X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki polarmisiu :)

Simba, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia mnie tez Twoja beta i Twoj stan bardzo podbudowuja :) Super!

Bozia3, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    własnie dzwonili z centrum medycznego, usg i test Pappa sa ok, lekarz sie pyta czy chce amniopunkcje lub test z krwi który jest wysyłany do Pragi ale kosztuje 3000zł.......no i mam problem....:(
    Ewa na ile procent ten test ok?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ewa na ile procent ten test ok?

nie wiem coś mi tam mówiła ale ja z nerwów nic nie pamietam :( w kazdym razie powiedziała że wyniki z krwi(to jest to pappa?) są ok....ale dalsza decyzja o badaniach nalezy do mnie....na wynkach z usg ktore dostalam od razu pisało że budowa płodu prawidłowa i ryzyko spadło do 1: 260 a teraz po wynikach krwi chyba powiedziala 1: 303....na serio nic z tego nie wiem

Alis, Parka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przezierność 1,80 czyli ok

nick nieaktualny, Parka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Bozia mnie tez Twoja beta i Twoj stan bardzo podbudowuja :) Super!
    Cieszę się, że jakoś daję Wam nadzieję - widzicie - stara baba 43 letnia prawie - i się udało....(przynajmniej na razie ok)

nick nieaktualny, Simba, Iwone, Parka, malgos741, Olena, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór wszystkim!

Bozia - gratuluję!
    Zarejestrowałam się na piątek do tej kliniki w Krakowie, o której rozmawiałyśmy.
    Wczoraj miałam randkę z moim starym-nowym narzeczonym i obiecał, że będzie współpracował, więc czas wspomóc naturę.
    Chyba, że jutrzejsza kontrola w IO w Gliwicach nie pójdzie po mojej myśli i trzeba będzie wstrzymać staranka. Trzymajcie kciuki!

nick nieaktualny, Viv78, EwaT, nick nieaktualny, Simba, nick nieaktualny, Bozia3, Parka, malgos741, nick nieaktualny, Aisab, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    nie wiem coś mi tam mówiła ale ja z nerwów nic nie pamietam :( w kazdym razie powiedziała że wyniki z krwi(to jest to pappa?) są ok....ale dalsza decyzja o badaniach nalezy do mnie....na wynkach z usg ktore dostalam od razu pisało że budowa płodu prawidłowa i ryzyko spadło do 1: 260 a teraz po wynikach krwi chyba powiedziala 1: 303....na serio nic z tego nie wiem
    Ewa wyniki sa dobre . Sama nie wiem jak bym zdecydowala. Jak nie zrobisz moze bedziesz sie denerwowala przez cala ciaze a jak zrobisz i okaze sie ze cos nie tak to tez bedziesz w stresie rowniez. Nie wiem .

nick nieaktualny, Parka, malgos741, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Jeśli chcesz być pewna na 100% i jest Ci ta wiedza do czegoś potrzebna, to zrób te testy. Nie sa inwazyjne, więc niczym nie ryzykujesz.

Parka, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Dobry wieczór wszystkim!

Bozia - gratuluję!
    Zarejestrowałam się na piątek do tej kliniki w Krakowie, o której rozmawiałyśmy.
    Wczoraj miałam randkę z moim starym-nowym narzeczonym i obiecał, że będzie współpracował, więc czas wspomóc naturę.
    Chyba, że jutrzejsza kontrola w IO w Gliwicach nie pójdzie po mojej myśli i trzeba będzie wstrzymać staranka. Trzymajcie kciuki!

pójdzie dobrze, zobaczysz :)

mysza1975, nick nieaktualny, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT, ale przecież takie wyniki nie kwalifikują Cię od razu na amniopunkcję. Oznaczają, że nie jesteś w grupie podwyższonego ryzyka. Pappa ma ponoć działać przesiewowo - wyodrębniać kobiety, u których warto robić dalsze badania. Jeżeli przy takich wynikach pappa kierują Cię na amniopunkcje, to można było ją od razu robić, bo po co pappa.

Naprawdę przy takich wynikach jesteś w stresie?

EwaT, Iwone, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Jeśli chcesz być pewna na 100% i jest Ci ta wiedza do czegoś potrzebna, to zrób te testy. Nie sa inwazyjne, więc niczym nie ryzykujesz.

oj dziewczyny , jak nie urok to przemarsz wojsk....:(
    ustaliliśmy z mężem że raczej nie jestesmy w stanie zabić naszego dziecka obojetnie czy chore czy zdrowe chociaz jest to masakrycznie trudna decyzja i ma łzy w oczach....raczej nie pójde na te badania

mysza1975, Andzia33, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT - ale nie macie powodu w tym momencie rozważać takiej decyzji. Czy masz jakieś przesłanki?

EwaT, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    EwaT, ale przecież takie wyniki nie kwalifikują Cię od razu na amniopunkcję. Oznaczają, że nie jesteś w grupie podwyższonego ryzyka. Pappa ma ponoć działać przesiewowo - wyodrębniać kobiety, u których warto robić dalsze badania. Jeżeli przy takich wynikach pappa kierują Cię na amniopunkcje, to można było ją od razu robić, bo po co pappa.

jestem....mam wrażenie że ta lekarz bardziej jakoś zachwalała te płatne badania, może cos z tego ma?sama już nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    jestem....mam wrażenie że ta lekarz bardziej jakoś zachwalała te płatne badania, może cos z tego ma?sama już nie wiem
    Tez bym to troche potraktowala w tych kategoriach - potencjalny zarobek. Moze porozmawiaj z ginem co on sadzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 21:28

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bede rozmawiać w czwartek polarku...czy na badaniu połowkowym które mnie czeka również zwracają uwage na ewentualne wady mogace swiadczyć o trisomii? ktoś wie?

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:

oby tak było jak mówisz Alis....

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    oj dziewczyny , jak nie urok to przemarsz wojsk....:(
    ustaliliśmy z mężem że raczej nie jestesmy w stanie zabić naszego dziecka obojetnie czy chore czy zdrowe chociaz jest to masakrycznie trudna decyzja i ma łzy w oczach....raczej nie pójde na te badania
    Ewa, powiem Ci ze swojego punktu widzenia, bo jak się wcześniej na ten temat wypowiadałam, to nie wszystkim się to podobało.

Mój gin decyzję o dalszych badaniach, czyli amniopunkcji lub testach z krwi, o których mówimy, uzależnił od tego, czy w przypadku złych wyników decydujemy się na usunięcie ciąży. W sytuacji gdy tego nie bierzemy pod uwagę, powiedział, że ich nie zaleca. Decyzję pozostawił do rozważenia i na nic nie namawiał.
    Ponieważ ja nie jestem obecnie w stanie podjąć decyzji o usunięciu ciąży, to tych badań nie robiłam. Przekazałam ją ginowi i on uznał temat za zakończony.

Przemyśl wszystko na spokojnie bez nerwów i podejmij słuszną dla Ciebie decyzję.

EwaT, nick nieaktualny, Parka, nick nieaktualny, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    bede rozmawiać w czwartek polarku...czy na badaniu połowkowym które mnie czeka również zwracają uwage na ewentualne wady mogace swiadczyć o trisomii? ktoś wie?

Na usg pierwszym, piątym czy dziesiątym zawsze maluch jest badany i jeśli coś jest nie tak, to informują. Wtedy jest czas na reakcję. Z testów z krwi gdyby Ci wyszedł wynik, że dziecko ma zespół Downa (tfu tfu)to i tak medycyna nic nie jest w stanie zrobić na tym etapie. Jedyne co w takiej sytuacji proponują, to jest właśnie to wyjście, o którym pisałam wyżej. Ale to Ci nie grozi na 90%, czyli % pewności, który uzyskałaś po wykonanych ostatnich testach pappa.

EwaT, Iwone, nick nieaktualny, mysza1975, Parka, Bozia3, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa nie wkladaj w to nadmiernych emocji - sama kierujesz swoim losem.
    Lepiej?
    Przepraszam za uszczypliwosc, ale tak mniej wiecej wygladaja Twoje porady dla starajacych sie dziewczyn.
    Z calego serca zycze Ci, zeby wszystko bylo w porzadku. Nie znam sie na tych testach, ale z tego co widac, Twoje wyniki sa dobre. A reszta to tak jak pisze Caffe.

nick nieaktualny, Bozia3, mysza1975, Iwone, Niuta, Andzia33, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 2109 2110 2111 2112 2113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ