X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Fajnie byloby gdyby dzieci dostarczano, o- np.- pod dom :) Bo porod jednak mnie cholernie przeraza...
    baby-graphics-stork-132591.gif
    Bursztyn a może wcale nie było by tak żle ja swoje dzieci rodziłam ekspresowo bo pierwsze 20 minut a drugie 5 a bóle bym porównała do tych okresowych dla mnie gorszym źródłem stresu jest sama ciąza.

inessa, Kate 75, Bursztyn lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Prawda? :D

Mój berecik w "kwestii przerażającej", po przebytej operacji, się już naprostował ;)

inessa, Mango lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dziewczynki zobaczcie sobie wykres Anioleczek (pisane z polskim znakami)- to a propos testujacych (czasem za wczesnie), dziewczyna miala w 17 czy 18 dpo negatywny sikaniec, dopiero pozniej beta + :)

To logiczne zawsze beta z krwi wyjdzie szybciej niż test.
    Moja lekarka mi to uświadomiła, beta wydzielana przez kosmówkę jest do krwi i musi osiągnąć konkretny poziom, aby z krwi filtrowanej przez nerki przedostać się do moczu, dlatego u Aniołeczka tak jest. Jeżeli test jest pozytywny beta też, (oprócz anomalii z testami), natomiast test negatywny nie warunkuje negatywnej bety, mówię tu o wczesnej bardzo ciąży, bo potem wszystko będzie pozytywne . :)
    Dobrze, że dziewczyna się upewniła mając wątpliwości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 18:22

inessa, bliska77, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu wierze,że tym razem bedzie naprawde dobrze <3 <3 <3
    Ja tez ide za tydzień do lekarza i raczej też nic nie zobacze bo wczesnie jest i też cały czas mam schiz po moich poronieniach ale starm sie nie myśleć o ciaży ( mimo mdłosci itd.)
    Musi być teraz być super Gosiu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pusurek, Kate 75, bliska77, malgos741, gosia7122, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    To logiczne zawsze beta z krwi wyjdzie szybciej niż test.
    Moja lekarka mi to uświadomiła, beta wydzielana przez kosmówkę jest do krwi i musi osiągnąć konkretny poziom, aby z krwi filtrowanej przez nerki przedostać się do moczu, dlatego u Aniołeczka tak jest. Jeżeli test jest pozytywny beta też, 9oprócz anomalii z testami), natomiast test negatywny nie warunkuje negatywnej bety, mówię tu o wczesnej bardzo ciąży, bo potem wszystko będzie pozytywne . :)
    Dobrze, że dziewczyna się upewniła mając wątpliwości.
    oj, no przeciez wiem :) jak przebiegaja procesy fizjologiczne
    chodzilo mi o to, ze czesto nawet w 18 dpo test sikany moze wyjsc negatywnie, i pisalam to dla dziewczyn ktore sie stresuja nie widzac 2 kresek np. w dniu spodziewanej miesiaczki

Kate 75, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Bursztyn a może wcale nie było by tak żle ja swoje dzieci rodziłam ekspresowo bo pierwsze 20 minut a drugie 5 a bóle bym porównała do tych okresowych dla mnie gorszym źródłem stresu jest sama ciąza.
    Gosia, to Ty z tych expresowek- jak Megan :)
    Milo przeczytac ze moze byc prawie bezbolesnie :)

inessa, bliska77, gosia7122, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Kurcze, mnie tez... Chyba sobie cesarke zamowie ;)

Też mam taki plan. Nie wiem tylko, czy się da tak na zamówienie :)

inessa lubi tę wiadomość

aY05p2.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    oj, no przeciez wiem :) jak przebiegaja procesy fizjologiczne
    chodzilo mi o to, ze czesto nawet w 18 dpo test sikany moze wyjsc negatywnie, i pisalam to dla dziewczyn ktore sie stresuja nie widzac 2 kresek np. w dniu spodziewanej miesiaczki

A no pewnie, że może wyjść negatywny :)
    Ja tam wolę wykresy, kiedy w 13 dpo, już wszystko wiadomo ;) czekanie mnie przeraża ;):D)
    Swoją drogą u tej dziewczyny to dziwne bo beta jej wyszła 1200 a to bardzo dużo, i żeby jej test nie wyszedł, lekarka określiła jako 6 tyg ciążę,dziwne?

inessa lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    w UK chyba mozna, tylko trzeba to sensownie uzasadnic.

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:

Trzeba znalesc dobre powody ;) W Norwegii jest tak, ze jesli kobieta od poczatku sugeruje, ze sie boi, ze ma niski prog bolu, ze jest obawa, ze moze nie wspolplacowac podczas porodu - to robia jej cesarke i koniec. Ja az tak swirowac nie zamierzam, ale jakis powodzik tam sobie znajde ;)

inessa, Kate 75, bliska77, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosa, badz dobrej mysli i nie stresuj sie, ja z corka serduszko uslyszalam dooiero ok 7tygdnia :-)

Co do porodu, to po moich doswiadczeniach boje sie strasznie naturalnego ale z drugiej strony chyba bardziej niz bolu boje sie zastrzyku w kregoslup, mam to doswiadczenie za soba i moja wyobraznia tak podzialala ze juz widzialam siebie z bezwladnymi nogami..... mam nadzieje, ze z ciaza bedzie wszystko ok i bede miala czas na przemyslenia, nie wiem jeszcze jak z oczami, z corka mialam wade ok minus 4 ale siatkowka i rogowka byla ok, teraz mam ponad minus 6 a jaki stan czu to sie przekonam w pozniejszym terminie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2014, 18:55

inessa, Kate 75, Pusurek, Bursztyn, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, czasami potrzebny jest reset.

Gosia, a wg wyliczeń Twoich, to który to tydzień ciąży?

bliska77, Kate 75, inessa, malgos741, mysza1975, gosia7122, polarmiś, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Też tak myślę - zobaczymy :) Może mnie podstymulują na bliźniaki..;)bo do tej inseminacji stymulują dość ostro...no i wyniki są zachęcające - porównywalne do in vitro - czyli ok. 40 procent procedur kończy się pozytywnie..:)
    Bozia a w jakiej klinice chcesz robić ?

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O witaj Caffe tesknilysmy :-)

inessa, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Gosa, badz dobrej mysli i nie stresuj sie, ja z corka serduszko uslyszalam dooiero ok 7tygdnia :-)

Co do porodu, to po moich doswiadczeniach boje sie strasznie naturalnego ale z drugiej strony chyba bardziej niz bolu bije sie zastrzyku w kregoslup, mam to doswiadczenie za soba i moja wyobraznia tak podzialala ze juz widzialam siebie z bezwladnymi nogami..... mam nadzieje, ze z ciaza bedzie wszystko ok i bede miala czas na przemyslenia, nie wiem jeszcze jak z oczami, z corka mialam wade ok minus 4 ale siatkowka i rogowka byla ok, teraz mam ponad minus 6 a jaki stan czu to sie przekonam w pozniejszym terminie
    Ja pierwszy poród miałam bez znieczulenia (ponad 12 godzin). A teraz w ogóle o tym nie myślę. Wiem, że na pewno będzie bolało, a reszty przewidzieć nie jestem w stanie, czy pójdzie szybko, czy się będzie rozwlekało w czasie, więc się nie nakręcam. Zaszło się w ciąże, to urodzić trzeba :) innego wyjścia nie ma.

bliska77, inessa, mysza1975, Parka, EwaT, gosia7122, polarmiś, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    O witaj Caffe tesknilysmy :-)
    ;)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Co do porodu, to po moich doswiadczeniach boje sie strasznie naturalnego ale z drugiej strony chyba bardziej niz bolu bije sie zastrzyku w kregoslup, mam to doswiadczenie za soba i moja wyobraznia tak podzialala ze juz widzialam siebie z bezwladnymi nogami..... mam nadzieje, ze z ciaza bedzie wszystko ok i bede miala czas na przemyslenia, nie wiem jeszcze jak z oczami, z corka mialam wade ok minus 4 ale siatkowka i rogowka byla ok, teraz mam ponad minus 6 a jaki stan czu to sie przekonam w pozniejszym terminie

Ja mam tez wade wzroku i to calkiem spora, jest to juz wskazanie do cesarki. A zastrzyk, faktycznie, nic specjalnego, ja mialam watpliwa przyjemnosc miec kilka razy podczas operacji na kolano. Ale pomysl! Nie boli, wszystko trwa naprawde chwile, no, moze potem nie jest za fajnie, ale wiesz, ze dzieciatko jest cale i zdrowe.
    Teraz laski, ktore jeszcze nie rodzily przestaja czytac, nie chce tu nikogo straszyc :P Ja poprzednim razem sporo sie meczylam, porod trwal 11 godzin, corka urodzila sie z wielkim krwiakiem na glowie i zlamanym obojczykiem, bo tak ja wyciagali na sile. Nie chcialabym przezyc tego kolejny raz...

bliska77, caffe, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja pierwszy poród miałam bez znieczulenia (ponad 12 godzin). A teraz w ogóle o tym nie myślę. Wiem, że na pewno będzie bolało, a reszty przewidzieć nie jestem w stanie, czy pójdzie szybko, czy się będzie rozwlekało w czasie, więc się nie nakręcam. Zaszło się w ciąże, to urodzić trzeba :) innego wyjścia nie ma.
    Dokladnie, tez o tym teraz nie mys,e, porod tez bez znieczulenia, ponad 2 godzin i z powaznymi komplikacjami, popekane zebra i 6 szewkow a pepowina przecinana w srodku, na cesarke bylo juz za pozno, bylo minelo i nie wracam do tego, no moze czasem :-)

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Dokladnie, tez o tym teraz nie mys,e, porod tez bez znieczulenia, ponad 2 godzin i z powaznymi komplikacjami, popekane zebra i 6 szewkow a pepowina przecinana w srodku, na cesarke bylo juz za pozno, bylo minelo i nie wracam do tego, no moze czasem :-)
    ja tylko każdej życzę, zeby trafiła na mądrego lekarza, który racjonalnie podejdzie do porodu i nie dopuści do nieszczęścia.
    Nie chcę też ustawiać sobie sztucznie cesarki, bo to wcale takie bezpieczne i komfortowe dla kobiety nie jest. natomiast zastosuję się do decyzji lekarza jeśli uzna, ze to jest właściwy sposób rozwiązania.

bliska77, inessa, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja mam tez wade wzroku i to calkiem spora, jest to juz wskazanie do cesarki. A zastrzyk, faktycznie, nic specjalnego, ja mialam watpliwa przyjemnosc miec kilka razy podczas operacji na kolano. Ale pomysl! Nie boli, wszystko trwa naprawde chwile, no, moze potem nie jest za fajnie, ale wiesz, ze dzieciatko jest cale i zdrowe.
    Teraz laski, ktore jeszcze nie rodzily przestaja czytac, nie chce tu nikogo straszyc :P Ja poprzednim razem sporo sie meczylam, porod trwal 11 godzin, corka urodzila sie z wielkim krwiakiem na glowie i zlamanym obojczykiem, bo tak ja wyciagali na sile. Nie chcialabym przezyc tego kolejny raz...
    No ja mialam wade rozwojowa pepowiny ale mialam tak duzo wod ze na usg nie bylo tego widac, okazalo sie juz podczas porodu ...niewazne:-)
    Okolo rok temu mialam minus 6,25 ale nie sama wada kwalifikuje do cesarki tylko stan oka wlasnie, pozyjemy zobaczymy, poki co, trzymam kciku za sama siebie zeby gdzies do 38 tygodnia zdrowe dzieciatko donosic a potem to zobaczymy

caffe, inessa, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

‹‹ 2062 2063 2064 2065 2066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ