X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Mi sie nie podobalo, naprawde poczulam sie tak, jakby mnie ktos podgladal, pewnie ze wgledu na bardzo intymne i babskie sprawy o ktorych tutaj piszemy. Przepraszam za szczerosc.
    podzielam twoje zdanie Bursztynku

Bursztyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Ja nie mam tak jak Ewa rozwiązań i porad typu zero - jedynkowych, nie odważyłabym komuś tak podpowiadać nie znając czy znając sytuację. Chociaż z tego co piszesz twój naprawdę nie wie czego chce, ale to co mówisz,że razem podjeliście decyzję o posiadaniu potomstwa, to wykonanie lub nie wykonanie badań w celu dążenia do wspólnie podjętego celu powinno coś wyjaśnić, skoro to jakiś czas już trwa i nie jest to świeża sprawa, mówię tu o temacie z przed pół roku i m-cu cichych dni. Tak czy inaczej życzę aby wszystko ułożyło się po twojej myśli.

coś mi się tu nie podoba, facet nie jest ok, oczywiście ,że to Ty podejmiesz decyzję, ale powołam się na moja przyjaciółkę, która nareszcie rozwiodła się z gościem, który nie chciał się leczyć, być odpowiedzialnym, no i ta głupia w swej miłości potrzebowała przekroczyć 40 (chyba z 10 lat zmarnowała), przejść operację usunięcia mięśniaków i dalej ma nadzieję na macierzyństwo, tak sobie to pokomplikowała, że ja nic nie rozumiem i chyba do psychiatryka bym ją wysłała.
    Trzeba kierować się uczciwością, ja mojemu dałam wprost do zrozumienia, że nie uznaję życia na próbę (przepraszam, komu dano choć jeden dzień na próbę do przeżycia, żeby sobie potestował...), że nie zgadzam się na intercyzę (intryga teściowej), że interesuje mnie tylko nasze wspólne dziecko, bo jego brat ze swą konkubiną realizują instynkt rodzicielski opiekując się kotami,na pytanie "Czy koty na starość będą ich łącznikiem ze światem i otoczą miłością" nie dostałam odpowiedzi.
    Żyjemy raz, dokładnie raz, czuję swój zegar biologiczny, może nie wygram walki o Dziecko, ale podjęcia walki to dla mnie oczywistość.
    Widzę te okłamywane kobiety,gotowe do poświęceń (zadowolić samca) tak momentami naiwne aż głupie! Prawdziwy facet =odpowiedzialność, ja uznaje rozwiązania 0-1, czasami boli i to jest cena godności osobistej, ale inne wolą złudzenia -mają prawo, tylko co będzie za 10, 20, 30 lat? Czasami zapominamy o starości, która wtedy zaśpiewa "Niczego nie żałuję"? Powiesz wtedy "Nie przeżyłam macierzyństwa, bo on miał traumę po wcześniejszym związku?" K... ludzie po obozach koncentracyjnych podnosili się i cieszyli życiem, a ten gościu...bez komentarza...I tylko mi nie piszcie, że nie mam prawa oceniać, albo facet ma jaja, albo nie, albo jest się w ciąży albo nie

Bursztyn, Iwone, ania.g, EwaT, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3451940ybttf5fvq2.gif

Myszonek, anna maria, Kate 75, Parka, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Ja malowałam włosy" - to raczej facet napisze - kobieta włosy farbuje..:)
    Dla mnie to żart z mężem całkiem sympatyczny - forum jest ogólnie dostępne - każdy, nawet niezalogowany może czytać codziennie to, co piszemy....Myślę, że wiele osób je czyta - podejrzewam, że czyta też je wielu naszych partnerów - przecież tego nie wiecie - a oni jeśli wiedzą, że jesteście tu zalogowane - bez problemu mogą sobie codziennie poczytać...
    Dla mnie to nie jest złamanie intymności w żaden sposób - bo to nie wdarcie się na priv, a czytanie ogólnodostępnego forum..

caffe, gosia7122, Parka, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    "Ja malowałam włosy" - to raczej facet napisze - kobieta włosy farbuje..:)
    Dla mnie to żart z mężem całkiem sympatyczny - forum jest ogólnie dostępne - każdy, nawet niezalogowany może czytać codziennie to, co piszemy....Myślę, że wiele osób je czyta - podejrzewam, że czyta też je wielu naszych partnerów - przecież tego nie wiecie - a oni jeśli wiedzą, że jesteście tu zalogowane - bez problemu mogą sobie codziennie poczytać...
    Dla mnie to nie jest złamanie intymności w żaden sposób - bo to nie wdarcie się na priv, a czytanie ogólnodostępnego forum..
    kazdy ma inne odczucia, to naturalne.
    Moj maz na szczescie po polsku potrafi przeczytac wyraz "kielbasa" :)
    A propos, znowu sie poklocilismy przez tel.

Simba, samira, Parka, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    kazdy ma inne odczucia, to naturalne.
    Moj maz na szczescie po polsku potrafi przeczytac wyraz "kielbasa" :)
    A propos, znowu sie poklocilismy przez tel.
    Ciekawe, dlaczego akurat "kiełbasa" - Freud by się ucieszył...:)

Bursztyn, Myszonek, bliska77, Parka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ciekawe, dlaczego akurat "kiełbasa" - Freud by się ucieszył...:)
    tak tak, Sigmund nozkami przebiera z uciechy :)

Bozia3, moremi, Reni, Pusurek, Parka lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu - przynajmniej będziesz mogła się pochwalić, że spędziłaś okres poświąteczny na nartach - zawsze to ładnie brzmi...;)

Myszonek, bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Polarmisiu - przynajmniej będziesz mogła się pochwalić, że spędziłaś okres poświąteczny na nartach - zawsze to ładnie brzmi...;)
    zazdroszcze Miskowi tych nart :) ostatni raz jezdzilam 2 lata temu. Tylko wjechal we mnie snowboardzista i zlamal mi obojczyk.

Bozia3, polarmiś, caffe, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    zazdroszcze Miskowi tych nart :) ostatni raz jezdzilam 2 lata temu. Tylko wjechal we mnie snowboardzista i zlamal mi obojczyk.
    No Ty to jak pojedziesz, to od razu z grubej rury... :)

Bursztyn, Simba, moremi, caffe, Parka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No Ty to jak pojedziesz, to od razu z grubej rury... :)
    ja? to ten na desce! :)

Bozia3, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ja? to ten na desce! :)
    no ale akurat na Ciebie trafił? :)

Mykam już, bo jutro będę nieprzytomna...:)

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2013, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pierwsza na forum Witam Was wszystkie w ostatni dzien starego rku. Zyczenia pozniej musze poszukac jakiegos giffa co by je uatrakcyjnic.
    Po wczorajszym wyczynie nie moge chodzic albo tak mocno stluklam albo skrecilam - a mozna skrecic noge w kolanie? Nie moge jej wyprostowac , boli jak cholera. Zla jestem na swoja glupote i wiare ze dam rade.

Podoba mi sie to co napisala Dojrzala. Tak pomyslalam, ze facet moze udawac ze chce dziecko i udawac ze nad tym pracuje ze swoja ukochana a jest swiadomy, ze nie moze go miec ( np. Wie ze jest bezplodny lub sie podwiazal ).

Myszonek, mysza1975, bliska77, samira, Bursztyn, Parka, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2013, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Przeciez ponioslam porazke! Czym tu sie chwalic. Po wypadku samochodowym ( ja bylam pasazerem) nie moge sie przelamac i usiasc za kierownica. Owszem jezdzilam troche ale sprawia mi to olbrzymia " nieprzyjemnosc" , jestem wtedy w wielkim dyskomforcue i robie wszystko by nie siadac za kolkiem - a to utrudnia zycie codzienne.

Chyba nie lubie predkosci, moj maz przy mnie dostaje szalu. A jak juz wsiadem za kolkiem to nie przekraczam 60 :-)

Mango, Bursztyn, Parka lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Dzisiaj pierwsza na forum Witam Was wszystkie w ostatni dzien starego rku. Zyczenia pozniej musze poszukac jakiegos giffa co by je uatrakcyjnic.
    Po wczorajszym wyczynie nie moge chodzic albo tak mocno stluklam albo skrecilam - a mozna skrecic noge w kolanie? Nie moge jej wyprostowac , boli jak cholera. Zla jestem na swoja glupote i wiare ze dam rade.

Podoba mi sie to co napisala Dojrzala. Tak pomyslalam, ze facet moze udawac ze chce dziecko i udawac ze nad tym pracuje ze swoja ukochana a jest swiadomy, ze nie moze go miec ( np. Wie ze jest bezplodny lub sie podwiazal ).

Widzę ze tez jesteś rannym ptaszkiem :)
    Ja juz po teście - znowu nie zdałam. Tak myślałam, ale cóż - przynajmniej sie zabawie tomight.
    Mam nadzieje, ze z twoja noga to nic poważnego i ze nie zostanie ci trauma do nart ;) a tak a na marginesie, to nie wiem czy mozna skręcić nogę w kolanie? Nie wściekaj sie na siebie - przynajmniej sprobowalas!

Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z samego rana przesyłam Wam najlepsze zyczenia w Nowym Roku. Niech każdej spełni sie to o czym marzy i w sposób w jaki o tym marzy. A najważniejsze jest szczęście, bo jak jest szczęście, to jest i zdrowie i pieniądze i cała reszta. Wiec tego Wam z całego serca życzę! <3

malgos741, Kate 75, Bursztyn, gosia7122, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj nie zdalam testu:-(

Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w końcu i ja :)
    Nadrobienie zaległości w czytaniu forum zajmuje tyyyyyleeeeee czasu :)
    ale to taka przyjemna lektura :)

Simba, Polarku - test nie został zdany? Przytulki i iskierki ode mnie :) ale wiecie co - dobrze, że mamy szansę na poprawkę

Kate 75, Mango, Bursztyn, Parka, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

może za 2 dni zdasz :)
    polarmiś wrote:
    Ja tez dzisiaj nie zdalam testu:-(

bliska77, Kate 75, Bursztyn, Parka lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu gratuluję awansu,
    Mysza czasami tak bywa wybadaj czego się boi :)
    Bursztynie Sylwester z Jedynką wymiata na maxa !!!!!
    Samirka trzymam za ciebie !
    Ineska <3
    Caffe - Mąż na 6 !Może chce założyć osobny login? chętnie pewnie pogadamy :)
    Reni - ciąg dalszy wprowadzania to sił na to życzę
    Brawo Vivi fajnia reakcja
    "Ja malowałam włosy" - to raczej facet napisze - kobieta włosy farbuje..:) - też tak twierdzę

caffe, bliska77, Bozia3, samira, Bursztyn, Parka, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
‹‹ 1982 1983 1984 1985 1986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ