X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash jak zajrzysz to napisałam Ci na priv :-)

bliska77 lubi tę wiadomość

hzr10fs.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    w pierwszej ciąży laktatora nie miałam to sie nie znam :-)
    piersi miałam ok i mam co bedzie teraz nie wiem wolałabym te moje z przed ciąży :-P
    z ta laktacją to jak sie czyta to wogóle jest duzo zachodu( no albo mało - pewnie zalezy od wielu czynników ) ale zobacze jak mi to wyjdzie
    co do badan ok rozumiem te róznice czasowe :-)
    decyzje o nie usuwaniu tez rozumiem :-)
    wazne ze masz siłę by mieć taką mysl i tego sie trzymać :-)
    łożeczka sa może podobne ale to co megan wstawiła ma duzo bajerów i cały zestaw wychodzi cenowo ok :-)
    ja po prostu zwlekam z kupnem :-P
    Pokarm się ściąga po to żeby wzmożyć produkcję, a ponieważ ja nie mogłam długo karmić, a gdy mały popróbował, ze z butli łatwiej leci, to już nie bardzo było co ściągać.
    W przypadku kobiet, które mają dużo pokarmu to ważne jest żeby on nie zostawał w cycach żeby się zapalenie nie zrobiło. Mnie się raz zrobiło, ból straszny. To było po kilku dniach od porodu.

Ja to pierwszy raz obejrzałam jakie łóżeczka są w ofercie po tym jak megan wstawiła link, wcześniej nie oglądałam i nadal nie oglądam, ale przynajmniej wiem jak to teraz wygląda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 15:40

szczęśliwa 2, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:53

samira, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,no to miejmy nadzieje ze cycki zostana w dobrej formie :)

tez slyszalam o naprzemiennych prysznicach o ktorych Caffe wspominala, ze bardzo dobrze dzialaja.

szczęśliwa 2, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dziewczyny,no to miejmy nadzieje ze cycki zostana w dobrej formie :)

tez slyszalam o naprzemiennych prysznicach o ktorych Caffe wspominala, ze bardzo dobrze dzialaja.
    Prysznic na brzuch też dobrze robi i myślę, że nie tylko ciężarnym :)

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Prysznic na brzuch też dobrze robi i myślę, że nie tylko ciężarnym :)
    chyba zaczne sie tak prysznicowac, bo zauwazylam ze np.uda i posladki mi jakos obwisly....zastanawiam sie czy cwiczenia moga jakos to podliftowac?

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    chyba zaczne sie tak prysznicowac, bo zauwazylam ze np.uda i posladki mi jakos obwisly....zastanawiam sie czy cwiczenia moga jakos to podliftowac?
    Pewnie jakiś zestaw ćwiczeń dobrze dobranych jest w stanie pomóc, ja się nie bardzo na tym znam. Ale jak się już zacznie ćwiczyć i ujędrniać i rozbudowywać mięśnie siłą rzeczy, to potem to trzeba kontynuować, bo gdy przestaje się ćwiczyc sflaczeją i mogą wyglądać gorzej niż przed ćwiczeniami.

Bursztyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cycki to w duzej mierze sprawa genow.

Dlaczego Viola sie nie odzywa?

Bozia jak brzuszek?

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zastanawiam się, gdzie Olena.

638145bltz6zqhdo.gif

Andzia33 lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Cycki to w duzej mierze sprawa genow.

Dlaczego Viola sie nie odzywa?

Bozia jak brzuszek?

Dokładnie ja genetycznie mam duże i przeraża mnie fakt że w ciąży rosną, jak ja będę wyglądać ;-)
    No właśnie czemu Viola się nie odyzwa?

Andzia33 lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beda jeszcze wieksze, ale oby byly pelne mleka, reszta to szczegol. I tak niie bede po 50 sliczniutkie, no chyba ze poprawisz u chirurga.

malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję trochę słaba - stąd moja mała aktywność na forum, ale czytam..i mam nadzieję za kilka dni wrócić do pełnej formy. Brzuch mnie tylko trochę ciągnie - bardziej czuję się po prostu osłabiona i napompowana tym gazem - ramię prawe bardzo boli i płuca też w pozycji leżącej no i gardło - może od narkozy.....
    We wtorek zapisałam się jednak do mojej ginki - będzie to mój 15 dc - zobaczymy co w środku, no i ściągną mi szwy..)

malgos741, Myszonek, polarmiś, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia zdrowiej nam, współczuję bólu, ja z Samirką również do ginka we wtorek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2013, 19:44

Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, pewnie skutki narkozy i gazu...alei tak jestes twarda babka ze na zakupy dzis polecialas :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku bo już w domu dostaję kota..:) I jak chodzę - to jest o wiele lżej...najgorzej jest się położyć...:) Cieszę się, że mam to już za sobą..:)

Simba, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztynku bo już w domu dostaję kota..:) I jak chodzę - to jest o wiele lżej...najgorzej jest się położyć...:) Cieszę się, że mam to już za sobą..:)
    no pewnie, to przeeciez byl ogromny stres. Teraz juz bedzie z gorki :) Kto wie,moze przed Sylwestrem pojawia sie dwie kreski :) Nie pamietamtylko, czy dzialacie w tym cyklu czy w nastepnym?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co robić Bursztynku. W szpitalu powiedzieli mi, żeby się teraz wstrzymać i zacząć po @. Ale to była taka zdawkowa odpowiedź na moje konkretnie pytanie. Natomiast jak czytam fora o laparo - to większość się stara od razu w tym samym cyklu po kilku dniach. Do wtorku nie będę ryzykować - trudno - najwyżej stracę ten cykl, ale jeśli we wtorek w 15 dc jajko jeszcze będzie i ginka mi pozowli - to może spróbuje jeszcze w tym...:). Może dzidzia czeka - dostałam trochę niespodziewanie awans w pracy od stycznia...- może tak miało być...bo w ciąży nie miałabym szans na to stanowisko :)

bliska77, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Parka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ale się naczytałam... tyle napisałyście, najciekawsze dyskusje mnie ominęły: o skokach w bok i tych najpóźniejszych ciążach ...
    Bardzo ciekawie się to wszystko przeczytało za jednym zamachem, niemniej mam trochę mętlik w głowie. Ja chyba jednak też postawiłabym w którymś momencie granicę starań i mam takie nieodparte wrażenie, że wielkimi krokami się do niej zbliżam, niestety...Bardzo dobrze rozumiem Gosię w tej kwestii

bliska77, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki, u mnie dziś 10 dpo, od 3 dni ciągnie mnie podbrzusze, ale piersi kompletnie nic nie bolą, może tylko czasami trochę są cięższe, w zależności od pory dnia tak odczuwam. Nie udało mi się zrobić tego progesteronu na sprawdzenie czy owu była i teraz pozostaje czekać, jak za 4 dni @ przyjdzie, to znaczy, że owu była tak jak zaznaczył program na wykresie. CAŁE 4 DNI ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór...nie było mnie...ciężkie parę dni...smutne tragiczne...nie wiem czy ktoś zauważył że mnie nie ma...macie tu taki ruch...przywiązałam sie do Was...ale teraz nie wiem już co myśleć co czuję..nie moge Wam napisać co sie stało...i tak by nikomu w głowie sie nie pomieściło...tragedie zdarzaja sie wszedzie we filmach ale nie nam ..teraz wiem że to nie prawda...i nie moge w to uwierzyć...jestem w rozpaczy...dziewczyny spieszcie kochać ludzi tak szybko odchodzą.....

bliska77, samira, polarmiś, grosza, Myszonek, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ