35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitaj iwka76!!! Wiem że ogólnie wśród dzieczyn dużo pomogły te wykresy na naszym forum to może zanim ja tu zaczełam uczestniczyć to nie, ale wiem,że dziewczyny i ja też są zadowolone bo bardzo pomagają te obserwacje samej siebie. Wiesz na tym forum dużo z nas ma różne choroby z którym trudniej jest zajść w ciąze ale wiedz,że się udaje no i są super dziewczyny które baaaardzo pomagają i wspierają w staraniach. Powodzenia życzę Tobie
samira, Bursztyn, bliska77, angela lubią tę wiadomość
-
dziekuje INESSA dlatego wlasnie dobrze ze zajrzałam na to forum , bylo ciężko ale teraz jestem dobrej mysli chociaz jestem po 36 roku zycia , i mam troche wydluzone cykle bo az 34-36 dni wczesniej bralam różnego rodzaju tabletki i globulki na wyregulowanie ale w tym czasie nie udalo mi sie zajsc w ciaze a jak tylko odstawilam strzal w dziesiatke ale po 10 tc ten strzal sie skonczyl i teraz czekam na ta możliwość wycelowania w samiutka dziesiątke i szukam każdego rodzaju pomocy w ykresach kalendarzach plodnosci , i mam cicha choć wielką nadzieję
samira, polarmiś, bliska77, Olena, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam ostatnio mam nieregularne cykle, staramy się o pierwsze dziecko mamy oboje 38 lat do tego choruję i mam stwierdzoną niepłodność pierwotną jak zaczne nowy cykl ide do szpitala na badania a potem mój M liczymy na Cud czego i Wam życze
samira, iwka76, bliska77, Olena lubią tę wiadomość
-
Dziekuje Wam ze wsparcie.Poszłam dzisiaj do niego i poraz kolejny zapytałam wprost czy naprawde chce tego dziecka ,czy o nie.Zgadnijcie co odpowiedzial???Pewnie ,ze tak i wszystko oczywiscie moja wina ,bo sama sobie cos wkrecam...Jutro wyjezdzam z Corka na swieta do Polski.Nie bedzie nas ponad 2 tygodnie.A on co?Poszedl sobie do siebie i ma w dupie.A ja sie chyba pyłkiem zapylę!!!Normalnie brak mi słow...Dobranoci zycze wam owocnych staran:)
samira, inessa, Bursztyn, polarmiś, Olena, bliska77, angela, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywenus wrote:Dziekuje Wam ze wsparcie.Poszłam dzisiaj do niego i poraz kolejny zapytałam wprost czy naprawde chce tego dziecka ,czy o nie.Zgadnijcie co odpowiedzial???Pewnie ,ze tak i wszystko oczywiscie moja wina ,bo sama sobie cos wkrecam...Jutro wyjezdzam z Corka na swieta do Polski.Nie bedzie nas ponad 2 tygodnie.A on co?Poszedl sobie do siebie i ma w dupie.A ja sie chyba pyłkiem zapylę!!!Normalnie brak mi słow...Dobranoci zycze wam owocnych staran:)
wenus przytulam :*
inessa, wenus, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fajne z Was Babki:)
A moze bysmy sie tak choc troche blizej poznały???
Mam na myśli facebooka,jesli oczywiscie macie ochote...inessa, Olena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
inessa wrote:Ja mam ostatnio mam nieregularne cykle, staramy się o pierwsze dziecko mamy oboje 38 lat do tego choruję i mam stwierdzoną niepłodność pierwotną jak zaczne nowy cykl ide do szpitala na badania a potem mój M liczymy na Cud czego i Wam życze
Hej dziewczynki u mnie tez stwierdzono niepłodność pierwotna,do tego mam hashimoto i cały czas na bromergonie,żeby prolaktyna nie skakała do góry.I mój M ma słabą armię ,w poniedziałek idzie na badanie,jaknie zaskoczę w wielkanoc to zaczynam monitoring cyklu.Dziewczyny kupiłam sobie szkaplerz św.Dominika Savio, codziennie go nosze i się do niego modlę.Wierzę,że modlitwa też pomoże:}pozdrowionka
Olena, inessa, samira, angela, megan8 lubią tę wiadomość
-
wenus wrote:Dziekuje Wam ze wsparcie.Poszłam dzisiaj do niego i poraz kolejny zapytałam wprost czy naprawde chce tego dziecka ,czy o nie.Zgadnijcie co odpowiedzial???Pewnie ,ze tak i wszystko oczywiscie moja wina ,bo sama sobie cos wkrecam...Jutro wyjezdzam z Corka na swieta do Polski.Nie bedzie nas ponad 2 tygodnie.A on co?Poszedl sobie do siebie i ma w dupie.A ja sie chyba pyłkiem zapylę!!!Normalnie brak mi słow...Dobranoci zycze wam owocnych staran:)
wenus takto jest z tymi chłopami,dać im tylko zabawki i do piskownicy .Mój to poza komputerem też świata nie widzi ,ale trzeba go krótko i wóz albo przewóz bo inaczej nie ma sensu.Można się samemu wykończyć psychicznie.A. facet i tak swoje myśli.Bardzo dobrze Cię rozumiem ile ja ze swoim nawojowałam,też już rozwodem groziłam.Trzymam kciuki,że wkońcu zmądrzeje,faceci to duże dzieci :)Tylko sie obrazić,zabrać zabawki i sobie wyjść.inessa, samira, angela, wenus lubią tę wiadomość
-
No to szkoda...chetnie bliżej bym Was poznała:)U mnie ostatnie pakowanie i o 12.00 ruszam-i tak przez 15 godzin,oczywiscie jak nie bedzie problemow po dzrodze.Trzymajcie sie Dziewczyny i do "zobaczenia"
bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
wenus wrote:No to szkoda...chetnie bliżej bym Was poznała:)U mnie ostatnie pakowanie i o 12.00 ruszam-i tak przez 15 godzin,oczywiscie jak nie bedzie problemow po dzrodze.Trzymajcie sie Dziewczyny i do "zobaczenia"
Udanego wyjazdu i trzymaj się Pozdrowionkainessa lubi tę wiadomość
-
Sylwia77 wrote:inessa wrote:Ja mam ostatnio mam nieregularne cykle, staramy się o pierwsze dziecko mamy oboje 38 lat do tego choruję i mam stwierdzoną niepłodność pierwotną jak zaczne nowy cykl ide do szpitala na badania a potem mój M liczymy na Cud czego i Wam życze
Hej dziewczynki u mnie tez stwierdzono niepłodność pierwotna,do tego mam hashimoto i cały czas na bromergonie,żeby prolaktyna nie skakała do góry.I mój M ma słabą armię ,w poniedziałek idzie na badanie,jaknie zaskoczę w wielkanoc to zaczynam monitoring cyklu.Dziewczyny kupiłam sobie szkaplerz św.Dominika Savio, codziennie go nosze i się do niego modlę.Wierzę,że modlitwa też pomoże:}pozdrowionka
DObrze , że jesteś pod kontrolą lekarzy. Ja też mam Hashimoto. Słyszałam o pasku św Dominika. Niestety ja jestem po rozwodzie, a św Dominik to wspiera małżeństwa. Więc chyba mi by nie pomógł A rozwód u mnie to też m.in. przez komputer. Teraz na szczęście mam faceta, który prawie wogóle nie zagląda do komputera. Więc na dobre wyszło.
Myślę o Tobie Wenus.
Witaj iwka76
A w ogóle to jestem z Chojnic. Jestem ciekawa czy któraś mieszka blisko mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2013, 07:44
inessa, wenus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie,
Wenus, nie wiem co Ci powiedzieć, trzymaj się, może faktycznie tak jak radzi Bursztyn, po prostu bądź bardziej obojętna, niech on zacznie sie starać
Witaj Iwka76, wszystkie trzymamy kciuki
Inessa, powodzenia na badaniach
u mnie dziś nieznaczny spadek temperatury, i minimum jeszcze 5 dni ale i tak testu nie zrobię tylko cierpliwie na @ będę czekać, nie chcę się nakręcać i już.......inessa, Olena, samira, angela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny, po zmierzeniu temperatury stwierdziłam,ze pójde w poniedziałek na badania i przy okazji sprawdze poziom progesteronu we krwi to akurat będzie czas na badanie. A wiecie ile mniej więcej teraz to badanie kosztuje? Wcześniej miałam na kase chorych robione. Moim zdaniem mam chyba niedobór bo powinna wzrastać tempka a ja mam ją niską i jeszce dzis spadła do tego ostatnie ranki jak mam wstać jestem zlana potem mimo niskiej tempki.
Olena moi przyjaciele też mają pasek św. Dominika i wiesz wydaje mi się,że nawet jeżeli jesteś po rozwodzie, to modlic się możesz, jeżeli tytlko chcesz i pragniesz a wiem,że bardzo wiele cudów się dzieje, wiele par rodzi dzieci. Trochę na ten temat wiem, bo przez wiele lat pracowałam w przedszkolu sióstr zakoonych i było super naprawde, bardzo dużo się dowiedziałam . BYły tam pary po rozwodach, innych wyznań wszyscy na równi traktowani byli.Dzis pary po rozwodach coraz bardziej na nie się inaczej patrzy(a jak ktos inne ma wizje to już jego sprawa nie ogółu wszędzie zdarzają sie świry). DO tego jednak trzeba dużej modlitwy, wiary ale też Bóg dał każdemu rozum i po to są też inne pomoce np. lekarze, zioła itp.
Jeszcze jedno dziwie się,że lekarze dają jeszcze bromergon wiem jest tańszy ale gorszy w różnych skutkach ubocznych, są już lepsze leki ja brałąm bromka przez dwa dni i myślałam że umre zmniejszyli mi dawke ale nie pomigła i zmienili mi z tego co pamiętam na Norprolac brałam godwa lata i super mi pomógł odstawili mi go i zamienieli na luteinę, niby delikatniejszą ale już z dwa lata nie biore nic i było do tej pory niby ok. zobaczymy po badaniach. Dobrego dnia bo powiecie że zanudzam.Olena, samira, grosza, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Inessa badanie progesteronu to nie wiem, inne hormony u mnie to koszt 30 zł, to może będzie podobnie. Modlić się modlę, wierzyć wierzę, ale nie wydaje mi się , żeby akurat Dominik mi pomógł. Wolę bezpośrednio z Bogiem porozmawiać (choć jak czegoś szukam to niezawodny jest św Antoni). Jakoś sobie po rozwodzie wiarę po swojemu ułożyłam, bo kościół nie pochwala takich związków.
Myślę sobie, skoro budzisz się zlana potem, czy to nie sprawa tarczycy, dodatkowo ta niska temperatura. Zdaje się, że mówiłaś, że masz z nią problem. Ja w kazdym razie często przez nią się budziłam spocona. Sprawdź czy masz dobrze dobraną tyroksynę.
Jeszcze coś - mówiłaś, że masz alergię. Ja też i to na wiele rzeczy, tarczycę i celiaklię. To wszystko tak jak u mnie. Doczytałam się, że to wszystko ma jedno podłoże, związane z zaburzeniami immunologicznymi.
Mam nadzieję, że nie napisałam tu głupot.
No i nie przynudzasz. Od tego jest forum, by pisać co na dnie nam lezy. Nasze chłopy raczej mało cierpliwe na gadanie, choć kochane. To jednak kobieta kobietę lepiej zrozumie.
angela, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRozmawiaj z Bogiem a cuda się zdarzają my modlimy się do św. Józefa.
A wiesz tarczyca jest niby ok miesiąc temu robiłam badania były bardzo dobre. No teraz mi podpowiedziałaś,rzeczywiście może to być alergia no właśnie immunologia masakra. Nie napisałaś żadnych głupot. Dzięki za podpowiedzi. Trzymaj się kochana trzeba sobie pomagać co to by było za życie prawda bez drugich ludzisamira, Olena lubią tę wiadomość