SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bral salfazin, folik ( teraz mu zabiore :P ), wit. C 1000 mg i wit. E 500 mg.
    Dzieki :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bral salfazin, folik ( teraz mu zabiore :P ), wit. C 1000 mg i wit. E 500 mg.

Ja swojego też z początku faszerowałam Salfazinem ale teraz w paczce wysłałam mu Androvit. Trzy opakowania. Ma go zacząć brać na początku lutego. Tylko jak przypilnować faceta który jest 6 tys. km ode mnie.... Hmmmm.

Pusurek, caffe, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Ja swojego też z początku faszerowałam Salfazinem ale teraz w paczce wysłałam mu Androvit. Trzy opakowania. Ma go zacząć brać na początku lutego. Tylko jak przypilnować faceta który jest 6 tys. km ode mnie.... Hmmmm.
    6000 km...o matko! Strasznie daleko. To jak czesto sie widujecie?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    6000 km...o matko! Strasznie daleko. To jak czesto sie widujecie?

Raz na pół roku ;-)
    A tak poważnie to tylko stan przejściowy - w październiku M pojechał na misję i wraca w kwietniu. I wtedy to już będzie na co dzień ;-)

anna maria, caffe, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Raz na pół roku ;-)
    A tak poważnie to tylko stan przejściowy - w październiku M pojechał na misję i wraca w kwietniu. I wtedy to już będzie na co dzień ;-)
    a ja tu narzekam, ze moj maz czesto wyjezdza ;)

Niuta, anna maria, caffe lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a ja tu narzekam, ze moj maz czesto wyjezdza ;)

Idzie się przyzwyczaić. A po powrocie to jest nawet gorzej bo nagle jakiś w sumie obcy facet pcha ci się do łóżka i jeszcze zaczyna napastować ;-)

Reni, malgos741, Bursztyn, anna maria, caffe, samira, polarmiś, Mango, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Dzisiaj fundujemy sobie oboje prezenty przedświąteczne i idziemy na masaż. Tylko raz w życiu byłam na masażu i jakoś tak mi dziwnie, że jakiś obcy człowiek będzie mnie dotykał.

i jak było?ja byłam w zeszłym tygodniu na swoim pierwszym, było cudnie, chociaż ...trafiłam na faceta, no i - hmmm - nie wiedziałam że plecy tak nisko się zaczynają ;)

Pusurek - BRAWO :)

Pusurek, EwaT, Niuta, malgos741, Kate 75, caffe, samira, Mango, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dziewczyny! Nie wytrzymałam i zrobiłam test. Sa dwie kreski!
    Jestem przerażona, chyba szczęśliwa, cala się trzęsę. Matko, jakoś to za szybko się stało...
    Jak ja się cieszę moje gratulacje po raz drugi :-)

anna maria, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy zasiądziecie do wigilijnego stołu pragnę duchowo być z Wami obecna.
    Do licznych ciepłych słów jakie sobie przekażecie, dołączcie także i moje życzenia:
    Zdrowych, wesołych Świąt Bożego Narodzenia, radości każdego dnia, zielonych kropeczek,spokojnych ciąż,szczęśliwych rozwiązań, miłości od każdego człowieka, wiary silniejszej każdego tygodnia, nadziei w trudnej i często niezrozumiałej polskiej rzeczywistości.
    Iwona

28796xf3z4sbjdh.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2013, 11:59

Niuta, malgos741, polarmiś, Bursztyn, anna maria, Kate 75, caffe, samira, ania.g, bliska77, Bozia3, Mango, mysza1975, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był masaż tajski. No więc po masażu czuję się świetnie fizycznie. Było rewelacyjnie. Natomiast psychicznie nie najlepiej, bo jak się dowiedziałam zbyt późno nie jest on polecany w pierwszym trymestrze ciąży. Powiedziałam masażystce, że jestem w ciąży, ale dopiero w trakcie i ona powiedziała, że w takim razie nie powinna mi jakichś tam punktów uciskać na stopach i więcej nie uciskała, ale wcześniej tak. Teraz sobie racjonalizuję, że ucisk punktów na stopach nie może działać poronnie, bo by wszystkie w niechcianej ciąży biegały na masaż. Poza tym powiedziała, że reszta jest ok. Natomiast w internecie powszechnie odradzają, chociaż są też strony twierdzace, że to mit i, że po prostu w I trymestrze częściej dochodzi do poronień i masazyści się asekurują, żeby potem nie mieć kłopotów, choć jedno z drugim się nie wiąże. Chyba mnie to przekonuje, zwłaszcza, że sie czuję swietnie, bo wcześniej parę dni bolały mnie plecy.

Pusurek, gratuluję serdecznie!!! Cieszę się!

Bursztynku, a jak zajdziesz w ciązę, twój mąż planuje wreszcie osiąść?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2013, 22:55

Niuta, Kate 75, samira, Pusurek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek co za nowina, cieszę się twoim szczęściem, gratulacje z całego serca !!!!! !!!! :D
    Cudowny prezent na Święta i daje nadzieję.
    Rzeczywiście skuteczna ta klinika, działa chyba zbliżeniowo niczym paypass ;)

Dobrze, że napisałaś o tym nasieniu, zaraz mojemu zrobię ponowne pranie mózgu, chętniej pójdzie do tego androloga, wielkie dzięki :)

Ja właśnie wróciłam do domu od mamy, pierogi i uszka ulepione, prezenty kupione, jutro robię z mamą resztę potraw i ciasta, a w wigilię rano pakuje prezenty, tak robię zawsze piżamka, kawka, kolorowe papiery, kokardki i szaleję sobie artystycznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2013, 23:14

Niuta, caffe, samira, Pusurek, Bursztyn, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek, serdecznie gratuluję. Dobrze, ze nie wytrzymałas i zrobiłaś ten test :))

Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    To był masaż tajski. No więc po masażu czuję się świetnie fizycznie. Było rewelacyjnie. Natomiast psychicznie nie najlepiej, bo jak się dowiedziałam zbyt późno nie jest on polecany w pierwszym trymestrze ciąży. Powiedziałam masażystce, że jestem w ciąży, ale dopiero w trakcie i ona powiedziała, że w takim razie nie powinna mi jakichś tam punktów uciskać na stopach i więcej nie uciskała, ale wcześniej tak. Teraz sobie racjonalizuję, że ucisk punktów na stopach nie może działać poronnie, bo by wszystkie w niechcianej ciąży biegały na masaż. Poza tym powiedziała, że reszta jest ok. Natomiast w internecie powszechnie odradzają, chociaż są też strony twierdzace, że to mit i, że po prostu w I trymestrze częściej dochodzi do poronień i masazyści się asekurują, żeby potem nie mieć kłopotów, choć jedno z drugim się nie wiąże. Chyba mnie to przekonuje, zwłaszcza, że sie czuję swietnie, bo wcześniej parę dni bolały mnie plecy.

Pusurek, gratuluję serdecznie!!! Cieszę się!

Bursztynku, a jak zajdziesz w ciązę, twój mąż planuje wreszcie osiąść?
    no wlasnie dlatego pisalam Ci we wczesniejszym poscie zebys sprawdzila czy mozna ten rodzaj masazu stosowac w ciazy ale chyba nie zdazylas go przeczytac :)

jesli kiedys tam zajde, to...nie wiem co on zrobi :) praca jest dobra i chyba nie ma ochoty jej zmieniac, chciaz twierdzil przed wyjazdem ze bedzie sie rozgladal za czyms innym...ale mowi tak od roku :)

samira, Kate 75 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2013, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dziewczyny! Nie wytrzymałam i zrobiłam test. Sa dwie kreski!
    Jestem przerażona, chyba szczęśliwa, cala się trzęsę. Matko, jakoś to za szybko się stało...

I proszę, nasze forumowe statystyki znowu poszły w górę!

Gratulacje!

Reni, Kate 75, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kawką w wigilię wigilii :)

Pobudka była wczesna bo szambiarz przyjechał, bo w piątek się nie wyrobił, po prostu życie ;)

Zbieram siły na dzisiejszy maraton kuchenny, mam nadzieję że jakoś to sprawnie pójdzie :)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z kawką w pracy. Jestem ledwo ciepła bo poszłam spać ok 1 a wstałam po 5. Za to mam już zrobione zakupy na targu i nie będę potem musiała sterczeć w kolejkach :) Mama u mnie w domku zabiera się za gotowanie a ja ją wesprę jak wrócę od gina. Jutro też idę do pracy ale na krótko, szefowa powiedziała że o 12 ma nas już nie być :)
    Miłego dnia dziewczęta :)

Kate 75, anna maria, moremi, malgos741, bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia u gin aniu, napisz jak było o ile czasu wystarczy, aby zajrzeć do kompa :)

bliska77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    Pusurek gratuluję - chyba najpiękniejszy prezent na święta ;-)

Bursztynku, wpadam tylko na chwilkę, tak mój Tata już z kardiowerterem, natomiast piątek to był jeden z najgorszych dni w moim życiu, nerwy, emocje, kłótnia Mamy z lekarzem - za dużo opisywania, dziś kolejny raz mój Tata będzie miał znieczulenie ogólne, bo będą ustawiać to urządzenie. powiem tak moja Mama już jest na skraju załamania nerwowego, Tata wykończony fizycznie i psychicznie (w ciągu 10 dni to już będzie kolejne - chyba 4 znieczulenie ogólne), ja jestem bardzo tym wszystkim zmęczona, na święta Tata zostaje w szpitalu, córka smutna, ze Dziadka na wigilie w domu nie będzie......cóż chcę żeby te święta się już skończyły.....

miłego dnia

samira, anna maria, Kate 75, malgos741, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Przede wszystkim gratulacje dla Pusurka.
    Rzadko tu teraz zaglądam bo nie chcę nikogo męczyć moim chandrowym nastrojem. Życzę wszystkim udanych świąt. Żebyście znalazły w sobie radość i zapomniały na ten czas o tym co Was dręczy. A na Nowy Rok zielonej kropeczki dla każdej.
    Ja dziś w pracy do 15, ale mogę wyjść na zakupy. Prawie całą robotę w kuchni zostawiam na jutro, ale wiem, że moge liczyć na pomoc mojego M. Bardzo go kocham za to.

bliska77, malgos741, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek serdecznie gratuluję !!!!! Dobrze że zrobiłaś test :) :) :)

bliska77, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
‹‹ 1904 1905 1906 1907 1908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ