35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Viv78 wrote:a poza tym- to mam taka prace ze czasem 2-3 tygodnie jestem w trasie
- wiec chcialabym moc sobie taki miesiac wyjazdowy odpowiednio zaplanowac,
a pamietacie moze nazwe tych testo z allegro?
Dodam, że w cyklu, w którym zaszłam robiłam je 2 razy dziennie i wbrew zaleceniom, prawidłowo wychodziły mi w okol. godziny 14.00, a nie w wieczornych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 19:54
Viv78 lubi tę wiadomość
-
8.01 mam wizyte u ginekologa - poproszę o różne badania i dowiem sie co i jak z tym monitoringiem; juz ją raz prosilam zeby mi powiedziala co mam robic (mialam urlop, siedzialam na tyłku, mogłam porobić masę badań) - a ona tylko tyle powiedziala ze mamy poki co próbować- a po 6 miesiacach zaprasza z wynikami badania spermy bo od tego trzeba zacząć. no ale tym razem juz pewnie dostane jakieś konkretne zalecenia. chociaż to medicover, wiec nie wiem czy az tak podejdą do tematu. moze gdzieś prywatnie pójść...
caffe, Kate 75, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Viv78 wrote:8.01 mam wizyte u ginekologa - poproszę o różne badania i dowiem sie co i jak z tym monitoringiem; juz ją raz prosilam zeby mi powiedziala co mam robic (mialam urlop, siedzialam na tyłku, mogłam porobić masę badań) - a ona tylko tyle powiedziala ze mamy poki co próbować- a po 6 miesiacach zaprasza z wynikami badania spermy bo od tego trzeba zacząć. no ale tym razem juz pewnie dostane jakieś konkretne zalecenia. chociaż to medicover, wiec nie wiem czy az tak podejdą do tematu. moze gdzieś prywatnie pójść...
Poza badaniami musisz sprawdzić na monitoringu czy dochodzi u Ciebie do owulacji.EwaT lubi tę wiadomość
-
Nie wiem jak tu robicie ale ten watek dlugi juz jest troche. Moze warto by bylo w pewnym momencie go zakonczyc i zalozyc nowy.
Latwiej by sie bylo troche w tym poruszac, znalezc cos.
Jak myslicie?
No i tytul by sie przydal nowy - te ryczace 40-stki.
caffe, Mango, Kate 75, Pusurek, malgos741, Iwone lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. I jestem w szoku. Są dwa pęcherzyki ciążowe. Plamienie było z powodu implantacji tego drugiego,10 dni po implantacji pierwszego... Czyli miałam dwie owulacje w jednym cyklu i oba pęcherzyki zostały zapłodnione. Na tym etapie jest wszystko ok. Kolejna wizyta jest za tydzień 3 stycznia, wtedy powinno być widać już serduszko lub serduszka. I dopiero wtedy będzie można w 100% potwierdzić czy to ciąża bliźniacza. Dostałam ataku śmiechu w gabinecie. A mina mojego męża bezcenna :)Wszystkiego się spodziewałam ale nie tego że są tam dwa pęcherzyki.Zobaczymy co będzie dalej.Pani doktor nie policzyła mi nawet za dzisiejszą wizytę.
caffe, EwaT, Mango, mysza1975, Kate 75, Viv78, Bozia3, samira, Pusurek, malgos741, Iwone, polarmiś, grosza, sjoanka, anna maria, Parka, bliska77, gosia7122, Niuta, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Viv, ja na ovu miałam 3 wykresy.
1. Wg lekarza i wg ovu był bezowulacyjny.
2. Wg ovu był ovulacyjny, a wg rzeczywistości był bezowulacyjny.
3. Wg ovu był owulacyjny, wg lekarza nie. I to był ten cykl trafiony
Ruska ruletkajednak ten ostatni cykl był stymulowany clo. Poprzednie to raczej były starania żeby je wyregulować i żeby w ogóle pojawiła się @, bo miałam z tym problemy.
ania.g, Viv78, grosza lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Jestem po wizycie. I jestem w szoku. Są dwa pęcherzyki ciążowe. Plamienie było z powodu implantacji tego drugiego,10 dni po implantacji pierwszego... Czyli miałam dwie owulacje w jednym cyklu i oba pęcherzyki zostały zapłodnione. Na tym etapie jest wszystko ok. Kolejna wizyta jest za tydzień 3 stycznia, wtedy powinno być widać już serduszko lub serduszka. I dopiero wtedy będzie można w 100% potwierdzić czy to ciąża bliźniacza. Dostałam ataku śmiechu w gabinecie. A mina mojego męża bezcenna :)Wszystkiego się spodziewałam ale nie tego że są tam dwa pęcherzyki.Zobaczymy co będzie dalej.Pani doktor nie policzyła mi nawet za dzisiejszą wizytę.
malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Viv 78 myślę, ze dobrze poprowadzić sobie taki wykresik i się pobserwować, zawsze trochę wiedzy więcej na swój temat, to oczywiscie nie zastąpi monitoringu cyklu u lekarza, ale pomorze zlokalizować okolice dni płodnych.
Testy owu powinno się robić raczej po południu lub wieczorem z moczu zagęszczonego tj 2 godziny przed ograniczyć picie, i wykonać je w odpowiednim czasie uzależnionym od długości cyklu. Mogą też nie wyjść np jak skok Lh był rano i krótki to wieczorem jest negatyw, niektórzy zalecają wykonywac nawet dwa razy dziennie, ale to przesada moim zdaniem. Ja kupiłam testy z apteki 22 zł za 5 szt. z serii domowe laboratorium.
Viv 78 jakie długie masz zwyczajowo cykle ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2013, 20:04
caffe, Viv78, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Kate 75 wrote:Viv 78 myślę, ze dobrze poprowadzić sobie taki wykresik i się pobserwować, zawsze trochę wiedzy więcej na swój temat, to oczywiscie nie zastąpi monitoringu cyklu u lekarza, ale pomorze zlokalizować okolice dni płodnych.
Testy owu powinno się robić raczej po południu lub wieczorem z moczu zagęszczonego tj 2 godziny przed ograniczyć picie, i wykonać je w odpowiednim czasie uzależnionym od długości cyklu. Mogą też nie wyjść np jak skok Lh był rano i krótki to wieczorem jest negatyw, niektórzy zalecają wykonywac nawet dwa razy dziennie, ale to przesada moim zdaniem. Ja kupiłam testy z apteki 22 zł za 5 szt. z serii domowe laboratorium.
Viv 78 jakie długie masz zwyczajowo cykle ?Kate 75 lubi tę wiadomość
-
caffe wrote:Mnie się wydaje, ze owszem, badania faceta są bardzo ważne, ale jak Ty nie jesteś porządnie przebadana, to szkoda kasy na badanie faceta. Takie jest moje zdanie. Może rzeczywiście zmień lekarza.
Poza badaniami musisz sprawdzić na monitoringu czy dochodzi u Ciebie do owulacji.
gdybym nie zainwestowała pół roku temu to nadal bym mierzyła zasrane temperaturki i liczyła na cud psiakrew cholera jasna!caffe, Kate 75, Viv78, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:dobry lekarz najwazniejszy , zgadzam sie
gdybym nie zainwestowała pół roku temu to nadal bym mierzyła zasrane temperaturki i liczyła na cud psiakrew cholera jasna!EwaT lubi tę wiadomość