X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wczesno niedzielnie
    Jestem wkoncu....Dotarlismy wczoraj, ale nie mialam juz sily na nic. Podroz koszmar, myslalam ze pies sie przekreci...dojechal ale wczoraj wyladowalismy odrazu u weterynarza. Z matka sie poklocilam przed wyjazdem. Z mezem w trakcie wyjazdu. Awantura za awantura. Efekt- zadnych serduszek w tamta strone, i zadnych w drodze z powrotem- bo trzeba bylo sie zajmowac Leonem ktory robil pod siebie i rzygal. Koszmar. Kupe kasy nas to wszystko kosztowalo, a psu zostalo niewiele zycia. No ale matka moja sie uparla i nie bylo sily, musialam psa zabrac. I jeszcze nam szyba pekla w samochodzie w drodze powrotnej. To tak w skrocie, reszte szczegolow oszczedze zeby Wam tu nie narzekac z samego rana, ale na prawde bylo koszmarnie.

Anna maria gratuluje!!! :)
    Pand, udanej Wigilii na plazy :)
    Iwone, najlepsze zyczenia :)

anna maria, Panda, Myszonek, malgos741, polarmiś, gosia7122, Iwone, EwaT, bliska77, samira, Parka, Olena, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki,tu gdzie jestem pada deszcz nie zaciekawa pogoda szkoda ,bo chcialam po lesie polazidz. Inesska ja tez uwazam ze piesek to jest dobry pomysl on zawsze Cie wyslucha i nie zdradzi twoich tajemnic(moja labradorka zna ich duzo).Pandzia fajnie tak na kocyku na plazy (moje marzenie).Iwonka spelniena wszystkich marzen.Milego dnia

Myszonek, gosia7122, Iwone, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka no nareszcie bo juz sie martwilam,przykro mi z powodu Leona.

Panda, Myszonek, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że już jesteś Bursztyn, pusto tu było bez Ciebie.

anna maria, Myszonek, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Hej dziewczęta. Wczoraj późnym wieczorem zrobiłam test o 20mlU/ml z bardzo rozcieńczonego moczu i w ciągu 5 min pokazała się druga jaśniuteńka kreska i to by było na tyle z mojej nadziei bo dziś rano zrobiłam drugi czulszy test o czułości 10mlU/U i nic tam nie ma nawet cienia tej drugiej kreski. Może ten pierwszy test jakiś trefny?
    Czemu to jest takie trudne, czemu skoro jesteśmy zdrowi i warunki są do tego odpowiednie to nam się nie udaje.
    Ania a na kiedy masz termin @(nie masz wykresu dlatego pytam)

Myszonek lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Ania a na kiedy masz termin @(nie masz wykresu dlatego pytam)
    Według owufriend termin mam 19 grudnia ( czyli cykl 32 standard jak na mnie) testowałam bo dostałam wczoraj jasnobrązowego plamienia i chciałam wiedzieć czy jest po co alarmować moją gin aby mi przepisała luteinę. Nigdy w życiu nie miałam plamień implantacyjnych ani innych plamień w trakcie cyklu.

anna maria, Myszonek, malgos741, bliska77, Parka lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello
    Ania G no to raczej dobre wróżby !!- trzeba powtórzyć test koniecznie !

Bursztynku - dobrze że już wróciliście

ania.g, anna maria, Myszonek, Bursztyn, malgos741, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Hello
    Ania G no to raczej dobre wróżby !!- trzeba powtórzyć test koniecznie !

Bursztynku - dobrze że już wróciliście
    No tak ale drugi test czulszy jest negatywny. Powtórzę albo zrobię betę i pożegnam się z wątpliwościami.

anna maria, Myszonek, malgos741, Parka, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Według owufriend termin mam 19 grudnia ( czyli cykl 32 standard jak na mnie) testowałam bo dostałam wczoraj jasnobrązowego plamienia i chciałam wiedzieć czy jest po co alarmować moją gin aby mi przepisała luteinę. Nigdy w życiu nie miałam plamień implantacyjnych ani innych plamień w trakcie cyklu.
    Dzisiaj tez plamisz? z testami to jest roznie ja robilam 3 dni przed spodziewana@ i mi wyszly odrazu 2 ladne kreski.ale wiem ze dziewczyny robiaw dniu @ i nic ,a 2 dni pozniej jest zielono.Nie denerwuj sie tym plamieniem moze cos Ci sie poprzestawialo w organizmie i zwiastuje to @,ja tez nigdy nie mialam plamien przed@,a w tamtym roku sie pojawily ,ale nie co kazdy cykl.

Myszonek, malgos741, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn nie fajnie ze drama ale dobrze ze jestes cala i zdrowa bo sie zastanawialysmy co sie dzieje...spokoju zycze i przytulam

Ania potwierdz lepiej beta bo z testami to chyba nigdy nie wiadomo i nie smutaj sie niestety na pewne pytania nie ma odpowiedzi ale jest nadzieja na kolejny raz :)

ja sie rozplywam dzisiaj 41plus wiec tylko pije i pije woda soczek z marchewki bo podobno bardzo dobry w czasie staranek wiec produkuje go w nadmiarze...

idziemy dzisiaj na koncert swiateczny pod golym niebiem w jednym z parkow bedzie sentymentalnie...biore winko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2013, 09:20

Myszonek, anna maria, Bursztyn, malgos741, EwaT, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dzisiaj tez plamisz? z testami to jest roznie ja robilam 3 dni przed spodziewana@ i mi wyszly odrazu 2 ladne kreski.ale wiem ze dziewczyny robiaw dniu @ i nic ,a 2 dni pozniej jest zielono.Nie denerwuj sie tym plamieniem moze cos Ci sie poprzestawialo w organizmie i zwiastuje to @,ja tez nigdy nie mialam plamien przed@,a w tamtym roku sie pojawily ,ale nie co kazdy cykl.
    Dzisiaj plamienie jest ale dużo jaśniejsze i mniejsze. Ale pojawił się przezroczysty ciągnący śluz a w nim te kapki plamek. Nie wiem co się ze mną dzieje. Jestem jakimś dziwolągiem.

Myszonek, anna maria, malgos741, Parka lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja witam się niedzielnie :)

anna maria lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczynki za cieple powitanie :)

EwaT, bliska77, Simba, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie kawką :-)
    Ania zrób betę.
    Bursztynku wreszcie w domu, teraz Leonowi będzie lepiej.

Myszonek, Bursztyn lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Witam się niedzielnie kawką :-)
    Ania zrób betę.
    Bursztynku wreszcie w domu, teraz Leonowi będzie lepiej.

Zgadzam się z Małgoś :)

i za jej przykładem idę po niedzielną kawkę :)

malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Hej dziewczęta. Wczoraj późnym wieczorem zrobiłam test o 20mlU/ml z bardzo rozcieńczonego moczu i w ciągu 5 min pokazała się druga jaśniuteńka kreska i to by było na tyle z mojej nadziei bo dziś rano zrobiłam drugi czulszy test o czułości 10mlU/U i nic tam nie ma nawet cienia tej drugiej kreski. Może ten pierwszy test jakiś trefny?
    Czemu to jest takie trudne, czemu skoro jesteśmy zdrowi i warunki są do tego odpowiednie to nam się nie udaje.
    Aniu, podobna sytuacja do mojej dwa cykle temu. Z tym, ze ja robilam pierwszy test 2 dni po spodziewanej @ (okres sie spoznial a ja bylam przekonana ze to byl cykl bezowulacyjny) i wyszla bardzo blada druga kreska. Na drugi dzien zrobilam rowniez test (inny niz poprzedni bo tamtego juz nie mialam) i wyszedl negatywny. Zrobilam bete jakos 4 dni pozniej i byla negatywna. temp.utzymywala sie na poziomie 37.00. Moj lekarz pierwszego kontaktu stwierdzil ze byla to ciaza biochemiczna, @ przyszla z 10 dniowym opoznieniem ale ja tak naprawde do dzis nie wiem co sie stalo...

bliska77, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn, już przerabiałam biochemiczną ciążę cztery cykle temu. Były nawet dwa pozytywne testy ale beta od razu była zbyt niska bo najpierw 19,9 a potem 12,1. @ wtedy przyszła w 55dc. Oczywiście gin powiedziała że powinnam się cieszyć że to nie pozamaciczna, ok z dwojga złego lepsze to ale co to zmienia. Wstyd mi że tak bardzo to przeżywam mając już dwoje dzieci bo co mają powiedzieć kobiety które nie mają dzieci w ogóle. Jednak nie jestem w stanie się opanować emocjonalnie. Może nie dane jest mi zostać matką po raz trzeci.

gosia7122, Iwone, Bursztyn, samira, Parka, Olena, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania każda z nas przeżywa na swój sposób i nie gadaj takich głupot że nie dane ci zostać matką bo nastawienie też jest ważne. Idź na betę.

Myszonek, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę na tą betę tym bardziej że wystarczy zejść piętro niżej do teściowej która jest pielęgniarką i pracuje w naszej przychodni.

Myszonek, Bursztyn, Parka lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tym bardziej że daleko iść nie musisz :-)

Myszonek, ania.g lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
‹‹ 1863 1864 1865 1866 1867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ