35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Parka wrote:Jak się przemieszcza, kręci na boki czy raczej góra-dół? W sumie bardzo wcześnie odczuwasz takie ruchy
W każdym razie ja odczuwam to tak (użyłam wczoraj do męża porównania zeby sobie wyobraził) jakbyś miała w ręku woreczek foliowy z wodą, częściowo nią napełniony i ta woda się przelewa z jednego końca w drugi.
Nie są to ruchy na pewno góra dół w sensie, ze w obszarze od mojego żołądka do pęcherzaale w moim brzuchu raczej czuje na boki.
Na ruchy nie jest za wcześnie, bo na owu na belly friend w 16 tygodniu napisali, ze już można będzie wyczuć ruchy. Czasami jest tak, że kobiety które są w kolejnej ciąży po prostu odczuwają je wcześniej niż te, które w ciąży są pierwszy raz.Parka, Myszonek, megan8 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Trudno mi powiedzieć jak on się rusza
W każdym razie ja odczuwam to tak (użyłam wczoraj do męża porównania zeby sobie wyobraził) jakbyś miała w ręku woreczek foliowy z wodą, częściowo nią napełniony i ta woda się przelewa z jednego końca w drugi.
Nie są to ruchy na pewno góra dół w sensie, ze w obszarze od mojego żołądka do pęcherzaale w moim brzuchu raczej czuje na boki.
Na ruchy nie jest za wcześnie, bo na owu na belly friend w 16 tygodniu napisali, ze już można będzie wyczuć ruchy. Czasami jest tak, że kobiety które są w kolejnej ciąży po prostu odczuwają je wcześniej niż te, które w ciąży są pierwszy raz.
Cudnie, ale się rozmarzyłam ... Bardzo obrazowy (odczuciowy) opis
caffe lubi tę wiadomość
-
caffe wrote:To zależy od osoby. Mi wyszedł w 10dpo i nie z pierwszego siku
To chyba miał super-czułość?
Ja mam dziś 9dpo, ale jutro się nie odważę. Poza tym mam czułość 25, a w nich radzą dopiero w pierwszym dniu niewystąpienia @
caffe, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Parka wrote:To chyba miał super-czułość?
Ja mam dziś 9dpo, ale jutro się nie odważę. Poza tym mam czułość 25, a w nich radzą dopiero w pierwszym dniu niewystąpienia @A jeśli dobrze pamiętam, to w poprzedniej ciąży wyszedł mi w 9dpo.
Ale tak jak pisałam, to pewnie sprawa indywidualna, bo niektórym nawet w dniu spodziewanej @ nie wychodzą, mimo że są w ciąży.
Jeśli wytrzymasz jeszcze kilka dni, to pewnie to będzie lepsze i pewniejszeParka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
caffe wrote:A to ma jakieś znaczenie czy góra-dół czy na boki? Bo się zaczęłam zastanawiać, czy jedne są prawidłowe, a drugie nie
Nie, nie ma żadnej prawidłowości, jak zaczęłaś odczuwać ruchy, to ważne żeby kontrolować, ze się powtarzają. Jak są ruchy góra-dół to bardziej można wyczuć ułożenie dziecka, ale to ma znaczenie dopiero pod koniec (np. Czujesz ze nóżką naciska ci na pęcherz)caffe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnychyba jest już teraz pomału normalna krew razem z brązową ale jeszcze testem się upewnię...
zgłupiałam już...
teraz jadę do kościoła Do Panewnik może znacie ,był wiele razy w tv pokazywany ma cudna szopkę na ołtarzu ,poz tym ruchoma mniejsza i żywą jeszcze ,idę się uduchowić...anna maria, Bursztyn, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam :)Co do gratulacji bliźniaków to na razie czekam aż w obydwu pęcherzykach będą zarodki z bijącymi serduszkami.
Polarmisiu walkę uznam za skończoną jak urodzę.
Dziewczyny pamiętajcie że bobotest strumieniowy wprowadził mnie w błąd, polecam testowanie jakimiś innymi
No i co z tą Gosią???caffe, Myszonek, Kate 75, malgos741, bliska77, anna maria, Bursztyn, Parka, EwaT, Mango, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Parka wrote:Nie, nie ma żadnej prawidłowości, jak zaczęłaś odczuwać ruchy, to ważne żeby kontrolować, ze się powtarzają. Jak są ruchy góra-dół to bardziej można wyczuć ułożenie dziecka, ale to ma znaczenie dopiero pod koniec (np. Czujesz ze nóżką naciska ci na pęcherz)
Myszonek, bliska77, anna maria, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny