SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Jak się przemieszcza, kręci na boki czy raczej góra-dół? W sumie bardzo wcześnie odczuwasz takie ruchy
    Trudno mi powiedzieć jak on się rusza :) W każdym razie ja odczuwam to tak (użyłam wczoraj do męża porównania zeby sobie wyobraził) jakbyś miała w ręku woreczek foliowy z wodą, częściowo nią napełniony i ta woda się przelewa z jednego końca w drugi.
    Nie są to ruchy na pewno góra dół w sensie, ze w obszarze od mojego żołądka do pęcherza :P ale w moim brzuchu raczej czuje na boki.

Na ruchy nie jest za wcześnie, bo na owu na belly friend w 16 tygodniu napisali, ze już można będzie wyczuć ruchy. Czasami jest tak, że kobiety które są w kolejnej ciąży po prostu odczuwają je wcześniej niż te, które w ciąży są pierwszy raz.

Parka, Myszonek, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Chyba za pöźno dziś dla Samirki na test, bo 11dpo wyszedłby tylko z porannego moczu.
    To zależy od osoby. Mi wyszedł w 10dpo i nie z pierwszego siku ;)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    teraz jest bardziej brązowo ...
    Obserwuj, ale Misiek dobrze radzi.

samira lubi tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Trudno mi powiedzieć jak on się rusza :) W każdym razie ja odczuwam to tak (użyłam wczoraj do męża porównania zeby sobie wyobraził) jakbyś miała w ręku woreczek foliowy z wodą, częściowo nią napełniony i ta woda się przelewa z jednego końca w drugi.
    Nie są to ruchy na pewno góra dół w sensie, ze w obszarze od mojego żołądka do pęcherza :P ale w moim brzuchu raczej czuje na boki.

Na ruchy nie jest za wcześnie, bo na owu na belly friend w 16 tygodniu napisali, ze już można będzie wyczuć ruchy. Czasami jest tak, że kobiety które są w kolejnej ciąży po prostu odczuwają je wcześniej niż te, które w ciąży są pierwszy raz.

Cudnie, ale się rozmarzyłam ... Bardzo obrazowy (odczuciowy) opis :)

caffe lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Cudnie, ale się rozmarzyłam ... Bardzo obrazowy (odczuciowy) opis :)
    A to ma jakieś znaczenie czy góra-dół czy na boki? Bo się zaczęłam zastanawiać, czy jedne są prawidłowe, a drugie nie :)

Parka lubi tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

To chyba miał super-czułość?
    Ja mam dziś 9dpo, ale jutro się nie odważę. Poza tym mam czułość 25, a w nich radzą dopiero w pierwszym dniu niewystąpienia @

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    U ciebie nie wiadomo kiedy byla owulacja:-)

bliska77, Parka lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    To chyba miał super-czułość?
    Ja mam dziś 9dpo, ale jutro się nie odważę. Poza tym mam czułość 25, a w nich radzą dopiero w pierwszym dniu niewystąpienia @
    No właśnie miałam o czułości 25, jakis test z apteki :) A jeśli dobrze pamiętam, to w poprzedniej ciąży wyszedł mi w 9dpo.
    Ale tak jak pisałam, to pewnie sprawa indywidualna, bo niektórym nawet w dniu spodziewanej @ nie wychodzą, mimo że są w ciąży.

Jeśli wytrzymasz jeszcze kilka dni, to pewnie to będzie lepsze i pewniejsze :)

Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    U ciebie nie wiadomo kiedy byla owulacja:-)
    Trochę to wiadomo ;) Tzn. już po fakcie można coś wydedukować :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2013, 11:20

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam de facto 8 dpo ( wg ovy 9) i zrobilam testa, no i nie z porannego moczu no i jedna kreska:-) ja lubie robic testy.

Parka, caffe, Pusurek, malgos741, Kate 75, anna maria, Bursztyn, Mango, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A to ma jakieś znaczenie czy góra-dół czy na boki? Bo się zaczęłam zastanawiać, czy jedne są prawidłowe, a drugie nie :)

Nie, nie ma żadnej prawidłowości, jak zaczęłaś odczuwać ruchy, to ważne żeby kontrolować, ze się powtarzają. Jak są ruchy góra-dół to bardziej można wyczuć ułożenie dziecka, ale to ma znaczenie dopiero pod koniec (np. Czujesz ze nóżką naciska ci na pęcherz)

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka, moze faktycznie zwieksz luteine, cholender sama nie wiem co Ci radzic

samira lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ja dzisiaj mam de facto 8 dpo ( wg ovy 9) i zrobilam testa, no i nie z porannego moczu no i jedna kreska:-) ja lubie robic testy.
    wariatka :)

polarmiś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jest już teraz pomału normalna krew razem z brązową ale jeszcze testem się upewnię...
    zgłupiałam już...

teraz jadę do kościoła Do Panewnik może znacie ,był wiele razy w tv pokazywany ma cudna szopkę na ołtarzu ,poz tym ruchoma mniejsza i żywą jeszcze ,idę się uduchowić...

anna maria, Bursztyn, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    wariatka :)
    No!!! Slecze nad takim tescikiem i dosUkuje sie cien cienia. To absorbujace zajecie!

Pusurek, Kate 75, caffe, Myszonek, malgos741, anna maria, Bursztyn, Parka, Mango, Reni lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)Co do gratulacji bliźniaków to na razie czekam aż w obydwu pęcherzykach będą zarodki z bijącymi serduszkami.
    Polarmisiu walkę uznam za skończoną jak urodzę.
    Dziewczyny pamiętajcie że bobotest strumieniowy wprowadził mnie w błąd, polecam testowanie jakimiś innymi ;)
    No i co z tą Gosią???

caffe, Myszonek, Kate 75, malgos741, bliska77, anna maria, Bursztyn, Parka, EwaT, Mango, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Nie, nie ma żadnej prawidłowości, jak zaczęłaś odczuwać ruchy, to ważne żeby kontrolować, ze się powtarzają. Jak są ruchy góra-dół to bardziej można wyczuć ułożenie dziecka, ale to ma znaczenie dopiero pod koniec (np. Czujesz ze nóżką naciska ci na pęcherz)
    Czytałam o tym, że chyba po 30tc trzeba w ciągu dnia liczyć ilość ruchów.

Myszonek, bliska77, anna maria, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dla siebie masochistka a dla nas sadystka! Zneca sie nad nami!!!!

Myszonek, Kate 75, malgos741, Bursztyn, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Polarku moja @ się zrobiła jakaś 2 dniowa więc jak masz ochotę na kąpiele w termach, to mogę przejąć Twoją @ :P

polarmiś, malgos741, bliska77, Parka, caffe, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe - maluch sobie plywa a ze moze ma wiecej miejsca na boki to tak ci sie przelewa slodko. Ekstra uczucie.

bliska77, Parka, caffe lubią tę wiadomość

‹‹ 1961 1962 1963 1964 1965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ