35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
mysza1975 wrote:U mnie dziś test owulacyjny pozytywny a temperatura ani drgnęła. Już sama nie wiem co o tym myśleć.
inessa, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
mysza1975 wrote:U mnie dziś test owulacyjny pozytywny a temperatura ani drgnęła. Już sama nie wiem co o tym myśleć.
Witam się z wami ponownie.
A u nas zaczął padać śnieg na razie mokry, ale zima tuż tuż.inessa, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Bursztyn wrote:absolutnie do niczego
przytaczam tylko popularne przyslowie
A Ty o czym myslalas? Czyzby glodnemu hmm..."chleb"na mysli?
A pamiętasz ciąg dalszy?? Ja na jakiś czas przestałam mówić: głodnemu chleb na myśli - bo ktoś mi powiedział:
Głodny - głodnemu zawsze wypomni.
Niedawno jednak usłyszałam ciąg dalszy - głodny głodnego zrozumieinessa, Bursztyn, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
promyk wrote:No a nie mowilam - krecha taka sama gruba i wyrazna jak testowa. Kurcze brak zapylacza a taka okazja
Myszonek, inessa, malgos741, Olena, promyk, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByłam kilka dni temu ze swoją przyjaciółka w jednej z warszawskich klinik leczenia niepłodności. Koleżanka nie wie czy jest niepłodna ale ponieważ ma 38 lat a brak na widnokręgu ojca swoich dzieci postanowiła, za moją namową, sprawdzić swój potencjał rozrodczy i ewentualnie zamrozić swoje jajka na zaś gdyby okazało się, że w wieku późniejszym pojawi się kandydat na ojca dzieci a ona już nie będzie miała zapasów. Znany lekarz po pierwsze zdziwił się, powiedział, że w Polsce to się nie zdarza ( robią to gdy kobieta lub facet mają poddać się chemioterapii) i że trochę za późno przyszła z tym tematem. Zrobił jej 2 sekundowe usg i zalecił jej mnóstwo badań ale uwaga: jeśli chodzi o hormony to tylko AMH, prolaktyne i TSH. Reszta to potasy, żelazo i inne dziwne (muszę ją poprosić o tą listę). Byłam zaskoczona, że facet nie przepisał jej fsh,lh. estradiolu i progesteronu. Powiedział jej że kobiet po 42 roku w ogóle w Polsce się już nie leczy w kierunku niepłodności i bardzo niechętnie podchodzą do programu in vitro. I jak tu być 42 latką w tym kraju.
Bursztyn, malgos741, Myszonek, inessa, Pusurek, Simba, megan8, Parka, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Byłam kilka dni temu ze swoją przyjaciółka w jednej z warszawskich klinik leczenia niepłodności. Koleżanka nie wie czy jest niepłodna ale ponieważ ma 38 lat a brak na widnokręgu ojca swoich dzieci postanowiła, za moją namową, sprawdzić swój potencjał rozrodczy i ewentualnie zamrozić swoje jajka na zaś gdyby okazało się, że w wieku późniejszym pojawi się kandydat na ojca dzieci a ona już nie będzie miała zapasów. Znany lekarz po pierwsze zdziwił się, powiedział, że w Polsce to się nie zdarza ( robią to gdy kobieta lub facet mają poddać się chemioterapii) i że trochę za późno przyszła z tym tematem. Zrobił jej 2 sekundowe usg i zalecił jej mnóstwo badań ale uwaga: jeśli chodzi o hormony to tylko AMH, prolaktyne i TSH. Reszta to potasy, żelazo i inne dziwne (muszę ją poprosić o tą listę). Byłam zaskoczona, że facet nie przepisał jej fsh,lh. estradiolu i progesteronu. Powiedział jej że kobiet po 42 roku w ogóle w Polsce się już nie leczy w kierunku niepłodności i bardzo niechętnie podchodzą do programu in vitro. I jak tu być 42 latką w tym kraju.
Myszonek, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zgadzam się z opinią Bursztynka, a co kobieta 42 to nie może mieć dzieci cholera jasna jak tak można. Mój lekarz daje każdej szanse.
mysza1975, inessa, polarmiś, Parka, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Jak dziewczyny rodzą w młodym wieku to mówią dzieci mają dzieci, a gdy kobiety juz dojrzałe chcą mieć dzieci to mówią ze za póżno. TO jest tak jak z takim rysuneczkiem który widziałam ostatnio, zaraz go poszukam.
inessa, polarmiś, Iwone, Myszonek, bliska77, sjoanka, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Kiedyś oglądałam w dwójce chyba to było pytanie na śniadanie jak Skrzynecka mówiła o staraniach, jej też było ciężko i wiem że powiedziała żeby się nigdy nie poddawać.Jej rocznik 1970 a dwa lata temu urodziła pierwsze dziecko.
http://nocoty.pl/gid,15113056,kat,1013545,title,Katarzyna-Skrzynecka-Opowiedziala-o-swoich-poronieniach,galeria.htmlsamira, Bursztyn, inessa, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
nick nieaktualny
-
Nie mogę znależć tego rysunku, to było tak jak rysunek - historyjka kobieta i męzczyzna jadą na osiołku albo na koniu nie pamiętam i są 4 sytuacje raz jedno jedzie na osiołu a drugie idzie, innym razem jada oboje a innym oboje idą obok i za kazym razem jest negatywny komentarz.
Może opisałam to trochę chaotycznie ale obrazek to odzwierciedlał bardzo dosadnie.
inessa, Myszonek lubią tę wiadomość