X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Jak się przemieszcza, kręci na boki czy raczej góra-dół? W sumie bardzo wcześnie odczuwasz takie ruchy
    Trudno mi powiedzieć jak on się rusza :) W każdym razie ja odczuwam to tak (użyłam wczoraj do męża porównania zeby sobie wyobraził) jakbyś miała w ręku woreczek foliowy z wodą, częściowo nią napełniony i ta woda się przelewa z jednego końca w drugi.
    Nie są to ruchy na pewno góra dół w sensie, ze w obszarze od mojego żołądka do pęcherza :P ale w moim brzuchu raczej czuje na boki.

Na ruchy nie jest za wcześnie, bo na owu na belly friend w 16 tygodniu napisali, ze już można będzie wyczuć ruchy. Czasami jest tak, że kobiety które są w kolejnej ciąży po prostu odczuwają je wcześniej niż te, które w ciąży są pierwszy raz.

Parka, Myszonek, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Chyba za pöźno dziś dla Samirki na test, bo 11dpo wyszedłby tylko z porannego moczu.
    To zależy od osoby. Mi wyszedł w 10dpo i nie z pierwszego siku ;)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    teraz jest bardziej brązowo ...
    Obserwuj, ale Misiek dobrze radzi.

samira lubi tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Trudno mi powiedzieć jak on się rusza :) W każdym razie ja odczuwam to tak (użyłam wczoraj do męża porównania zeby sobie wyobraził) jakbyś miała w ręku woreczek foliowy z wodą, częściowo nią napełniony i ta woda się przelewa z jednego końca w drugi.
    Nie są to ruchy na pewno góra dół w sensie, ze w obszarze od mojego żołądka do pęcherza :P ale w moim brzuchu raczej czuje na boki.

Na ruchy nie jest za wcześnie, bo na owu na belly friend w 16 tygodniu napisali, ze już można będzie wyczuć ruchy. Czasami jest tak, że kobiety które są w kolejnej ciąży po prostu odczuwają je wcześniej niż te, które w ciąży są pierwszy raz.

Cudnie, ale się rozmarzyłam ... Bardzo obrazowy (odczuciowy) opis :)

caffe lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Cudnie, ale się rozmarzyłam ... Bardzo obrazowy (odczuciowy) opis :)
    A to ma jakieś znaczenie czy góra-dół czy na boki? Bo się zaczęłam zastanawiać, czy jedne są prawidłowe, a drugie nie :)

Parka lubi tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

To chyba miał super-czułość?
    Ja mam dziś 9dpo, ale jutro się nie odważę. Poza tym mam czułość 25, a w nich radzą dopiero w pierwszym dniu niewystąpienia @

caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    U ciebie nie wiadomo kiedy byla owulacja:-)

bliska77, Parka lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    To chyba miał super-czułość?
    Ja mam dziś 9dpo, ale jutro się nie odważę. Poza tym mam czułość 25, a w nich radzą dopiero w pierwszym dniu niewystąpienia @
    No właśnie miałam o czułości 25, jakis test z apteki :) A jeśli dobrze pamiętam, to w poprzedniej ciąży wyszedł mi w 9dpo.
    Ale tak jak pisałam, to pewnie sprawa indywidualna, bo niektórym nawet w dniu spodziewanej @ nie wychodzą, mimo że są w ciąży.

Jeśli wytrzymasz jeszcze kilka dni, to pewnie to będzie lepsze i pewniejsze :)

Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    U ciebie nie wiadomo kiedy byla owulacja:-)
    Trochę to wiadomo ;) Tzn. już po fakcie można coś wydedukować :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2013, 11:20

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam de facto 8 dpo ( wg ovy 9) i zrobilam testa, no i nie z porannego moczu no i jedna kreska:-) ja lubie robic testy.

Parka, caffe, Pusurek, malgos741, Kate 75, anna maria, Bursztyn, Mango, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A to ma jakieś znaczenie czy góra-dół czy na boki? Bo się zaczęłam zastanawiać, czy jedne są prawidłowe, a drugie nie :)

Nie, nie ma żadnej prawidłowości, jak zaczęłaś odczuwać ruchy, to ważne żeby kontrolować, ze się powtarzają. Jak są ruchy góra-dół to bardziej można wyczuć ułożenie dziecka, ale to ma znaczenie dopiero pod koniec (np. Czujesz ze nóżką naciska ci na pęcherz)

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirka, moze faktycznie zwieksz luteine, cholender sama nie wiem co Ci radzic

samira lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ja dzisiaj mam de facto 8 dpo ( wg ovy 9) i zrobilam testa, no i nie z porannego moczu no i jedna kreska:-) ja lubie robic testy.
    wariatka :)

polarmiś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jest już teraz pomału normalna krew razem z brązową ale jeszcze testem się upewnię...
    zgłupiałam już...

teraz jadę do kościoła Do Panewnik może znacie ,był wiele razy w tv pokazywany ma cudna szopkę na ołtarzu ,poz tym ruchoma mniejsza i żywą jeszcze ,idę się uduchowić...

anna maria, Bursztyn, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    wariatka :)
    No!!! Slecze nad takim tescikiem i dosUkuje sie cien cienia. To absorbujace zajecie!

Pusurek, Kate 75, caffe, Myszonek, malgos741, anna maria, Bursztyn, Parka, Mango, Reni lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)Co do gratulacji bliźniaków to na razie czekam aż w obydwu pęcherzykach będą zarodki z bijącymi serduszkami.
    Polarmisiu walkę uznam za skończoną jak urodzę.
    Dziewczyny pamiętajcie że bobotest strumieniowy wprowadził mnie w błąd, polecam testowanie jakimiś innymi ;)
    No i co z tą Gosią???

caffe, Myszonek, Kate 75, malgos741, bliska77, anna maria, Bursztyn, Parka, EwaT, Mango, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Nie, nie ma żadnej prawidłowości, jak zaczęłaś odczuwać ruchy, to ważne żeby kontrolować, ze się powtarzają. Jak są ruchy góra-dół to bardziej można wyczuć ułożenie dziecka, ale to ma znaczenie dopiero pod koniec (np. Czujesz ze nóżką naciska ci na pęcherz)
    Czytałam o tym, że chyba po 30tc trzeba w ciągu dnia liczyć ilość ruchów.

Myszonek, bliska77, anna maria, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dla siebie masochistka a dla nas sadystka! Zneca sie nad nami!!!!

Myszonek, Kate 75, malgos741, Bursztyn, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Polarku moja @ się zrobiła jakaś 2 dniowa więc jak masz ochotę na kąpiele w termach, to mogę przejąć Twoją @ :P

polarmiś, malgos741, bliska77, Parka, caffe, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe - maluch sobie plywa a ze moze ma wiecej miejsca na boki to tak ci sie przelewa slodko. Ekstra uczucie.

bliska77, Parka, caffe lubią tę wiadomość

‹‹ 1961 1962 1963 1964 1965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ