35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
agafbh wrote:dziewczyny aż sie popłakałam, dzwonili z wynikami testów pappa ujemny, ryzyko dla mojej populacji niskie, prawdopodobieństwo wystąpienia chorób poniżej ryzyka dla mojego wieku, w sobote na 9.30 mam wizytę u genetyka ktory przeanalizuje te wyniki z danymi z usg
inessa, bliska77, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej kochane
Dobrego dnia Wam zycze
a co do dyskusji to nie właczam sie bo nie znam sie jakoś super na badaniach
ale wiem jedno ja i tak bym nie usuneła dziecka.
Znam wiele przypadków,ze badania pokazały,ze dziecko bedzie chore a urodziły sie zdrowe super dzieci
Ja jutro jade do endokrynologa,koleżanka mnie wiezie i mam nadzieje,ze nie narobie jej problemów w aucie ( mdłosci)
Buziaki dla Wasbliska77, caffe, Bozia3, Żanet, Bursztyn, Iwone, Mango, Simba, EwaT, gosia7122, Niuta, Lucky, malgos741, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Mnie gin opowiadał, ze kobieta się uparła na amniopunkcję i ją zrobiła, chociaz wskazań wstępnych nie bylo. Po 3 tygodniach otrzymała wyniki, że płód jest zdrowy, z tym, że niebawem po amniopunkcji poroniła.
No to miala duzego pecha, bo poronienia po amniopuncji zdazaja sie w 0,5 - 1% a to jest naprawde niewiele...
Chyba, ze jest to kolejna z urban legend...bliska77, Alis, Reni, inessa, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyudało się zalogować na innym komputerze tylko ślady po sobie będę musiała zatrzeć
mam nadzieję, że w sobotę po analizie genetyk nie zaproponuje mi amniopunkcji, bo znów będzie zamęt w głowie, zamęt zostanie do porodu ale teraz znacznie mniejszyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 14:18
samira, caffe, inessa, Iwone, grosza, EwaT, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:No to miala duzego pecha, bo poronienia po amniopuncji zdazaja sie w 0,5 - 1% a to jest naprawde niewiele...
Chyba, ze jest to kolejna z urban legend...
ta kobieta była jego pacjentką.bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:udało się zalogować na innym komputerze tylko ślady po sobie będę musiała zatrzeć
mam nadzieję, że w sobotę po analizie genetyk nie zaproponuje mi amniopunkcji, bo znów będzie zamęt w głowie, zamęt zostanie do porodu ale teraz znacznie mniejszybliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Ale miała pecha i już i nie jest wykluczone, że każda z nas może tę statystykę potwierdzić albo zawyżyć.
ta kobieta była jego pacjentką.
Nie uwazasz, ze mega nieprofesjonalne rozprowadzac takie informacje o swoich pacjentkach? Szczegolnie takie informacje... Jakas tajemnica lekarska moze? Moze o Tobie tez mowi innym pacjentkom? Oczywiscie nie podajac nazwisk, co dla mnie nie zmienia faktu, ze takich rzeczy nie powinno sie robic ( bedac lekarzem )
Dla mnie fake, tak czy owak.Alis, caffe, inessa, samira, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Aga, skoro takie badania Ci przysługują, to jego obowiązkiem jest Ci je zaproponować. natomiast decyzje podejmujesz Ty, więc nie ma się co przerażac gdy takie pytanie lekarz Ci zada.
caffe, inessa lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Nie uwazasz, ze mega nieprofesjonalne rozprowadzac takie informacje o swoich pacjentkach? Szczegolnie takie informacje... Jakas tajemnica lekarska moze? Moze o Tobie tez mowi innym pacjentkom? Oczywiscie nie podajac nazwisk, co dla mnie nie zmienia faktu, ze takich rzeczy nie powinno sie robic ( bedac lekarzem )
Dla mnie fake, tak czy owak.
Nie uważam, że zrobil coś złego, ani nie uważam, że źle by zrobił gdyby mój przypadek (bez nazwiska) wykorzystał do podania mnie jak przykład czegoś.
I uważam, że bardzo dobrze zrobił mówiąc mi to, bo wiele rzeczy wtedy mi się nasunęło i z pewnego błędu mnie wyprowadziło.
Nie wiem czemu się czepiasz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 14:42
inessa lubi tę wiadomość
-
agafbh wrote:wiem, wiem i nie przerażam sie tylko mówię, że zamęt powróci, no nic póki co cieszę się chwilą obecną
inessa lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki, mam problem z wykresem moim, nie moge na niego wejsc bo zawiera wirusa, wiec jesli DZIS ktoras z was do komentarza pod wykresem gifa albo jakas emotikone to prosze niech usunie bo jest zawirusowana.
Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość
-
piękniebrawo
agafbh wrote:dziewczyny aż sie popłakałam, dzwonili z wynikami testów pappa ujemny, ryzyko dla mojej populacji niskie, prawdopodobieństwo wystąpienia chorób poniżej ryzyka dla mojego wieku, w sobote na 9.30 mam wizytę u genetyka ktory przeanalizuje te wyniki z danymi z usgsamira, inessa, Aisab, bliska77, Parka lubią tę wiadomość
-
Coś w tym jest Boziu masz rację
Lepiej sprawdzić betę
Bozia3 wrote:Dagi - trzymam kciuki za dobre wyniki. Zrób betę. Nie podoba mi się to, co powiedziała twoja lekarka. Że niby 90 procent lekarzy by się pomyliło, a ona jedna ma rację? Uważam, że dała Ci skierowanie na betę - bo też nie jest pewna..ale to moje odczucie tylko
Iwonka - trzymam kciuki za zęby - a raczej za jak najmniejszy ból...
inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
To ja też zamawiam
choć wydaje mi się że nie miałam owulki albo ją przespałam bo tylko lekko wczoraj mnie zakuło i finito
paszczakin wrote:a mnie dzisiaj tak boli glowa, ze tez mam mdlosci. nie fair- ani w ciazy nie jestem, ani nie pilam wczoraj!
w ramach rekompensaty zamawiam ciaze w tym cyklu i to bez mdlosci, bo to juz zaliczoneinessa, Myszonek, polarmiś lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Dziewczynki, mam problem z wykresem moim, nie moge na niego wejsc bo zawiera wirusa, wiec jesli DZIS ktoras z was do komentarza pod wykresem gifa albo jakas emotikone to prosze niech usunie bo jest zawirusowana.
Nie wiem jak inni, ale ja normalnie wchodzęinessa, bliska77, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:A jakaż to jest znowu informacja? na tyle ogólna, że można setki takich samych znaleźć w necie.
Nie uważam, że zrobil coś złego, ani nie uważam, że źle by zrobił gdyby mój przypadek (bez nazwiska) wykorzystał do podania mnie jak przykład czegoś.
I uważam, że bardzo dobrze zrobił mówiąc mi to, bo wiele rzeczy wtedy mi się nasunęło i z pewnego błędu mnie wyprowadziło.
Nie wiem czemu się czepiasz.
Sorry, ale przeczytaj co napisalas. Jesli uwazasz, ze zrobil dobrze, mowiac to, bo przemyslalas sobie cos tam, a jednoczesnie piszesz, ze setki takich informacji mozna znalesc w necie, to po co chodzic do lekarza po takie informacje? Twierdzisz, ze sa w necie...
Ja nie lubie lekarzy plotkarzy, ktory zaczynaja zdanie od: Mialem kiedys taka pacjentke... Dla mnie istotne sa informacjie poparte badaniami, latami prac naukowcow, obserwacjami populacji, a nie wziete stad, ze pani Kowalskiej z 3 pietra cos sie przytrafilo w zeszla srode.
I Caffe, jesli nie musisz, to nie odpowiadaj na mojego posta. Niepotrzebnie sie bedziemy spierac.
A dla lubiacych tania sensacje to polecam forum belly, tam sie dziewczyny w ciazy uwielbiaja straszyc roznorakimi historyjkami...samira, Simba, bliska77 lubią tę wiadomość