35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Megan - gratuluję Jagódki - śliczna - ja też po cichu myslę o dziewczynce, a mój A, liczy na chłopaka

Iwone - super urwis z Twojego synka
Inesska - wszystko idzie w dobrym kierunku i tak już będzie
Witam nowe dziewczyny - ostatnio nie nadążam - forum się rozkręca coraz bardziej - ale to tym lepiej, że jest nas więcej i nie muszę sie czuć dziwacznie, że w tym wieku ...bla bla bla....
Iwone, samira, megan8, inessa, Monia37, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Pediatra wyznał się już na nim na pierwszej wizycie mówiąc "on da wam popalić" i dał, a właściwie nadal dajesamira wrote:bo on mówisz taki słodki tylko do zdjęcia ?! co by nikt nie poznał prawdziwego oblicza haha
samira, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMegan - slodka Jagodka, prosze o wiecej zdjec!!! Czekam na zdjecia malutkiej KaRa i Iwki. W koncu te maluchy z nami prawie chodzily w ciazy, a wczesniej razem je robilysmy - wspierajc sie tu na forum.
Reni, inessa, Simba, Mango, Bursztyn, megan8, bliska77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
a dla mnie na tym zdjęciu nie wygląda słodziakowato.. wręcz przeciwnie widać, że niezły zakapior z niego
Iwone wrote:z wyglądu, gorzej z charakterkiem
inessa, Myszonek, Bursztyn, bliska77, Iwone, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Megan, jeszcze raz gratuluję.
Dzisiaj byłam na wizycie u położnej i muszę powiedzieć, że jak nie lubię NHS i nigdy nie miałam o tym systemie dobrego zdania, to teraz w ciąży jestem pozytywnie zaskoczona.
W Polsce o ile się orientuję, kobieta chodzi do ginekologa, jak się jej podoba i on może zlecić badania, które uzna za stosowne. Czyli generalnie samowolka.
Tutaj odkąd zgłosiłam, że jestem w ciąży, czuję się zaopiekowana ze wszystkich stron. Dostałam stos paiperów do wypełnienia. Już dwa razy pobierano mi kontrolnie krew (białe krwiniki, czerwone, sprawdzenie róznych chorób zakaźnych, grupa krwi itd.). To wszystko jest ustandaryzowane. Na wizyty u położnej, lekarza i na USG i inne badania jestem wpisywana według grafiku. Dostałam całą książkę gdzie wszystkie testy, spotkania i badania są wyszczególnione. Moje wszystkie wyniki są w systemie do którego szpital, położna i lekarz ogólny mają dostęp. Dzisiaj połozna odpytywała mnie przez godzinę na temat wszelkich możliwych chorób, zwyczajów itd i to wszystko jest odnotowane. Nie wiem jak będzie dalej, ale teraz mi się podoba. Jeszcze trochę i może będę chciała rodzić tutaj
A - jeszcze dodam, że mam wszystkie lekarstwa i wszystkie usługi dentystyczne za darmo. I jeśli byłabym bardzo biedna, mogłabym wystąpić o jakąś śmieszną kasę na zakup owoców.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 15:44
Myszonek, EwaT, Simba, Pusurek, inessa, megan8, bliska77, mysza1975, Parka, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
A przy okazji, dziewczyny, mam do was pytanie. Rozmawiamy na takie intymne tematy, że mam nadzieję, że mogę... Właściwie to pytanie do dziewczyn, które rodziły naturalnie. Co się później dzieje z pochwą? Czy ona się ściąga? Czy seks jest po jakimś czasie taki sam jak przed? Trudno mi to sobie wyobrazić...
Bursztyn, inessa, EwaT, bliska77 lubią tę wiadomość
-
A tak,
zlustrowałam godziny wpisów - zgadza się. Cisza zapadła przed pytaniem. Nie ma co do tego wątpliwości. Komisji sejmowej nie będziemy powoływać (no chyba, że któraś chce
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 16:29
inessa, bliska77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
ginekologa nie zobaczysz przez cala ciaze, chyba zeby byly wskazania do tego, usg tylko 2 razy w ciagu calej ciazyAlis wrote:Megan, jeszcze raz gratuluję.
Dzisiaj byłam na wizycie u położnej i muszę powiedzieć, że jak nie lubię NHS i nigdy nie miałam o tym systemie dobrego zdania, to teraz w ciąży jestem pozytywnie zaskoczona.
W Polsce o ile się orientuję, kobieta chodzi do ginekologa, jak się jej podoba i on może zlecić badania, które uzna za stosowne. Czyli generalnie samowolka.
Tutaj odkąd zgłosiłam, że jestem w ciąży, czuję się zaopiekowana ze wszystkich stron. Dostałam stos paiperów do wypełnienia. Już dwa razy pobierano mi kontrolnie krew (białe krwiniki, czerwone, sprawdzenie róznych chorób zakaźnych, grupa krwi itd.). To wszystko jest ustandaryzowane. Na wizyty u położnej, lekarza i na USG i inne badania jestem wpisywana według grafiku. Dostałam całą książkę gdzie wszystkie testy, spotkania i badania są wyszczególnione. Moje wszystkie wyniki są w systemie do którego szpital, położna i lekarz ogólny mają dostęp. Dzisiaj połozna odpytywała mnie przez godzinę na temat wszelkich możliwych chorób, zwyczajów itd i to wszystko jest odnotowane. Nie wiem jak będzie dalej, ale teraz mi się podoba. Jeszcze trochę i może będę chciała rodzić tutaj
A - jeszcze dodam, że mam wszystkie lekarstwa i wszystkie usługi dentystyczne za darmo. I jeśli byłabym bardzo biedna, mogłabym wystąpić o jakąś śmieszną kasę na zakup owoców.
na poczatku mi sie nie podobalo to podejscie, teraz zaakceptowalam ze tak tutaj po prostu maja. Plusem za to jest , ze mozna miec znieczulenie gratis, rodzic w wannie gratis i cesarke tez- jesli sie uzasadni odpowiednio.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 16:41
Myszonek, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:ginekologa nie zobaczysz przez cala ciaze, chyba zeby byly wskazania do tego, usg tylko 2 razy w ciagu calej ciazy

na poczatku mi sie nie podobalo to podejscie, teraz zaakceptowalam ze tak tutaj po prostu maja. Plusem za to jest , ze mozna miec znieczulenie gratis, rodzic w wannie gratis i cesarke tez- jesli sie uzasadni odpowiednio.
Ale umawiają na badania prenatalne (USG + krew) w szpitalu, więc chyba to USG robi ginekolog. Za 3 tygodnie się przekonam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 16:44
inessa lubi tę wiadomość
-
niestety nie ginekolog tylko pielegniarkaAlis wrote:Ale umawiają na badania prenatalne (USG + krew) w szpitalu, więc chyba to USG robi ginekolog. Za 3 tygodnie się przekonam.

przez 4 lata bylam tlumaczem w szpitalu, wiec znam to od podszewki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 16:46
Simba, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:niestety nie ginekolog tylko pielegniarka

przez 4 lata bylam tlumaczem w szpitalu, wiec znam to od podszewki
No to się zbulwersowałam trochę... Przecież to ma być badanie diagnostyczne! No super...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 16:53
inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość