35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlis wrote:Jestem 78 i mama odkopała książeczkę i byłam szczepiona rzeczywiście i na rózne inne choroby, których nam się nie udało rozszyfrować również.
W sumie podoba mi się, że się tak mną przejęli w tym brytyjskim systemie i wydzwaniają co drugi dzień. Jednak w Polsce to działa jakoś mniej standardowo i systemowo.
Pusurek - nie pamiętasz, czy byłaś szczepiona na odrę w wieku 19 lat?
Bo ja teraz juz sama nie wiem czy bylam w ogole szczepiona na odre! A potem na cos doszczepiali w 4 klasie szkoly sredniej, ale to raczej nie na to. A mi w ogole chodzi po glowie, ze ja chyba przechodzilam odre, wiec przeciwciala powinnam miec. Nie chce dzwonic do mamy i pytac, bo: 1. na bank nie pamieta, 2. nie wie jeszcze o ciazy. Ale jakos sie tym nie martwilam w pierwszej ciazy, wiec chyba przechodzilam odre.
Zrob sobie od razu przeciwciala na rozyczke, ale na to szczepiona jzu tez pewnie bylas.
Myszonek, Lucky, inessa lubią tę wiadomość
-
na różyczkę robiłam - ginekolożka mi poradziła, gdy się zaczynałam starać i wiem, że mam przeciwciała. Przy okazji się zaszczepiłam na wzw.
Skoro przy pierwszej ciązy problem nie wypłynął, pewnie byłaś szczepiona.
Pusurek, Myszonek, Lucky, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMyszonek wrote:Pusurek, masz w zanadrzu więcej takich testów?? Zwłaszcza na centymetry i wagę??

Spokojnie, nie mam. Ale jakies na inteligencje spoleczna moge podrzucic ;)Albo na IQ
Ale czy chcemy?
Lucky, Myszonek, inessa, Kate 75 lubią tę wiadomość
-
ja poproszę o test, w którym wychodzi jednoznaczny wynik że jestem w ciąży! i rodzę we wrzesniu
a że na betę jeszcze za wcześnie, to liczę na Ciebie Pusurek!
Pusurek, Myszonek, inessa, Iwone, Parka, bliska77, malgos741, paszczakin, Mango, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLucky wrote:ja poproszę o test, w którym wychodzi jednoznaczny wynik że jestem w ciąży! i rodzę we wrzesniu
a że na betę jeszcze za wcześnie, to liczę na Ciebie Pusurek!

Oh, chcialabym moc to zrobic! Ale juz kiedys proponowalam, zawsze moge pozyczyc faceta
Myszonek, polarmiś, inessa, Kate 75 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMyszonek wrote:Dawaj, przecież nie musimy się chwalić wynikami
jeśli nie chcemy
Wiesz, wyniki trzeba potem zinterpretowac, a ja nie jestem mocna w doroslych, ja diagnozuje dzieci.
Ale jak chcesz moge Ci zrobic test na autyzm, on jest do 12 lat
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMyszonek wrote:Pusurek, a nie masz żadnej prezentacji na temat depresji wśród dzieci i młodzieży??
Niestety, poniewaz od paru lat zyje w mega szczesliwym spoleczenstwie
A tak na powaznie, kiedy po ostatnich wynikach PISA okazalo sie, ze Norwegia wypadla fatalnie ( a Polska swietnie ), od razu wyciagnieto badania sprzed roku mierzace poziom szczescia u europejskich dzieci. Norwegia i bodajze Dania byly na 1 miejscu. Wniosek byl jeden, niewazne, ze nie rozumieja co czytaja, wazne ze sa szczesliwe
Rozumiesz wiec, ze nie pomoge?
Alis, grosza, inessa, Simba, malgos741, Kate 75, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Tak, rozumiem.Pusurek wrote:Norwegia i bodajze Dania byly na 1 miejscu. Wniosek byl jeden, niewazne, ze nie rozumieja co czytaja, wazne ze sa szczesliwe

Rozumiesz wiec, ze nie pomoge?
Nota bene - mój ojczym był Duńczykiem. Z 15 lat temu przyjechała do nas jego bratanica z córką (miała 13lat) - makijaż lepszy niż u kosmetyczki, paznokcie super a podpisać się nie potrafiła. Jej matka mówi: po co ma się uczyć - ma być ładna i zadbana - męża zawsze znajdzie
Porażka ....
Pusurek, EwaT, Alis, Iwone, inessa, Bursztyn, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość