X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    witajcie :) Ja zjadam Gold Omega - 3. Jakichś spektakularnych efektów nie widzę, ale jem. Kiedy pierwszy raz wspomniałam mojej gin o chęci starania się poradziła mi folik, omega 3 i <3.

No to jeżeli lekarz nie ma nic przeciwko to chyba można spróbować.
    Ach, zeby to było takie proste - łyknę witaminkę i juz w brzuchu mam dziecinkę :-)

polarmiś, Mango, inessa, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    ja kupiłam te http://www.doz.pl/apteka/p6530-Olimp_Gold_Omega_3_kapsulki_60_szt. A ciśnieniem sie tak bardzo nie martwię bo standardowo mam 60/90.
    to bardzo dobre kupiłaś ,olimp ma bardzo dobre suplementy a dla kobiet w ciąży fajne ,z bardzo dobrym składem i niedrogi zestaw witamin i minerałów http://www.doz.pl/apteka/p52398-Olimp_Vita-Min_Plus_Mama_kapsulki_30_szt. i te właśnie są z żurawina bo są tez z miętą ale ja wole te pierwsze bo mięty nie mogę ...a w tej aptece jest chyba najtaniej szczególnie jak się zamawia do apt. stacjonarnej(nie ma opłaty za przesyłkę ;)

inessa, bliska77, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet się nie przywitałam dzisiaj ,WITAJCIE :D

w Kato zimno i wiietrznie brrr

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na uzupełnienie "omeg" polecam rybki tłuste. Ja b. lubię u mnie w piątek łosoś z piekarnika, w niedziele wędzony, dziś śledzik jabłuszkiem i jogurtem, jutro makrelka wędzona itd., mogę tak bez końca, tylko M kręci nosem i dostanie kurę z pieczarkami bez "omeg" :)

Niuta, inessa, bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Na uzupełnienie "omeg" polecam rybki tłuste. Ja b. lubię u mnie w piątek łosoś z piekarnika, w niedziele wędzony, dziś śledzik jabłuszkiem i jogurtem, jutro makrelka wędzona itd., mogę tak bez końca, tylko M kręci nosem i dostanie kurę z pieczarkami bez "omeg" :)

Jego strata ;-)
    Zazdroszcze Ci tylu ryb! Ja mieszkam w takiej dzierze że nic fajnego nie mozna dostać. Nawet dobre śledzie ciężko upolować .

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Mango Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    No to jeżeli lekarz nie ma nic przeciwko to chyba można spróbować.
    Ach, zeby to było takie proste - łyknę witaminkę i juz w brzuchu mam dziecinkę :-)
    No niestety nie jest tak łatwo :( Ja już zjadłam chyba połowę ryb w postaci tych kapsułek i nic :(
    A te kwasy to był jej pomysł. Po wizycie potem czytałam w necie, że faktycznie mogą pomóc.

Niuta, bliska77, Myszonek, inessa, Simba lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny to prawda, ze kwasy omega sa bardzo zdrowe ale niestety niedoceniane, a to bardzowazny element w naszej diecie ktory zapobiega wielu schorzeniom :-)

Niuta, inessa lubią tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny witam również nowe koleżanki ja rzadko piszę ale cocodziennie Was czytam dzięki za pamięć. Na temat zmywarki na ciężowych forach którąś dziewczyna wstawiła zdjęcie zmywarki jak mąż wstawił zamiast tabletki wlał ludwiku i po zmywaniu było strasznie dużo piany mój pewnie zrobił by to samo ale nauczyłam obie córki ta co ma 16 lat to sama wszystko sama zrobi a 3 letnia pokaże tacie gdzie tabletki są i jak sie włącza

Myszonek, inessa, bliska77, polarmiś, Mango, Iwone, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam małą uczyć bo jak pójdę do porodu to przynajmniej tacie pomoże zrobić porzadek

inessa, bliska77, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia T, ale ten czas leci dopiero co czytałam że jesteś w ciąży a tu już ponad 20 tc :)
    Jeśli chodzi o zmywarkę to mój ją obsługuje bez marudzenia, gorzej z pralką. Do tej pory nie ogarnia obsługi choć jak się ostatnio zepsuła to ją naprawił.

inessa, MoniaT, bliska77, polarmiś, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Jego strata ;-)
    Zazdroszcze Ci tylu ryb! Ja mieszkam w takiej dzierze że nic fajnego nie mozna dostać. Nawet dobre śledzie ciężko upolować .

Ja zakupy robię głównie w Lidlu łosoś często jest w promocji, wtedy kupuje na zapas. A śledziki i makrelę w kauflandzie, tylko dorszyka w rybnym ale z nim jest trochę zabawy, zresztą omeg ma mało bo chudą rybką jest.

inessa, Niuta, bliska77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Ja zakupy robię głównie w Lidlu łosoś często jest w promocji, wtedy kupuje na zapas. A śledziki i makrelę w kauflandzie, tylko dorszyka w rybnym ale z nim jest trochę zabawy, zresztą omeg ma mało bo chudą rybką jest.
    Ja też kupuję w wyżej wymienionym lub w tej w kropki. Ostatnio trafiły nam się rybki od kolegi z pracy. W ogóle od paru miesięcy mam wstręt do mięsa a straszną potrzebę i ochotę na ryby. Widocznie organizm sam w jakiś sposób to reguluje.

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię ryby ale często nie robię na obiad bo mój m nawet bez osci jaką jest miruna znajdzie ość i już nie chce jeść a ja podwójnego obiadu robić nie cchce jak idzie na drugą zmianę to wtedy z córami wymyślam ale żadko ostatnio brzuszki łososia wędzonego

bliska77, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Monia T, ale ten czas leci dopiero co czytałam że jesteś w ciąży a tu już ponad 20 tc :)
    Jeśli chodzi o zmywarkę to mój ją obsługuje bez marudzenia, gorzej z pralką. Do tej pory nie ogarnia obsługi choć jak się ostatnio zepsuła to ją naprawił.
    Oj leci ten czas sama żyje od wtorku do wtorku i od wizyty do wizyty ja bardzo polubiłem akurat to forum cafe miała rację na ciazowym forum nie ma takich ciekawych tematów i dziewczyn jak tu i przynajmniej Wy się nie czepiacie o pisownię a ja często piszę z telefonu i on strasznie przekreca a ja z humorkami już mi nie podpasowalo

inessa, polarmiś, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna polonistka oczywiście

inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    Ja lubię ryby ale często nie robię na obiad bo mój m nawet bez osci jaką jest miruna znajdzie ość i już nie chce jeść a ja podwójnego obiadu robić nie cchce jak idzie na drugą zmianę to wtedy z córami wymyślam ale żadko ostatnio brzuszki łososia wędzonego

to dokładnie jak mój M ości w rybie, kostka lub chrząstka w filecie z piersi kury no i zupy ... muszę wszystko wywalić i dodać makaroniku ryżu a i tak coś znajdzie , ten typ tak ma;)

inessa lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    to dokładnie jak mój M ości w rybie, kostka lub chrząstka w filecie z piersi kury no i zupy ... muszę wszystko wywalić i dodać makaroniku ryżu a i tak coś znajdzie , ten typ tak ma;)
    To ja jestem taki francuski piesek, ości w rybie ble to samo chrząstki w kurczaku o zupy się nie czepiam a moje wybrzydzanie na szczęście nikomu nie zawadza póki ja gotuję:)

inessa, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to mój maz prawie wszystko je oprócz buraczków ale barszcz lubi :P
    Za to mój teść co do jedzenia to masakra prawie nic nie je wrwrwrwrw

Myszonek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie jem zadnych podrobow ale cebulke smazona z watrobka uwielbiam, w ogole lubie wszystko to co ktos ugotuje, swojej kuchni nie lubie. Ryby lubie bardzo.

Niuta, inessa, Simba, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje szczęście nie dość, że wszystko zje, to jeszcze ugotuje, upiecze, pozmywa (w zmywarce - jak już pisałam), wyprasuje, pralkę nastawi (ale odkąd tu jestem to moja działka); sprzątać nie lubi i nigdy nie pamięta jakie środki do tego są potrzebne i gdzie stoją (jakby szafka z łazienki wędrowała po całym mieszkaniu).
    Normalnie Wielkie Szczęście ;)

Niuta, inessa, polarmiś, Simba, megan8, malgos741, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1733 1734 1735 1736 1737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ