X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    A ja nie jem zadnych podrobow ale cebulke smazona z watrobka uwielbiam, w ogole lubie wszystko to co ktos ugotuje, swojej kuchni nie lubie. Ryby lubie bardzo.

To tak jak ja. nic mi tak nie smakuje jak potrawa którą ktos ugotuje ;-)

Myszonek, inessa, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • malajka Koleżanka

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze domowe winka sie tu przewijaja, mnie niestety nie podchodza, fatalnie sie po nich czuje. Gdzies wyczytalam ze Oj. Sroka ich nie poleca podczas staran bo ponoc za bardzo zakwaszaja organizm.
    U mnie ostatnio zaczely sie pokazywac takie male gazetki "przeslij przepis" czy cos w tym stylu i znalazlam tam przepis na napoj jablowy, jablecznik.
    Ucieszylam sie ze zrobie cos dobrego dla dziecka bo lubi tutejszy tzw. cider i zamiast kupnego bedzie domowy.
    Po kilku dniach lezakowania jablek, dodalam cukier, probuje i bardzo mi smakuje, daje dziecku tez mu smakuje, daje dla M i on mi mowi ze tu chyba sa procenty! Dalo mi to do myslenia i zaczelam szukac na necie podobnego przepisu na "jablecznik", okazalo sie ze to napoj alkoholowy- cydr :)
    Poprostu nie doczytalam ze ten przepis byl w dziale alkohole domowe.
    W kazdym razie mam domowy jablecznik tylko nie dla dziecka :) i musze Wam powiedziec ze jest naprawde pyszny, troche gazowany (jedna butelka mi wyszczelila). Delektuje sie nim poki moge:)

Co do Omega3 to sa bardzo zdrowe i przydatne w staraniach ale tez mi cos nie podchodza, mam taki posmak rybi po nich ze ech.. w zamian tego pije Spiruline, pewnie to nie to samo ale zawsze cos.

inessa, polarmiś, Niuta, Olena lubią tę wiadomość

km5szbmhoofnwevo.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio dużą ochotę na ryby, szczególnie na tuńczyka. Ale właśnie tuńczyka i np. wędzonej makreli nie wolno za bardzo, bo są to ryby, które pochłaniają rtęć i inne zanieczyszczenia. Oczywiście lekarz powiedział, że od czasu do czasu mogę zjeść, włącznie z sushi, ale nie za dużo tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 20:17

inessa, Myszonek, samira, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja mam ostatnio dużą ochotę na ryby, szczególnie na tuńczyka. Ale właśnie tuńczyka i np. wędzonej makreli nie wolno za bardzo, bo są to ryby, które pochłaniają rtęć i inne zanieczyszczenia. Oczywiście lekarz powiedział, że od czasu do czasu mogę zjeść, włącznie z sushi, ale nie za dużo tego.
    makrela raczej nie bo jest bardzo zdrowa za to tuńczyk wsysa rtęć a ja go bardzo lubię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 21:15

caffe, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    makrela raczej nie jest bardzo zdrowa za to tuńczyk wsysa rtęć a ja go bardzo lubię :)
    No ja właśnie lubię też tuńczyka i makrelę :) ale makreli teraz nie kupuję, za to tuńczyka takiego z puszki czasami zjadam z sałatką, bo mi język do doopy ucieka jak widzę coś takiego w zasięgu ręki :)

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    To ja jestem taki francuski piesek, ości w rybie ble to samo chrząstki w kurczaku o zupy się nie czepiam a moje wybrzydzanie na szczęście nikomu nie zawadza póki ja gotuję:)
    Jak ja cie rozumiem:)

Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam napisać co u tego gina nowego ;) (przypominam była tam biała sobota i konsultacje bezpłatne) dr. Bystrzejewski ordynator szpitala na Łubinowej w Kato -szpital prywatny ale z NFZ (ale to było gdzie indziej)

to tak : pierwsze dałam wyniki ,powiedział ze nie są najgorsze,potem było miło bo spojrzał na lata i powiedział ,noo 38 lat to jeszcze bardzo dobry wiek na zajście w ciążę (tym mnie ujął bo przeważnie jest na odwrót),jeśli chodzi o leki które biorę na jelita to powiedział ze miał babeczkę z tym schorzeniem co ja ,konsultował z gastro i spokojnie mogłabym brać w ciąży.
    Pokazywałam tez usg od niej ,mówiłam ze był pęcherzyk i na dniach miał pęknąć,zbadał ginekologicznie ,zrobił usg i powiedział ze nie wie co tamta widziała ale mam torbiel 4cm i jest tam od dawna a pęcherzyk tez mógł być (a był na pewno bo nawet miał jakąś tętniczkę a przed wywołaniem @ go nie było miał 20mm we wtorek) myślę ze torbieli nie widziała po prostu bo ma usg pięć razy gorsze niż on)pytałam tez o śluz płodny ze prawie go nie mam to mówił ze to może być wina przebytej infekcji (a nie wina hormonów !!)i na kolejnej wizycie (płatnej) pobierze mi wymaz na
    posiew pochwy.I tak jeśli mam hashimoto (a jeszcze nie wiem) to to może mięć wpływ na brak ciąży.

I teraz zaproponował :najpierw na kolejną wizytę mam przynieść zrobione badanie nasienia G (podał klinikę i koszt 200zł chyba to jakieś bardzo szczegółowe) i umówienie się na zabieg kompleksowy histeroskopia z laparoskopią z usunięciem torbieli ,w znieczuleniu ogólnym na NFZ i to w tym szpitalu który tu podawałam link (jest tam ordynatorem),byłoby to na początku Nowego Roku bo dostana dotację ...
    aaa no na koniec powiedział : no chyba ze nie będzie trzeba :P

potem byłam u fizykoterap. z moja szyja i barkami ,okazało się ze to jego syn ,pogadałam mam zadzwonić ,umówić się na pierwsze bezpłatne ćwiczenia rozciągające,ma mi pokazać jakie mam wykonywać i na ile jestem w stanie je wykonać ...jak się spodoba to potem płatnie 20-30zł ,przyjeżdża nawet do domu :P

jeszcze byłam u laryngolog ale już nie będę opisywała ;)

to tyle

a jutro mykam na usg do mojej gin ... wychabię tez skierowanie na betę żeby potem nie płacić bo to 23 zł może przepisze :P

no i to by było na tyle :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 21:33

Myszonek, inessa, Bursztyn, Iwone, Kate 75, polarmiś, grosza, megan8, malajka lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to konkretnie
    mysle ze dobrze trafiłas Samiro

samira, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    to konkretnie
    mam nadzieję a jak się ty czujesz przyszła mamo ? :)

inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira, no wreszcie ktos sie porzadnie za Ciebie zabral! :)

samira, Myszonek, inessa, malgos741, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytyłam 4 kg o.O

Reni, inessa, malgos741, Mango, polarmiś, grosza, Parka, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    to konkretnie
    Myślę, że tym razem ktoś porządnie Cię zdiagnozuje. W kazdym razie w moim odczuciu zostałaś podbudowana psychicznie :) a to dobrze wróży :)

inessa, samira, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Przytyłam 4 kg o.O
    to wtedy jak lezalas :)

Mango, caffe, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    rozkładania ubrań po krzesłach, fotelach oduczył go pies, bo ściągał spał na nich i wygryzał 5 ząbków z suwaków ;-)
    Dzięki Reni będę też musiała kupić psa. Może jeszcze podpowiesz jaką rasę ?
    Walczę z moimi facetami o ubrania w każdym kącie, ale jak grochem o ścianę.

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki trochę mi zajęło czytanie po całym dniu.
    No Samirka super wieści, zobaczymy co ci jutro ginek powie. Daj znać.:-)
    A co do zmywarki to ja mam ale nie korzystam bo dwa talerze to ręcznie umyję(może po imprezie gdy jest dużo naczyń). A zresztą mój mały kotek, który już trochę urósł wskakuje na szafkę kuchenną zwłaszcza jak jesteśmy już w sypialni na szber to naczyń lepiej nie zostawiać.:-)
    Cafe dobrze jak to mój mąż mówi będziesz dobrym inkubatorem dla dzidzi ;-)
    Jutro idę do ginka ale późno na 18.30 zobaczymy czy są ciałka żółte.

samira, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone witaj w klubie ja walczę o skarpetki i koszulki :-)

Iwone, inessa lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro też mam wizytę na 17 :) W końcu dowiem sie co i jak. Mam nadzieję, że to nie menopauza i znajdzie sie jakieś logiczne wytłumaczenie braku @

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone trzymam kciuki.

Iwone, inessa lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to teraz taka faza na ryby? Ja ogólnie uwielbiam, ale ostatnio trochę mis ie przejadły nie mogłam patrzeć. A przedwczoraj zeżarłam cały słoik rolmopsów i najchętniej teraz pojechałabym po kolejny ...

I nie, to nie jest objaw ciaży ;)
    Jeszcze nie w tym cyklu ....

polarmiś, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jakby co, to ja ostatnio nie tylko odpisywać ale i czytac już nie nadazam. Za dużo piszecie ;) Ale zerkam co trochę :)

malgos741, inessa lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 1734 1735 1736 1737 1738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ