X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś test owulacyjny pozytywny a temperatura ani drgnęła. Już sama nie wiem co o tym myśleć.

inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    U mnie dziś test owulacyjny pozytywny a temperatura ani drgnęła. Już sama nie wiem co o tym myśleć.
    Test pokazuje Ci że owulacja nastąpi w ciągu 24-36 godzin (prawdopodobnie) więc do dzieła bo teraz są największe szanse.

inessa, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Bursztynku do czego Ty namawiasz ??? :P :P :P
    absolutnie do niczego :) przytaczam tylko popularne przyslowie :)
    A Ty o czym myslalas? Czyzby glodnemu hmm..."chleb"na mysli? :P ;)

Myszonek, inessa, Simba, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym gdzieś na ovufriend czytałam kiedyś że owu może być trzy dni przed skokiem lub trzy dni po skoku temperatury a i tak jest to wszystko bardzo orientacyjne.

Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie nie mam zastrzezony adres. Po drugie taki busz ze po cichu sie nie przedrze. Zapuscilam zywoplot...hi hi

Myszonek, inessa, ania.g, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    nie myśl tylko działaj ;-)
    Witam się z wami ponownie.
    A u nas zaczął padać śnieg na razie mokry, ale zima tuż tuż.

inessa, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    absolutnie do niczego :) przytaczam tylko popularne przyslowie :)
    A Ty o czym myslalas? Czyzby glodnemu hmm..."chleb"na mysli? :P ;)

A pamiętasz ciąg dalszy?? Ja na jakiś czas przestałam mówić: głodnemu chleb na myśli - bo ktoś mi powiedział:

Głodny - głodnemu zawsze wypomni.

Niedawno jednak usłyszałam ciąg dalszy - głodny głodnego zrozumie ;)

inessa, Bursztyn, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    No a nie mowilam - krecha taka sama gruba i wyrazna jak testowa. Kurcze brak zapylacza a taka okazja
    ja takie krechy mam co miesiąc i jeszcze dodatkowo clo , zapylacz zawsze pod ręką i co? zawsze pudło ,zaczynam podejrzewać że coś jest nie tak.

Myszonek, inessa, malgos741, Olena, promyk, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    ja takie krechy mam co miesiąc i jeszcze dodatkowo clo , zapylacz zawsze pod ręką i co? zawsze pudło ,zaczynam podejrzewać że coś jest nie tak.
    a robilas hsg?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam kilka dni temu ze swoją przyjaciółka w jednej z warszawskich klinik leczenia niepłodności. Koleżanka nie wie czy jest niepłodna ale ponieważ ma 38 lat a brak na widnokręgu ojca swoich dzieci postanowiła, za moją namową, sprawdzić swój potencjał rozrodczy i ewentualnie zamrozić swoje jajka na zaś gdyby okazało się, że w wieku późniejszym pojawi się kandydat na ojca dzieci a ona już nie będzie miała zapasów. Znany lekarz po pierwsze zdziwił się, powiedział, że w Polsce to się nie zdarza ( robią to gdy kobieta lub facet mają poddać się chemioterapii) i że trochę za późno przyszła z tym tematem. Zrobił jej 2 sekundowe usg i zalecił jej mnóstwo badań ale uwaga: jeśli chodzi o hormony to tylko AMH, prolaktyne i TSH. Reszta to potasy, żelazo i inne dziwne (muszę ją poprosić o tą listę). Byłam zaskoczona, że facet nie przepisał jej fsh,lh. estradiolu i progesteronu. Powiedział jej że kobiet po 42 roku w ogóle w Polsce się już nie leczy w kierunku niepłodności i bardzo niechętnie podchodzą do programu in vitro. I jak tu być 42 latką w tym kraju.

Bursztyn, malgos741, Myszonek, inessa, Pusurek, Simba, megan8, Parka, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Byłam kilka dni temu ze swoją przyjaciółka w jednej z warszawskich klinik leczenia niepłodności. Koleżanka nie wie czy jest niepłodna ale ponieważ ma 38 lat a brak na widnokręgu ojca swoich dzieci postanowiła, za moją namową, sprawdzić swój potencjał rozrodczy i ewentualnie zamrozić swoje jajka na zaś gdyby okazało się, że w wieku późniejszym pojawi się kandydat na ojca dzieci a ona już nie będzie miała zapasów. Znany lekarz po pierwsze zdziwił się, powiedział, że w Polsce to się nie zdarza ( robią to gdy kobieta lub facet mają poddać się chemioterapii) i że trochę za późno przyszła z tym tematem. Zrobił jej 2 sekundowe usg i zalecił jej mnóstwo badań ale uwaga: jeśli chodzi o hormony to tylko AMH, prolaktyne i TSH. Reszta to potasy, żelazo i inne dziwne (muszę ją poprosić o tą listę). Byłam zaskoczona, że facet nie przepisał jej fsh,lh. estradiolu i progesteronu. Powiedział jej że kobiet po 42 roku w ogóle w Polsce się już nie leczy w kierunku niepłodności i bardzo niechętnie podchodzą do programu in vitro. I jak tu być 42 latką w tym kraju.
    dziwny lekarz...na szczescie sa jeszcze tacy, ktorzy maja odmienne zdanie

Myszonek, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    dziwny lekarz...na szczescie sa jeszcze tacy, ktorzy maja odmienne zdanie
    Ale w Polsce to niestety standard. Na zachodzie nie i wschodzie również a u nas zaścianek.

Myszonek, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z opinią Bursztynka, a co kobieta 42 to nie może mieć dzieci cholera jasna jak tak można. Mój lekarz daje każdej szanse.

mysza1975, inessa, polarmiś, Parka, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • slash Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziewczyny rodzą w młodym wieku to mówią dzieci mają dzieci, a gdy kobiety juz dojrzałe chcą mieć dzieci to mówią ze za póżno. TO jest tak jak z takim rysuneczkiem który widziałam ostatnio, zaraz go poszukam.

inessa, polarmiś, Iwone, Myszonek, bliska77, sjoanka, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się pocieszam, że moja mama urodziła mnie w wieku 44 lat, więc nam się musi udać. Jesteśmy młodsze no i medycyna nam trochę pomoże.

inessa, polarmiś, megan8, Myszonek, grosza, Olena, sjoanka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykre Polarmisiu ale niestety prawdziwe :(

inessa, polarmiś lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś oglądałam w dwójce chyba to było pytanie na śniadanie jak Skrzynecka mówiła o staraniach, jej też było ciężko i wiem że powiedziała żeby się nigdy nie poddawać.Jej rocznik 1970 a dwa lata temu urodziła pierwsze dziecko.
    http://nocoty.pl/gid,15113056,kat,1013545,title,Katarzyna-Skrzynecka-Opowiedziala-o-swoich-poronieniach,galeria.html

samira, Bursztyn, inessa, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:31

Bursztyn, inessa, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie kliniki skierowane są po prostu na sukces. Szybko i pewnie.

• slash Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę znależć tego rysunku, to było tak jak rysunek - historyjka kobieta i męzczyzna jadą na osiołku albo na koniu nie pamiętam i są 4 sytuacje raz jedno jedzie na osiołu a drugie idzie, innym razem jada oboje a innym oboje idą obok i za kazym razem jest negatywny komentarz.
    Może opisałam to trochę chaotycznie ale obrazek to odzwierciedlał bardzo dosadnie.

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 1809 1810 1811 1812 1813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ