X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Czytam wasze rady dziewczyny na temat robienia bety, podziwiam was za cierpliwość i opanowanie. Jedna z was napisała, że po co te nerwy i stresy w sensie bety i że lepiej poczekać zrobić test. Ja chyba jestem nienormalna bo dla mnie właśnie to czekanie jest wku... ające, wolę wiedzieć szybciej i zamknąć temat lub nie, tylko 30 zł za spokój, bezcenne, jeden kosmetyk lub gatki mniej.

Ja cierpliwości nie mam i przy takim wykresie oczekiwanie na okres spowodowałoby eksplozję moich nerwów.

inessa, Myszonek, Simba lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ale piszecie kto za Wami nadąży?U mnie nerwówka w pracy bo od stycznia mamy nowy program i wszystkie dane trzeba będzie od nowa wprowadzać a pacjentów tysiące ,przeraża mnie to wszystko i nie myślę w cale o staraniach bo nie wiem czy pracy nie stracę bo teraz podobno jedna osoba góra dwie ma ogarnąc wszystko a jest nas siedem.Teraz mamy dobry program ale ktoś wymyślił że na kompie wszystko trzeba a słowo pisane ma odejść w niepamięc.

inessa, Myszonek, Bursztyn, bliska77, polarmiś, promyk, malgos741, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a nie można danych zmigrować ze starego do nowego programu?
    Ja juz w swoim życiu przechodziłam dwa razy zmianę programu i zawsze była migracja danych.

Myszonek, gosia7122, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Witajcie dziewczyny :)
    Ahh te słodkości Wasze :)
    ja chyba w sobotę zrobię oponki, choć obiecałam sobie że będę unikać słodyczy i innych rarytasków. Będę musiała zrobić ich bardzo mało bo nie ma M, więc żebym nie musiała sama się nawpychać. Chyba że zrobię i je zamrożę, ale to już chyba nie ten smak.
    slash zrób z połowy składników ja tak zrobiłam :-)
    albo podziel na trzy części :-)
    i chyba mozna bez tego masła bo sprawdzałam w necie i niektórzy nie daja one i tak troche oleju wypiją :-)

Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe najlepsze jak dla mnie na ciepło ale dzis tez dobre :-P

inessa, malajka lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Szczęśliwa - tak będę musiała zrobić.

Myszonek, szczęśliwa 2, inessa lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Gosia a nie można danych zmigrować ze starego do nowego programu?
    Ja juz w swoim życiu przechodziłam dwa razy zmianę programu i zawsze była migracja danych.
    tak poprzednio tak było ale teraz podobno się nie da,choc informatycy nad tym pracują

Myszonek, samira, szczęśliwa 2, inessa lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Witam dziewczyny ale piszecie kto za Wami nadąży?U mnie nerwówka w pracy bo od stycznia mamy nowy program i wszystkie dane trzeba będzie od nowa wprowadzać a pacjentów tysiące ,przeraża mnie to wszystko i nie myślę w cale o staraniach bo nie wiem czy pracy nie stracę bo teraz podobno jedna osoba góra dwie ma ogarnąc wszystko a jest nas siedem.Teraz mamy dobry program ale ktoś wymyślił że na kompie wszystko trzeba a słowo pisane ma odejść w niepamięc.
    gosia bedzie dobrze dasz rade z programem nowym :-)

Myszonek, inessa, gosia7122 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu dasz radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 18:07

klz98u696p33kjce.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Aj dzisiaj mnie wkurzyła moja lekarka POZ - nie można się doprosić skierowania na badania (chyba zmienię lekarza);
    Pytam ją o skierowanie na morfologię - a ona, że nie może mi dać, bo może tylko raz w roku, a skoro jestem pod opieką poradni hematologicznej, to ona już nie może; a ja zwyczajnie w świecie chciałam zobaczyć czy od października mi się hemoglobina i hematokryt nie pogorszyły - bo ferrytyna wyszła mi znacznie poniżej normy i miałam nadzieję, że do hematologa pójdę z kompletem badań.
    Podobnie było z badaniem na posiew moczu - powiedziała mi, że ona nie może bo to tylko specjaliści - a nefrolog ją wyśmiała.
    Dzisiaj pytam jeszcze o badanie poziomu stężenia podstawowych hormonów we krwi - a ona, że to tylko ginekolog.
    PARANOJA
    a ja odpuściłam wizytę u gina w Poznaniu (miałam się zgłosić w grudniu, chyba że wcześniej jeśli zajdę w ciążę) i myślałam,że porobię sobie badania i pójdę z wynikami - bo i tak hsg będzie chciał robić,

Chyba wybiorę się do laboratorium całkiem prywatnie... a może do stycznia uda się ustrzelić zieloną kropkę.
    Ja w naszej przychodni morfologię robiłam w tym roku już trzy razy i nie słyszałam że są jakieś ograniczenia

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malajka wrote:
    Witam, u mnie tez pochmurno ale cieplo a jutro jeszcze cieplej.
    Zrobilam oponki z przepisu Caffe, sa smakowite! Myszonku niestety nie wytrzymalam z obietnica postu :) Na dodatek Sjoanka dodala przepis na moje ulubione ciasteczka i chyba tez sie skusze, tylko musze zrobic maslo orzechowe bo kupne jest be.
    U mnie w domu czesto powtarzano: tyle betow a nie masz w czym chodzic! :)

W tym cyklu nie mierze tempki, z doswiadczenia wiem ze wysoka moze utrzymywac sie do ostatniej chwili, do tego non stop sie budzilam i myslam czy to juz pora? a tak to teraz spie sobie spokojnie i czekam... ;-) ;)

Pozdrawiam :)
    Miałam tak samo jak Ty też ciągle się budziłam i myślałam o mierzeniu.Pierwszego dnia cyklu termometr spadł mi za łóżko i już tam pozostał...

malajka, Myszonek, inessa, Simba lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z pracy i padłam na kanapę. Jestem tak niewyspana przez te bzykoserca że czekając na małą w szkole prawie zasnęłam oparta o ścianę. Dobrze że czas na staranka na razie minął bo już mam dosyć

samira, Myszonek, inessa, malajka, gosia7122, malgos741, Parka, Mango lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, Malajka - ja tez strasznie przeżywałam mierzenie temp. Praktycznie większość nocy nie przesypiałam, a kiedy wiedziałam że jest po owulce i po serduszkowaniu to już w ogóle byłam tak nakręcona że szok.Zresztą dziewczyny z forum mogą to potwierdzić :)
    I przestałam mierzyć. Nie mierzyłam kilka cykli. Teraz mierzę tempkę od 7.11 ale tylko dla swojej orientacji, bo wiem że nic nie będzie bo nie było serduszkowania, po prostu chciałam tak sobie pomierzyć i popatrzeć kiedy owu wyznaczy mi owulkę. Ale też się udziela budzenie w nocy a raczej nad ranem około 4, czy 5.
    Zakonczę mierzyć ten cykl i znów schowam termometr.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2013, 18:18

samira, Myszonek, ania.g, inessa, malajka, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash mój termometr już kurzem obrasta. Ovufriend wyznaczył mi owu na wykresie na podstawie testów owu i śluzu - oczywiście to bardzo orientacyjnie.

• slash Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja średnio rozpoznaję śluz ale staram się i caaały czas się uczę siebie :)

inessa, ania.g, Myszonek lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • promyk Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a nie mowilam - krecha taka sama gruba i wyrazna jak testowa. Kurcze brak zapylacza a taka okazja

Bursztyn, Myszonek, inessa, gosia7122, malgos741, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • malajka Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mierzylam to na ogol okolice owulki by wyczuc skok, narazie odpuszczam mierzenie bo do niczego to nie prowadzi.
    A sluz raz jest raz go nie ma juz wkurza mnie to obserwowanie, ilez mozna! :)

km5szbmhoofnwevo.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    No a nie mowilam - krecha taka sama gruba i wyrazna jak testowa. Kurcze brak zapylacza a taka okazja
    ...okazja czyni zlodzieja.... :P ;)

Myszonek, inessa, promyk, malgos741, gosia7122, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    gosia bedzie dobrze dasz rade z programem nowym :-)
    dzięki za dobre słowo ale nie lubię zmian i trochę dlatego się boje...

inessa lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2013, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku do czego Ty namawiasz ??? :P :P :P

ania.g, Myszonek, malgos741, Simba lubią tę wiadomość

‹‹ 1808 1809 1810 1811 1812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ