X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem racjonalistka, ale lubie pomarzyc i lubie wierzyc, ze jest jeszcze cos takiego jak przypadek, zbieg okolicznosci, cos niezaleznego ode mnie. Zbyt twarde stanie na ziemi uwiera.
    Czesc Babeczki :)

Myszonek, inessa, samira, Mango, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jestem racjonalistka, ale lubie pomarzyc i lubie wierzyc, ze jest jeszcze cos takiego jak przypadek, zbieg okolicznosci, cos niezaleznego ode mnie. Zbyt twarde stanie na ziemi uwiera.
    Czesc Babeczki :)

wg mnie niesprawiedliwym by było gdyby coś niezaleznego od ciebie decydowało czy masz mieć dzieci czy nie

Lucky lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug mnie nie mozna oczekiwac sprawiedliwosci od zycia.
    Nie mowie tutaj o wierze. Owszem przy staraniach o dziecko, nalezy zrobic wszystko co w naszej i medycznej mocy. Ale powiedziec, ze czlowiek sam kieruje swoim losem - nie zgadzam sie. To rownoznaczne z powiedzeniem ze masz wplyw na trzesienia ziemi, huragany etc. Czasem robimy wszystko co w naszej mocy a nie wychodzi. Z naszej winy? Nie sadze. I nie chodzi mi o predestynacje czy sily nadprzyrodzone, czy - slowo ktorego nie uznajesz - Boga.

samira, Pusurek, inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam sie, nie ma czego takiego jak sprawiedliwość i wina,to sa pojęcia stworzone przez człowieka

• Żanet Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny,

Chciałam się przywitać i trochę zmienić nastrój na forum :) Mam 42 lata, i właśnie zaszłam w ciążę, mój M jeszcze nie wie, przed chwilą odebrałam wyniki bety 167,80. Nie sądziłam, że będzie mi jeszcze dane być w ciąży, ma już dwóch synów 22 i 17 lat. Po latach, zdobytych doświadczeniach życiowych, nowym mężczyźnie również zapragnęłam dziecka i chyba sie udało, chyba, bo jeszcze nie dowierzam i do finału jeszcze daleko...

Pozdrawiam Wszystkie Panie i te Starające się i te z Zielonymi Fasolkami :)

Żanet

inessa, Mango, bliska77, samira, polarmiś, mysza1975, Viv78, Alis, Parka, Iwone, Lucky, sjoanka, Olena, gosia7122, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanet gratulacje :D :D :D :D :D :D :D :D :D: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Żanet, bliska77, DAGI, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję pięknie Inessa :)
    Cieszę się, ale jetem jednocześnie pełna obaw :)
    Taki paradoks, najpierw chcemy, a potem mamy wątpliwości, hehe. Z pewnością jestem Prawdziwą kobietą!

DAGI, inessa, polarmiś, Parka, bliska77, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoje przy swoim stanowisku na temat losu czlowieka.
    Wszystkie pojecia sa "stworzone" przez czlowieka (oprocz kilku stworzonych przez zwierzeta, ale to tylko w Wigilie) i wszystkie istnieja, tylko oczywiscie te dwa akurat (wina i sprawiedliwosc) to pojecia abstrakcyjne, jednak zrozumiale dzieki umowie spolecznej.

Andzia33 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie
    Mam 14 dni wolnego....

Cysta na 6 cm...Lekarka była w szoku, bo miałam cykl bezowulacyjny, brałam 10 dni 3x1 duphaston a to w 100% wyklucza cyste. Oczywiście z prawej stronie cos jeszcze było- śmiała sie,że jakby mi to wydrukowała to 99% lekarzy stwierdziłoby ciażę a to w tym wypadku są skrzepy. Kazała dużo leżeć, dała leki i we środę mam przyjsć do szpitala na dyżur na kontrolę. Jeśli dalej będzie takie krwawienie mocne- zostawi mnie w szpitalu na obserwacje.
    Jutro mam zrobic bete i prolaktyne.

Czy jak mi sie wchłonie a cysta to bedzie owulacja w tym cyklu? Kiedy mogę spodziewać się @??

inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INESSA- uwielbiam patrzeć na twój suwaczek :)cudny jest
    BOZKA- kiedy Ty zrobisz swój??

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie dzwonili z centrum medycznego, usg i test Pappa sa ok, lekarz sie pyta czy chce amniopunkcje lub test z krwi który jest wysyłany do Pragi ale kosztuje 3000zł.......no i mam problem....:(

Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagi dobrze,ze poszłaś do lekarza i mam nadzieje,ze po lekach i odpoczynku ustąpi krwawienie. A co do do owulki to wiesz wielka niewiadoma ale mam nadzieje,ze ona wystapi u Ciebie. A lekarka widziałą jakis pecherzyk???
    A okres ojej trudno to stwierdzić kiedy bedzie.
    Przytulam mocno i sie oszczędzaj bardzo kochana <3 <3 <3

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie widziała pęcherzyka, ale skrzepy...

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagi - jeśli BOZKA to ja - to suwaczek już jest przecież :). Kurcze niewesoło masz...ale dobrze, że przynajmniej wiadomo o co chodzi...

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    własnie dzwonili z centrum medycznego, usg i test Pappa sa ok, lekarz sie pyta czy chce amniopunkcje lub test z krwi który jest wysyłany do Pragi ale kosztuje 3000zł.......no i mam problem....:(
    czyli dyskusja dziś była "jak znalazł" :)

EwaT, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ty...Jakoś Bożka bardziej mi do Ciebie pasuje :)

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    czyli dyskusja dziś była "jak znalazł" :)

co z tego skoro nadal mam problem

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    No Ty...Jakoś Bożka bardziej mi do Ciebie pasuje :)
    A tak to mnie jeszcze nikt nie nazywał - w sumie sympatycznie :)

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    co z tego skoro nadal mam problem
    no a jaką podjęłabyś decyzję, gdyby się okazało dziecko chore - np. z Zespołem Downa?

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia gratuluje Bety i tak trzymac,

Simba, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

‹‹ 2108 2109 2110 2111 2112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ