X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Hej dziewczyny!!! :)
    Wczoraj wróciłam do domu.
    2 stycznia o 14:40 przyszła na świat moja ukochana córeczka - 3300, 57 cm :) Porod trwał 15 godzin. Mała była dwa razy owinięta pępowina wokół szyji i nie schodziła w kanał rodny.
    Musieliśmy zostać w szpitalu nieco dłużej bo córcia początkowo nie przybierała na wadze.
    Dodam zdjecia jak już sie ogarnęła. Pozdrowienia dla was wszystkich!
    Mam nadzieję, że traumę szybko zapomnisz.

Fajnie, że się pojawiłaś z taką SUPER wiadomością :)

No to niech się Mała dobrze chowa :)

KaRa, bliska77, inessa, Kate 75, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa wrote:
    Hej dziewczyny!!! :)
    Wczoraj wróciłam do domu.
    2 stycznia o 14:40 przyszła na świat moja ukochana córeczka - 3300, 57 cm :) Porod trwał 15 godzin. Mała była dwa razy owinięta pępowina wokół szyji i nie schodziła w kanał rodny.
    Musieliśmy zostać w szpitalu nieco dłużej bo córcia początkowo nie przybierała na wadze.
    Dodam zdjecia jak już sie ogarnę. Pozdrowienia dla was wszystkich!
    Kara gratulacje ogromniaste gratulacje :-) ;-) ;-)

inessa, Kate 75, Mango lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    gratulacje!
    swoja droga ciekawe ską się takie owinięcia biorą??
    moja córka tez była owinięta, nie dość że pępowina miała wadę rozwojową i była o polowe krótsza niż być powinna to jeszcze córka była owinięta, stąd trzykrotny zanik tętna i wszelkie badania zaraz po porodzie - córkę zobaczyłam na drugi dzień

caffe, inessa, Bursztyn, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara Gratulacje !!!! Cudowne nowiny w nowym roku, Wszystkiego dobrego, zdrówka dla Ciebie i Malutkiej ! :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 14:38

inessa, bliska77, KaRa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa - gratualcje! Z niecierpliwoscia czekam na zdjecia! Jak malutkiej dalas na imie? Jak Ty sie czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 14:28

inessa, bliska77, Kate 75, KaRa lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULUJĘ :)

inessa, bliska77, Kate 75, KaRa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa - gratulacje - ja też się urodziłam owinięta pępowiną, cała sina niedotleniona, ale widać, ze jakoś na w miarę normalną osobę urosłam...;) Nic sie nie martw - wszystko będzie dobrze :)

inessa, bliska77, Kate 75, samira, Mango, KaRa, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza nie łam się ! @ jak to @ wredna jest i psuje nastrój, będzie lepiej, musi być, walczymy dalej :)
    Ja co prawda po @ i tuż przed owulką i chyba wcześniejszą w tym miesiącu, tak się jakoś spodziewam, ale jak dziewczyny tak ładnie obrazowo opisują przygotowania i zakupy, też mi wyobraźnia działa i trochę żal mi serce ściska, zwłaszcza jak przechodzę obok " dziecinnego pokoju" w moim domu,tzn miał nim być. Teraz służy jako pierdolniko- strycho - rupieciarnio - sypialnia dla kota, a po odgruzowaniu jako pokój gościnny, tak sobie stoi od 7 lat na liliowo wymalowany i niestety pusty, życie jak to życie raz na fali a raz @, tak czy owak nie trać Myszko nadziei i dąż do upragnionego celu, przytulam i wspieram <3 :)
    P.S. Takie nieśmiałe pytanko jak tam "manewry zaręczynowe" ? jeśli możesz powiedzieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 14:37

Myszonek, inessa, bliska77, Bursztyn, Pusurek, Mango, szczęśliwa 2, Viv78, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Teraz służy jako pierdolniko- strycho - rupieciarnio - sypialnia dla kota, a po odgruzowaniu jako pokój gościnny, :)

ale masz fajny pokój :) lubię takie wszechstronne wnętrza ;)

inessa, Kate 75, Pusurek, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RaRa wielkie Graulacje :D :D :D a jak Maleńka ma na imie? :)

Myszko przytulam z serca <3

bliska77, Kate 75, KaRa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Czytam Wasze posty i przykro mi się zrobiło:-(. Kupujecie już sprzęty dla maluchów a u mnie znowu dupa. Przyszła @ dzień wcześniej. Nawet cienia nadziei nie dała, że coś może być w tym cyklu.
    Trzeba podjąć jakieś radykalniejsze kroki, bo albo nie mam wcale owulacji (te wykresy takie niewyraźne), a jeżeli już jest to faza lutealna stanowczo za krótka.
    Mysza, idz za ciosem i pana narzeczonego perzebadaj, bo z Toba wszystko moze byc w najlepszym porzadku. Niech on sie teraz bierze z badania.

Pusurek, inessa, Myszonek, polarmiś, szczęśliwa 2, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara, gratuluje! Wspaniale! :)

inessa, bliska77, KaRa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Teraz służy jako pierdolniko- strycho - rupieciarnio - sypialnia dla kota,

Uwielbiam ta nazwe: pierdolnik :D

inessa, Kate 75 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zobaczcie!
    "NOAA wydało ostrzeżenie przed burzą magnetyczną. Prawdopodobieństwo wystąpienia burzy wynosi aż 90%.
    Głowy w górę. Zorza może być widoczna nawet w Polsce.
    kp. 7 = słaba burza magnetyczna: zorza widoczna nad głową w całej Norwegii, nisko nad horyzontem na południe widoczna w całej Danii oraz w Polsce północnej."

U mnie na bank bedzie widac, pewnie na polnocy Polski tez. Obserwujcie dzis niebo. Jesli ktos w ogole lubi takie klimaty ;), ale zorza to fantastyczne zjawisko! :)

caffe, EwaT, inessa, Bursztyn, Myszonek, polarmiś, samira, mysza1975, Kate 75, Mango, bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    oj tam mysza, mozesz planowac ;) a przy okazji diagnozowac..

Mysza, możesz nawet kupować ;) co kto woli :) Mi kiedyś odbiło i kupiłam parę pieluch flanelowych (były tanie i miały cudne wzorki), sprawdzałam czym się różni podwójna tetra od pojedynczej, mam w domu nawet otulacz FLIP, bo chciałam zobaczyć co z czym się je ;) WARIACTWO - może :) ALE MOJE.
    Wszystko głęboko schowane ;)
    Tylko moja fasolka - jak Yeti - jest gdzieś lecz nie wiadomo gdzie ;)

caffe, paszczakin, mysza1975, Kate 75, Mango, szczęśliwa 2, Iwone, inessa, Parka, Viv78, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    P.S. Takie nieśmiałe pytanko jak tam "manewry zaręczynowe" ? jeśli możesz powiedzieć :)

Mój M ma dziś przyjechać. Pozwolę sobie nałożyć pierścionek:-), ale postanowiliśmy, że skoro i tak się wyprowadził, to nich na razie tak zostanie. Pewnie utrudni nam to staranka o dzidziusia, ale może ożywczo podziała na całokształt związku. Będziemy się znowu spotykać w weekendy i chodzić na randki.

Myszonek, Kate 75, szczęśliwa 2, Iwone, bliska77, polarmiś, inessa, Parka, malgos741, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Mysza, możesz nawet kupować ;) co kto woli :) Mi kiedyś odbiło i kupiłam parę pieluch flanelowych (były tanie i miały cudne wzorki), sprawdzałam czym się różni podwójna tetra od pojedynczej, mam w domu nawet otulacz FLIP, bo chciałam zobaczyć co z czym się je ;) WARIACTWO - może :) ALE MOJE.
    Wszystko głęboko schowane ;)
    Tylko moja fasolka - jak Yeti - jest gdzieś lecz nie wiadomo gdzie ;)

Co to otulacz FLIP? Musialam sobie wygooglac :D Czy to urzadzenie do oldskoolowych pieluch?

A co do wariactwa, to ja dlugo przed pierwsza ciaza mialam caly zestaw dla noworodka przyslany przez znajomych moich rodzicow, ktorzy z racji jakiegos nieporozumienia przyslali mi cala wyprawke. Mialam wtedy z dwadziescia pare lat i wybrane imie dla dziecka :D Wszystko wiec czekalo, chyba z ponad 6 lat, ale sie doczekalo. Doskonale rozumiem taki stan...
    Ja ostatnio tez ogladalam wieszak z dzieciecymi ciuszkami, troche z praktycznego punktu widzenia, bo ciuchy tu drogie i trzeba kupowac na wyprzedazach. Ale wszystko ostatnio w modzie dzieciecej jest z zaznaczeniem plci ( nie wiedza, co to gender? ;) ), a ja jeszcze nic nie wiem. No i nie cierpie tych slodziutkich, rozowych ubranek dla dziewczynek, ktore maja wychowac przyszle ksiezniczki i modelki :P Teraz na pewno cala brygada zwolenniczek rozowego mnie napadnie, ale co tam, nastawiam klate :P Juz sie jakos smetnie na forum robilo, trzeba rozruszac towarzycho ;)

Myszonek, Mango, Iwone, polarmiś, inessa, Bursztyn, Parka, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Co to otulacz FLIP? Musialam sobie wygooglac :D Czy to urzadzenie do oldskoolowych pieluch?

ptych slodziutkich, rozowych ubranek dla dziewczynek, ktore maja wychowac przyszle ksiezniczki i modelki :P Teraz na pewno cala brygada zwolenniczek rozowego mnie napadnie, ale co tam, nastawiam klate :P Juz sie jakos smetnie na forum robilo, trzeba rozruszac towarzycho ;)

hehehe
    Tak, to do oldskoolowych pieluch - bo mnie wzięło na eko ;) więc zbieram informację na temat pieluch AIO i kieszonek i czytam, czytam - a trzeba zobaczyć o czym się czyta - jakby do sklepu nie można było iść tylko przez neta zamawiać ;)
    Różu nie cierpię i słodziutkich księżniczek nie będę wychowywać - zresztą zawsze mówię, jak słyszę że niebieski to dla chłopca - że liturgicznie kolor niebieski był dla dziewczynek ;) i nikt już nie dyskutuje :P

A gender - cóż - mam na to ostre ząbki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 17:00

Pusurek, Mango, bliska77, inessa, samira lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:05

bliska77, inessa, Bursztyn, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaRa ja też dołączam się do gratulacji i czekam na zdjęcia :)

bliska77, Iwone, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
‹‹ 2068 2069 2070 2071 2072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ