35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
KaRa wrote:Hej dziewczyny!!!
Wczoraj wróciłam do domu.
2 stycznia o 14:40 przyszła na świat moja ukochana córeczka - 3300, 57 cmPorod trwał 15 godzin. Mała była dwa razy owinięta pępowina wokół szyji i nie schodziła w kanał rodny.
Musieliśmy zostać w szpitalu nieco dłużej bo córcia początkowo nie przybierała na wadze.
Dodam zdjecia jak już sie ogarnęła. Pozdrowienia dla was wszystkich!
Fajnie, że się pojawiłaś z taką SUPER wiadomością
No to niech się Mała dobrze chowaKaRa, bliska77, inessa, Kate 75, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaRa wrote:Hej dziewczyny!!!
Wczoraj wróciłam do domu.
2 stycznia o 14:40 przyszła na świat moja ukochana córeczka - 3300, 57 cmPorod trwał 15 godzin. Mała była dwa razy owinięta pępowina wokół szyji i nie schodziła w kanał rodny.
Musieliśmy zostać w szpitalu nieco dłużej bo córcia początkowo nie przybierała na wadze.
Dodam zdjecia jak już sie ogarnę. Pozdrowienia dla was wszystkich!inessa, Kate 75, Mango lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwaT wrote:gratulacje!
swoja droga ciekawe ską się takie owinięcia biorą??caffe, inessa, Bursztyn, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KaRa - gratulacje - ja też się urodziłam owinięta pępowiną, cała sina niedotleniona, ale widać, ze jakoś na w miarę normalną osobę urosłam...
Nic sie nie martw - wszystko będzie dobrze
inessa, bliska77, Kate 75, samira, Mango, KaRa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Mysza nie łam się ! @ jak to @ wredna jest i psuje nastrój, będzie lepiej, musi być, walczymy dalej
Ja co prawda po @ i tuż przed owulką i chyba wcześniejszą w tym miesiącu, tak się jakoś spodziewam, ale jak dziewczyny tak ładnie obrazowo opisują przygotowania i zakupy, też mi wyobraźnia działa i trochę żal mi serce ściska, zwłaszcza jak przechodzę obok " dziecinnego pokoju" w moim domu,tzn miał nim być. Teraz służy jako pierdolniko- strycho - rupieciarnio - sypialnia dla kota, a po odgruzowaniu jako pokój gościnny, tak sobie stoi od 7 lat na liliowo wymalowany i niestety pusty, życie jak to życie raz na fali a raz @, tak czy owak nie trać Myszko nadziei i dąż do upragnionego celu, przytulam i wspieram
P.S. Takie nieśmiałe pytanko jak tam "manewry zaręczynowe" ? jeśli możesz powiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 14:37
Myszonek, inessa, bliska77, Bursztyn, Pusurek, Mango, szczęśliwa 2, Viv78, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mysza1975 wrote:Czytam Wasze posty i przykro mi się zrobiło:-(. Kupujecie już sprzęty dla maluchów a u mnie znowu dupa. Przyszła @ dzień wcześniej. Nawet cienia nadziei nie dała, że coś może być w tym cyklu.
Trzeba podjąć jakieś radykalniejsze kroki, bo albo nie mam wcale owulacji (te wykresy takie niewyraźne), a jeżeli już jest to faza lutealna stanowczo za krótka.Pusurek, inessa, Myszonek, polarmiś, szczęśliwa 2, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, zobaczcie!
"NOAA wydało ostrzeżenie przed burzą magnetyczną. Prawdopodobieństwo wystąpienia burzy wynosi aż 90%.
Głowy w górę. Zorza może być widoczna nawet w Polsce.
kp. 7 = słaba burza magnetyczna: zorza widoczna nad głową w całej Norwegii, nisko nad horyzontem na południe widoczna w całej Danii oraz w Polsce północnej."
U mnie na bank bedzie widac, pewnie na polnocy Polski tez. Obserwujcie dzis niebo. Jesli ktos w ogole lubi takie klimaty, ale zorza to fantastyczne zjawisko!
caffe, EwaT, inessa, Bursztyn, Myszonek, polarmiś, samira, mysza1975, Kate 75, Mango, bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:oj tam mysza, mozesz planowac
a przy okazji diagnozowac..
Mysza, możesz nawet kupowaćco kto woli
Mi kiedyś odbiło i kupiłam parę pieluch flanelowych (były tanie i miały cudne wzorki), sprawdzałam czym się różni podwójna tetra od pojedynczej, mam w domu nawet otulacz FLIP, bo chciałam zobaczyć co z czym się je
WARIACTWO - może
ALE MOJE.
Wszystko głęboko schowane
Tylko moja fasolka - jak Yeti - jest gdzieś lecz nie wiadomo gdzie
caffe, paszczakin, mysza1975, Kate 75, Mango, szczęśliwa 2, Iwone, inessa, Parka, Viv78, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Kate 75 wrote:P.S. Takie nieśmiałe pytanko jak tam "manewry zaręczynowe" ? jeśli możesz powiedzieć
Mój M ma dziś przyjechać. Pozwolę sobie nałożyć pierścionek:-), ale postanowiliśmy, że skoro i tak się wyprowadził, to nich na razie tak zostanie. Pewnie utrudni nam to staranka o dzidziusia, ale może ożywczo podziała na całokształt związku. Będziemy się znowu spotykać w weekendy i chodzić na randki.Myszonek, Kate 75, szczęśliwa 2, Iwone, bliska77, polarmiś, inessa, Parka, malgos741, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMyszonek wrote:Mysza, możesz nawet kupować
co kto woli
Mi kiedyś odbiło i kupiłam parę pieluch flanelowych (były tanie i miały cudne wzorki), sprawdzałam czym się różni podwójna tetra od pojedynczej, mam w domu nawet otulacz FLIP, bo chciałam zobaczyć co z czym się je
WARIACTWO - może
ALE MOJE.
Wszystko głęboko schowane
Tylko moja fasolka - jak Yeti - jest gdzieś lecz nie wiadomo gdzie
Co to otulacz FLIP? Musialam sobie wygooglacCzy to urzadzenie do oldskoolowych pieluch?
A co do wariactwa, to ja dlugo przed pierwsza ciaza mialam caly zestaw dla noworodka przyslany przez znajomych moich rodzicow, ktorzy z racji jakiegos nieporozumienia przyslali mi cala wyprawke. Mialam wtedy z dwadziescia pare lat i wybrane imie dla dzieckaWszystko wiec czekalo, chyba z ponad 6 lat, ale sie doczekalo. Doskonale rozumiem taki stan...
Ja ostatnio tez ogladalam wieszak z dzieciecymi ciuszkami, troche z praktycznego punktu widzenia, bo ciuchy tu drogie i trzeba kupowac na wyprzedazach. Ale wszystko ostatnio w modzie dzieciecej jest z zaznaczeniem plci ( nie wiedza, co to gender?), a ja jeszcze nic nie wiem. No i nie cierpie tych slodziutkich, rozowych ubranek dla dziewczynek, ktore maja wychowac przyszle ksiezniczki i modelki
Teraz na pewno cala brygada zwolenniczek rozowego mnie napadnie, ale co tam, nastawiam klate
Juz sie jakos smetnie na forum robilo, trzeba rozruszac towarzycho
Myszonek, Mango, Iwone, polarmiś, inessa, Bursztyn, Parka, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Co to otulacz FLIP? Musialam sobie wygooglac
Czy to urzadzenie do oldskoolowych pieluch?
ptych slodziutkich, rozowych ubranek dla dziewczynek, ktore maja wychowac przyszle ksiezniczki i modelkiTeraz na pewno cala brygada zwolenniczek rozowego mnie napadnie, ale co tam, nastawiam klate
Juz sie jakos smetnie na forum robilo, trzeba rozruszac towarzycho
hehehe
Tak, to do oldskoolowych pieluch - bo mnie wzięło na ekowięc zbieram informację na temat pieluch AIO i kieszonek i czytam, czytam - a trzeba zobaczyć o czym się czyta - jakby do sklepu nie można było iść tylko przez neta zamawiać
Różu nie cierpię i słodziutkich księżniczek nie będę wychowywać - zresztą zawsze mówię, jak słyszę że niebieski to dla chłopca - że liturgicznie kolor niebieski był dla dziewczyneki nikt już nie dyskutuje
A gender - cóż - mam na to ostre ząbkiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 17:00
Pusurek, Mango, bliska77, inessa, samira lubią tę wiadomość