X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazano to masz się dziobać i nie marudzić :-)
    Kasik3033 wrote:
    Ja czuje sie superowo :) zadnych objawow poki co, jedyne utrapeinie to to ze trzeba nadal robic sobie zastrzyki w brzuch, a juz caly prawie siny

inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test bede robic w przyszly wtorek ale cykora mam wielkiego

inessa, malajka, Mango, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik - czyli już się w Tobie bobasy gnieżdżą..jak się z tym czujesz? Wytrzymujesz nerwowo do testowania?

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik - a lekarz prowadzący w jakiś sposób się teraz Tobą opiekuje? Czy zrobili swoje i dopiero masz się zgłosić po testowaniu?

inessa, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, mam nadzieje ze sie gniezdza, ale objawow zero.

Bozia3 wrote:
    Kasik - czyli już się w Tobie bobasy gnieżdżą..jak się z tym czujesz? Wytrzymujesz nerwowo do testowania?

inessa, Myszonek, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik kciukam! Informuj nas proszę jak się czujesz ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 14:55

inessa, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki - to jest pytanie szczególnie do Mango i Ineski ;-)
    Gdzieś mi się rzuciło w oczy że pisałyście coś o omega 3.
    No i interesuje mnie wszystko! Czy warto brać. Czy są jakieś efekty itp.

inessa, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Pepo bardzo Ci współczuję.

Dobrą godzinę zajęło mi przeczytanie tego co wczoraj i dziś pisałyście. Wczoraj dostałam adhd i rzuciłam się w wir sprzątania, męża też pogoniłam do roboty:) Dziś mam wolną chatę bo dzieci zostały na nocleg u babci. Chociaż to dopiero 8 dc to zamierzam skorzystać z okazji (i bez strachu że nalot będzie w sypialni), choćby czysto rekreacyjnie ;)

inessa, polarmiś, bliska77, Simba, Bursztyn, Parka, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • malajka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a my się kłócimy o zmywanie ;-) teraz jest kłótnia, że nie zmywa a wcześniej, że zmywał ale za dużo wody marnował ;-) hahaha
    dostaję białej gorączki jak woda się leje na maksa a on np naczynia układa czy idzie do łazienki do kibla coś z garnka wylać.. albo zbiera naczynia po mieszkaniu a woda się leje..
    dlatego kupimy zmywarkę ;-)
    rozkładania ubrań po krzesłach, fotelach oduczył go pies, bo ściągał spał na nich i wygryzał 5 ząbków z suwaków ;-)
    jak wyjeżdza na 2,3 dni jest ok ale na dłużej to bym nie chciała
    współczuję :-(
    Witajcie Dziewczyny,

Reni podobnie jest u mnie, wszystko musze pokazac, wytlumaczyc a na koniec sie wkurze bo szybciej bedzie jak sama zrobie!
    A zmywarka nic nie da, nie odroznia co mozna a co nie mozna tam wkladac, a tlumaczylam i tak niezapamietal :)
    U mnie zimnica sie zaczela, wieczorami to juz -20 a ja musze z psem na spacer.

Milego dnia

inessa, bliska77, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

km5szbmhoofnwevo.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malajka wrote:
    Witajcie Dziewczyny,

Reni podobnie jest u mnie, wszystko muszę pokazać, wytłumaczyć a na koniec się wkurzę, bo szybciej będzie jak sama zrobię!

Milego dnia

Mnie też trafiało (czasem jeszcze trafi) mocno, jak musiałam tłumaczyć, bo sama zrobię 3x szybciej ALE teraz myślę, że lepiej mi poświęcić trochę czasu na wytłumaczenie (raz, dwa, trzy razy ;) ) a potem mieć spokój, bo Szczęście się nauczy - mówię sobie: czym tu się denerwować, to TYLKO mężczyzna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 16:41

inessa, malajka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy pisze tu o zmywaniu a my nie mamy zmywarki i na razie nie chcemy bo teściowa i tak bedzie zmywać w rekach bo jej nie da sie zmienić ( robi tak zwykle u córki mimo zmywarki zmywa w rekach) a mąż nie zmywa chyba,ze dłużej sam jest to wtedy pozmywa :D :P
    ania.g takie serduszkowanie jest jak nabardziej wskazane moim skromnym zdaniem ponieważ trzeba dbać o relacje z meżęm a nie tylko gonić,ze tak powiem za seksem w dni płodne :D
    Niuta niestety to nie ja biore omega3 ale wiesz o tym chyba dziewczyny pisały we Wspomagaczach :)

ania.g, samira, Myszonek, bliska77, megan8, malajka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, nawet winko kupiłam i kazałam pędem do domu wracać ;)

Myszonek, bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta, znalazłam ciekawy artykuł w necie. Jest tam też kwasach omega 3
    http://www.edziecko.pl/edziecko/1,106747,7877774,Dieta_a_plodnosc___najnowsze_doniesienia_naukowe.html

Niuta, inessa lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Niuta, znalazłam ciekawy artykuł w necie. Jest tam też kwasach omega 3
    http://www.edziecko.pl/edziecko/1,106747,7877774,Dieta_a_plodnosc___najnowsze_doniesienia_naukowe.html

Bardzo fajny artykuł. Jeszcze na niego nie wpadłam, a wydawało mi się że przeczytałam już wszystko ;-)
    Chyba skuszę się na te kwasy omega 3. Nie zaszkodzi spróbować. Chodzi mi po głowie jeszcze lukrecja i dziki yam. Ale na razie zaczne od tych bezpieczniejszych witaminek.

samira, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze tak czytam o Waszych przygodach z mezami i zmywarkami, musze byc obirektywna i pochwalic mojego meza, ja w zasadzie zmywarki nie tykam, serio :-)
    Kasik, trzymamy kciuki, do wtorku jeszcze tydzien ale szybko zleci, zobaczysz :-)
    Jesli sie okaze ze u mnie w brzszku faktyczne rozwja sie dzieciatko (bo jakos nadal nie moge w to uwierzc), to i tak Was nie opuszcze, po prostu nie potrafilabym.
    Zaraz po wizycie w sobote u ginekologa, jesli bedzie ok, to musimy chyba powiedziec corci naszej, bo juz brrzuch zaslaniam jak moge przed jej wariactwami ale np przed chwila oparla mi sie dlonia o dolna czesc brzucha i wstala, to byl ulamek sekundy.....mam nadzieje ze nic sie nie stalo

samira, polarmiś, inessa, Simba, EwaT, malgos741, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Kurcze tak czytam o Waszych przygodach z mezami i zmywarkami, musze byc obirektywna i pochwalic mojego meza, ja w zasadzie zmywarki nie tykam, serio :-)
    Kasik, trzymamy kciuki, do wtorku jeszcze tydzien ale szybko zleci, zobaczysz :-)
    Jesli sie okaze ze u mnie w brzszku faktyczne rozwja sie dzieciatko (bo jakos nadal nie moge w to uwierzc), to i tak Was nie opuszcze, po prostu nie potrafilabym.
    Zaraz po wizycie w sobote u ginekologa, jesli bedzie ok, to musimy chyba powiedziec corci naszej, bo juz brrzuch zaslaniam jak moge przed jej wariactwami ale np przed chwila oparla mi sie dlonia o dolna czesc brzucha i wstala, to byl ulamek sekundy.....mam nadzieje ze nic sie nie stalo

Na peno nic się nie stało ! Przecież strasza siostra nie skrzywdziłaby młodszego rodzeństwa ;-)

samira, Myszonek, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Bardzo fajny artykuł. Jeszcze na niego nie wpadłam, a wydawało mi się że przeczytałam już wszystko ;-)
    Chyba skuszę się na te kwasy omega 3. Nie zaszkodzi spróbować. Chodzi mi po głowie jeszcze lukrecja i dziki yam. Ale na razie zaczne od tych bezpieczniejszych witaminek.
    niuta ja jem omega 3 ,dobre na stawy ,serce,jelita,ukł. nerwowy ,płodność,obniżają ciśnienie ,musi być 1000mg w kapsułce ja mam te http://www.doz.pl/apteka/p60014-Omega-3_Premium_Naturkaps_kapsulki_miekkie_30_szt.

a z lukrecja trzeba uważać bo znacznie może podwyższać ciśnienie krwi !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 17:25

Niuta, Myszonek, inessa, bliska77, EwaT, malgos741 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w nowym tygodniu!

Wyrazy współczucia dla Pepy. Nic nie ukoi bólu i żalu po stracie najbliższych ale czas leczy rany (jakkolwiek banalnie to brzmi) i boli ciut mniej.<3

Usiadłam po pracy podczas gotowania pomidorówki i pomyślałam zajrzę na forum i czytam czytam i w głowie się kręci od mnogości tematów.

Zmywarka temat rzeka szczególnie kontra mąż bynajmniej u mnie w domu. mój nawet nie odróżnia czy naczynia w zmywarce są brudne czy czyste, nie mówiąc o wkładaniu i wyjmowaniu oraz włączaniu :D

Sens życia z dziećmi czy bez, popieram wypowiedź Alis. Grunt to się nie zafiksować w temacie dzieci albo nic. Co pewnie łatwiej powiedzieć niż zrobić, ale chociaż spróbować warto. Ja mam za sobą sporo poświęceń w temacie dojść do etapu starania, bo było tak że nie mogłam w ogóle ich podjąć, głównie ze względu na stan zdrowia i ciała, ale i umysłu (praca). I jak pomyślę, że po tych poświęceniach mi nic nie wyjdzie to chyba .... no właśnie co... i tu wypowiedź Alis jest na miejscu.
    Niuta głowa do góry, ja też lubię domowe winko, sama robię, ale mam sprawdzone problemów nie rozwiązuje, ale na chwilę pomaga. Pewnie jak w grudniu nie wyjdzie sama zakosztuję odrobinę tak aby być w trendzie zdrowego odżywiania bo moje jest "eco" i "hand made" owoce z własnego ogrodu i praca własnych rąk ;)

Szczęście i kłótnie w związku. Bursztyn u ciebie wczoraj kłótnia przez telefon, a u mnie niestety na żywo, fonia i wizja razem nie do zniesienia, do dziś choruję i dodam, że mój nigdzie nie zamierza wyjechać, a ja bym się chętnie go pozbyła na parę dni, żeby ochłonąć i przeboleć.
    Twój Bursztynku wyjechał w czasie na starania, a mój wraca z pracy o takich godzinach że starć się nie chce, i na nic tłumaczenia, że to tylko 3 4 dni w miesiącu, których przesunąć się nie da, choć padła taka propozycja. Tragikomedia po prostu.

Dziewczyny fajnie, że jesteście.
    Pozdrawiam

Niuta, polarmiś, inessa, Simba, bliska77, Myszonek, Bursztyn, malajka, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    niuta ja jem omega 3 ,dobre na stawy ,serce,jelita,ukł. nerwowy ,płodność,obniżają ciśnienie ,musi być 1000mg w kapsułce ja mam te http://www.doz.pl/apteka/p60014-Omega-3_Premium_Naturkaps_kapsulki_miekkie_30_szt.

a z lukrecja trzeba uważać bo znacznie może podwyższać ciśnienie krwi !!
    ja kupiłam te http://www.doz.pl/apteka/p6530-Olimp_Gold_Omega_3_kapsulki_60_szt. A ciśnieniem sie tak bardzo nie martwię bo standardowo mam 60/90.

samira, inessa lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :) Ja zjadam Gold Omega - 3. Jakichś spektakularnych efektów nie widzę, ale jem. Kiedy pierwszy raz wspomniałam mojej gin o chęci starania się poradziła mi folik, omega 3 i <3.

Niuta, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
‹‹ 1732 1733 1734 1735 1736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ