X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny :)

Ja dzisiaj robię barszcz z uszkami, zobaczymy co mi z tego wyjdzie, bo nienawidzę robić ciasta. Kupiłam wczoraj silikonową stolnicę, bo nie miałam, więc trzeba ją wypróbować. Gotuję też bigos, trochę zjemy, a resztę zamrożę, bo mam teraz gdzie :P Potem po świętach też zrobię bigos i tym sposobem będę miała jakiś zapas na później.

Ania, powtórz test o takiej samej czułości jak ten pierwszy, bo jeśli masz te o czułości 10 z allegro, to one są "różne". Czasami wychodzi cień, nawet gdy ciąży nie ma. W normalnych testach czasami pojawia się druga kreska, ale wynik jest wiarygodny gdy próbnik wyschnie, bo czasami gdy tester jest jeszcze mokry, to podmakają obydwie kreski. Tak się dzieje gdy się robi wcześnie test, bo normalnie to druga kreska wychodzi niemal natychmiast.

Trzymam kciuki za zielone.

Inesska, fajnie, że będziesz miała towarzysza :) Zobaczysz, ze jak już u Was zagości to teściowa pierwsza do niego przybiegnie :)

Bursztyn, mam nadzieje, że napięcie w domu szybko minie i pod choinką będziecie się godzili ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2013, 14:17

malgos741, Myszonek, Bursztyn, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) spokojnego popołudnia niedzielnego!!!!!!!!!
    Aniu mi test z allegro praktycznie wyszedł nie widoczny o czułosci 10 a testy z apteki o czułosci 25 wyszły piekne wiec wiesz róznie to bywa, przydałaby sie beta.
    My włąśnie obiadek zjedliśmy zrobiłam schab w całosci podpieczony i potem duszony w sosie musztardowo -miodowym do tego surówka z kapusty pekinskiej z kukurydzą,pomidorkami i ogórkiem w occie no i ziemniaczki.
    A teraz odpoczywamy bo byłam z tesciową na małych zakupach bo dziś niedziela targowa :D
    Pamietam o Was <3 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2013, 16:47

anna maria, malgos741, Myszonek, Bursztyn, bliska77, samira, mysza1975, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam nie sprzątać i okazało się że jak mamcia przyszła to zagarneła na zakupy świąteczne i na sprzątanie, okna pomyte no i firanki wyprane , pościel poprana i nowa założona, cały magazyn sprzętu ogarnięty ufffffffff no jeszcze jedna firanka i finito. :-)

inessa, Mango, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie niedzielnie! Ja już w domu po fantastycznym weekendzie. Koncert Eltona Johna genialny, on w formie 30 - to latka, szalał na pianinie na maxa. Ja przeryczałam dwa pierwsze kawałki ;), normalnie nie mogłam uwierzyć, ze siedzę 20 m od niego ( mieliśmy super miejsce ), a potem akcja: pod scenę! Elton był 5 m od nas, wiec totalna ekstaza! A na lotnisku widzieliśmy gitarzystę z jego kapeli, człowiek sobie podróżuje incognito, a jest tak potwornie charakterystyczny, ze ciężko go nie poznać :D
    A w domu, w skrzynce czekał na nast list z kliniki, ze skierowaniem na cala masę badan, wiec we wtorek idziemy pobrać krew i czekamy na wizytę w styczniu. Innymi słowy: wracamy do rzeczywistości...

Myszonek, polarmiś, anna maria, malgos741, Mango, inessa, Bursztyn, bliska77, Simba, samira, Parka, Reni, Olena, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, Inesso oba testy z apteki. Pierwszy Amil o czułości 20 mlU/ml i ten pokazał dwie kreski a drugi Bobotest o czułości 10mlU/ml i ten pokazał jedną kreskę. Dlatego jest to dla mnie dziwne że ten mniej czuły pokazał pozytyw a ten bardziej czuły nie.
    Ugotowałam obiad, ubrałam z dziećmi choinkę, umówiłam się z teściową na jutro na betę i staram się myśleć o psie który przybędzie do nas w piątek. Ale wymiękam jak mąż zaczyna skupiać na mnie uwagę i patrzy ze zrozumieniem...

malgos741, EwaT, inessa, Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Tak sobie myślę, jaki tu przekrój różnych kobiet i jest mi miło z tego powodu (...) zajmującą się chorymi w Norwegii

Czy to o mnie? ;)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALe cisza łał :D :D :D jak zwykle w wekend !!!!

Pusurek, Parka lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam niedawno po calodziennym kursie i praniu mozgu,jestem wykonczona.

Ania.g, dobry pomysl z beta, tez tak zrobilabym
    Inessa, super ze bedziecie mieli pieska :) macie juz imie?
    Caffe, juz lepiej z mezem, alepomysl z choinka bardzo mi sie podoba :)

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dobrnelam do tej 1945ej strony...
    Tez mam podobne przemyslenia do Bozi jesli chodzi o Was, babeczki. To swiadomosc, ze zawsze ktos jest:)
    Parka wspieram cie w diecie bezglutenowej - ja odstawilam make, cukier i mleko od tygodnia i jestem w szoku, bo nagle tradzik z ktorym meczylam sie od wrzesnia (a tak naprawde od 20 lat) zaczal mi po prostu znikac.
    Nie wspomne ze ostatnia wizyta u dermatolog byla kompletna porazka - mloda dziewucha, ktora po prostu powiedziala mi, ze nie moze nic dla mnie zrobic, bo jestem w okresie staran o dziecko i nie moge brac antybiotykow. Halo! A dieta? A ziola? Wkrotce nie bedzie sie mowilo, Lekarzu lecz sie sam, tylko Pacjencie lecz sie sam!
    Dziewczyny, trzymam za wszystkie kciuki! Za odchudzajace, sprzatajace, te co w podrozy, wkrotce rodzace, starajace, czekajace...
    Bardzo sie ciesze, ze jest takie miejsce:)

W czwartek wyruszamy do Polski - bede tu zagladac!
    Pozdrowka i milego tygodnia:)

inessa, Bursztyn, samira, Parka, mysza1975, malgos741, Pusurek, bliska77, EwaT, Olena, megan8, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ufff dobrnelam do tej 1945ej strony...
    Tez mam podobne przemyslenia do Bozi jesli chodzi o Was, babeczki. To swiadomosc, ze zawsze ktos jest:)
    Parka wspieram cie w diecie bezglutenowej - ja odstawilam make, cukier i mleko od tygodnia i jestem w szoku, bo nagle tradzik z ktorym meczylam sie od wrzesnia (a tak naprawde od 20 lat) zaczal mi po prostu znikac.
    Nie wspomne ze ostatnia wizyta u dermatolog byla kompletna porazka - mloda dziewucha, ktora po prostu powiedziala mi, ze nie moze nic dla mnie zrobic, bo jestem w okresie staran o dziecko i nie moge brac antybiotykow. Halo! A dieta? A ziola? Wkrotce nie bedzie sie mowilo, Lekarzu lecz sie sam, tylko Pacjencie lecz sie sam!
    Dziewczyny, trzymam za wszystkie kciuki! Za odchudzajace, sprzatajace, te co w podrozy, wkrotce rodzace, starajace, czekajace...
    Bardzo sie ciesze, ze jest takie miejsce:)

W czwartek wyruszamy do Polski - bede tu zagladac!
    Pozdrowka i milego tygodnia:)
    Simba,ja tez ma potworne problemy z tradzikiem :/ i tez zauwazylam, ze po odstawienu cukru w pierwszej kolejnosci, bialej maki i mleka oraz nabialu- tradzik powoli znika, mam do tego ziola. Z tym ze u mnie zajelo to wiecej niz tydzien. Teraz, bedac w Polasce odpuscilam i mam "obcych"na pyszczku. Po Swietach zaczne na nowo zdrowa diete, bo wiem, ze w czasie Wigilii nie opre sie makowcowi i innym przysmakom.

Parka, Simba, malgos741, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wspolczuje i ROZUMIEM.
    Ja tez jak ostatnio bylam w Polsce to kupilam bratek i pije codziennie, do tego pokrzywe (nie wiedzialam, ze jest nawet smaczna). Przez kilka dni, pilam siemie lniane, ale to z kolei nie robilo dobrze mojemu brzuchowi...
    No i ta ostatnia fruzia przepisala mi calkiem niezly zel, ktorym smaruje buzie wieczorem - acnerine. Nie wysusza skory, a na dziady dziala. Aha i mydlo Lipikar surgras w kostce.
    Jakos trzeba sobie radzic;) Tez sie zastanawiam jak wytrwam Swieta bez uszek, makowca, salatki sledziowej mojego M. Eeee w sumie, jeden miesiac syfow w ta czy w ta;) Od nowego roku znowu powroce to ascezy.
    Natomiast to siemie lniane jest faktycznie genialne na sluz. Pomimo, ze moj wykres w tym miesiacu wyglada na razie jak sen wariata.

Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ja tez jak ostatnio bylam w Polsce to kupilam bratek i pije codziennie, do tego pokrzywe (nie wiedzialam, ze jest nawet smaczna). Przez kilka dni, pilam siemie lniane, ale to z kolei nie robilo dobrze mojemu brzuchowi...
    No i ta ostatnia fruzia przepisala mi calkiem niezly zel, ktorym smaruje buzie wieczorem - acnerine. Nie wysusza skory, a na dziady dziala. Aha i mydlo Lipikar surgras w kostce.
    Jakos trzeba sobie radzic;) Tez sie zastanawiam jak wytrwam Swieta bez uszek, makowca, salatki sledziowej mojego M. Eeee w sumie, jeden miesiac syfow w ta czy w ta;) Od nowego roku znowu powroce to ascezy.
    Natomiast to siemie lniane jest faktycznie genialne na sluz. Pomimo, ze moj wykres w tym miesiacu wyglada na razie jak sen wariata.
    :)
    japije mieszanke ziol od Bonifratow (pochodze z Krakowa) sklad jest bardzo zlozony. Nanoc stosuje Skinoren- calkiem niezly, moge polecic. A w Swieta, no coz...z gory wiem, ze nie dam rady z dieta wiec odpuszczam, a od Nowego roku zaczynam. Moze w dwie bedzie nam razniej? :) I dobrze to nazwalas- asceza... Chodzilampare miesiecy na akupunkture i musze powiedziec, ze zadzialalo, ale byl warunek: zadnych rycb, czekolady, alkoholu, mango iowocow morza. W Krakowie, w sierpniu bylamu Tybetanskiego lekarza, dal mi kulki ziolowe i inne tego typu specyfiki i zabronil cukru, bialej maki i nabialu. Wiec, jednak co w tym jest.....mozna pewnie [ozbyc sie tych koszmarnych syfow, tylko za pewna cene....ja mam ich na tyle dosc i tak mi zniszczyly cere, ze jestem gotowa na walke. Trudno...bez slodyczy da sie zyc...moglo byc wkoncu gorzej. Ostatnio np.sptkalam osobe chorujaca na fenyloketonurie, to jest dopiero problem o.O

Simba, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fenyloketonuria? Brzmi jak zwierze futerkowe - zaraz sprawdze co to.
    Ja mam rozne fazy - od niechodzenia do dermatologa miesiacami, po rzucanie sie na wszystko co moze pomoc. Teraz jestem w tej drugiej, bo to jest jednak strasznie uciazliwe i w pewnym stoponiu, pozbawiajace pewnosci siebie (ja przynajmniej czesto mam wrazenie, ze moi rozmowcy patrza sie na moje kratery). O akupunkturze nie slyszalam, o ziolach Bonifratrow owszem, ale nigdy nie probowalam. Natomiast musze ci powiedziec, ze Krakow kocham pasjami:) Mieszkalam na Kazimierzu 1,5 roku, zeby dokonczyc studia na UJ. Uwielbiam to miasto. Cierpie, jesli raz w roku nie pojade do Krakowa i w Bieszczady. Ten rok moge zaliczyc do udanych;)
    A jeszcze wracajac do tematu przewodniego - ostatnio przypomnialam sobie, ze na studiach mialam kolezanke o nieskazitelnej cerze i zawsze na drugi dzien po imprezie, gdzie ja jednak zmywalam makijaz przed snem i wcieralam kolejny masci i tak budzilam sie z czerwono-sina twarza i nowymi przybyszami na niej. A Kaska - jak skowronek. Rozowiutka, wypoczeta, skora jak u bobaska. No jak mnie to wkurwialo...Zreszta do dzisiaj:)

EwaT, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuck! Straszna ta choroba.
    Tradzik jest cudowny.

a8vSp1.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2013, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

Spójrz na mój. Czy to przypomina normalny wykres owulacyjny czy raczej jakieś Himalaje :-)

anna maria, Parka lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Krew pobrana, wynik jutro. Jestem przybita, psycha mi pada.

anna maria, Parka, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kawką z rańca. :-)
    Ania i dobrze teraz czekanie na wynik.

anna maria, Bursztyn, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ,dzis dla odmiany tutaj wychodzi slonce ciesze sie bo pojde na spacer.Wczoraj dopadla mnie sennosc ,przez caly dzien spalm 2 godz.wtawalam na godz.i dalej do lozka.Milego dnia

Bursztyn, Myszonek, Parka lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co z Samira ?dawno jej nie widzialam,chyba ze cos przespalam.

Myszonek, Parka lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Witam. Krew pobrana, wynik jutro. Jestem przybita, psycha mi pada.
    Ania nie martw sie na zapas.

Myszonek, Parka lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 1864 1865 1866 1867 1868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ