X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni hahahahahah dobre :)
    Boziu jak nie teraz to racja spokojnie do insemki i wtedy juz musi sie Wam udac a bliźniaki jfanie by było :) :) :)

samira, bliska77, Bozia3, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Też tak myślę - zobaczymy :) Może mnie podstymulują na bliźniaki..;)bo do tej inseminacji stymulują dość ostro...no i wyniki są zachęcające - porównywalne do in vitro - czyli ok. 40 procent procedur kończy się pozytywnie..:)
    blizniaki, to bylaby jazda bez trzymanki! :) ja Ci kibicuje :)

inessa, bliska77, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, podejdz do tej inseminacji bo sza nsa wieksza niz w normalnym cyklu a jesli by sie nie udalo to po takiej stymalacji zachodzi sie w ciaze rowniez . Wiem ze to wydatek ale raz warto sprobowac, wierze ze sie uda.

Bursztyn, inessa, bliska77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    blizniaki, to bylaby jazda bez trzymanki! :) ja Ci kibicuje :)

ja tez ja tez, blizniaki :)

polarmiś, inessa, Bozia3, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Dzieki, tak zrobie. Pojde jeszcze do innego lekarza coby potwierdzic diagnoze tego. Tak na wszelki wypadek.

no nie Miskupolarny ale sie porobilo musisz sie "wylizac" jakos z tego choc nie za ciekawie to brzmi przyznam i wspolczuje...z kolanami niestety ni ema zartow :(

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia to Nasz królik doświadczalny..pójdzie przetestuje i jak coś to pójdę butelki zbierać, makulaturę i uciłam te 2500 ;-)
    Bozia dawaj czym prędzej
    paszczakin wrote:
    ooo po tym to juz w ogole musisz cos wiecej powiedziec, 40% sukcesu i jeszcze blizniaki? ja tez chce!

bliska77, paszczakin, Bursztyn, inessa, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :-)
    Wpadłam was podczytać trochę bo jak dalej tak pójdzie to za trzy lata do was dołączę :/

Reni, inessa, Parka, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Dzieki, tak zrobie. Pojde jeszcze do innego lekarza coby potwierdzic diagnoze tego. Tak na wszelki wypadek.

Słuszna decyzja Misiu też tak bym zrobiła. Kiepska sprawa z tym twoim kolanem ale może lekarz się mylił i nie będzie tak żle :)

bliska77, inessa, Kate 75, Lucky lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misku, wiesz, że jesteśmy z Tobą <3
    Bozia, spokojnie, myślę, ze tak czy siak, niebawem się uda :-)
    Reni - dobre :-)

Bozia3, Bursztyn, inessa, Kate 75, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    boziu, a jaka to jest skuteczniejsza? Bo mimo, ze ja juz jedna mialam to zielona w tych sprawach jestem..
    paszczakin - a więc to wygląda tak, że para lekarska - zapaleni pasjonaci leczenia niepłodności otworzyli klinikę prywatną w Krakowie - Ludwin&Ludwin. (Gdyby ktoś chciał dojechać, to jest to zaledwie kilkaset metrów od Dworca PKP i PKS). Sama klinika nie jakaś wielka - zajmuje dwa mieszkania w kamienicy - na zewnątrz zero opisów - dzwonisz tylko na domofon o nazwie "gabinety lekarskie" - więc bardzo dyskretnie - podoba mi się to. Sprzęt mają zajebiaszczy i stosują najnowsze metody światowe we wszystkim - bo to prawdziwi pasjonaci. Czytałam też opinie o całym personelu - nigdzie nie ma ani jednej negatywnej, a wszyscy na co dzień pracują w Uniwersyteckim Szpitalu na Kopernika, więc nie konowały. Wizyta u małżeństwa Ludwin po 150 zł, u pozostałych lekarzy po 100 zł - ale tyle zapłaciłam tylko raz, potem monitoringi po 60 zł, na których przepytywałam swoją lekarkę ze wszystkich wątpliwości swoich i dziewczyn z forum. Ja jestem z niej bardzo zadowolona - ma ogromną wiedzę, nie plecie bzdur i nie naciąga na kasę - ja chodzę do Sus - Urban (ona mi również poleciła i dała skierowanie na NFZ na laparo i histero - więc miałam to za free).
    No i teraz do rzeczy - oni wykonują zwykłe inseminacje po 800 zł, ale skuteczność ich podobno jest dosyć słaba - około 15 procent. Jako jedyni w Polsce wykonują inseminację Evie - 2500 tys, którą wymyślili Izraelczycy. Polega to na tym, że przypinają Ci chyba do szyjki?! coś na kształt cewnika z pompką - i potem to przypinają jakimś pasem do uda i wstrzykują nasienie. Ty sobie idziesz do pracy - a to nasienie jest podawane do macicy stopniowo i małymi porcjami - generalnie chodzi o to, żeby nie przyładować wszystkimi żołnierzykami gwałtownie naraz, tylko stopniować powoli przez jakiś czas - żeby z tych małych porcji jak najwięcej udało się dotrzeć do jajca naszego...Niestety nie ma opinii na necie, bo to nowość, ale podobno skuteczność jest porównywalna do in vitro - bo tam chyba wynosi około 50 procent, a ten zabieg około 40. Jeśli ktoś mieszka daleko od Krakowa - można u swojego lekarza przejść całą stymulację według ich wskazówek, a na samo zapylenie przyjechać do Krakowa. Tu masz ich stronkę:
    http://www.ludwinludwin.pl/subpage,page,diagnostyka,sub,158

Bursztyn, grosza, Kate 75, Parka, bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Misku, wiesz, że jesteśmy z Tobą <3
    Bozia, spokojnie, myślę, ze tak czy siak, niebawem się uda :-)
    Reni - dobre :-)
    tez mysle ze Bozi sie uda :)
    Bo tutaj jest tak: ktos sie nastawia na adopcje- i nagle zachodzi, ktos na inseminacje- i tez nagle zachodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 15:24

Bozia3, samira, inessa, grosza, grosza, Parka, bliska77, Lucky, Mango, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Dziewczyny za wsparcie - jak to mówi Aga - zawsze można na Was liczyć :)

Caffe wracaj już do nas :)

samira, inessa, Kate 75, polarmiś, grosza, Parka, bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, wlasnie doczytalam na anglojezycznej stronie, ze robia tzw. sperm washing, oddzielaja martwe oraz slabo poruszajace sie plemniki (chociaz podobno to jest procedura przy kazdym IUI, ale tego nie wiem).

Kate 75, bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Boziu, wlasnie doczytalam na anglojezycznej stronie, ze robia tzw. sperm washing, oddzielaja martwe oraz slabo poruszajace sie plemniki (chociaz podobno to jest procedura przy kazdym IUI, ale tego nie wiem).
    tak - wirowanie żołnierzyków robią przy każdej - tutaj tylko chodzi o inną metodę podawania..

bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cooooooooooooo? shocked.gif jak przypinają, gdzie.... agrafką.. mnie badanie hsg przeraża jak łapią jakimiś szczypcami i rozciągają ..i to trwa pare minut a gdzie tu tyle czasu
    a jak się odepnie hanghead.gif
    sorki lalunia coś ci ze śmiesznej wylata...

przerosło mnie to..loudlaff.gif
    Bozia3 wrote:
    Polega to na tym, że przypinają Ci chyba do szyjki?! coś na kształt cewnika z pompką - i potem to przypinają jakimś pasem do uda i wstrzykują nasienie. Ty sobie idziesz do pracy - a to nasienie jest podawane do macicy stopniowo i małymi porcjami - generalnie chodzi o to, żeby nie przyładować wszystkimi żołnierzykami gwałtownie naraz, tylko stopniować powoli przez jakiś czas - żeby z tych małych porcji jak najwięcej udało się dotrzeć do jajca naszego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 15:38

Parka, bliska77, Lucky, inessa, mysza1975, paszczakin, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa biorą każdego pojedynczo i kąpią?
    vittoriabuono.gif
    Bursztyn wrote:

Bursztyn, Parka, Lucky, inessa, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beki ;) Wiecie, ze grejpfruty sa podobno najlepsze na diete antygrzybowa? Wykupilam caly zapas grejpfrutow w mojej wsi ( w jednym spozywczym 3 sztuki, w drugim cztery :D ) i bede sie zakwaszac :)

grosza, Parka, bliska77, Lucky, inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    aaa biorą każdego pojedynczo i kąpią?
    vittoriabuono.gif
    no tak - brudasy do lasu...;)

Reni to podobno nic nie boli i w ogóle tego nie czujesz...

Reni, Parka, bliska77, Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Z innej beki ;) Wiecie, ze grejpfruty sa podobno najlepsze na diete antygrzybowa? Wykupilam caly zapas grejpfrutow w mojej wsi ( w jednym spozywczym 3 sztuki, w drugim cztery :D ) i bede sie zakwaszac :)
    są też podobno dobre na odchudzanie :)

Parka, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    są też podobno dobre na odchudzanie :)
    O tak, to prawda! Moja ukochana Chodakowska poleca sok grejfrutowo - pomaranczowo - limonkowy jako mega spalacz kalorii :)

Znaczy mozna upiec dwie pieczenie na jednym ogniu ;)

Parka, Lucky, inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2059 2060 2061 2062 2063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ