X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dziewczyny aż sie popłakałam, dzwonili z wynikami testów pappa ujemny, ryzyko dla mojej populacji niskie, prawdopodobieństwo wystąpienia chorób poniżej ryzyka dla mojego wieku, w sobote na 9.30 mam wizytę u genetyka ktory przeanalizuje te wyniki z danymi z usg
    bardzo sie ciesze! :)

inessa, bliska77, Iwone lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kocham Was bardzo, muszę leciec zastąpić koleżankę jak da radę to zajrzę

samira, caffe, inessa, Bursztyn, Iwone, EwaT, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Dobrego dnia Wam zycze :)
    a co do dyskusji to nie właczam sie bo nie znam sie jakoś super na badaniach
    ale wiem jedno ja i tak bym nie usuneła dziecka.
    Znam wiele przypadków,ze badania pokazały,ze dziecko bedzie chore a urodziły sie zdrowe super dzieci :)
    Ja jutro jade do endokrynologa,koleżanka mnie wiezie i mam nadzieje,ze nie narobie jej problemów w aucie ( mdłosci :P )

Buziaki dla Was <3

bliska77, caffe, Bozia3, Żanet, Bursztyn, Iwone, Mango, Simba, EwaT, gosia7122, Niuta, Lucky, malgos741, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mnie gin opowiadał, ze kobieta się uparła na amniopunkcję i ją zrobiła, chociaz wskazań wstępnych nie bylo. Po 3 tygodniach otrzymała wyniki, że płód jest zdrowy, z tym, że niebawem po amniopunkcji poroniła.

No to miala duzego pecha, bo poronienia po amniopuncji zdazaja sie w 0,5 - 1% a to jest naprawde niewiele...
    Chyba, ze jest to kolejna z urban legend...

bliska77, Alis, Reni, inessa, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało się zalogować na innym komputerze tylko ślady po sobie będę musiała zatrzeć :-)
    mam nadzieję, że w sobotę po analizie genetyk nie zaproponuje mi amniopunkcji, bo znów będzie zamęt w głowie, zamęt zostanie do porodu ale teraz znacznie mniejszy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 14:18

samira, caffe, inessa, Iwone, grosza, EwaT, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś dobre wieści przekażę ginekologowi :-), powiem Wam, że jak tylko zadzwonił tel to wiedziałam, że to z wynikami, chociaż nr telefonu był nieznany, po prostu wiedziałam

caffe, inessa, samira, Simba, Parka lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No to miala duzego pecha, bo poronienia po amniopuncji zdazaja sie w 0,5 - 1% a to jest naprawde niewiele...
    Chyba, ze jest to kolejna z urban legend...
    Ale miała pecha i już i nie jest wykluczone, że każda z nas może tę statystykę potwierdzić albo zawyżyć.

ta kobieta była jego pacjentką.

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    udało się zalogować na innym komputerze tylko ślady po sobie będę musiała zatrzeć :-)
    mam nadzieję, że w sobotę po analizie genetyk nie zaproponuje mi amniopunkcji, bo znów będzie zamęt w głowie, zamęt zostanie do porodu ale teraz znacznie mniejszy ;-)
    Aga, skoro takie badania Ci przysługują, to jego obowiązkiem jest Ci je zaproponować. natomiast decyzje podejmujesz Ty, więc nie ma się co przerażac gdy takie pytanie lekarz Ci zada. <3

bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ale miała pecha i już i nie jest wykluczone, że każda z nas może tę statystykę potwierdzić albo zawyżyć.

ta kobieta była jego pacjentką.

Nie uwazasz, ze mega nieprofesjonalne rozprowadzac takie informacje o swoich pacjentkach? Szczegolnie takie informacje... Jakas tajemnica lekarska moze? Moze o Tobie tez mowi innym pacjentkom? Oczywiscie nie podajac nazwisk, co dla mnie nie zmienia faktu, ze takich rzeczy nie powinno sie robic ( bedac lekarzem )
    Dla mnie fake, tak czy owak.

Alis, caffe, inessa, samira, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Aga, skoro takie badania Ci przysługują, to jego obowiązkiem jest Ci je zaproponować. natomiast decyzje podejmujesz Ty, więc nie ma się co przerażac gdy takie pytanie lekarz Ci zada. <3
    wiem, wiem i nie przerażam sie tylko mówię, że zamęt powróci, no nic póki co cieszę się chwilą obecną ;-)

caffe, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie uwazasz, ze mega nieprofesjonalne rozprowadzac takie informacje o swoich pacjentkach? Szczegolnie takie informacje... Jakas tajemnica lekarska moze? Moze o Tobie tez mowi innym pacjentkom? Oczywiscie nie podajac nazwisk, co dla mnie nie zmienia faktu, ze takich rzeczy nie powinno sie robic ( bedac lekarzem )
    Dla mnie fake, tak czy owak.
    A jakaż to jest znowu informacja? na tyle ogólna, że można setki takich samych znaleźć w necie.
    Nie uważam, że zrobil coś złego, ani nie uważam, że źle by zrobił gdyby mój przypadek (bez nazwiska) wykorzystał do podania mnie jak przykład czegoś.
    I uważam, że bardzo dobrze zrobił mówiąc mi to, bo wiele rzeczy wtedy mi się nasunęło i z pewnego błędu mnie wyprowadziło.
    Nie wiem czemu się czepiasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 14:42

inessa lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    wiem, wiem i nie przerażam sie tylko mówię, że zamęt powróci, no nic póki co cieszę się chwilą obecną ;-)
    Wiesz, pewnie chwilowo to zakłóci spokój, który sobie zbudujesz, ale uważam, że skoro jestes pewna swojej decyzji, to jest ona najwłaściwsza dla Ciebie :)

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bardzo się cieszę :) Wszystko idzie dobrze i tak już zostanie..:)

inessa, grosza, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, mam problem z wykresem moim, nie moge na niego wejsc bo zawiera wirusa, wiec jesli DZIS ktoras z was do komentarza pod wykresem gifa albo jakas emotikone to prosze niech usunie bo jest zawirusowana.

Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • grosza Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

pięknie :) :) :) brawo

agafbh wrote:
    dziewczyny aż sie popłakałam, dzwonili z wynikami testów pappa ujemny, ryzyko dla mojej populacji niskie, prawdopodobieństwo wystąpienia chorób poniżej ryzyka dla mojego wieku, w sobote na 9.30 mam wizytę u genetyka ktory przeanalizuje te wyniki z danymi z usg

samira, inessa, Aisab, bliska77, Parka lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś w tym jest Boziu masz rację
    Lepiej sprawdzić betę :)

Bozia3 wrote:
    Dagi - trzymam kciuki za dobre wyniki. Zrób betę. Nie podoba mi się to, co powiedziała twoja lekarka. Że niby 90 procent lekarzy by się pomyliło, a ona jedna ma rację? Uważam, że dała Ci skierowanie na betę - bo też nie jest pewna..ale to moje odczucie tylko
    Iwonka - trzymam kciuki za zęby - a raczej za jak najmniejszy ból...

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

To ja też zamawiam :)
    choć wydaje mi się że nie miałam owulki albo ją przespałam bo tylko lekko wczoraj mnie zakuło i finito

paszczakin wrote:
    a mnie dzisiaj tak boli glowa, ze tez mam mdlosci. nie fair- ani w ciazy nie jestem, ani nie pilam wczoraj!
    w ramach rekompensaty zamawiam ciaze w tym cyklu i to bez mdlosci, bo to juz zaliczone :)

inessa, Myszonek, polarmiś lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dziewczynki, mam problem z wykresem moim, nie moge na niego wejsc bo zawiera wirusa, wiec jesli DZIS ktoras z was do komentarza pod wykresem gifa albo jakas emotikone to prosze niech usunie bo jest zawirusowana.
    Ja wstawiałam, ale nie mogę tego usunąć :(
    Nie wiem jak inni, ale ja normalnie wchodzę :)

inessa, bliska77, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A jakaż to jest znowu informacja? na tyle ogólna, że można setki takich samych znaleźć w necie.
    Nie uważam, że zrobil coś złego, ani nie uważam, że źle by zrobił gdyby mój przypadek (bez nazwiska) wykorzystał do podania mnie jak przykład czegoś.
    I uważam, że bardzo dobrze zrobił mówiąc mi to, bo wiele rzeczy wtedy mi się nasunęło i z pewnego błędu mnie wyprowadziło.
    Nie wiem czemu się czepiasz.

Sorry, ale przeczytaj co napisalas. Jesli uwazasz, ze zrobil dobrze, mowiac to, bo przemyslalas sobie cos tam, a jednoczesnie piszesz, ze setki takich informacji mozna znalesc w necie, to po co chodzic do lekarza po takie informacje? Twierdzisz, ze sa w necie...
    Ja nie lubie lekarzy plotkarzy, ktory zaczynaja zdanie od: Mialem kiedys taka pacjentke... Dla mnie istotne sa informacjie poparte badaniami, latami prac naukowcow, obserwacjami populacji, a nie wziete stad, ze pani Kowalskiej z 3 pietra cos sie przytrafilo w zeszla srode.
    I Caffe, jesli nie musisz, to nie odpowiadaj na mojego posta. Niepotrzebnie sie bedziemy spierac.
    A dla lubiacych tania sensacje to polecam forum belly, tam sie dziewczyny w ciazy uwielbiaja straszyc roznorakimi historyjkami...

samira, Simba, bliska77 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Bursztynka weszłam ok ale za drugim razem nie i u ciebie Iwone wyskoczyła mi informacja o złośliwym oprogramowaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 15:41

inessa, Myszonek, Iwone, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

‹‹ 2114 2115 2116 2117 2118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ