X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem za dużo horrorów się naoglądałam i te wszystkie Piły odcisnęły na mnie swoje piętno ;-)
    Bozia3 wrote:
    no tak - brudasy do lasu...;)

Reni to podobno nic nie boli i w ogóle tego nie czujesz...

samira, grosza, bliska77, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu fajnie że tak dokładnie opowiedziałaś o tej iui
    ja sam jeszcze nie wiem czy się decydować jeszcze dojrzewam ...

Bozia3, bliska77, Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Boziu fajnie że tak dokładnie opowiedziałaś o tej iui
    ja sam jeszcze nie wiem czy się decydować jeszcze dojrzewam ...
    ja nie mam żadnych moralnych wątpliwości przy inseminacjach (przy in vitro musiałabym się zastanowić) - dla mnie to tylko kwestia kasy..

bliska77, polarmiś, Lucky, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tez mysle ze Bozi sie uda :)
    Bo tutaj jest tak: ktos sie nastawia na adopcje- i nagle zachodzi, ktos na inseminacje- i tez nagle zachodzi :)
    No wlasnie, nie wiem jak to sie dzieje jakies czary mary i jeszcze niepokalane poczecie mamy na koncie forum :-)

Lucky, inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Boziu, wlasnie doczytalam na anglojezycznej stronie, ze robia tzw. sperm washing, oddzielaja martwe oraz slabo poruszajace sie plemniki (chociaz podobno to jest procedura przy kazdym IUI, ale tego nie wiem).
    Tak, procedura selekcji najlepszych plemnikow jest przy kazdej iui ale widze, ze Bozia, juz wyjasnila :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 16:47

Bursztyn, polarmiś, Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak miło zajrzeć tutaj z doskoku :)

Ja jestem fanką soku grejfrutowego.

Polarmisiu, bardzo Ci współczuję, zwłaszcza ze tak sie nastawialas na szusowanie na nartach, a tu takie rozczarowanie....
    Ja zaczynalam jakies 4 lata temu i do tej pory kiepsko sobie radzę, bo wlasnie ciagle sie denerwuje o kontuzje, co powoduje, ze nie moge sie osmielic i rozpedzic. Mysle, ze nie uda mi sie juz tak naprawde nauczyc jezdzic, bede juz zawsze trochę łamagą. Co innego, jak sie czlowiek nauczy jezdzic w dzieciństwie, a co innego w wieku dojrzalym. Ale jedni drugich nie zrozumieją. Jak jezdzimy ze znajomymi do wszyscy dookola mi mowią, zebym sie osmieliła, a ja do nich, zeby się odpier..... , bo ja mam swoje tempo i swoje górki .... :) to tak na pocieszenie.

Dorka, czy w Twoim awatarze jest Twöj rocznik? O ile mozna spytać.... ProwadZę statystykę tych co przed i tych co po 40 ;) i czy to jest Twöj powrót do starań?

bliska77, Lucky, inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu przytulam mocno
    Aga super, że super! tzn wiem, ze z moczem coś nie ten teges ale mam nadzieję że szybko się wyjaśni i podleczy
    Inesso czy powtarzasz betę? -rany jakbym chciała być na tym etapie....
    Cafe WRÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓĆ

czy jak ja nie planuję adopcji, nie zrobię iui ani invitro, to ja nie mam szans :( ??????
    jakiś mnie dołek łapie na myśl że nie jestem w stanie totalnie odpuścić i wyluzować co chyba bardzo potrzebne

Boziu czyli już podjęłaś decyzję?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 17:06

bliska77, inessa, Kate 75, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Jak miło zajrzeć tutaj z doskoku :)

Ja jestem fanką soku grejfrutowego.

Polarmisiu, bardzo Ci współczuję, zwłaszcza ze tak sie nastawialas na szusowanie na nartach, a tu takie rozczarowanie....
    Ja zaczynalam jakies 4 lata temu i do tej pory kiepsko sobie radzę, bo wlasnie ciagle sie denerwuje o kontuzje, co powoduje, ze nie moge sie osmielic i rozpedzic. Mysle, ze nie uda mi sie juz tak naprawde nauczyc jezdzic, bede juz zawsze trochę łamagą. Co innego, jak sie czlowiek nauczy jezdzic w dzieciństwie, a co innego w wieku dojrzalym. Ale jedni drugich nie zrozumieją. Jak jezdzimy ze znajomymi do wszyscy dookola mi mowią, zebym sie osmieliła, a ja do nich, zeby się odpier..... , bo ja mam swoje tempo i swoje górki .... :) to tak na pocieszenie.

Dorka, czy w Twoim awatarze jest Twöj rocznik? O ile mozna spytać.... ProwadZę statystykę tych co przed i tych co po 40 ;) i czy to jest Twöj powrót do starań?
    W pelni Cie popieram i rozsadnie podchodzisz. Ja wiem jedno- nie lubie predkosci bo mam wrazenie ze trace kontrole . Samochodem jesli juz sie przelamie to max do 60, jak maz prowadzi to siedze jak ta stara jedza i mu jazgocze by zwolnil , i jadac na tych nartach nabralam zbyt duzej predkosci i wywalilam sie bo nie dalam rady wyhamowac. Wiec joga, szachy to sporty dla mnie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 17:07

bliska77, inessa, Bursztyn, Parka, Kate 75, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni hcg to nic strasznego. Boli jak bole miesiaczkowe przez pol minuty a jak wczesniej wezmiesz nospe forte to duzo lagodniej to sie znosi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 17:10

bliska77, inessa, Kate 75, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:
    Polarmisiu przytulam mocno
    Aga super, że super! tzn wiem, ze z moczem coś nie ten teges ale mam nadzieję że szybko się wyjaśni i podleczy
    Inesso czy powtarzasz betę? -rany jakbym chciała być na tym etapie....
    Cafe WRÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓĆ

czy jak ja nie planuję adopcji, nie zrobię iui ani invitro, to ja nie mam szans :( ??????
    jakiś mnie dołek łapie na myśl że nie jestem w stanie totalnie odpuścić i wyluzować co chyba bardzo potrzebne

Masz szanse! Gosi sie udalo, wioli i annie marii i ewie sie udalo - pisze o tych po 40-stce.

inessa, Bursztyn, gosia7122, EwaT, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky wrote:

Jeśli ten cykl i kolejny będzie dupa - to tak - inseminacja na pewno. Masz jakąs blokadę przed tym?

inessa, malgos741, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku uwazaj na grepfruty bo one obnizaja ciśnienie !!!! a i tak na poczatku ciazy jest niskie :)

Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Masz szanse! Gosi sie udalo, wioli i annie marii i ewie sie udalo - pisze o tych po 40-stce.

Mnie tez! :)

inessa, Mango, polarmiś, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Pusurku uwazaj na grepfruty bo one obnizaja ciśnienie !!!! a i tak na poczatku ciazy jest niskie :)

O, a ja mam w ogole niskie cisnienie. Ale jeden dziennie mnie chyba nie zlamie? ;)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zauważysz,ze zbija to ogranicz bardzo polecają za niego Pomelo ale nie wiem czy on nie jest podobny do grepfruta!!!

samira, grosza lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam na stronę tej kliniki Ludwin&Ludwin. Dobrze to wygląda, nawet o naprotechnologii wspominają, podoba mi się ich podejscie ( tak na pierwszy rzut oka) Czy ktos zna cos podobnego w Warszawie?
    Jeszcze ewentualnie zostaje klinika w Rzeszowie o ktorej pisala EwaT. Ale moze w Warszawie tez namierzylyscie klinikę o podobnym podejsciu?

inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn, ja wiem, ze w Warszawie jest sporo klinik leczenia nieplodnosci, ale chodzi o odpowiednie podejscie do kobiety, zwlaszcza po40-tce, a nie tylko wyciaganie $

inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Jak zauważysz,ze zbija to ogranicz bardzo polecają za niego Pomelo ale nie wiem czy on nie jest podobny do grepfruta!!!

Pomelo to taka cytrynowa gruszka ;) jest zielony albo zoltawy.
    Ale u mnie na wsi wieksza jest szansa, ze zobacze kosmite na glownej drodze niz kupie pomelo :D Musialabym spenetrowac jakis wiekszy market spozywczy w miescie! :)

samira, grosza, Kate 75, inessa, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz wraca pojutrze, troche wczesniej skonczyli ten projekt :)

grosza, Mango, Kate 75, polarmiś, inessa, malgos741, mysza1975, Simba, Reni lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • grosza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ha on jest o wiele słodszy od grejpfruta - pyszny !
    inessa wrote:

Pusurek, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
‹‹ 2060 2061 2062 2063 2064 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ