35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Trudno mi powiedzieć jak on się ruszaParka wrote:Jak się przemieszcza, kręci na boki czy raczej góra-dół? W sumie bardzo wcześnie odczuwasz takie ruchy
W każdym razie ja odczuwam to tak (użyłam wczoraj do męża porównania zeby sobie wyobraził) jakbyś miała w ręku woreczek foliowy z wodą, częściowo nią napełniony i ta woda się przelewa z jednego końca w drugi.
Nie są to ruchy na pewno góra dół w sensie, ze w obszarze od mojego żołądka do pęcherza
ale w moim brzuchu raczej czuje na boki.
Na ruchy nie jest za wcześnie, bo na owu na belly friend w 16 tygodniu napisali, ze już można będzie wyczuć ruchy. Czasami jest tak, że kobiety które są w kolejnej ciąży po prostu odczuwają je wcześniej niż te, które w ciąży są pierwszy raz.
Parka, Myszonek, megan8 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Trudno mi powiedzieć jak on się rusza
W każdym razie ja odczuwam to tak (użyłam wczoraj do męża porównania zeby sobie wyobraził) jakbyś miała w ręku woreczek foliowy z wodą, częściowo nią napełniony i ta woda się przelewa z jednego końca w drugi.
Nie są to ruchy na pewno góra dół w sensie, ze w obszarze od mojego żołądka do pęcherza
ale w moim brzuchu raczej czuje na boki.
Na ruchy nie jest za wcześnie, bo na owu na belly friend w 16 tygodniu napisali, ze już można będzie wyczuć ruchy. Czasami jest tak, że kobiety które są w kolejnej ciąży po prostu odczuwają je wcześniej niż te, które w ciąży są pierwszy raz.
Cudnie, ale się rozmarzyłam ... Bardzo obrazowy (odczuciowy) opis
caffe lubi tę wiadomość
-
caffe wrote:To zależy od osoby. Mi wyszedł w 10dpo i nie z pierwszego siku

To chyba miał super-czułość?
Ja mam dziś 9dpo, ale jutro się nie odważę. Poza tym mam czułość 25, a w nich radzą dopiero w pierwszym dniu niewystąpienia @
caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No właśnie miałam o czułości 25, jakis test z aptekiParka wrote:To chyba miał super-czułość?
Ja mam dziś 9dpo, ale jutro się nie odważę. Poza tym mam czułość 25, a w nich radzą dopiero w pierwszym dniu niewystąpienia @
A jeśli dobrze pamiętam, to w poprzedniej ciąży wyszedł mi w 9dpo.
Ale tak jak pisałam, to pewnie sprawa indywidualna, bo niektórym nawet w dniu spodziewanej @ nie wychodzą, mimo że są w ciąży.
Jeśli wytrzymasz jeszcze kilka dni, to pewnie to będzie lepsze i pewniejsze
Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj mam de facto 8 dpo ( wg ovy 9) i zrobilam testa, no i nie z porannego moczu no i jedna kreska:-) ja lubie robic testy.
Parka, caffe, nick nieaktualny, malgos741, Kate 75, anna maria, Bursztyn, Mango, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:A to ma jakieś znaczenie czy góra-dół czy na boki? Bo się zaczęłam zastanawiać, czy jedne są prawidłowe, a drugie nie

Nie, nie ma żadnej prawidłowości, jak zaczęłaś odczuwać ruchy, to ważne żeby kontrolować, ze się powtarzają. Jak są ruchy góra-dół to bardziej można wyczuć ułożenie dziecka, ale to ma znaczenie dopiero pod koniec (np. Czujesz ze nóżką naciska ci na pęcherz)
caffe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnychyba jest już teraz pomału normalna krew razem z brązową ale jeszcze testem się upewnię...
zgłupiałam już...
teraz jadę do kościoła Do Panewnik może znacie ,był wiele razy w tv pokazywany ma cudna szopkę na ołtarzu ,poz tym ruchoma mniejsza i żywą jeszcze ,idę się uduchowić...
anna maria, Bursztyn, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam :)Co do gratulacji bliźniaków to na razie czekam aż w obydwu pęcherzykach będą zarodki z bijącymi serduszkami.
Polarmisiu walkę uznam za skończoną jak urodzę.
Dziewczyny pamiętajcie że bobotest strumieniowy wprowadził mnie w błąd, polecam testowanie jakimiś innymi
No i co z tą Gosią???
caffe, Myszonek, Kate 75, malgos741, nick nieaktualny, anna maria, Bursztyn, Parka, EwaT, Mango, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4
-
Czytałam o tym, że chyba po 30tc trzeba w ciągu dnia liczyć ilość ruchów.Parka wrote:Nie, nie ma żadnej prawidłowości, jak zaczęłaś odczuwać ruchy, to ważne żeby kontrolować, ze się powtarzają. Jak są ruchy góra-dół to bardziej można wyczuć ułożenie dziecka, ale to ma znaczenie dopiero pod koniec (np. Czujesz ze nóżką naciska ci na pęcherz)
Myszonek, nick nieaktualny, anna maria, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny