X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • angela Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Losiczka72 wrote:
    Dziewczyny ja też jestem z Poznania :) :) :) Tzn blisko Was:) :) :)

Super kawały :) :) :)

Angela oj chyba coś Ci sie pomyliło. Endo nie może być 21-23 mm chyba 11-13 powyżej 16 to juz rakowe sprawy. Kiedys o tym czytałam. Do zagnierzdzenia potrzebne jest powyzej 7 mm a dziewczyny i tak zachodza powyżej 5 mm.

Ja po łyżeczkowaniu na odbudowę endo brałam omegę 3 po 3 miesiącach miałam już ładne 11 mm.

Miłego wieczoru :) :) :) a mnie cosik dzisiaj w brzuszku kłuje :(

wiem ,że zakręciłam - 5mm troszkę za mało , ale tak 12-13 to idealnie , ja napisałam wymiary pęcherzyków - zakołowana jestem - sorki za wprowadzenie w błąd

bliska77, Losiczka72, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewajoanna wrote:
    Dziś pierwszy dzień w pracy minął super ale to dopiero przedbiegi i mam nadzieje że nie będzie problemów.

Dziś na wieczór pobolewa mnie w krzyżu promieniując na lewą nogę, i czuje się jak napompowana powietrzem. Takie bóle nawet mocniejsze już miałam 2 lata temu po przeprowadzce mam nadzieje że to tylko zwykly ból pleców.

Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy :-)

gin mówił,że to normalne macica się rozciąga i możme promieniować na plecy

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Losiczka72 wrote:
    Dziewczyny ja też jestem z Poznania :) :) :) Tzn blisko Was:) :) :)

Super kawały :) :) :)

Angela oj chyba coś Ci sie pomyliło. Endo nie może być 21-23 mm chyba 11-13 powyżej 16 to juz rakowe sprawy. Kiedys o tym czytałam. Do zagnierzdzenia potrzebne jest powyzej 7 mm a dziewczyny i tak zachodza powyżej 5 mm.

Ja po łyżeczkowaniu na odbudowę endo brałam omegę 3 po 3 miesiącach miałam już ładne 11 mm.

Miłego wieczoru :) :) :) a mnie cosik dzisiaj w brzuszku kłuje :(

wiem ,że zakręciłam - 5mm troszkę za mało , ale tak 12-13 to idealnie , ja napisałam wymiary pęcherzyków - zakołowana jestem - sorki za wprowadzenie w błąd

Też bym chciała być tak skołowana i z tego samego powodu co Ty oczywiście.

bliska77, Bursztyn, angela, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) :) :)

Podpisuje sie pod Polarmisiem :) :) :) tzn marzę żeby być zakręcona przez hormonki ciążowe :) :) :)

Angela ciężarnym wszystko sie wybacza ;) ;) ;)

Miłego dnia dziewczynki .

Bursztyn, samira, angela, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam deszczowo :)

inessa lubi tę wiadomość

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja leżę z jakimś grypskiem. Temperatura mi poszybowała do 39 z kreskami - ledwo żyję Ten cykl też w plecy :(

inessa lubi tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:40

inessa lubi tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    a ja się napisałam tyle że hoho i mi wcięło wpis, wrrrrrr, nie będę odtwarzać, trudno
    Bursztyn, czyli zaczynamy od nowa :-)

angela, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam słonecznie :-)

inessa lubi tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Aga, nasze cykle wlasciwie takie same, moj tylko dzien pozniej sie zaczal :)
    Angela,mam nadzieje ze sie rozpieszczasz ? :)
    Ja dzis rano z tego calego zamieszania, zmeczenia , zapomnialam i nie zmierzylam temp. :(

Nie wiem czy leżenie to rozpieszczanie, ale tego u mnie ostatnio dużo, mamusia spełnia zachcianki - wczoraj pierożki ruskie i z serkiem, dzisiaj kapustka kiszona tylko kwaśna , zawsze byłam słodką dziewczyną - uwielbiałam słodycze a teraz ciągnie zupełnie w inną stronę!Teściowa znosi sterty owoców , a mój mąż stwierdził ostatnio do mojej mamy, że jedyne co mogę robić to obrać sobie jabłko hi..hi.. - mamusia sprztąta i mam zakaz na wszystko - więc chyba jestem rozpieszczana , czego i Wam szybciutko życzę!

bliska77, inessa, megan8, Olena, Bursztyn lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Czesc Dziewuszki, musialam wstac dzis 0 5.45 rano (wczoraj tez zreszta) i jechac na uniwerek do biblioteki. To jest w innym miescie, ale maz mnie zawozi jadac do pracy. Siedzialam wczoraj do 15, i wyprodukowalam tylko pol strony- cholernie duzo czytania przy tym. No i w obcym jezyku. Mam dosc, jestem podlamana. A musze to oddac w przyszly piatek. Popopludniu, pod wieczor powrot do domu i przeprowadzki ciag dalszy. Mam dosc. fizycznie i psychicznie.Teraz siedze w kafejce bo biblioteke otwieraja o 8.30 (jeestem o godzine do tylu w stosunku do polskiego czasu).

Bursztynku - dużo sił życzę. Wiem jak to jest czytać książki w obcym języku, bo też jestem po filologii angielskiej - swego czasu się naczytałam i napisałam - dasz radę!

bliska77, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Bursztyn wrote:
    Ja dzis rano z tego calego zamieszania, zmeczenia , zapomnialam i nie zmierzylam temp. :(

Nie wiem czy leżenie to rozpieszczanie, ale tego u mnie ostatnio dużo, mamusia spełnia zachcianki - wczoraj pierożki ruskie i z serkiem, dzisiaj kapustka kiszona tylko kwaśna , zawsze byłam słodką dziewczyną - uwielbiałam słodycze a teraz ciągnie zupełnie w inną stronę!Teściowa znosi sterty owoców , a mój mąż stwierdził ostatnio do mojej mamy, że jedyne co mogę robić to obrać sobie jabłko hi..hi.. - mamusia sprztąta i mam zakaz na wszystko - więc chyba jestem rozpieszczana , czego i Wam szybciutko życzę!

Hm , Angela najbardziej to Ci zazdroszczę tych pierożków ;-)
    mniam mniam :-)
    i tego że nie musisz sprzątać :-)

angela, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewajoanna wrote:
    Dziś pierwszy dzień w pracy minął super ale to dopiero przedbiegi i mam nadzieje że nie będzie problemów.

Dziś na wieczór pobolewa mnie w krzyżu promieniując na lewą nogę, i czuje się jak napompowana powietrzem. Takie bóle nawet mocniejsze już miałam 2 lata temu po przeprowadzce mam nadzieje że to tylko zwykly ból pleców.

Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy :-)

Fajnie , że w pracy ok :-)
    Dbaj o siebie :-)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    polarmiś wrote:
    angela wrote:
    B.Crow wrote:
    Witajcie dziewczyny :)
    Kilka dni się nie odzywałam ale śledziłam nasze forum,miałam nadzieję że będę mogła obwieścić coś radosnego a tymczasem dziś pojawiła się znów @...
    jakoś tym razem dla mojego zdrowia psychicznego by nie przeżywać znów gigantycznego doła nie pokładałam tyle nadziei że tym razem się uda bo jednak się nie udało...cholera.Powoli tracę nadzieję że kiedykolwiek mi się uda mieć dziecko bo okres przychodzi zawsze jak w zegarku.
    No nic...pozostaje rozpocząć kolejny miesiąc starań.Dzień pierwszy cyklu właśnie się zaczął..
    Pozdrawiam Was ciepło dziewczyny!

Mam jeszcze pytanko - jaka jest prawidłowa grubość endometrium w 21dc?

W trakcie owulacji najlepsze 21-23mm , ale w 21dc nie mam pojęcia, nigdy nie badano mi endometrium w tym dniu - wiary w kolejny cykl i nadziei,że się uda - trzymam kciuki

Moim zdaniem endometrium max do 15 mm.

i masz świętą rację - obudziłam się dziś w nocy i zaczęłam się zastanawiać co ja tam napisłam - myślałam o endometrium, a napisałam rozmiary pęcherzyków - zgadzam się z polarmisiem max do 15mm, grubsze już też nie jest dobre - sorry za pomyłkę pozdrawiam i życzę miłego dnia

Ja miałam około 27 dnia cyklu 5,7 gin powiedział , że jeśli nie ma ciąży to takie jest ok :-)
    i fakt przy 6-7 też się zachodzi podobno :-)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nic nie wiem, mam jakieś skoki temperatur i w ogóle jakoś ten cykl zapowiada się do dupy albo w ogóle się nie zapowiada i o a ja chcę być już w ciąży!!!!!!!!!!

samira, inessa, megan8, angela, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    a ja nic nie wiem, mam jakieś skoki temperatur i w ogóle jakoś ten cykl zapowiada się do dupy albo w ogóle się nie zapowiada i o a ja chcę być już w ciąży!!!!!!!!!!

oj przytulam :* ale nie łamać mi się tu bo tyłek zleje :) będzie dobrze !!!

bliska77, inessa, KaRa, angela, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny dużo już popisałyście, u nas jeszcze piękne słonko ale już zaczynają zbierać się czarne chmury ;)
    Ja leże i najlepsze słowo jakie moge użyć to wyje z bólu tak mnie dziś boli brzuch, nie wyspałam się i momo tabletek jest masakra chyba bede musiała naprawde usunąć tego mięśniaka ale z tym skończą się już moje starania o dzieciątko :( a tak bardzo o nim marze. Lecz jestem wykończona bólem, tabletkami i krwotokami nie wiem co już brać żeby przeszło.
    Lecz cóż mamy nowy dzień dzwonie dziś do lekarza umówić się na wizyte bo on przyjmuje tylko z tego co wiem 3 razy w tyg.
    Dobrego dnia kochane.
    Bursztynku sił życzę w pisaniu!!!

samira, Losiczka72, angela, Olena, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    agafbh wrote:

oj przytulam :* ale nie łamać mi się tu bo tyłek zleje :) będzie dobrze !!!

wiesz co, to raczej zniecierpliwienie jakieś mnie ogarnęło, nie wiem czemu. O załamaniu nie ma mowy, tylko jakoś tak dziwnie, coś temperatury i śluz w tym cyklu jest jakieś dziwne, wszystko od sasa do lasa, no nic, dzięki Samira ;-)

inessa, samira, Losiczka72 lubią tę wiadomość

• KaRa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Czesc Dziewuszki, musialam wstac dzis 0 5.45 rano (wczoraj tez zreszta) i jechac na uniwerek do biblioteki. To jest w innym miescie, ale maz mnie zawozi jadac do pracy. Siedzialam wczoraj do 15, i wyprodukowalam tylko pol strony- cholernie duzo czytania przy tym. No i w obcym jezyku. Mam dosc, jestem podlamana. A musze to oddac w przyszly piatek. Popopludniu, pod wieczor powrot do domu i przeprowadzki ciag dalszy. Mam dosc. fizycznie i psychicznie.Teraz siedze w kafejce bo biblioteke otwieraja o 8.30 (jeestem o godzine do tylu w stosunku do polskiego czasu).

Ojej. Trzymam kciuki Burszyn za ciebie! ja tez robilam magisterke w UK i do dzis dobrze pamietam zapach biblioteki :)i pyszna kawe ze starbucksa na kazdej przerwie :)

samira, bliska77, inessa, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Bursztyn wrote:

Jest taki przesad ze jak kobieta w cizy ma ochote na slone i kwasne to chlopiec sie urodzi.
    Wiec moze beda 2 male urwiski :)

inessa, angela, Bursztyn lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ