35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:Też tak myślę - zobaczymy
Może mnie podstymulują na bliźniaki..;)bo do tej inseminacji stymulują dość ostro...no i wyniki są zachęcające - porównywalne do in vitro - czyli ok. 40 procent procedur kończy się pozytywnie..
ja Ci kibicuje
inessa, bliska77, Bozia3, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia, podejdz do tej inseminacji bo sza nsa wieksza niz w normalnym cyklu a jesli by sie nie udalo to po takiej stymalacji zachodzi sie w ciaze rowniez . Wiem ze to wydatek ale raz warto sprobowac, wierze ze sie uda.
Bursztyn, inessa, bliska77, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Dzieki, tak zrobie. Pojde jeszcze do innego lekarza coby potwierdzic diagnoze tego. Tak na wszelki wypadek.
no nie Miskupolarny ale sie porobilo musisz sie "wylizac" jakos z tego choc nie za ciekawie to brzmi przyznam i wspolczuje...z kolanami niestety ni ema zartowinessa lubi tę wiadomość
-
Bozia to Nasz królik doświadczalny..pójdzie przetestuje i jak coś to pójdę butelki zbierać, makulaturę i uciłam te 2500
Bozia dawaj czym prędzejpaszczakin wrote:ooo po tym to juz w ogole musisz cos wiecej powiedziec, 40% sukcesu i jeszcze blizniaki? ja tez chce!bliska77, paszczakin, Bursztyn, inessa, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
polarmiś wrote:Dzieki, tak zrobie. Pojde jeszcze do innego lekarza coby potwierdzic diagnoze tego. Tak na wszelki wypadek.
Słuszna decyzja Misiu też tak bym zrobiła. Kiepska sprawa z tym twoim kolanem ale może lekarz się mylił i nie będzie tak żlebliska77, inessa, Kate 75, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paszczakin wrote:boziu, a jaka to jest skuteczniejsza? Bo mimo, ze ja juz jedna mialam to zielona w tych sprawach jestem..
No i teraz do rzeczy - oni wykonują zwykłe inseminacje po 800 zł, ale skuteczność ich podobno jest dosyć słaba - około 15 procent. Jako jedyni w Polsce wykonują inseminację Evie - 2500 tys, którą wymyślili Izraelczycy. Polega to na tym, że przypinają Ci chyba do szyjki?! coś na kształt cewnika z pompką - i potem to przypinają jakimś pasem do uda i wstrzykują nasienie. Ty sobie idziesz do pracy - a to nasienie jest podawane do macicy stopniowo i małymi porcjami - generalnie chodzi o to, żeby nie przyładować wszystkimi żołnierzykami gwałtownie naraz, tylko stopniować powoli przez jakiś czas - żeby z tych małych porcji jak najwięcej udało się dotrzeć do jajca naszego...Niestety nie ma opinii na necie, bo to nowość, ale podobno skuteczność jest porównywalna do in vitro - bo tam chyba wynosi około 50 procent, a ten zabieg około 40. Jeśli ktoś mieszka daleko od Krakowa - można u swojego lekarza przejść całą stymulację według ich wskazówek, a na samo zapylenie przyjechać do Krakowa. Tu masz ich stronkę:
http://www.ludwinludwin.pl/subpage,page,diagnostyka,sub,158Bursztyn, grosza, Kate 75, Parka, bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:Misku, wiesz, że jesteśmy z Tobą
Bozia, spokojnie, myślę, ze tak czy siak, niebawem się uda
Reni - dobre
Bo tutaj jest tak: ktos sie nastawia na adopcje- i nagle zachodzi, ktos na inseminacje- i tez nagle zachodziWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 15:24
Bozia3, samira, inessa, grosza, grosza, Parka, bliska77, Lucky, Mango, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Boziu, wlasnie doczytalam na anglojezycznej stronie, ze robia tzw. sperm washing, oddzielaja martwe oraz slabo poruszajace sie plemniki (chociaz podobno to jest procedura przy kazdym IUI, ale tego nie wiem).
Kate 75, bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Boziu, wlasnie doczytalam na anglojezycznej stronie, ze robia tzw. sperm washing, oddzielaja martwe oraz slabo poruszajace sie plemniki (chociaz podobno to jest procedura przy kazdym IUI, ale tego nie wiem).
bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
cooooooooooooo?
jak przypinają, gdzie.... agrafką.. mnie badanie hsg przeraża jak łapią jakimiś szczypcami i rozciągają ..i to trwa pare minut a gdzie tu tyle czasu
a jak się odepnie
sorki lalunia coś ci ze śmiesznej wylata...
przerosło mnie to..
Bozia3 wrote:Polega to na tym, że przypinają Ci chyba do szyjki?! coś na kształt cewnika z pompką - i potem to przypinają jakimś pasem do uda i wstrzykują nasienie. Ty sobie idziesz do pracy - a to nasienie jest podawane do macicy stopniowo i małymi porcjami - generalnie chodzi o to, żeby nie przyładować wszystkimi żołnierzykami gwałtownie naraz, tylko stopniować powoli przez jakiś czas - żeby z tych małych porcji jak najwięcej udało się dotrzeć do jajca naszego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 15:38
Parka, bliska77, Lucky, inessa, mysza1975, paszczakin, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość
-
aaa biorą każdego pojedynczo i kąpią?
Bursztyn wrote:Boziu, wlasnie doczytalam na anglojezycznej stronie, ze robia tzw. sperm washing, oddzielaja martwe oraz slabo poruszajace sie plemniki (chociaz podobno to jest procedura przy kazdym IUI, ale tego nie wiem).Bursztyn, Parka, Lucky, inessa, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ innej beki
Wiecie, ze grejpfruty sa podobno najlepsze na diete antygrzybowa? Wykupilam caly zapas grejpfrutow w mojej wsi ( w jednym spozywczym 3 sztuki, w drugim cztery
) i bede sie zakwaszac
grosza, Parka, bliska77, Lucky, inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Z innej beki
Wiecie, ze grejpfruty sa podobno najlepsze na diete antygrzybowa? Wykupilam caly zapas grejpfrutow w mojej wsi ( w jednym spozywczym 3 sztuki, w drugim cztery
) i bede sie zakwaszac
Parka, Lucky, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:są też podobno dobre na odchudzanie
Znaczy mozna upiec dwie pieczenie na jednym ogniuParka, Lucky, inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość