X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Karmienie cyckiem oprocz tego ze zdrowsze to przede wszystki ekonomiczniejsze, ale fakt kobieta jest mocno uwiazana. Ja karmilam wylacznie piersią do roku- dziecko innym pokarmem plulo. A przestalam, definitywnie jak skonczyl dwa lata. No ale pierwszy rok siedzialam w domu a poza tym nie znosze gotowac wiec mi bylo wygodniej. No i maly tylko to chcial.
    Ja karmiłam 3 miesiące, bo nie mogłam być w domu. Najpierw ściągałam swój pokarm i zostawiałam w domu, ale jak mały posmakował butli to potem cyca już nie chciał. A gdy już przestał ssać, to mleczarnia nie działała tak jak trzeba i pokarm zaczął zanikać, nawet dojarka nie dawała już rady uciągnąć tyle co potrzeba. Dałam więc sobie spokój.

polarmiś, szczęśliwa 2, Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Witam! Tak apropos owulacji. Używałyście kiedyś mikroskopu owulacyjnego? Stosuje go już jakiś czas. Na początku byłam z niego bardzo zadowolona, ale teraz sama już nie wiem. Mikroskop pokazuje jedno, ovufriend wyznacza swoją datę no a mój organizm jeszcze cos innego.
    Ja kupiłam i u mnie nie zadziałał (testowałam jednocześnie na mikroskopie i testach paskowych) i przestałam korzystać. Na koniec go uprałam, bo nie zauważyłam, że jest w kieszeni polara.

Może ja miałam jakiś kiepski egzemplarz i przez to go nie polecam.

szczęśliwa 2, beates lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Limit cudow sie wyczerpal!
    Misku, Ty znowu z tym limitem :) Cuda sa NIELIMITOWANE !!! :D

szczęśliwa 2, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    wysłałam ci na priv

idę na obiadek ,sam się nie zrobi
    póżniej paznokcie ,henna ,małe SPA w łazience ,nie ma jak to zadbana ciężarna ;D"
    Podziwiam Cie Megan, bo mi sie nie chce nie bedac w ciazy... no i moze dlatego wygladam jak wygladam :/

szczęśliwa 2, Myszonek, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    nie nie odbrze napisałas , wiem ze nikt Ci się nie wtrącał ja tylko dodałam ze to własnie wasza decyzja bo łączyło się to z dyskusją na temat konczenia staran w wieku np 46 lat czyli wyznaczania granic
    więc myslę dodam to o decyzji tylko waszej :-)

Ja po prostu nie byłabym w stanie teraz podjąć decyzji o usunięciu ciąży nawet gdybym miała świadomość, ze dziecko będzie żyło tylko kilka chwil po porodzie. Dla mnie, warto jest czekać nawet na te kilka chwil.

szczęśliwa 2, Bursztyn, Mango, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:52

caffe lubi tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja po prostu nie byłabym w stanie teraz podjąć decyzji o usunięciu ciąży nawet gdybym miała świadomość, ze dziecko będzie żyło tylko kilka chwil po porodzie. Dla mnie, warto jest czekać nawet na te kilka chwil.
    ja podobnie

caffe, Myszonek lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    a ja jeszcze krócej bo miesiąc też wolał butle bo kiedys w szpitalu dostawalo sie umyte nakarmione wiec gdzie by sie męczył maluch z piersi ciągnąc mleko a później to samo już nie miałam :-) mleko wyschło :-)
    ale teraz zobacze a laktator sie przyda :-)
    To ja też poproszę o link, bo w ogóle nie wiem co teraz jest na rynku w tych sprawach. Jeszcze sie nie zajmuję tym, ale link się kiedyś przyda :) a potem mi powiecie co warto kupować, a czego nie :)

szczęśliwa 2, megan8 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byc moze glupie pytanie zadam, ale nie mam w tym doswiadczenia (jeszcze): czy odciaganie pokarmu laktatorem boli?

caffe, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ja podobnie
    Może kilka lat temu bym postąpiła inaczej, nie wiem, ale teraz sobie tego nie wyobrażam, nawet kosztem swojego życia i zdrowia.

Bursztyn lubi tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dziewczyny, byc moze glupie pytanie zadam, ale nie mam w tym doswiadczenia (jeszcze): czy odciaganie pokarmu laktatorem boli?
    Zależy jaki laktator. Jeśli taki co przy okazji podgryza, to może boleć ;)

Nie boli :) Ale z tym laktatorem to trzeba uważać na tyle, zeby sobie cycków nie porozciągać :)

szczęśliwa 2, Bursztyn lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    To ja też poproszę o link, bo w ogóle nie wiem co teraz jest na rynku w tych sprawach. Jeszcze sie nie zajmuję tym, ale link się kiedyś przyda :) a potem mi powiecie co warto kupować, a czego nie :)
    caffe teraz to jest wszystko
    i pewnie 100 rzeczy wcale się nie przyda :-)

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    piękne :-)
    ja niestety chyba bliżej mam do Twojego męża w tym względzie :-)
    ale mnie bardziej męczyły wady genetyczne co zrobić wtedy jeśli będzie żyło z tymi wadami
    chociaz ostatecznie nie wiem co bym zrobiła gdyby wyszło cos nie tak

ja miałam tego samego dnia usg i pobieranie krwi ale wiem ze robią róznie :-)
    tyle ze po tym badaniu krwi + wynik usg daja to do kompa i wychodzi stosunek jakiś tam :-)
    ale skoro i tak byś nie usuwała to nie ma to chyba znaczenia :-)

Ja doskonale rozumiem Ciebie i argumentację mojego m. Jest to rozsądne. Jest to tez ciężkie decydować o czyimś życiu z powodu wad.

Jestem na takim etapie życia, że nie mam siły i nie chcę usuwać ciąży. Nie umiem tego wytłumaczyć dlaczego, jak własnie tylko tak, ze nie zabiję i już.

Na wczorajszej wizycie okazało się, ze maluch dokonał skoku o jeden tydzień do przodu i lekarz zrobił mi to usg, a na pobranie krwi idę do jego przychodni i w ciągu tygodnia będę miała wynik. Stąd ten podział, bo nie byłam przygotowana, ze maluch nadgoni tydzień :)

Bursztyn, szczęśliwa 2, Myszonek, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    caffe teraz to jest wszystko
    i pewnie 100 rzeczy wcale się nie przyda :-)
    Właśnie wiem :)

Ale podobało mi się łóżeczko, którego link chyba megan wstawiała. Ja jednak zamówię z moskitierą, bo u mnie komary są latem.

Natomiast mimo wielu różnych opinii, mam zamiar kupić monitor oddechu taki doczepiany do pieluszki. Nie są to teraz duże pieniądze, a jakoś tak mi chodzi po głowie.

szczęśliwa 2, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny warto obejrzeć zdjęcia i mały artykuł

http://nowahistoria.interia.pl/historia-na-fotografii/tak-sie-rodzilo-w-prl-u-zdjecie,iId,1247371,iAId,94412

Bursztyn, Niuta, megan8 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Zależy jaki laktator. Jeśli taki co przy okazji podgryza, to może boleć ;)

Nie boli :) Ale z tym laktatorem to trzeba uważać na tyle, zeby sobie cycków nie porozciągać :)
    no wlasnie slyszalam, ze laktator cycki moze rozciagnac i myslalam ze kazdy. A ktore nie rozciagaja? Przyznam sie, ze obawiam sie "utraty" cyckow ;) i zastanawiam sie czy karmienie bardzo je niszczy. Ale pewnie to jest indywidualna sprawa.

caffe, szczęśliwa 2, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    dziewczyny warto obejrzeć zdjęcia i mały artykuł

http://nowahistoria.interia.pl/historia-na-fotografii/tak-sie-rodzilo-w-prl-u-zdjecie,iId,1247371,iAId,94412
    niezle

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no wlasnie slyszalam, ze laktator cycki moze rozciagnac i myslalam ze kazdy. A ktore nie rozciagaja? Przyznam sie, ze obawiam sie "utraty" cyckow ;) i zastanawiam sie czy karmienie bardzo je niszczy. Ale pewnie to jest indywidualna sprawa.
    Nie wiem jakie teraz są laktatory, ale chyba te tradycyjne szklane, mniej rozciągały niż te inne elektryczne, czy jakie tam.

Cycków do końca uratować się nie da. Jeśli ktoś nie zamierza karmić długo, to od momentu odstawiania powinno się brac leki na zanikanie mleka.

A w trakcie ciąży piersi się hartuje prysznicem z ciepłej i zimnej wody na przemian żeby były elastyczne.

Mnie się piersi nie porozciągały po pierwszej ciąży, ale nie wiem co będzie teraz. Jak czytam pamiętniki dziewczyn i piszą, że im się powiększyły o 3 rozmiary, to szczerze współczuję, chociaż wiem, że to nie ich wina. Ja teraz mam takie jędrniutkie,ale mieszczą się w dotychczasowym rozmiarze stanika. Fajnie byłoby mieć większe przez jakiś czas, ale wiem, że potem powrót do rzeczywistości byłby bolesny :P

Bursztyn, szczęśliwa 2, megan8 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w

caffe, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
‹‹ 1725 1726 1727 1728 1729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ