X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :)

Myszonek, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Witam się i ja. ;-)
    malgoś kiedy beta ??

Myszonek, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam czekam może w piątek ;-)

Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka a ty?

inessa lubi tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    właśnie się zastanawiam czy iść ,niby jeszcze nie spada tempka ale...się boję ze znów zonk...kurcze jakie to wszystko jest stresujące :O no i ten test negatywny ...
    Ja bym na Twoim miejscu, ale oczywiście to moje zdanie, poczekała i jeszcze zrobiła test jutro bądź pojutrze. Z jednej strony beta jest wiarygodna, ale z drugiej strony testy też przecież nie kłamią. A jeśli nie ma teoretycznego zagrożenia ciąży, to bym po prostu tej bety nie robiła na wyrost. Dopiero po pozytywnym teście, bądź w przypadku gdy cykl się będzie wydłużał.

Ale ja może jestem bardziej powściągliwa, więc stąd takie moje zdanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 08:51

Myszonek, malgos741, samira, Bursztyn, inessa, Kate 75, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja bym na Twoim miejscu, ale oczywiście to moje zdanie, poczekała i jeszcze zrobiła test jutro bądź pojutrze. Z jednej strony beta jest wiarygodna, ale z drugiej strony testy też przecież nie kłamią. A jeśli nie ma teoretycznego zagrożenia ciąży, to bym po prostu tej bety nie robiła na wyrost. Dopiero po pozytywnym teście, bądź w przypadku gdy cykl się będzie wydłużał.

Ale ja może jestem bardziej powściągliwa, więc stąd takie moje zdanie :)
    Cafe właśnie ja tak chciałam zrobić, po prostu poczekać do piątku brać lutkę i zrobić test.

caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Cafe właśnie ja tak chciałam zrobić, po prostu poczekać do piątku brać lutkę i zrobić test.
    Mnie się to wydaje rozsądne, ale tak jak napisałam, ja bym tak zrobiła i to jest moje zdanie :)

malgos741, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba poczekam do piątku,chociaż z drugiej strony dwa dni temu skończyłam lutkę i się boje ale jakby co to chyba te 3dni bez niej nie zaszkodzą ?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 09:11

caffe, malgos741, bliska77, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    chyba poczekam do piątku,chociaż z drugiej strony dwa dni temu skończyłam lutkę i się boje ale jakby co to chyba te 3dni bez niej nie zaszkodzą ?!
    Samira, masz swojego gina i jego sie zapytaj, ale już pisałam co mi mój powiedział na temat progesteronu.
    Na zachodzie już dawno od niego odeszli, a Polsce jeszcze żyją stereotypem, że taki sztuczny progesteron pomoże utrzymać ciążę. I powiedział, że pewnie inny gin nazwałby go debilem gdybym powiedziała, ze mi kazał nie brać luteiny. Ale badania udowodniły, że ten progesteron nie utrzyma ciąży. Jeśli ona ma się nie utrzymać, to się nie utrzyma, luteina cudu nie spowoduje.
    Powiedział też, że jeśli będę się czuła lepiej biorąc ją, to żebym brała, decyzja należy do mnie.
    Nie biorę więc luteiny.

Bursztyn, bliska77, samira, inessa, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z drugiej strony się zastanawiam, ze skoro przyjmowanie progesteronu nie powoduje jego wzrostu w wynikach badań z krwi, to znaczy, że organizm funkcjonuje "w ramach" tego co sam wytworzy. Czyli takie jego przyjmowanie to jest o dupę rozbić. Jedyny jego wpływ jest taki, że wywołuje @ i reguluje cykle.

Nie wiem jaka jest prawda w tym wszystkim, ale niemożliwe jest, że skoro jest taki dobry, to zostałby wycofany w tylu krajach.

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka piękny awatar, ja jak odstawiam lutkę to za dwa-trzy dni dostaję @.

samira, inessa lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A tak z drugiej strony się zastanawiam, ze skoro przyjmowanie progesteronu nie powoduje jego wzrostu w wynikach badań z krwi, to znaczy, że organizm funkcjonuje "w ramach" tego co sam wytworzy. Czyli takie jego przyjmowanie to jest o dupę rozbić. Jedyny jego wpływ jest taki, że wywołuje @ i reguluje cykle.

Nie wiem jaka jest prawda w tym wszystkim, ale niemożliwe jest, że skoro jest taki dobry, to zostałby wycofany w tylu krajach.
    Caffe jedynie duphaston jest sztucznym, niewykrywalnym we krwi pochodnym progesteronu. Inne lekki jak czysta luteina, ultragestan itp sa naturalnymi hormonami i w badaniach krwi podnosza znacznie poziom naturalnego (tego wlasnego) progesteronu.

malgos741, Bursztyn, bliska77, inessa, Kate 75, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira a czy wczesniej badalas swoj poziom progesteronu tzn w 7 dniu po owulacji ( lub w przyblizonym okresie?

samira, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam lekarz przepisał lutkę więc ją biorę. :-)

inessa, Kate 75, Myszonek lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Caffe jedynie duphaston jest sztucznym, niewykrywalnym we krwi pochodnym progesteronu. Inne lekki jak czysta luteina, ultragestan itp sa naturalnymi hormonami i w badaniach krwi podnosza znacznie poziom naturalnego (tego wlasnego) progesteronu.
    Ja się aż tak nie znam, dzięki. Przytaczam tylko to co mówił gin.
    Wiem, że luteina jest naturalnym progesteronem, jednak wzięłam go pod jedną kreskę ze względu na to, że jest dostarczany ze zewnątrz :P

bliska77, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pożalę, bo mam zapalenie pęcherza, wiec antybiotyk i cykl w plecy :( Jedno dobre, ze parę dni wolnego na poleniuchowanie...

bliska77, inessa, Myszonek, Iwone lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki

Snilo mi sie dzis w nocy, ze calowalam sie z jakims facetem, nieznanym... Hmm.... ;)
    Niech dzien przyniesie cos milego, czego sobie i Wam zycze :)

bliska77, inessa, Simba, Kate 75, Myszonek, Iwone, ania.g, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieszane uczucia co do progesteronu...Wiem, że na Zachodzie już się w ogóle nie używa, moja ginka też najchętniej by go nie dawała - ma do niego co najmniej olewający stosunek....Z drugiej strony pamiętam własne starania o pierwsze dziecko, które po 2 latach bezowocnych wyników zakończyło się ciążą wtedy, kiedy od 5-6 miesięcy regularnie łykałam dupka. Może to przypadek....ale jednak tak było....

Pusurek - a dlaczego masz się nie starać? Skończysz antybiotyk i do dzieła....

bliska77, malgos741, inessa, Kate 75, Myszonek, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, ja mam podobne zdanie, też mam mieszane uczucia, w ciaży z córką, dgy zaczynałam plamić zwiększaną miałam dawkę progesteronu i przestałam plamić, powtórzyło sie to dwa razy no i ogólnie ja miałam zawsze bardzo niski progesteron...

malgos741, inessa, Kate 75, Myszonek, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Pusurek - a dlaczego masz się nie starać? Skończysz antybiotyk i do dzieła....

Prawda, ale właśnie zaczęły się najlepsze dni na serduszkowanie i boję się trochę, że antybiotyk tam namiesza, chociażby w jakości śluzu.

malgos741, inessa, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1803 1804 1805 1806 1807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ