X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Parka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim,
    jak miło, że sobota :) spałam obok córeczki i dopiero co wstałyśmy :) nareszcie dzieci dorosły do spania długo rano. Nie to co kiedyś - 5 rano i wszyscy na nogach

inessa, malgos741, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Moja już wie, że chcę zieleninę :) I jak to mama, wtyka wszystko co może :)

A ostatnio zmieniliśmy lodówkę na tę side by side o pojemności 450l, to mam więcej miejsca i oczywiście plany, co ja to zamrożę latem :)
    Podczas karmienia dziecka chyba nie wolno jeść truskawek, więc sobie je zamrożę na lepsze czasy :P bo teraz codziennie myślę o takich zmiksowanych z cukrem i śmietaną :P
    Ja rowniez nie uzywam sztucznych dosmaczaczy oprocz mojej ukochanej maggi. Wszystko poza jest naturalne. W tym roku mam doniczke z ziolami i oddzielna z pietruszka na oknie - wiec moja hodowla. Mama zamrozila mi ze swojego ogrodka zielenińy, zmiksowala owoce (brzoskiwnie, maliny, sliwki) i zamrozila - dziecko codziennie zjada sloik malin- smakuja jak sorbet malinowy jesli nie doczeka rozmrozenia. Nigdy nie wspomagalam sie proszkowymi zypkami, sosami bo mi nie smakuje. Ale chinska pikanta zupke od czasu do czasu to lubie lyknac,, choc w Polsce sa one marne wiec nie kupuje.

Pozdrawiam Was wszystkie.

kaRa - rowniez ma sliczny, zadbany brzuszek.

Sprzatam bo po poludniu mam gosci.

Parka, inessa, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej diecie powinnam odstawić kawę.... Właśnie walczę ze sobą, ze może mała poranna kawka to tak od razu nie jest złamanie zasad diety? Kto ze mną?

inessa, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    dziewczynki ja juz mowie dobranoc,jutro wjezdzamy na polowanie i nie bedzie nas do srody,oczywiscie ze biore laptopa ze soba i mam nadzieje ze nie bede miala problemow zeby wejsc na ovu.Ciesze sie na ten wypad ,lasy,pola,super powietrze i mam tam super sasiadke ktora zawsze gotuje obiady dla nas.Dobranoc
    Moj maz tez poluje, ale na razie nie mam jak z nim pojechac aby tmu towarzyszyc bo zawsze cos wypada, musze poczekac az maly podrosnie.

Parka, inessa lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja jeszcze w szlafroczku :) poleżałam dziś trochę dłużej, żeby odespać całotygodniowe wstawanie :) Miłej soboty Wam życzę :) u mnie mroźnie ale słonecznie.

Parka, inessa, malgos741, caffe lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka spróbuj pić taką kawę z cykorią czy z cykorii...caffe to kiedyś polecała - to chyba smakuje jak kawa a nią nie jest - nie wiem, czy nie pomieszałam czegoś :)

zazdroszczę polowań i mieszkania w domach pod lasem..:)chciałabym bardzo, ale to nierealne :)

inessa, Parka, malgos741, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam się z kawką!
    Dziś sobie pospałam bo do północy szalałam w tzw "salonie" ale zdążyłam wyszorować dywan, uprzednio wytrzepany przez mojego M. została komoda i wyprasowanie firan, po prostu koszmar bo mam takie z woalu i tak ok. 2,3 godziny prasowania ale cóż jak to powiedziała Bozia pierdolec to pierdolec.
    Wczoraj też tylko was czytałam jak na chwilkę usiadłam żeby odpocząć.
    Dziś wieczorkiem wybieram się na koncert więc trochę odbiję od świątecznego szaleństwa i spędzę czas z moim M. akurat mam "ten" czas więc każde urozmaicenie w cenie ;)
    Miłego dnia dla wszystkich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 23:26

inessa, Parka, Mango, polarmiś, malgos741, caffe, Pusurek, megan8, samira, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Miło sie Was czyta od rana :)
    Parka podziwiam Cie wiesz zwłaszcza z glutenem bo ja na codzień nie jem glutenu od lat ( przynajmniej sie staram :P ) jedzenie bezglutenowe jest poprostu inne niż zwykłe jedzenie no i niestety dużo droższe ale mam nadzieje,ze CI pomoze dieta :)
    Reni życze CI sił w przeprowadzce ale bedziesz sie cieszyć na świeta bedać już we własnym domku :)
    Bozia jak samopoczucie ???
    Mamusie zaciażone pamietam o Was i dzieki za wiadomosci od Was :) <3
    Starajace sie podziwiam za diety i ćwiczenia ja przez wiele lat ćwiczyłam po operacji już nie ale czesto poprostu mi sie by nie chciało ale za to uwielbiam spacery i rower :) ponoć coś mi sie obiło o uszy,ze Mikołaj ma przynieść mi pod choinke taki stacjonarny rower :P :)
    Co do różnorodności to jest piekne na forum ale z wariatkami to ciezko jest i tak ;-)
    A co do polowań to mam tescia który był mysliwym i nasz dom wyglada jak domek myśliwski :D w rodzinie mojej też mam pełno myśliwych ale sama nie lubie polowań zresztą całe życie wcześniejsze i teraz też mieszkam nad jeziorami i w lasach wiec mam można powiedzieć na codzień las :D
    DObrej soboty Wam życze :D :D :D

Parka, polarmiś, grosza, malgos741, caffe, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę dziś do sklepu ze zdrową żywnością, to poszukać tej kawy z cykorii i bezglutenowych produktów. Masakra, ale muszę się za to wziąć....

inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka jak mieszkasz w małej miejscowości to bedziesz raczej miała problem z bezglutenowa żywnoscią ja zamawiam przez neta!!!

Kochane mój maż zrobił mi prezent własnie sie dowiedziałam bedziemy mieć psa :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D ( mimo tesciowej hihihihi )ale jestem co nie :P

Mango, polarmiś, gosia7122, grosza, malgos741, caffe, megan8, samira, EwaT, Parka, mysza1975, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni pierwsze święta we własnym domu to niezapomniane przeżycie, zapomnisz wszystkie zmagania z kartonami i remonty. Teraz jest ciężko , wiem, ale dasz radę, wspieram cię mentalnie :)
    Moje pierwsze święta w nowym domu do dziś pamiętam tym bardziej, że były dosłownie na kartonach i betonie. Moja mama sprzedała mieszkanie w którym razem mieszkaliśmy i nie mieliśmy wyjścia musieliśmy się wprowadzić do nie wykończonego domu lub wynająć coś, ale każdy grosz się liczył i tak wylądowaliśmy w domu w stanie deweloperskim czyli podłogi beton, ściany w tynkach na biało. Postawiliśmy ogromną 3 metrową choinkę bo pokój był pusty, do tego stół i zrobiliśmy wigilię u nas. Było wspaniale :)
    Dopiero później było gorzej bo wykańczaliśmy już mieszkając, ale cóż jak to mawia moja teściowa " chcieliśmy to mamy". Teraz już zapomniałam te trudy i cieszę się własnym kątem gdzie mi nikt nie rządzi. Reni jeszcze raz powodzenia i sił witalnych i mentalnych i radości z własnego "m" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 15:06

inessa, malgos741, caffe, megan8, Parka, mysza1975, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Dziś 27 dc a (teoretycznie 12 dpo)u mnie i pojawiło się brązowe plamienie. Znowu nic z tego nie będzie. Nawet nie mam co robić testu w przyszłym tygodniu. Znowu porażka, płakać mi się chce a muszę odwieźć córkę na urodziny jej koleżanki. Do dupy:(

inessa, Mango, gosia7122, malgos741, Parka, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam Aniu <3
    Plamienie wcale nie musi oznaczać, ze nic nie wyszło, u wielu kobiet w ciąży pojawia się plamienie przy implantacji i w czasie spodziewanej miesiączki, wiec może nie wszystko stracone.Trzymam kciuki i wspieram :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2013, 12:02

inessa, malgos741, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kate ale nie słyszałam jeszcze o implantacji na brązowo :(

inessa, Parka lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inesska czuję się bardzo dobrze...w zasadzie odrobinę jeszcze tylko sączy się rana z pępka, a dwie pozostałe dziurki już się prawie wygoiły...tylko, że zapał mi zupełnie jakoś odszedł...muszę na nowo rozwinąć skrzydła...

Pies nowy - super..teściową się nie przejmuj - widać, że mąż myśli o Tobie, a nie tylko o rodzicach...:)

ania.g ile takich cykli już było...a ile będzie - nie wiadomo :) Uszy do góry i do boju w następnym :)

inessa, Mango, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mango Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak ja Cię świetnie rozumiem :(
    ania.g wrote:
    Witajcie. Dziś 27 dc a (teoretycznie 12 dpo)u mnie i pojawiło się brązowe plamienie. Znowu nic z tego nie będzie. Nawet nie mam co robić testu w przyszłym tygodniu. Znowu porażka, płakać mi się chce a muszę odwieźć córkę na urodziny jej koleżanki. Do dupy:(

gosia7122, inessa, malgos741, Parka lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:56

gosia7122, inessa, malgos741, caffe, megan8, samira, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, wszystko mozna zrealizowac jak sie chce. My mielismy male mieszkanie, ktore sprzedalismy i dobralismy kredyt na domek. Za te pieniadze moglismy kupic male mieszkanko w Warszawie blisko centrum, ale jednak ogrodek, laesek i kominek zwyciezyl. I mamy!!!! Mamy tez wielogodzinne doajzdy do pracy ( ja jeszcze nie ale bede miala) wiec cos za cos. Pisalas ze masz mieszkanie, ukochany tez ma wystarczy je sprzedac i kupic gdzies pod Krakowem przytulny domek z ogrodkiem i kotki beda szczesliwsze :-)

Inesskka - cudownie miec pieska.

gosia7122, inessa, malgos741, caffe, megan8, samira, Parka, Pusurek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    O jak ja Cię świetnie rozumiem :(
    ja również ,słucham świątecznych piosenek i ryczę....

inessa, malgos741, Parka, Olena lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    ja również ,słucham świątecznych piosenek i ryczę....
    Gosiak nie rycz, chyba że ze szcześcia lub nostalgicznie.

gosia7122, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1860 1861 1862 1863 1864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ