X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Aga a ty cały czas bierzesz leki na tarczyce? I dobrze działają?

tak tak biorę już od 2007 roku, TSH mi szaleje ale ogólnie nie jest źle (mam hashimoto, biorę aktualnie na zmianę euthyrox 175/200)

Olena lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam też eutyrox ale już nie muszę mam guzki ale wyniki są ok. Tylko lekarz co jakiś czas zmieniał mi lekarstwa aby organizm się nie przyzwyczaił i aby wyniki mi nie skakały bo nie mogła mi ich wyregulować a do tego przez niektóre z nich miałam więjszą arytmie i zaczeła podnosic się prolaktyna i to bardzo, bardzo mocno, gdy mi co jakiś czas zmieniała to wyregulowano mi. Dlatego pytam bo martwie się wiem że hashimoto jest dość powazną chorobą ale też można różnie leczyć( na początku też miałam podejrzenie o hashimoto). Dbaj bardzo kochana o siebie.Przepraszam rozpisałam się...

samira lubi tę wiadomość

• wenus Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    wenus wrote:
    jakis smętny ten dzień.Za oknem buro i mokro.Normalnie zero mocy:(U mnie kolejny dzień "nie wiadomo caego"-ciekawe jak długo jeszcze bedzie sie to ze mnie wydostawało...Normalnie @ ma 5 dni,z czego drugi dzien to okrutny ból brzucha.A tym razem jakies plamienia na początku,a od 2 dni lekkie krwawienie ,wlasciwie najbardziej to widac na papierze toaletowym,bo wkładke mogłabym miec przez cały dzien.

na kiedy masz termin @? ja bym chyba udała się do gina na wizytkę bo to dziwnie wygląda może coś z jajnikiem lub hormony nie tak ; miałaś już tak wcześniej?

moje @-szony przychodza jak sobie chca,ale ogolnie miescily sie w 30-36,Czasami tylko cos bardziej lub mniej swirowało.Nawet ostatnio tak miałam,ze @ była poczatkiem listopada a kolejna przyszła własnie 24.01.Byłam u lekarza i stwierdził,ze nic złego nie widzi,i ze na dniach powinnam dostac @.I tak tez sie stało-24.01 przyszla.No a teraz myslałam ,ze sie zaczyna-4.03 ale nic,tylko jakies plamienia brazowe a od 2-3 dni pojawia sie krew ale bardziej na papierze jak juz wczesniej pisałam,no i jest to juz chyba 8 dzien,a zawsze mam 5 dni.

grosza lubi tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej i owocnej nocy ;)

megan8, samira, ewajoanna, grosza lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 19:20

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:41

inessa lubi tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Megan jak tam pierwszy dzien pracy?
    Moim zdaniem jest juz po owulce u Ciebie.
    Temp trzeba mierzyc o tej samej porze caly cykl.

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka jak tam na zajeciach wczoraj bylo? Nic nie opowiadasz.

samira lubi tę wiadomość

relg3e5e91k07fd9.png
  • KaRa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosza witamy na forum!

relg3e5e91k07fd9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Samirka jak tam na zajeciach wczoraj bylo? Nic nie opowiadasz.

kochana na zajęcia idę w ta sobotę i niedzielę czyli 16-17.03 bo chodzimy co dwa tygodnie :)

KaRa, inessa lubią tę wiadomość

• KaRa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha. a ja sie zastanawialam czy nadal o barwach was uczyli. ja uwielbiam takie rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2013, 21:37

relg3e5e91k07fd9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Ja brałam też eutyrox ale już nie muszę mam guzki ale wyniki są ok. Tylko lekarz co jakiś czas zmieniał mi lekarstwa aby organizm się nie przyzwyczaił i aby wyniki mi nie skakały bo nie mogła mi ich wyregulować a do tego przez niektóre z nich miałam więjszą arytmie i zaczeła podnosic się prolaktyna i to bardzo, bardzo mocno, gdy mi co jakiś czas zmieniała to wyregulowano mi. Dlatego pytam bo martwie się wiem że hashimoto jest dość powazną chorobą ale też można różnie leczyć( na początku też miałam podejrzenie o hashimoto). Dbaj bardzo kochana o siebie.Przepraszam rozpisałam się...

Inessa, ja też mam guzki od czasu ciąży, mam usg robione raz na kwartał :-)
    Dobrze, ze już nie musisz brać hormonów na tarczyce, bo to zawsze jakaś dodatkowa chemia, obciążenie na żołądek

inessa lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    to do jutra
    napiszcie czy mam już bezpieczne dni
    pogubiłam się już w tych wykresach
    przydałby się oddzielny temat dla odkładających ;D"

myślę,że jest już po owulacji u ciebie, jak tam z twoją pracą?

inessa, megan8 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wszystkim miłego dnia!

Losiczka72, samira, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan, według mnie jesteś bezpieczna ;-), opowiadaj jak w pracy
    polarmiś, czasem niestety tak bywa, kurcze niedobrze, człowiek się złości i wie że właśnie zaprzepaszcza kolejną szansę i z tego powodu wkurza się jeszcze bardziej, może spróbujcie pogadać...

angela, samira, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    inessa wrote:

Dobrze, ze już nie musisz brać hormonów na tarczyce, bo to zawsze jakaś dodatkowa chemia, obciążenie na żołądek

A propo guzków to różnie bywa mój mąż ma 3 szt na tarczycy , wyniki ma ok i endo nie przepisuje mu lekarstw ale co 3 m-ce usg i hormony do kontroli, koleżanka też ma ale bierze tablety bo wyniki kiepskie.

bliska77, samira, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    agafbh wrote:
    inessa wrote:

A propo guzków to różnie bywa mój mąż ma 3 szt na tarczycy , wyniki ma ok i endo nie przepisuje mu lekarstw ale co 3 m-ce usg i hormony do kontroli, koleżanka też ma ale bierze tablety bo wyniki kiepskie.

no właśnie, mi tez lekarka powiedziała, że guzki guzkami a wyniki wynikami ;-)

grosza, inessa lubią tę wiadomość

• wenus Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    U mnie katastrofa również. Dzisiaj mam dzień owulacji a wieczorem tak pokłóciłam się z mężem, że z przytulanek będą nici. Nie mogę na niego patrzeć i w ogóle. Miesiąc stracony a wykresik mam taki spokojny jak nigdy. Poszło oczywiście o babysex. On tego nie rozumie a ja nie rozumiem jego. w dupie z tym. Trudno miesiąc stracony a tych miesięcy z owulacją przede mną coraz mniej.

Nie wiem,czy dobrze zrozumiałam ,ale chyba chodzi Ci o "niewiedze"naszych męzów tak?Mojemu tez sie wydawało,ze w ciążę mozna zajsc zawsze i wszedzie...Jak mu mówiłam,ze teraz jest ten dzien ,ze jest duza szansa na powodzenie to sie stawiał,ze to nie ma tak na zawołanie i tez czesto konczyło sie to kłotnia.Ja mu mówie ,ze nie mam juz zbyt wiele czasu-wiadomo,nie robie sie coraz młodsza,a on mowi ,ze mam nie przesadzac...i nie rozumie ze szanse nz dziecko spadaja coraz bardziej.Ach te chłopy...z nimi żle,ale bez nich tez nie da rady:)
    Miłego dnia Dziewczyny!

bliska77, angela, Olena, samira, inessa, megan8, ewajoanna lubią tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • angela Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus wrote:
    polarmiś wrote:
    U mnie katastrofa również. Dzisiaj mam dzień owulacji a wieczorem tak pokłóciłam się z mężem, że z przytulanek będą nici. Nie mogę na niego patrzeć i w ogóle. Miesiąc stracony a wykresik mam taki spokojny jak nigdy. Poszło oczywiście o babysex. On tego nie rozumie a ja nie rozumiem jego. w dupie z tym. Trudno miesiąc stracony a tych miesięcy z owulacją przede mną coraz mniej.

Nie wiem,czy dobrze zrozumiałam ,ale chyba chodzi Ci o "niewiedze"naszych męzów tak?Mojemu tez sie wydawało,ze w ciążę mozna zajsc zawsze i wszedzie...Jak mu mówiłam,ze teraz jest ten dzien ,ze jest duza szansa na powodzenie to sie stawiał,ze to nie ma tak na zawołanie i tez czesto konczyło sie to kłotnia.Ja mu mówie ,ze nie mam juz zbyt wiele czasu-wiadomo,nie robie sie coraz młodsza,a on mowi ,ze mam nie przesadzac...i nie rozumie ze szanse nz dziecko spadaja coraz bardziej.Ach te chłopy...z nimi żle,ale bez nich tez nie da rady:)
    Miłego dnia Dziewczyny!

Jakie to wszystko co piszecie prawdziwe - u mnie też seks na żądanie czasami kończył się katastrofą , a u mnie jeszcze wk........... na cały świat - samo życie

bliska77, Olena, inessa lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 12 marca 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z moich bliższych koleżanek właśnie oznajmiła mi ,że jest w ciąży - ciąża nieplanowana i do tej pory nie wie jak to się stało , bo serduszkowali w okresie niepłodnym - patrzcie kobietki jaka przekora losu.
    Ile z nas by tak chciało!!!!
    Ja wniebowzięta swoją dzidzią , a ona płacze....

samira, bliska77, inessa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ