Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gocha, wreszcie przestalas torturowac nas i siebie sama- gratulacje!!! :D

gosia7122, Myszonek, ania.g, malgos741, Parka, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Gosia ale emocje!!!!! Spokojnie teraz koniecznie lec zrobic bete a przede wszystkim progestero - bedziesz wiedziala czy suplementiwac luteine!!!!!
    misiu u mnie nie ma raczej problemów z hormonami ,przyczyna poronień to krwiak i pusty pęcherzyk ale sprawdzić zawsze warto

malgos741, Parka, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    jestem w lekkim szoku w poniedziałek się umówię boję się powtórki ( ostatnio miałam pusty pęcherzyk)
    trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno i przesylam morze pozytywnej energii.

gosia7122, Myszonek, ania.g, nick nieaktualny, malgos741, Kate 75, Parka, caffe lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno i przesylam morze pozytywnej energii.
    bardzo WAM dziewczyny dziękuje ,jesteście super !!!!

Bursztyn, nick nieaktualny, Myszonek, nick nieaktualny, malgos741, Kate 75, Parka, caffe, Lucky, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Bursztyna z przesyłem pozytywnej energii dla Gosi :)

Bursztyn, gosia7122, Myszonek, nick nieaktualny, Parka, caffe, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje z całego serca Gosiu! :)

Wierzę, że będzie dobrze, staraj się myśleć pozytywnie <3

gosia7122, Myszonek, nick nieaktualny, Parka, caffe, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, bedzie dobrze, nie martw sie :-)

Kate 75, Myszonek, Parka, caffe, gosia7122, Lucky lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Czytałam o tym, że chyba po 30tc trzeba w ciągu dnia liczyć ilość ruchów.

A jak nie czujesz to wypic szklankę mleka i sie polozyc, to powinno sie zaczac ruszac

nick nieaktualny, caffe, Mango, Lucky lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ja dzisiaj mam de facto 8 dpo ( wg ovy 9) i zrobilam testa, no i nie z porannego moczu no i jedna kreska:-) ja lubie robic testy.

Ja przestalam je lubic od czasu jak zawsze pokazują 1 krechę.
    Potrafiłam rozebrac test z oslonki i pod swiatlo doszukiwać sie cienia cienia. Ale juz dosyc, w tym roku nie zrobię już zadnego ;)

Myszonek, Kate 75, malgos741, caffe, nick nieaktualny, Bozia3, Mango, Lucky, Reni, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Potrafiłam rozebrac test z oslonki i pod swiatlo doszukiwać sie cienia cienia ;)

kurczę, na to nie wpadłam :) Spróbuję następnym razem ;)
    Zobacz kotku, co mam w środku ;)

Parka, Kate 75, malgos741, caffe, nick nieaktualny, Lucky, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Ja przestalam je lubic od czasu jak zawsze pokazują 1 krechę.
    Potrafiłam rozebrac test z oslonki i pod swiatlo doszukiwać sie cienia cienia. Ale juz dosyc, w tym roku nie zrobię już zadnego ;)
    Dobre :) Ja też na to nie wpadłam. W tym roku może nie ale za chwilę mamy nowy 2014 ;)

Myszonek, Parka, caffe, nick nieaktualny, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, gratuluję z całego serca! Nie wracaj myślami do tamtych ciąż. Ta będzie inna. Mocno przytulam

Myszonek, ania.g, gosia7122, caffe, nick nieaktualny, malgos741, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym zamieszaniu nawet nie powiedzialam "Dzien dobry"
    Jak to milo wstac rano bez kaca :) Pije wlasnie pozno poranna niedzielna kawe i wsuwam tosta. Czasem zagladam na watek na Ovu- "ciaza w UK". Przeczytalam tam wlasnie o dziewczynie, nick "Energytrip" ktora miala porod domowy, bardzo piekny, z aktywnym udzialem meza. Jestem pod ogromnym wrazeniem. Przeczytajcie, a zeby bylo Wam latwiej, tutaj link :) :

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/ciaza-w-wielkiej-brytanii,306,74.html

Gdybym byla kiedys w ciazy ( i nie byloby zadnych przeciwskazan)to chcialabym urodzic w domu (w UK jest to wszytsko bardzo dobrze zorganizowane), tylko nie wiem czy wystarczyloby mi odwagi z moim panikarstwem ( wlasciwie pewnie panikowalabym w momencie zobaczenia pozytywnego testu ;) ) , ale chcialabym bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2013, 12:25

Myszonek, Kate 75, Parka, gosia7122, caffe, nick nieaktualny, malgos741, nick nieaktualny, Simba, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Parka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dobre :) Ja też na to nie wpadłam. W tym roku może nie ale za chwilę mamy nowy 2014 ;)

Lepiej nie psuć statystyki tego roku ;) ovuf zaznaczył mi początek @ na 2.01
    A tak swoją drogą. To czy ktos potrafi obliczyc ile z tej strony dziewczyn zaciązylo w tym roku? W koncu pod koniec roku robi sie rozne zestawienia ...

caffe, Myszonek, nick nieaktualny, malgos741, Lucky, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    W tym zamieszaniu nawet nie powiedzialam "Dzien dobry"
    Jak to milo wstac rano bez kaca :) Pije wlasnie pozno poranna niedzielna kawe i wsuwam tosta. Czasem zagladam na watek na Ovu- "ciaza w UK". Przeczytalam tam wlasnie o dziewczynie, nick "Energytrip" ktora miala porod domowy, bardzo piekny, z aktywnym udzialem meza. Jestem pod ogromnym wrazeniem. Przeczytajcie, a zeby bylo Wam latwiej, tutaj link :) :

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/ciaza-w-wielkiej-brytanii,306,74.html

Gdybym byla kiedys w ciazy ( i nie byloby zadnych przeciwskazan)to chcialabym urodzic w domu (w UK jest to wszytsko bardzo dobrze zorganizowane), tylko nie wiem czy wystarczyloby mi odwagi z moim panikarstwem ( wlasciwie pewnie panikowalabym w momencie zobaczenia pozytywnego testu ;) ) , ale chcialabym bardzo.

Jest to niewątpliwie piękne, ale w moim wieku nie odważyłabym się. Wolę miec dookola sprzęt i lekarzy gotowych jak by nie daj Boze cos sie dzialo... Zresztą i tak chyba w moim wieku tylko cc. Choc Justyna Steczkowska majac 41 lat rodzila w domu... Strasznie odwazna

Kate 75, caffe, Myszonek, nick nieaktualny, malgos741, Lucky, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    kurczę, na to nie wpadłam :) Spróbuję następnym razem ;)
    Zobacz kotku, co mam w środku ;)

Juz nie wspominajac o tych zludzeniach optycznych, raz cos widze, raz nic. Mordęga ;)

ania.g, Myszonek, Lucky lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Jest to niewątpliwie piękne, ale w moim wieku nie odważyłabym się. Wolę miec dookola sprzęt i lekarzy gotowych jak by nie daj Boze cos sie dzialo... Zresztą i tak chyba w moim wieku tylko cc. Choc Justyna Steczkowska majac 41 lat rodzila w domu... Strasznie odwazna
    Masz rację, ja bym chyba padła ze strachu jak bym w domu miała rodzić. Jestem po dwóch cc nie z własnego wyboru. I już na etapie planowania trzeciej ciąży gin powiedziała że na pewno będzie cc.

malgos741, Lucky, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    ja wiem, ze wiek, inne itd., itp., ale mowie tak ogolnie o tym, czego chcialabym, a czy pozniej na to zdecydowalabym sie to inna sprawa.
    Ta dziewczyna bardzo pieknie opisala porod no i jej maz, cos wspanialego :) Dwie z moich znajomych tutaj w UK, tez rodzily w domu i opisy byly bardzo podobne, duchowe wrecz przezycie i bol mniejszy :)

Myszonek, nick nieaktualny, malgos741, Lucky, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, no ;)

Myszonek, gosia7122, Lucky, Parka lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do forum dla zaciążonych to zaglądałam ale w ogóle mnie tam nie ciągnie. Czuję się związana z Wami.

nick nieaktualny, Myszonek, nick nieaktualny, caffe, malgos741, Lucky, Parka, Simba lubią tę wiadomość

‹‹ 1963 1964 1965 1966 1967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ