X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poproszę o receptę jak to zrobić..
    bo łatwo powiedzieć.. konkrety proszę.. jak to zrobić? słucham...?
    EwaT wrote:
    ile razy pisałam żeby nie wkładać w ten proces nadmiernych emocji...ale nikt mnie nie słucha ;)

bliska77, Lucky, inessa, paszczakin, Iwone, samira, Simba, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    poproszę o receptę jak to zrobić..
    bo łatwo powiedzieć.. konkrety proszę.. jak to zrobić? słucham...?
    dokładnie ;-)

Reni, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia?????????

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to laboratorium działa mi na nerwy- zero wyników - pewnie dopiero po 15.00 wrzucą, albo później...

Ewa T - w ten proces zawsze się wkłada nadmiar emocji...a mądrkować - bo się udało - to najłatwiej...

Lucky, bliska77, grosza, Pusurek, samira, Simba, malgos741, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewo ja teorię znam, ja wiem że trzeba wyluzować i odpuścić i nie emocjonować się, no ale jak to do cholery zrobić, jak po prostu ogromnie mi zależy nie umiem się oszukiwać i udawać że 'już nie'
    Będzie mi zależało do końca życia
    zawsze już będę żałować że nie wpadłam jako nastolatka a potem już nie rodziłam co 2 lata żeby mieć gromadkę, no kocham dzieci i chciałabym mieć ich pięcioro. Los tak pokierował moim życiem, że niedawno znalazłam ojca dla moich dzieci. Teraz czekam aż los się uśmiechnie do nas po raz kolejny

słowa 'wyluzuj', 'odpuść' działają na mnie jak płachta na byka

bliska77, inessa, Olena, sjoanka, Mango, Iwone, samira, Simba, malgos741, Andzia33, moremi lubią tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Boziu dobrze że napisałaś, bo też zerkam i zerkam co u Ciebie!

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, ja wychodzę do domu ok 15.20, będę po 17 jak mam wytrzymać?

inessa, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

jeżeli ktoś faktycznie jest zainteresowany , polecam lekture - Transfering Rzeczywistości, Vadim Zeland
    można ściągnąć z netu
    w mojej opinii warto poczytać

Lucky lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co ja mogę biedna poradzić... :(. Zadzwoniłam tam przed chwilą, bo on-line nie mam wciąż wyników. Pani mi powiedziała, że badania - nawet te na cito - sa opóźnione dziś nie wiadomo jak długo, bo naprawiają maszynę...masakra

bliska77, inessa, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No co ja mogę biedna poradzić... :(. Zadzwoniłam tam przed chwilą, bo on-line nie mam wciąż wyników. Pani mi powiedziała, że badania - nawet te na cito - sa opóźnione dziś nie wiadomo jak długo, bo naprawiają maszynę...masakra
    o matko, no nic, mam nadzieję, że po 17 będzie tu euforia ;-)

inessa, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna sprawa że u mojego lekarza ( a pracuje też w szpitalu państwowym) na NfZ terminy są pozajmowane na minimum półroku na przód do niego idę na luzaka chociaż nie jest specjalistą od niepłodności ale ma bardzo dużą wiedzę choć nie jest wygadany(i jest kolegą mojej przyjaciółki ) natomiast do fachowca przez duże F to chodziłam w stresie choć gin całkiem miły jest sama nie wiem czemu .. pewnie oczekiwałam dobrych wieści i na pewno jeszcze do niego wpadnę z wizytą jak się zdecydujemy na inseminację dałam sobie jeszcze 3 m-ce a potem na iui

Iwone wrote:
    O badaniach prenetalnych jest w dziale badania :)

Dziewczyny ile lekarzy tyle opinii. Najważniejsze żebyście ufały lekarzowi prowadzącemu, bo jeśli nie, to lepiej go zmienić.

Każdy z nich ma inny sposób na leczenie niepłodności, prowadzenia ciąży i porodu. Zależy to od jego doświadczenia.

Weźcie np. lekarzy rodzinnych (pierwszego kontaktu) zapalenie oskrzeli jeden będzie leczył antybiotykiem drugi lekami przeciwzapalnymi, a inny łagodnymi syropkami. Każdy z nich osiąga efekt, pacjent po określonym czasie zdrowieje. Czasami wystąpią powikłania u każdego z nich, bez względu na to czym leczył, bo to nie zawsze od nich zależy.
    Każda z nas ma inny organizm i inaczej będzie przebiegała ciąża, ba, ta sama osoba każdą ciążę czy poród przejdzie inaczej.

Z mojej obserwacji wśród znajomych czy info z neta wynika jedno, że nawet najlepszy i najdroższy lekarz, nie jest w stanie przewidzieć wszystkiego, dlatego nie uważam że leczenie sie czy prowadzenie ciąży u lekarza na NFZ jest błędem. Tak jak pisałam wcześniej, do lekarza musimy mieć zaufanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 15:19

inessa, Iwone, malgos741, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

uuupps! no może nie doczekamy się się ich dzisiaj :(
    Bozia3 wrote:

inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOZIA-liczyłam,że coś juz bedziesz wiedzieć...

A ja mam dziś wizytę po 18..boje sie, bo mam dalej mocne krwawienia-12dc a do ego od nocy okropne bóle brzucha, brzuch mam jak w 1dc, nie mogę do dotknąć, bo boli, jest twardy. Wczoraj spałam od 13 do...dziś do 7 i nie mogłam wstać do pracy.
    Boje się,że o coś złego

inessa, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagi kochana kurcze mam nadzieje,zę nic złego sie nie dzieje,ze poprostu masz taki cykl. Wspieram mocno <3 i czekam na realcje z wizyty.

grosza, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa a książka nie jest o czymś takim jak czary mary z mleka? jakieś siły rządzące losem człowieka?
    opis wydaje się być nawet nawet.. może się skuszę :-)
    EwaT wrote:
    jeżeli ktoś faktycznie jest zainteresowany , polecam lekture - Transfering Rzeczywistości, Vadim Zeland
    można ściągnąć z netu
    w mojej opinii warto poczytać

inessa, samira, Lucky lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!
    Przepraszam ze mnie troche nie bylo ale mialam problemy z internetem.
    Na szybko wpraowadzalam temperaturke na telefonie meza a potem znikalam.

A ostatnie pare dni mi sie nie chcialo nawet gadac.
    Nici z tego cyklu. Niestety.

inessa, Olena, bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro ksiądz P. Natanek nie pomógło to pozostaje Nam
    https://www.facebook.com/pages/Wr%C3%B3%C5%BCbita-Maciej-Oficjalne-Konto/205508929492573?fref=ts
    hahaa3.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 15:53

inessa, grosza, Simba, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak na szybko - co nowego?
    Widze ze Inessa w ciazy.
    Kto jeszcze?

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia, Aga, Anna Maria, ALis, Caffe
    nie wiem na jakim etapie byłaś :-)
    sjoanka wrote:
    A tak na szybko - co nowego?
    Widze ze Inessa w ciazy.
    Kto jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 15:54

inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjo dlaczego myślisz że cykl do dupy? .. nadchodzi?

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 2105 2106 2107 2108 2109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ