X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do różu na ovu - czemu dyskusja nie była dzień wcześniej - bo wypełniałam ankietę, co mnie denerwuje ;) i nie wpisałam nic

Lucky, Pusurek, inessa lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No ja tez bez cukru, maki, mleka i alko. Z tym ostatnim najtrudniej ;)
    Simba, zaimponowalas mi :) serio.
    To mnie motywuje do odstawienia maki i mleka, alko narazie nie tykam.

Lucky, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Niekiedy tak ;) Ale widze roznice w diecie pro-zdrowotnej i odchudzajacej. Na odchudzajacej zawsze mialam wkurw (szczegolnie jak nie chudlam), a na eliminacyjnej potrafie sobie przetlumaczyc, ze to dla mojego zdrowia i jest lzej. Teraz jak mi sie bardzo chce cos slodkiego, to tlumacze sobie, ze tam w srodku siedza takie paskudne bakterie, ktore tylko zacieraja swoje wstretne raczki na kawalek cukru, zeby moc sie dalej rozmnazac. Od razu mi ochota przechodzi.
    podoba mi sie Twoje tlumaczenie. Moja twarz przedstawia teraz obraz nedzy i rozpaczy, czraj sie nawet poryczalam, takie syfy mi wylazly. Wiec dieta jest u mnie juz koniecznoscia. (nigdy sie nie odchudzalam bo na szczescie nie musialam- ale wolalabym- przynajmniej wiadomo z czym sie walczy, a syfy pozostawiaja koszmarne blizny na twaqrzy i na psychice). Ostatni nie chce mi sie wychodzic z domu.

inessa, Lucky, Olena lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    podoba mi sie Twoje tlumaczenie. Moja twarz przedstawia teraz obraz nedzy i rozpaczy, czraj sie nawet poryczalam, takie syfy mi wylazly. Wiec dieta jest u mnie juz koniecznoscia. (nigdy sie nie odchudzalam bo na szczescie nie musialam- ale wolalabym- przynajmniej wiadomo z czym sie walczy, a syfy pozostawiaja koszmarne blizny na twaqrzy i na psychice). Ostatni nie chce mi sie wychodzic z domu.

No u mnie z geba tez nie lepiej...I to rowniez mnie motywuje do diety. Ostatnio w jakims szmatlawcu, nie wiem czy nie na pudelku byl artykul o Cameron Diaz, ktora jak sie okazalo tez cale zycie walczyla z tradzikiem i ostatecznie pomogla jej dieta. Takze wiesz, kilka miesiecy i bedziemy wygladaly jak Cameron Diaz a jak wszystko dobrze pojdzie, to bedziemy rowniez slawne i bogate, oraz caly Holylod bedzie nam jadl z reki (same zdrowe produkty)

inessa, Bursztyn, Lucky, caffe, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o blizny, postanowilam ze jak juz urodze (uwielbiam mowic o tym nieokreslonym terminie :), to wybiore sie po prostu do Polski ktorejs zimy na lasero-terapie.

inessa, Lucky, Bursztyn, caffe, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariujemy w oczekiwaniu na Bozie! To ja moze w miedzyczasie pojecze troche. Jakies ciapki mi wyszly na nosie i troche na policzkach, cos w rodzaju naczyniowych zmian. I mam stresa, ze cos nie tak z krzepliwoscia. No i ze brzydka sie zrobilam...

Simba, inessa, bliska77, Lucky, polarmiś, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Zwariujemy w oczekiwaniu na Bozie! To ja moze w miedzyczasie pojecze troche. Jakies ciapki mi wyszly na nosie i troche na policzkach, cos w rodzaju naczyniowych zmian. I mam stresa, ze cos nie tak z krzepliwoscia. No i ze brzydka sie zrobilam...

Czyli na corke :)
    To chyba normalne przy skokach hormonow w ciazy?

inessa, bliska77, Lucky, Pusurek, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    pewnie hormony szaleją ;-)

inessa, Lucky, Pusurek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Czyli na corke :)
    To chyba normalne przy skokach hormonow w ciazy?
    mi z córką w ciaży ani jeden syfek nie wyszedł, włosy i cerę miałam zajebistą, wszyscy mówili że będzie chłopak :-)

Simba, inessa, Lucky, Bursztyn, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba uściślić.. Diaz przed photoshopem czy po? ;-)
    Simba wrote:
    No u mnie z geba tez nie lepiej...I to rowniez mnie motywuje do diety. Ostatnio w jakims szmatlawcu, nie wiem czy nie na pudelku byl artykul o Cameron Diaz, ktora jak sie okazalo tez cale zycie walczyla z tradzikiem i ostatecznie pomogla jej dieta. Takze wiesz, kilka miesiecy i bedziemy wygladaly jak Cameron Diaz a jak wszystko dobrze pojdzie, to bedziemy rowniez slawne i bogate, oraz caly Holylod bedzie nam jadl z reki (same zdrowe produkty)

Simba, Lucky, inessa, Bursztyn, Mango, mysza1975 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    mi z córką w ciaży ani jeden syfek nie wyszedł, włosy i cerę miałam zajebistą, wszyscy mówili że będzie chłopak :-)

No to moze teraz bedzie chlopak ;)

Lucky, inessa, bliska77, Pusurek lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    bez alko! a co z winem na endometrium!? ;)

ja jestem od 3 latach na montignacu, choc nie powiem- w zeszlym roku grzeszylam. ale od powrotu do domu znowu grzecznie, poprawnie..

No wiem, to mnie wlasnie martwi. Ale Ewa T mnie zmotywowala do nie picia ;) Zawsze ten jeden cykl sie mozna przemeczyc

Lucky, inessa, EwaT lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jesli chodzi o blizny, postanowilam ze jak juz urodze (uwielbiam mowic o tym nieokreslonym terminie :), to wybiore sie po prostu do Polski ktorejs zimy na lasero-terapie.
    w myslach mi chyba czytasz, bo wpadlam na dokladnie taki sam pomysl :)

inessa, Panda, Lucky, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Simba Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    trzeba uściślić.. Diaz przed photoshopem czy po? ;-)

No wlasnie tam jakichs rewelacyjnych zdjec nie bylo. A ona sama mowila, ze makijazystki mialy z nia przez te wszystkie lata nie lada problem. Zawsze warto sprobowac. Poza tym czlowiek z tradzikiem i photoshopu sie chwyta!

Lucky, inessa, Reni lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    super! :) czyli to jednak jakis paskudny mit ze corka odbiera matce urode. Zreszta wiele moich kolezanek bedac w ciazy z corkami wygladaly przepieknie.

Lucky, bliska77, inessa, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Panda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagladam i rowniez czeka na potwierdzenie tescika Bozi :)

Wlasnie oznajmilam sasiadom ze bedzie glosno jutro na szczescie sa ok to nowi sasiedzi wiec nie wiedzilam jak zareaguja.

Powodzenia z odchudzaniem i odpryszczaniem dziewczynki ;) ja mam podobnie czasami porafie miec mwulkany a czasami ich nie ma jak bylam na scislej diecie przez moje jelita skore mialam idealna tak ze to pewne ze dieta robi swoje.

Jakos sie dziwnie czuje w brzuchu wczoraj i dzisiaj @ sie skonczyla ale jakies dziwnie brazowymi plamami jak nigdy i tak mnie boli z prawej strony jak na okres caly czas i cisnie na cewke moczowa brzucho napiety nigdy tak nie mialam czy mozeliwe ze to jakies cholerstwo przeziebienie?? Miala tak ktoras? Sorry za obrazkowy opis :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 13:45

Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też siedzę w grafice więc jak coś to i odchudzić mogę ;-) syfki pousuwać zmarchy i odświeżyć cerę ;-)
    paszczakin wrote:
    no wlasnie ;) ale jakby co dziewczyny, ja sobie w fotoszopie radze calkiem dobrze, moge poprawiac to, co dieta nie dala rady ;)

Simba, Lucky, inessa, polarmiś lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    napisala ta z kielichem w awatarze ;)

ja alko nie odstawie, na montignacu jest wskazany ;)

Heheh, wiem, wiem - szczegolnie ze ja bardzo lubie pic. Ale warto czasem i taki na sobie test przeprowadzic. Zeby wykluczyc uzaleznienie ;)
    My pijemy dosc regularnie, bo prawie codziennie do kolacji po lampce wina, lubimy szampana, a i whisky wieczorem nie pogardzimy. Moze nie w duzych ilosciach ale regularnie, a to tez (a moze szczegolnie) uzaleznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 13:52

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no odświeżam i odświeżam i Bozi brak
    nie wiem czemu wydaje mi się że powinnyśmy wiedzieć jednocześnie z Nią ;)

Pando nie wiem co to :(, może faktycznie infekcja ukł moczowego, w razie czego może kup coś furagino podobnego, bo jak się rozkręci w nocy to potrafi strasznie dac popalić
    no i żurawinki zajadaj, bo pomagają, a nie zaszkodzą jeśli to nie to

bliska77, Bursztyn, Panda, caffe, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    super! :) czyli to jednak jakis paskudny mit ze corka odbiera matce urode. Zreszta wiele moich kolezanek bedac w ciazy z corkami wygladaly przepieknie.
    teraz też cieszę się nieskazitelną cerą (że się tak wyrażę), tylko na początku ciąży wyszło mi małe co nieco i podczas stymulacji, ogólnie nie mam z tym problemu, za to włosy muszę myć codziennie i póki co w tym temacie nic sie nie zmieniło :-(

Lucky, caffe, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 2078 2079 2080 2081 2082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ