Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Hej dziewczyny!!! :)
    Wczoraj wróciłam do domu.
    2 stycznia o 14:40 przyszła na świat moja ukochana córeczka - 3300, 57 cm :) Porod trwał 15 godzin. Mała była dwa razy owinięta pępowina wokół szyji i nie schodziła w kanał rodny.
    Musieliśmy zostać w szpitalu nieco dłużej bo córcia początkowo nie przybierała na wadze.
    Dodam zdjecia jak już sie ogarnęła. Pozdrowienia dla was wszystkich!
    Mam nadzieję, że traumę szybko zapomnisz.

Fajnie, że się pojawiłaś z taką SUPER wiadomością :)

No to niech się Mała dobrze chowa :)

KaRa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kate 75, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Hej dziewczyny!!! :)
    Wczoraj wróciłam do domu.
    2 stycznia o 14:40 przyszła na świat moja ukochana córeczka - 3300, 57 cm :) Porod trwał 15 godzin. Mała była dwa razy owinięta pępowina wokół szyji i nie schodziła w kanał rodny.
    Musieliśmy zostać w szpitalu nieco dłużej bo córcia początkowo nie przybierała na wadze.
    Dodam zdjecia jak już sie ogarnę. Pozdrowienia dla was wszystkich!
    Kara gratulacje ogromniaste gratulacje :-) ;-) ;-)

nick nieaktualny, Kate 75, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    gratulacje!
    swoja droga ciekawe ską się takie owinięcia biorą??
    moja córka tez była owinięta, nie dość że pępowina miała wadę rozwojową i była o polowe krótsza niż być powinna to jeszcze córka była owinięta, stąd trzykrotny zanik tętna i wszelkie badania zaraz po porodzie - córkę zobaczyłam na drugi dzień

caffe, nick nieaktualny, Bursztyn, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara Gratulacje !!!! Cudowne nowiny w nowym roku, Wszystkiego dobrego, zdrówka dla Ciebie i Malutkiej ! :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 14:38

nick nieaktualny, nick nieaktualny, KaRa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa - gratualcje! Z niecierpliwoscia czekam na zdjecia! Jak malutkiej dalas na imie? Jak Ty sie czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 14:28

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kate 75, KaRa lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULUJĘ :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kate 75, KaRa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa - gratulacje - ja też się urodziłam owinięta pępowiną, cała sina niedotleniona, ale widać, ze jakoś na w miarę normalną osobę urosłam...;) Nic sie nie martw - wszystko będzie dobrze :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Kate 75, nick nieaktualny, Mango, KaRa, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza nie łam się ! @ jak to @ wredna jest i psuje nastrój, będzie lepiej, musi być, walczymy dalej :)
    Ja co prawda po @ i tuż przed owulką i chyba wcześniejszą w tym miesiącu, tak się jakoś spodziewam, ale jak dziewczyny tak ładnie obrazowo opisują przygotowania i zakupy, też mi wyobraźnia działa i trochę żal mi serce ściska, zwłaszcza jak przechodzę obok " dziecinnego pokoju" w moim domu,tzn miał nim być. Teraz służy jako pierdolniko- strycho - rupieciarnio - sypialnia dla kota, a po odgruzowaniu jako pokój gościnny, tak sobie stoi od 7 lat na liliowo wymalowany i niestety pusty, życie jak to życie raz na fali a raz @, tak czy owak nie trać Myszko nadziei i dąż do upragnionego celu, przytulam i wspieram <3 :)
    P.S. Takie nieśmiałe pytanko jak tam "manewry zaręczynowe" ? jeśli możesz powiedzieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 14:37

Myszonek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, nick nieaktualny, Mango, szczęśliwa 2, Viv78, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Teraz służy jako pierdolniko- strycho - rupieciarnio - sypialnia dla kota, a po odgruzowaniu jako pokój gościnny, :)

ale masz fajny pokój :) lubię takie wszechstronne wnętrza ;)

nick nieaktualny, Kate 75, nick nieaktualny, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RaRa wielkie Graulacje :D :D :D a jak Maleńka ma na imie? :)

Myszko przytulam z serca <3

nick nieaktualny, Kate 75, KaRa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Czytam Wasze posty i przykro mi się zrobiło:-(. Kupujecie już sprzęty dla maluchów a u mnie znowu dupa. Przyszła @ dzień wcześniej. Nawet cienia nadziei nie dała, że coś może być w tym cyklu.
    Trzeba podjąć jakieś radykalniejsze kroki, bo albo nie mam wcale owulacji (te wykresy takie niewyraźne), a jeżeli już jest to faza lutealna stanowczo za krótka.
    Mysza, idz za ciosem i pana narzeczonego perzebadaj, bo z Toba wszystko moze byc w najlepszym porzadku. Niech on sie teraz bierze z badania.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Myszonek, nick nieaktualny, szczęśliwa 2, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara, gratuluje! Wspaniale! :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, KaRa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Teraz służy jako pierdolniko- strycho - rupieciarnio - sypialnia dla kota,

Uwielbiam ta nazwe: pierdolnik :D

nick nieaktualny, Kate 75 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zobaczcie!
    "NOAA wydało ostrzeżenie przed burzą magnetyczną. Prawdopodobieństwo wystąpienia burzy wynosi aż 90%.
    Głowy w górę. Zorza może być widoczna nawet w Polsce.
    kp. 7 = słaba burza magnetyczna: zorza widoczna nad głową w całej Norwegii, nisko nad horyzontem na południe widoczna w całej Danii oraz w Polsce północnej."

U mnie na bank bedzie widac, pewnie na polnocy Polski tez. Obserwujcie dzis niebo. Jesli ktos w ogole lubi takie klimaty ;), ale zorza to fantastyczne zjawisko! :)

caffe, EwaT, nick nieaktualny, Bursztyn, Myszonek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mysza1975, Kate 75, Mango, nick nieaktualny, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    oj tam mysza, mozesz planowac ;) a przy okazji diagnozowac..

Mysza, możesz nawet kupować ;) co kto woli :) Mi kiedyś odbiło i kupiłam parę pieluch flanelowych (były tanie i miały cudne wzorki), sprawdzałam czym się różni podwójna tetra od pojedynczej, mam w domu nawet otulacz FLIP, bo chciałam zobaczyć co z czym się je ;) WARIACTWO - może :) ALE MOJE.
    Wszystko głęboko schowane ;)
    Tylko moja fasolka - jak Yeti - jest gdzieś lecz nie wiadomo gdzie ;)

caffe, paszczakin, mysza1975, Kate 75, Mango, szczęśliwa 2, Iwone, nick nieaktualny, Parka, Viv78, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    P.S. Takie nieśmiałe pytanko jak tam "manewry zaręczynowe" ? jeśli możesz powiedzieć :)

Mój M ma dziś przyjechać. Pozwolę sobie nałożyć pierścionek:-), ale postanowiliśmy, że skoro i tak się wyprowadził, to nich na razie tak zostanie. Pewnie utrudni nam to staranka o dzidziusia, ale może ożywczo podziała na całokształt związku. Będziemy się znowu spotykać w weekendy i chodzić na randki.

Myszonek, Kate 75, szczęśliwa 2, Iwone, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Parka, malgos741, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Mysza, możesz nawet kupować ;) co kto woli :) Mi kiedyś odbiło i kupiłam parę pieluch flanelowych (były tanie i miały cudne wzorki), sprawdzałam czym się różni podwójna tetra od pojedynczej, mam w domu nawet otulacz FLIP, bo chciałam zobaczyć co z czym się je ;) WARIACTWO - może :) ALE MOJE.
    Wszystko głęboko schowane ;)
    Tylko moja fasolka - jak Yeti - jest gdzieś lecz nie wiadomo gdzie ;)

Co to otulacz FLIP? Musialam sobie wygooglac :D Czy to urzadzenie do oldskoolowych pieluch?

A co do wariactwa, to ja dlugo przed pierwsza ciaza mialam caly zestaw dla noworodka przyslany przez znajomych moich rodzicow, ktorzy z racji jakiegos nieporozumienia przyslali mi cala wyprawke. Mialam wtedy z dwadziescia pare lat i wybrane imie dla dziecka :D Wszystko wiec czekalo, chyba z ponad 6 lat, ale sie doczekalo. Doskonale rozumiem taki stan...
    Ja ostatnio tez ogladalam wieszak z dzieciecymi ciuszkami, troche z praktycznego punktu widzenia, bo ciuchy tu drogie i trzeba kupowac na wyprzedazach. Ale wszystko ostatnio w modzie dzieciecej jest z zaznaczeniem plci ( nie wiedza, co to gender? ;) ), a ja jeszcze nic nie wiem. No i nie cierpie tych slodziutkich, rozowych ubranek dla dziewczynek, ktore maja wychowac przyszle ksiezniczki i modelki :P Teraz na pewno cala brygada zwolenniczek rozowego mnie napadnie, ale co tam, nastawiam klate :P Juz sie jakos smetnie na forum robilo, trzeba rozruszac towarzycho ;)

Myszonek, Mango, Iwone, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, Parka, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Co to otulacz FLIP? Musialam sobie wygooglac :D Czy to urzadzenie do oldskoolowych pieluch?

ptych slodziutkich, rozowych ubranek dla dziewczynek, ktore maja wychowac przyszle ksiezniczki i modelki :P Teraz na pewno cala brygada zwolenniczek rozowego mnie napadnie, ale co tam, nastawiam klate :P Juz sie jakos smetnie na forum robilo, trzeba rozruszac towarzycho ;)

hehehe
    Tak, to do oldskoolowych pieluch - bo mnie wzięło na eko ;) więc zbieram informację na temat pieluch AIO i kieszonek i czytam, czytam - a trzeba zobaczyć o czym się czyta - jakby do sklepu nie można było iść tylko przez neta zamawiać ;)
    Różu nie cierpię i słodziutkich księżniczek nie będę wychowywać - zresztą zawsze mówię, jak słyszę że niebieski to dla chłopca - że liturgicznie kolor niebieski był dla dziewczynek ;) i nikt już nie dyskutuje :P

A gender - cóż - mam na to ostre ząbki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 17:00

nick nieaktualny, Mango, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:05

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa ja też dołączam się do gratulacji i czekam na zdjęcia :)

nick nieaktualny, Iwone, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
‹‹ 2068 2069 2070 2071 2072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ