X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bral salfazin, folik ( teraz mu zabiore :P ), wit. C 1000 mg i wit. E 500 mg.
    Dzieki :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bral salfazin, folik ( teraz mu zabiore :P ), wit. C 1000 mg i wit. E 500 mg.

Ja swojego też z początku faszerowałam Salfazinem ale teraz w paczce wysłałam mu Androvit. Trzy opakowania. Ma go zacząć brać na początku lutego. Tylko jak przypilnować faceta który jest 6 tys. km ode mnie.... Hmmmm.

Pusurek, caffe, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Ja swojego też z początku faszerowałam Salfazinem ale teraz w paczce wysłałam mu Androvit. Trzy opakowania. Ma go zacząć brać na początku lutego. Tylko jak przypilnować faceta który jest 6 tys. km ode mnie.... Hmmmm.
    6000 km...o matko! Strasznie daleko. To jak czesto sie widujecie?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    6000 km...o matko! Strasznie daleko. To jak czesto sie widujecie?

Raz na pół roku ;-)
    A tak poważnie to tylko stan przejściowy - w październiku M pojechał na misję i wraca w kwietniu. I wtedy to już będzie na co dzień ;-)

anna maria, caffe, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Raz na pół roku ;-)
    A tak poważnie to tylko stan przejściowy - w październiku M pojechał na misję i wraca w kwietniu. I wtedy to już będzie na co dzień ;-)
    a ja tu narzekam, ze moj maz czesto wyjezdza ;)

Niuta, anna maria, caffe lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a ja tu narzekam, ze moj maz czesto wyjezdza ;)

Idzie się przyzwyczaić. A po powrocie to jest nawet gorzej bo nagle jakiś w sumie obcy facet pcha ci się do łóżka i jeszcze zaczyna napastować ;-)

Reni, malgos741, Bursztyn, anna maria, caffe, samira, polarmiś, Mango, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Dzisiaj fundujemy sobie oboje prezenty przedświąteczne i idziemy na masaż. Tylko raz w życiu byłam na masażu i jakoś tak mi dziwnie, że jakiś obcy człowiek będzie mnie dotykał.

i jak było?ja byłam w zeszłym tygodniu na swoim pierwszym, było cudnie, chociaż ...trafiłam na faceta, no i - hmmm - nie wiedziałam że plecy tak nisko się zaczynają ;)

Pusurek - BRAWO :)

Pusurek, EwaT, Niuta, malgos741, Kate 75, caffe, samira, Mango, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dziewczyny! Nie wytrzymałam i zrobiłam test. Sa dwie kreski!
    Jestem przerażona, chyba szczęśliwa, cala się trzęsę. Matko, jakoś to za szybko się stało...
    Jak ja się cieszę moje gratulacje po raz drugi :-)

anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy zasiądziecie do wigilijnego stołu pragnę duchowo być z Wami obecna.
    Do licznych ciepłych słów jakie sobie przekażecie, dołączcie także i moje życzenia:
    Zdrowych, wesołych Świąt Bożego Narodzenia, radości każdego dnia, zielonych kropeczek,spokojnych ciąż,szczęśliwych rozwiązań, miłości od każdego człowieka, wiary silniejszej każdego tygodnia, nadziei w trudnej i często niezrozumiałej polskiej rzeczywistości.
    Iwona

28796xf3z4sbjdh.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2013, 11:59

Niuta, malgos741, polarmiś, Bursztyn, anna maria, Kate 75, caffe, samira, ania.g, bliska77, Bozia3, Mango, mysza1975, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był masaż tajski. No więc po masażu czuję się świetnie fizycznie. Było rewelacyjnie. Natomiast psychicznie nie najlepiej, bo jak się dowiedziałam zbyt późno nie jest on polecany w pierwszym trymestrze ciąży. Powiedziałam masażystce, że jestem w ciąży, ale dopiero w trakcie i ona powiedziała, że w takim razie nie powinna mi jakichś tam punktów uciskać na stopach i więcej nie uciskała, ale wcześniej tak. Teraz sobie racjonalizuję, że ucisk punktów na stopach nie może działać poronnie, bo by wszystkie w niechcianej ciąży biegały na masaż. Poza tym powiedziała, że reszta jest ok. Natomiast w internecie powszechnie odradzają, chociaż są też strony twierdzace, że to mit i, że po prostu w I trymestrze częściej dochodzi do poronień i masazyści się asekurują, żeby potem nie mieć kłopotów, choć jedno z drugim się nie wiąże. Chyba mnie to przekonuje, zwłaszcza, że sie czuję swietnie, bo wcześniej parę dni bolały mnie plecy.

Pusurek, gratuluję serdecznie!!! Cieszę się!

Bursztynku, a jak zajdziesz w ciązę, twój mąż planuje wreszcie osiąść?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2013, 22:55

Niuta, Kate 75, samira, Pusurek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek co za nowina, cieszę się twoim szczęściem, gratulacje z całego serca !!!!! !!!! :D
    Cudowny prezent na Święta i daje nadzieję.
    Rzeczywiście skuteczna ta klinika, działa chyba zbliżeniowo niczym paypass ;)

Dobrze, że napisałaś o tym nasieniu, zaraz mojemu zrobię ponowne pranie mózgu, chętniej pójdzie do tego androloga, wielkie dzięki :)

Ja właśnie wróciłam do domu od mamy, pierogi i uszka ulepione, prezenty kupione, jutro robię z mamą resztę potraw i ciasta, a w wigilię rano pakuje prezenty, tak robię zawsze piżamka, kawka, kolorowe papiery, kokardki i szaleję sobie artystycznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2013, 23:14

Niuta, caffe, samira, Pusurek, Bursztyn, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek, serdecznie gratuluję. Dobrze, ze nie wytrzymałas i zrobiłaś ten test :))

Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    To był masaż tajski. No więc po masażu czuję się świetnie fizycznie. Było rewelacyjnie. Natomiast psychicznie nie najlepiej, bo jak się dowiedziałam zbyt późno nie jest on polecany w pierwszym trymestrze ciąży. Powiedziałam masażystce, że jestem w ciąży, ale dopiero w trakcie i ona powiedziała, że w takim razie nie powinna mi jakichś tam punktów uciskać na stopach i więcej nie uciskała, ale wcześniej tak. Teraz sobie racjonalizuję, że ucisk punktów na stopach nie może działać poronnie, bo by wszystkie w niechcianej ciąży biegały na masaż. Poza tym powiedziała, że reszta jest ok. Natomiast w internecie powszechnie odradzają, chociaż są też strony twierdzace, że to mit i, że po prostu w I trymestrze częściej dochodzi do poronień i masazyści się asekurują, żeby potem nie mieć kłopotów, choć jedno z drugim się nie wiąże. Chyba mnie to przekonuje, zwłaszcza, że sie czuję swietnie, bo wcześniej parę dni bolały mnie plecy.

Pusurek, gratuluję serdecznie!!! Cieszę się!

Bursztynku, a jak zajdziesz w ciązę, twój mąż planuje wreszcie osiąść?
    no wlasnie dlatego pisalam Ci we wczesniejszym poscie zebys sprawdzila czy mozna ten rodzaj masazu stosowac w ciazy ale chyba nie zdazylas go przeczytac :)

jesli kiedys tam zajde, to...nie wiem co on zrobi :) praca jest dobra i chyba nie ma ochoty jej zmieniac, chciaz twierdzil przed wyjazdem ze bedzie sie rozgladal za czyms innym...ale mowi tak od roku :)

samira, Kate 75 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dziewczyny! Nie wytrzymałam i zrobiłam test. Sa dwie kreski!
    Jestem przerażona, chyba szczęśliwa, cala się trzęsę. Matko, jakoś to za szybko się stało...

I proszę, nasze forumowe statystyki znowu poszły w górę!

Gratulacje!

Reni, Kate 75, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kawką w wigilię wigilii :)

Pobudka była wczesna bo szambiarz przyjechał, bo w piątek się nie wyrobił, po prostu życie ;)

Zbieram siły na dzisiejszy maraton kuchenny, mam nadzieję że jakoś to sprawnie pójdzie :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z kawką w pracy. Jestem ledwo ciepła bo poszłam spać ok 1 a wstałam po 5. Za to mam już zrobione zakupy na targu i nie będę potem musiała sterczeć w kolejkach :) Mama u mnie w domku zabiera się za gotowanie a ja ją wesprę jak wrócę od gina. Jutro też idę do pracy ale na krótko, szefowa powiedziała że o 12 ma nas już nie być :)
    Miłego dnia dziewczęta :)

Kate 75, anna maria, moremi, malgos741, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia u gin aniu, napisz jak było o ile czasu wystarczy, aby zajrzeć do kompa :)

bliska77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    Pusurek gratuluję - chyba najpiękniejszy prezent na święta ;-)

Bursztynku, wpadam tylko na chwilkę, tak mój Tata już z kardiowerterem, natomiast piątek to był jeden z najgorszych dni w moim życiu, nerwy, emocje, kłótnia Mamy z lekarzem - za dużo opisywania, dziś kolejny raz mój Tata będzie miał znieczulenie ogólne, bo będą ustawiać to urządzenie. powiem tak moja Mama już jest na skraju załamania nerwowego, Tata wykończony fizycznie i psychicznie (w ciągu 10 dni to już będzie kolejne - chyba 4 znieczulenie ogólne), ja jestem bardzo tym wszystkim zmęczona, na święta Tata zostaje w szpitalu, córka smutna, ze Dziadka na wigilie w domu nie będzie......cóż chcę żeby te święta się już skończyły.....

miłego dnia

samira, anna maria, Kate 75, malgos741, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Przede wszystkim gratulacje dla Pusurka.
    Rzadko tu teraz zaglądam bo nie chcę nikogo męczyć moim chandrowym nastrojem. Życzę wszystkim udanych świąt. Żebyście znalazły w sobie radość i zapomniały na ten czas o tym co Was dręczy. A na Nowy Rok zielonej kropeczki dla każdej.
    Ja dziś w pracy do 15, ale mogę wyjść na zakupy. Prawie całą robotę w kuchni zostawiam na jutro, ale wiem, że moge liczyć na pomoc mojego M. Bardzo go kocham za to.

bliska77, malgos741, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek serdecznie gratuluję !!!!! Dobrze że zrobiłaś test :) :) :)

bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
‹‹ 1904 1905 1906 1907 1908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ