nowej pracy,i chcę zrobic badania.No i mam plan ,żeby zarejestrowac się w pup ,jako bezrobotna,bo mam ubezpieczenie od ,,utraty pracy,, a dogadaliśmy się z obecnym szefem ,że na świadectwie będzie rozwiązanie za porozumieniem stron.Może się uda,dodatkowa kasa na święta sie przyda.
Samira Ty niedawno sie rejestrowałaś ,powiedz mi jak długo się czeka na decyzję o zarejestrowaniu?samira, bliska77, promyk, malajka lubią tę wiadomość
Andzia33 -
nick nieaktualnyAndzia33 wrote:Dzień dobry!
Witam nowe koleżanki!
A ja ostatnią sobotę spędzam w tej pracy,potem tylko do pt i nastepna wolna.W pon 2,12 jade podpisac papiery w nowej pracy,i chcę zrobic badania.No i mam plan ,żeby zarejestrowac się w pup ,jako bezrobotna,bo mam ubezpieczenie od ,,utraty pracy,, a dogadaliśmy się z obecnym szefem ,że na świadectwie będzie rozwiązanie za porozumieniem stron.Może się uda,dodatkowa kasa na święta sie przyda.
Samira Ty niedawno sie rejestrowałaś ,powiedz mi jak długo się czeka na decyzję o zarejestrowaniu?Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Mango wrote:Mówiła też o możliwości pęknięcia macicy w czasie ewentualnej ciąży - w tym naciętym miejscu. Tak więc odesłała mnie do kogoś innego, ale jeszcze zbieram się na odwagę
No i też jestem z Poznania
Mój lekarz dlatego kazał nam się zabierać do roboty, bo podobno w przypadku całkowitego wypełnienia jamy macicy mięśniakiem lubi ona szybko znów zarastać
Ale do dziś pamiętam jego minę na pierwszej wizycie. Trochę przypominała kota na awatarze Niuty. Kiedy wyznaczył mi termin zabiegu, a ja zapytałam co zrobić jakbym przed zabiegiem zaszła w ciążę? Zrobił wytrzeszcz i mówi, że to raczej nie jest możliwe ale gdyby to i tak nie ma szans na jej rozwój, bo zmiana jest ogromna
Zrozumiałam przyczynę tej miny jak dotarło do mnie (po zabiegu), że tam nie było ani mm miejsca na zarodek.
AAA - małe sprostowanie - zabieg w Poznaniu ale mieszkam w Gorzowie Wlkp.(od 3 lat). A ogólnie to tęsknię z Jelenią Górą, z której pochodzę.
Promyczki nadzieiBędzie dobrze. ODWAGI.
Andzia33, Mango, Bursztyn, promyk, megan8 lubią tę wiadomość