X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dziewczyny aż sie popłakałam, dzwonili z wynikami testów pappa ujemny, ryzyko dla mojej populacji niskie, prawdopodobieństwo wystąpienia chorób poniżej ryzyka dla mojego wieku, w sobote na 9.30 mam wizytę u genetyka ktory przeanalizuje te wyniki z danymi z usg
    bardzo sie ciesze! :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Iwone lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kocham Was bardzo, muszę leciec zastąpić koleżankę jak da radę to zajrzę

nick nieaktualny, caffe, nick nieaktualny, Bursztyn, Iwone, EwaT, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Dobrego dnia Wam zycze :)
    a co do dyskusji to nie właczam sie bo nie znam sie jakoś super na badaniach
    ale wiem jedno ja i tak bym nie usuneła dziecka.
    Znam wiele przypadków,ze badania pokazały,ze dziecko bedzie chore a urodziły sie zdrowe super dzieci :)
    Ja jutro jade do endokrynologa,koleżanka mnie wiezie i mam nadzieje,ze nie narobie jej problemów w aucie ( mdłosci :P )

Buziaki dla Was <3

nick nieaktualny, caffe, Bozia3, Żanet, Bursztyn, Iwone, Mango, Simba, EwaT, gosia7122, Niuta, Lucky, malgos741, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mnie gin opowiadał, ze kobieta się uparła na amniopunkcję i ją zrobiła, chociaz wskazań wstępnych nie bylo. Po 3 tygodniach otrzymała wyniki, że płód jest zdrowy, z tym, że niebawem po amniopunkcji poroniła.

No to miala duzego pecha, bo poronienia po amniopuncji zdazaja sie w 0,5 - 1% a to jest naprawde niewiele...
    Chyba, ze jest to kolejna z urban legend...

nick nieaktualny, Alis, Reni, nick nieaktualny, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało się zalogować na innym komputerze tylko ślady po sobie będę musiała zatrzeć :-)
    mam nadzieję, że w sobotę po analizie genetyk nie zaproponuje mi amniopunkcji, bo znów będzie zamęt w głowie, zamęt zostanie do porodu ale teraz znacznie mniejszy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 14:18

nick nieaktualny, caffe, nick nieaktualny, Iwone, grosza, EwaT, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś dobre wieści przekażę ginekologowi :-), powiem Wam, że jak tylko zadzwonił tel to wiedziałam, że to z wynikami, chociaż nr telefonu był nieznany, po prostu wiedziałam

caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Simba, Parka lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No to miala duzego pecha, bo poronienia po amniopuncji zdazaja sie w 0,5 - 1% a to jest naprawde niewiele...
    Chyba, ze jest to kolejna z urban legend...
    Ale miała pecha i już i nie jest wykluczone, że każda z nas może tę statystykę potwierdzić albo zawyżyć.

ta kobieta była jego pacjentką.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    udało się zalogować na innym komputerze tylko ślady po sobie będę musiała zatrzeć :-)
    mam nadzieję, że w sobotę po analizie genetyk nie zaproponuje mi amniopunkcji, bo znów będzie zamęt w głowie, zamęt zostanie do porodu ale teraz znacznie mniejszy ;-)
    Aga, skoro takie badania Ci przysługują, to jego obowiązkiem jest Ci je zaproponować. natomiast decyzje podejmujesz Ty, więc nie ma się co przerażac gdy takie pytanie lekarz Ci zada. <3

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ale miała pecha i już i nie jest wykluczone, że każda z nas może tę statystykę potwierdzić albo zawyżyć.

ta kobieta była jego pacjentką.

Nie uwazasz, ze mega nieprofesjonalne rozprowadzac takie informacje o swoich pacjentkach? Szczegolnie takie informacje... Jakas tajemnica lekarska moze? Moze o Tobie tez mowi innym pacjentkom? Oczywiscie nie podajac nazwisk, co dla mnie nie zmienia faktu, ze takich rzeczy nie powinno sie robic ( bedac lekarzem )
    Dla mnie fake, tak czy owak.

Alis, caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Aga, skoro takie badania Ci przysługują, to jego obowiązkiem jest Ci je zaproponować. natomiast decyzje podejmujesz Ty, więc nie ma się co przerażac gdy takie pytanie lekarz Ci zada. <3
    wiem, wiem i nie przerażam sie tylko mówię, że zamęt powróci, no nic póki co cieszę się chwilą obecną ;-)

caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie uwazasz, ze mega nieprofesjonalne rozprowadzac takie informacje o swoich pacjentkach? Szczegolnie takie informacje... Jakas tajemnica lekarska moze? Moze o Tobie tez mowi innym pacjentkom? Oczywiscie nie podajac nazwisk, co dla mnie nie zmienia faktu, ze takich rzeczy nie powinno sie robic ( bedac lekarzem )
    Dla mnie fake, tak czy owak.
    A jakaż to jest znowu informacja? na tyle ogólna, że można setki takich samych znaleźć w necie.
    Nie uważam, że zrobil coś złego, ani nie uważam, że źle by zrobił gdyby mój przypadek (bez nazwiska) wykorzystał do podania mnie jak przykład czegoś.
    I uważam, że bardzo dobrze zrobił mówiąc mi to, bo wiele rzeczy wtedy mi się nasunęło i z pewnego błędu mnie wyprowadziło.
    Nie wiem czemu się czepiasz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 14:42

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    wiem, wiem i nie przerażam sie tylko mówię, że zamęt powróci, no nic póki co cieszę się chwilą obecną ;-)
    Wiesz, pewnie chwilowo to zakłóci spokój, który sobie zbudujesz, ale uważam, że skoro jestes pewna swojej decyzji, to jest ona najwłaściwsza dla Ciebie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bardzo się cieszę :) Wszystko idzie dobrze i tak już zostanie..:)

nick nieaktualny, grosza, nick nieaktualny, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, mam problem z wykresem moim, nie moge na niego wejsc bo zawiera wirusa, wiec jesli DZIS ktoras z was do komentarza pod wykresem gifa albo jakas emotikone to prosze niech usunie bo jest zawirusowana.

Iwone, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • grosza Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

pięknie :) :) :) brawo

agafbh wrote:
    dziewczyny aż sie popłakałam, dzwonili z wynikami testów pappa ujemny, ryzyko dla mojej populacji niskie, prawdopodobieństwo wystąpienia chorób poniżej ryzyka dla mojego wieku, w sobote na 9.30 mam wizytę u genetyka ktory przeanalizuje te wyniki z danymi z usg

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Aisab, nick nieaktualny, Parka lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś w tym jest Boziu masz rację
    Lepiej sprawdzić betę :)

Bozia3 wrote:
    Dagi - trzymam kciuki za dobre wyniki. Zrób betę. Nie podoba mi się to, co powiedziała twoja lekarka. Że niby 90 procent lekarzy by się pomyliło, a ona jedna ma rację? Uważam, że dała Ci skierowanie na betę - bo też nie jest pewna..ale to moje odczucie tylko
    Iwonka - trzymam kciuki za zęby - a raczej za jak najmniejszy ból...

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

To ja też zamawiam :)
    choć wydaje mi się że nie miałam owulki albo ją przespałam bo tylko lekko wczoraj mnie zakuło i finito

paszczakin wrote:
    a mnie dzisiaj tak boli glowa, ze tez mam mdlosci. nie fair- ani w ciazy nie jestem, ani nie pilam wczoraj!
    w ramach rekompensaty zamawiam ciaze w tym cyklu i to bez mdlosci, bo to juz zaliczone :)

nick nieaktualny, Myszonek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dziewczynki, mam problem z wykresem moim, nie moge na niego wejsc bo zawiera wirusa, wiec jesli DZIS ktoras z was do komentarza pod wykresem gifa albo jakas emotikone to prosze niech usunie bo jest zawirusowana.
    Ja wstawiałam, ale nie mogę tego usunąć :(
    Nie wiem jak inni, ale ja normalnie wchodzę :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A jakaż to jest znowu informacja? na tyle ogólna, że można setki takich samych znaleźć w necie.
    Nie uważam, że zrobil coś złego, ani nie uważam, że źle by zrobił gdyby mój przypadek (bez nazwiska) wykorzystał do podania mnie jak przykład czegoś.
    I uważam, że bardzo dobrze zrobił mówiąc mi to, bo wiele rzeczy wtedy mi się nasunęło i z pewnego błędu mnie wyprowadziło.
    Nie wiem czemu się czepiasz.

Sorry, ale przeczytaj co napisalas. Jesli uwazasz, ze zrobil dobrze, mowiac to, bo przemyslalas sobie cos tam, a jednoczesnie piszesz, ze setki takich informacji mozna znalesc w necie, to po co chodzic do lekarza po takie informacje? Twierdzisz, ze sa w necie...
    Ja nie lubie lekarzy plotkarzy, ktory zaczynaja zdanie od: Mialem kiedys taka pacjentke... Dla mnie istotne sa informacjie poparte badaniami, latami prac naukowcow, obserwacjami populacji, a nie wziete stad, ze pani Kowalskiej z 3 pietra cos sie przytrafilo w zeszla srode.
    I Caffe, jesli nie musisz, to nie odpowiadaj na mojego posta. Niepotrzebnie sie bedziemy spierac.
    A dla lubiacych tania sensacje to polecam forum belly, tam sie dziewczyny w ciazy uwielbiaja straszyc roznorakimi historyjkami...

nick nieaktualny, Simba, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Bursztynka weszłam ok ale za drugim razem nie i u ciebie Iwone wyskoczyła mi informacja o złośliwym oprogramowaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 15:41

nick nieaktualny, Myszonek, Iwone, Bursztyn, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

‹‹ 2114 2115 2116 2117 2118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ