X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Inessa, pamiętaj nigdy nic nie wiadomo ;-)
    taka szafa to super sprawa, bo praktycznie wszystko tam sie zmieści a lustro daje efekt optycznego powiększenia
    Inessa chyba będzie wykorzystywać duże lustro w pokoju w innym celu..;) Zepsuła łóżko - to jeszcze im mało i se lustro sprowadzają....;). Dla mnie by było gorzej, że powiększa...na pewno bym nawet nie spojrzała w jego stronę...;)

bliska77, inessa, Simba, Myszonek, Iwone, Mango, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak..bety w Krakowie - to ciuchy....:)

inessa, Olena, Myszonek, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Inessa chyba będzie wykorzystywać duże lustro w pokoju w innym celu..;) Zepsuła łóżko - to jeszcze im mało i se lustro sprowadzają....;). Dla mnie by było gorzej, że powiększa...na pewno bym nawet nie spojrzała w jego stronę...;)
    no wiesz fantazja nie zna granic a co do powiększenia to ja też bym unikała ;-)

inessa, Myszonek, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia :P powieksza pokój po pierwsze a po drugie lustro rzeczywiscie można do różnych celów wykorzystać :P :P :P
    A pan co bedzie szafe robił nam naprawi łóżka po dwa juz sa zarwane :) :P

bliska77, Myszonek, Iwone, Mango, Bursztyn, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Bozia :P powieksza pokój po pierwsze a po drugie lustro rzeczywiscie można do różnych celów wykorzystać :P :P :P
    A pan co bedzie szafe robił nam naprawi łóżka po dwa juz sa zarwane :) :P
    o matko, to chyba jakieś rekordy bijecie albo ekstremalne doznania lubicie, fajnie ;-)

inessa, Myszonek, Iwone, Bursztyn, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahhaha no można tak powiedzieć hihiihihii
    nie na drugi tapczan za dużo ludzi usiadło a był rozłożony bo wujek był w odwiedzinach i nózka sie załamała :P
    Musze iść coś na obiadek kupić a na dworze brbrbrbrbrbbr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 11:45

bliska77, Myszonek, Iwone, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    nie na drugi taczpan za dużo ludzi usiadło a był rozłożony bo wujek był w odwiedzinach i nózka sie załamała :P
    tia...wujek..:)

inessa, Myszonek, Iwone, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    nie na drugi taczpan za dużo ludzi usiadło a był rozłożony bo wujek był w odwiedzinach i nózka sie załamała :P
    jejku i jeszcze do tego dużo ludzi, Inessa, no wiesz, już nic nie mówię...... ;-)

inessa, anna maria, Myszonek, Simba lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ,zimno i deszczowo,szaro i wstretnie,nie cierpie takiej pogody!Ponawiam moje pytanie czy iwka ma termin cc na 11.12 ?

Myszonek, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam wasze rady dziewczyny na temat robienia bety, podziwiam was za cierpliwość i opanowanie. Jedna z was napisała, że po co te nerwy i stresy w sensie bety i że lepiej poczekać zrobić test. Ja chyba jestem nienormalna bo dla mnie właśnie to czekanie jest wku... ające, wolę wiedzieć szybciej i zamknąć temat lub nie, tylko 30 zł za spokój, bezcenne, jeden kosmetyk lub gatki mniej.

Ciekawe to co piszecie o progesteronie, nie wiedziałam, że w innych krajach się go wycofuje, kolejne pytanie do mojej gin, mam już małą listę..

Bursztynku co za sen, może jutro kontynuacja będzie i nie skończy się na całowaniu ;) tak czy inaczej inspiracja jest, można sobie fantazję urzeczywistnić podróż z nieznajomym w nieznanie, może porwanie w celach wiadomych ;)

Inessko z ciebie rzeczywiście cicha woda jest, rozumiem, że lustro na przeciw tego zarwanego łóżka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 13:04

samira, bliska77, caffe, Myszonek, inessa, polarmiś, Mango, Bursztyn, malgos741, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    tak..bety w Krakowie - to ciuchy....:)

A u mnie tu na Pomorzu bety oznaczają pościel, kołdrę, barłóg w łóżku. Często mówi się : wstawaj z tych betów! - oznacza po prosty żartobliwie wstań z łóżka. Bierze się to chyba od niemieckiego słowa Bett - łóżko.

Pusurek, bliska77, Myszonek, inessa, polarmiś, Bursztyn, Simba, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wogóle.
    Dziewczyny powiedzcie mi proszę, bo zastanawiają mnie moje plamienia po @ czy brać Dufaston w drugiej fazie. Gdzieś czytałam, że takie plamienia po @ moga oznaczać obniżony progesteron. Zostało mi trochę Dupka po tym jak lekarz zapisał przed moim poronieniem. Mam też receptę na jeszcze jednego.

caffe, Myszonek, Kate 75, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam Oponki Caffe ,namęczyłam się ale stosik stoi i są PRZEPYSZNE ,najgorsze wycinanie i smażenie (to najdłuższe) ale warto :D mniam :P

caffe, Olena, Myszonek, Iwone, inessa, polarmiś, Mango, Bursztyn, malgos741, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Tez tak mysle
    A propos, slowo "bety"w Krakowie oznacza tez ciuchy, ubrania, a moze nie tylko w tutaj :) ja to przynajmniej czesto slysze, nie wiem jak Ty Boziu?

A u mnie w Jeleniej Górze oznaczało też całą pościel (zawsze mama powtarzała: zabieraj te bety z łóżka)

Olena, Pusurek, Kate 75, inessa, polarmiś, Bursztyn, malgos741, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Zrobiłam Oponki Caffe ,namęczyłam się ale stosik stoi i są PRZEPYSZNE ,najgorsze wycinanie i smażenie (to najdłuższe) ale warto :D mniam :P
    Cieszę się, że posmakowały :)

samira, inessa lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    A u mnie w Jeleniej Górze oznaczało też całą pościel (zawsze mama powtarzała: zabieraj te bety z łóżka)

U mnie na Kaszubach dokładnie to samo, zawsze słyszałam jak byłam młoda że długo w betach się wyleguję, czyli długo śpię.

Pusurek, Myszonek, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 to my obie z Kaszub, tylko ja z ich południa :-)

Myszonek, Kate 75, inessa lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zimno, szaro, mokro, pochmurno.
    Ja chyba wpadam ze skrajności w skrajność.
    Najpierw ogromna chęć poczęcia, potem @, rozczarowanie, informacja o ciąży szwagierki - czyli mój bunt na pokładzie - i stwierdzenie, że nie mam ochoty na seks pod dyktando i rozczarowanie - że nie będzie ciąży, bo nie będzie seksu.
    Teraz znów łapanie się wszystkiego - św. Dominika, mikroskopu owulacyjnego, conceive +; najchętniej zrobiłabym wszystkie badania na raz.

Chyba ktoś musi się wyluzować ........

Kate 75, samira, Olena, inessa, polarmiś, ania.g, Bursztyn, malgos741, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    U mnie na Kaszubach dokładnie to samo, zawsze słyszałam jak byłam młoda że długo w betach się wyleguję, czyli długo śpię.

My, z Kaszub... ;) Dla mnie tez bety to łózko, a dokładniej pościel. I wylegiwanie się w betach, jako cały zwrot, tez słyszałam non stop :D

A u mnie zaczął się sztorm, widziałam właśnie, jak sąsiadowi pofrunął pusty kontener na śmieci :D Ciekawe, czy moje stoją :D

Myszonek, samira, Kate 75, Olena, inessa, Mango, Bursztyn, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Kate 75 to my obie z Kaszub, tylko ja z ich południa :-)

Nie wiedziałam, to super !:)
    Teraz doczytałam, że z Chojnic jesteś, to rzeczywiście jesteśmy z krańców linii północ południe Kaszub :)

Myszonek, samira, Olena, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1805 1806 1807 1808 1809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ