X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    ja się smarowałam oliwką i na to krem specjalny na rozstępy -oczywiście z Rossmanna
    Na Miśka też taka mieszanka działa. To dobrze, ze sie sprawdziło i zapobiegło rozstępom :)

megan8 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    raz tylko , taka fala bólu i koniec
    To znak, że coś się dzieje ;)

megan8 lubi tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:39

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    do północy trochę czasu ;D"
    Nawet gdy się pomyliłam o dzień, to i tak mieszczę się w granicach błędu statystycznego :P ;)

megan8 lubi tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:40

caffe, grosza lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    uff, przeczytalam zalegle posty i tak sie pięknie sklada ze doszłyście do tematu o ktory chciałam Was podpytać - pomożecie moje drogie?
    to moj pierwszy cykl z ovu - i uparłam się ze wykorzystam w nim wszystkie dostępne "zabawki" - termometr, wspomagacze śluzu, testy owulacyjne - i namierze te "właściwe dni", tymczasem pięć diabelnie drogich testów (spłukały mnie te święta) zużytych - a owulacji jak nie było (nie pokazało), tak nie ma. Czy Waszym zdaniem warto kupić kolejną piątkę i ja próbować namierzać? czy odpuścic, bo juz teoretycznie powinna wyjść i moze jej zwyczajnie nie było, albo test jakoś schrzaniłam? z góry dziękuje za Wasze cenne rady :)
    No cóż mi w jednym cyklu też nie wyszedł żaden i monitoring potwierdził,że owulki nie było,bo nie było nawet pół jajka :(.A testów owulacyjnych używam z allegro,drogie nie są,koszt z przesyłką 30 sztuk +5 ciążowych jakieś 30 pare zł,ale jak mają wyjść to wychodzą.

caffe, nick nieaktualny, malgos741 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    z chłopakami 15,16 lat temu smarowałam się kremem specjalnym NOREL ,ale już go nie ma w produkcji
    ja nie mam żadnego rozstępu
    jaki to krem?? nazwa?

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    uff, przeczytalam zalegle posty i tak sie pięknie sklada ze doszłyście do tematu o ktory chciałam Was podpytać - pomożecie moje drogie?
    to moj pierwszy cykl z ovu - i uparłam się ze wykorzystam w nim wszystkie dostępne "zabawki" - termometr, wspomagacze śluzu, testy owulacyjne - i namierze te "właściwe dni", tymczasem pięć diabelnie drogich testów (spłukały mnie te święta) zużytych - a owulacji jak nie było (nie pokazało), tak nie ma. Czy Waszym zdaniem warto kupić kolejną piątkę i ja próbować namierzać? czy odpuścic, bo juz teoretycznie powinna wyjść i moze jej zwyczajnie nie było, albo test jakoś schrzaniłam? z góry dziękuje za Wasze cenne rady :)
    Jak (podobnie jak i inne dziewczyny) kupiłam testy na allegro. Za 60 szt. + 5 ciążowych gratis zapłaciłam ok. 30 zł.
    U mnie zadziałały. Były w opakowaniu białym z jakimiś różowymi pierdolnikami.

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    KaRa coś dziś milczy
    A może własnie krzyczy? ;) :P

megan8, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• EwaT Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    po co to całe namierzanie? nie wystarczy sie kochać co drugi dzień a w środku cyklu troche częściej?

caffe lubi tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    babaydream

ok, namierze w rossmanie i zakupię

megan8 lubi tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    po co to całe namierzanie? nie wystarczy sie kochać co drugi dzień a w środku cyklu troche częściej?

No ja wcale nie jestem taka pewna(moja ginka mówi,żeby z tym kochaniem nie przesadzać,bo żołnierzyki też mają swoją wytrzymałość) i w środku cyklu co 2 dzień ok.ale wcześniej bez owulki nie przemęczać ich.
    Ale pewnie co gin to opinia różna.

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Ewa, to zależy, czy ktoś zna swoje cykle i ma je regularne. U mnie była bujawka, każdy innej długości.

Wykres się nie sprawdził i z pewnych powodów monitoring też nie. Ale można się pobawić trochę w wykresy :) Piszę to z perspektywy swoich doświadczeń, ale niektórym może ta metoda się sprawdza, nie wiem.

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:

bo tak przez 7 cykli było - i dupcia :(
    a pozniej przeczytalam gdzies w necie ze niektore dziewczyny maja owulacje przed samą niemal @, wiec stwierdzilam ze ja znajde, bo moze tez tak jest i u mnie.

ps - jesli facet nie jest zbyt kochliwy - to nie namowisz go zeby dawal czadu przez caly cykl co dwa dni, no moze zle napisalam - nie namowie - ja - :)

caffe, mysza1975, Kate 75, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam, że warto trochę poznać swoje ciało i nawet jak nie bardzo nawet się staramy, kilka cykli poprowadzić taki monitoring z temperaturą i obserwacją śluzu, potem może się przydać.

caffe, Viv78, nick nieaktualny, malgos741 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna39 wrote:
    No ja wcale nie jestem taka pewna(moja ginka mówi,żeby z tym kochaniem nie przesadzać,bo żołnierzyki też mają swoją wytrzymałość) i w środku cyklu co 2 dzień ok.ale wcześniej bez owulki nie przemęczać ich.
    Ale pewnie co gin to opinia różna.
    Pewnie co gin to inna teoria. Może takie wstrzymywanie się jest lepsze w przypadku facetów, którzy mają problem z płodnością. Ja tam na to nie patrzyłam czy jest codziennie, czy co drugi dzień. Potrzebny był mi jeden plemnik, nie cała armia ;)

mysza1975 lubi tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Facet to nie maszyna,tylko człowiek,który czasem może mieć dość,nawet jak bardzo pragnie dziecka,to pewnych sytuacji nie przeskoczy.

Viv78, Kate 75, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    bo tak przez 7 cykli było - i dupcia :(
    a pozniej przeczytalam gdzies w necie ze niektore dziewczyny maja owulacje przed samą niemal @, wiec stwierdzilam ze ja znajde, bo moze tez tak jest i u mnie.

ps - jesli facet nie jest zbyt kochliwy - to nie namowisz go zeby dawal czadu przez caly cykl co dwa dni, no moze zle napisalam - nie namowie - ja - :)
    Tylko pamiętaj, że ovu nie wyznacza owulacji do przodu, tylko pokazuje, ze prawdopodobnie była, więc wykres w planowaniu raczej nie pomoże. Ja bym polecała prowadzić równolegle monitoring, bo może problem jest z jajcami.

‹‹ 1940 1941 1942 1943 1944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ