WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje angela za powitanie i serdecznie pozdrawiam

inessa, angela lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    dziekuje angela za powitanie i serdecznie pozdrawiam

Z całego serca powodzonka i będę trzymała kciuki :)

angela, iwka76 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    agafbh wrote:
    Angela, pisz co u WAS :-) :-), prześlij nam choć trochę pozytywnych ciążowych fluidków

Inesska, Aga - u nas fajnie. Zaczynam zauważać taki śmieszny brzuszek , ale niestety nękają mnie zaparcia, słyszałam,że to zmora wszystkich ciężarnych - jak to powiedział mój gin " świat kobiet ciężarnych rządzi się swoimi prawami". Boli mnie głowa, ale myślę,że to przez tak długie siedzenie w domu - czekam z niecierpliwością, kiedy będę mogła wyjść z leżaczkiem na taras do ogrodu. Cały czas myślę o Was , fajnie by było mieć więcej ciężarnych kompanek - fluidy ciążowe ślę jak tylko mogę - wysilić się tylko trochę proszę i je złapać, żeby nie poszły na marne.
    Acha - dostałam usg z środowej wizyty i co jakiś czas oglądam moją dzidzię - to są cudne emocje - życzę ich z całego serca Wam wszystkim.

Angela, na zaparcia COLON C, bezpieczny w ciąży i osobiście przeze mnie sprawdzony, tylko on mi pomaga, również w "nieciazowych czasach" ;-)

inessa, samira, angela, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super no oprócz zaparć ale Aga dobrze radzi :)
    Grosza zdaj potem relacje :
    Aga jestem zdania takiego jak Angela dobre objawy ;)
    Mi nawet brzuch nie drgnie tylko troche piersi ;)
    Pamiętam o każdej z Was dziewczynki, Wiosna tuż tuż choć u nas słoneczko ale śnieg i baaardzo zimno. Licze na dużo plusików a potem je przesyłajcie na mnie ;) ;) ;)

bliska77, samira, angela, Bursztyn, grosza, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosza, napisz co i jak koniecznie
    Angela, ja się nie łudzę, bo ostatnio zawsze w drugiej połowie cyklu mam bóle brzucha i pleców...

grosza, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga kochana też oglądam Twój wykres i rzeczywiście idziemy bardzo podobnie czyżby czekały na nas "bliźniaki" ;) ;) :D

samira, bliska77, Olena lubią tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    angela wrote:
    agafbh wrote:
    Angela, pisz co u WAS :-) :-), prześlij nam choć trochę pozytywnych ciążowych fluidków

Inesska, Aga - u nas fajnie. Zaczynam zauważać taki śmieszny brzuszek , ale niestety nękają mnie zaparcia, słyszałam,że to zmora wszystkich ciężarnych - jak to powiedział mój gin " świat kobiet ciężarnych rządzi się swoimi prawami". Boli mnie głowa, ale myślę,że to przez tak długie siedzenie w domu - czekam z niecierpliwością, kiedy będę mogła wyjść z leżaczkiem na taras do ogrodu. Cały czas myślę o Was , fajnie by było mieć więcej ciężarnych kompanek - fluidy ciążowe ślę jak tylko mogę - wysilić się tylko trochę proszę i je złapać, żeby nie poszły na marne.
    Acha - dostałam usg z środowej wizyty i co jakiś czas oglądam moją dzidzię - to są cudne emocje - życzę ich z całego serca Wam wszystkim.

Angela, na zaparcia COLON C, bezpieczny w ciąży i osobiście przeze mnie sprawdzony, tylko on mi pomaga, również w "nieciazowych czasach" ;-)

Znalazłam jeszcze Lactulosum i czopki glicerynowe - gin potwierdził ,że też mogę brać. O Colonie C nie słyszałam - Aga dzięki

bliska77, samira lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Grosza, napisz co i jak koniecznie
    Angela, ja się nie łudzę, bo ostatnio zawsze w drugiej połowie cyklu mam bóle brzucha i pleców...

dobrze, ale ja i tak nie tracę nadziei ..... cały czas czekam do końca

inessa, bliska77, samira, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, czopki glicerynowe używałam po porodzie.... ;-), u mnie sprawdza sie ten colon c (nie wiem jak u innych ale dla mnie jest ostatnią deską ratunku) ;-)

samira, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2013, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jaka zima mróz dziś ma u nas być do -15 stopni.
    Odpoczywaj teraz kochana :D

Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku dziś odpocznij jutro rozpakuj kartony ;) Ale zrobiłaś mi ochote na cappuccino mniamniam
    Św. Rita była świetna kobietą jest super film o niej miała masakrycznego męża teściową i wiele różnych poważnych problemów ale starała się to wszystko przezwyciężyć przede wszystkim wiarą dzięki temu i jej podejściu do człowieka wszyscy z jej otoczenia zaczeli się zmieniać. Wart obejrzenia " Rita z Cassi" bardzo ludzka osoba i piękna miłość pozazdrościć.

bliska77, samira, Bursztyn, Sylwia77, megan8, angela, Olena lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiepsko laski :(
    moje AMH jest na poziomie 0,80
    owulacja była - widać ,że lewy jajnik pękł jest płyn w zatoce prawy nie nauszony ,endomentrium 11mm i dziś kazał <3 o dziwo , i czeka mnie powtórka badań następnie stymulacja owulacji bebebe :( poszukam drugiego lekarza i zasięgnę jego opinii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2013, 20:11

samira, bliska77, Bursztyn, inessa, polarmiś, angela lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, mam dopiero 16dc i niewielkie krwawienie..:( czy to po CLO? mam sie martwić? któraś z Was tak miała?

inessa, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    kiepsko laski :(
    moje AMH jest na poziomie 0,80
    owulacja była - widać ,że lewy jajnik pękł jest płyn w zatoce prawy nie nauszony ,endomentrium 11mm i dziś kazał <3 o dziwo , i czeka mnie powtórka badań następnie stymulacja owulacji bebebe :( poszukam drugiego lekarza i zasięgnę jego opinii

Grosza, u mnie AMH na poziomie 1 także niewiele się różnimy, fajnie, ze pękł Ci pęcherzyk, do dzieła a stymulacja w takim przypadku to standard
    bądź dobrej myśli

Bursztyn, inessa, samira, angela, grosza lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa nie wiem kiedy masz owulkę ale czasmi takie krwawienie jest okołoowulacyjne a reszta to nie wiem bo nie brałam Clo.
    Mam nadzieję,że minie.
    Grosza skonsultuj się z innym lekarzem ale najpierw dzisiaj zadanie SERDUSZKUJ a mam nadzieje,że nie będzie trzeb tago robić bo będzie u Ciebie ślicznie zielono :)
    Dobrej nocy dziewczyny :)

Sylwia77, samira, bliska77, grosza lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2013, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:42

inessa lubi tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was miala niedroznosc jajnikow?

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam w zeszłym miesiącu robione SonoHSG ale nie stwierdzono niedrożności jajników.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    hej, mam dopiero 16dc i niewielkie krwawienie..:( czy to po CLO? mam sie martwić? któraś z Was tak miała?

a kiedy miałaś owulację? dlaczego lekarz zalecił CLO bez monitoringu, to chyba bez sensu. Jeśli miałaś wcześniej owulację (pamiętam że pytałaś kilka dni temu o plamienie) to teraz może to być np. implantacja?

• angela Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Olena wrote:
    Dobry pomysł z tym Idzim:-) CHyba go sobie obiorę za mojego patrona, przynajmniej narazie:-) Bydgoszcz, super! to rzut beretem, co prawda mokrym, ale doleci :-)

Podobno sw.Rita jest niezawodna, od spraw trudnych i beznadziejnych i ponoc ciazowych....A 22-iego kazdego miesiaca jest Jej dniem, akurat wypada dzisiaj... :)

Od początku roku modliłam się do Św. Rity - do tej pory to robię, poza tym moja pani dyrektor poradziła mi modlić się do Matki Boskiej z Groty Mlecznej odmawiając w intencji poczęcia dziecka tajemnicę radosną różańca - co też czyniłam, a teraz modlę się w podziękowaniu za łaskę poczęcia i proszę o łaskę donoszenia i urodzenia zdrowego dziecka. Dodatkowo teściowa przywiozła mi specjalny proszek z Groty Mlecznej z Izraela , który spożywa się w niewielkiej ilości z wodą lub mlekiem. Dziewczyny naprawdę w to wszystko wierzę - wiara czyni cuda

inessa, ewajoanna, Bursztyn, Olena, samira, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ