X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co mi wiadomo dla sądów też coś miała.
    Potem została "interpretatorem" telefonicznym :)
    Ten kurs, co robiła składał się z dwóch części: jedna medyczna, druga prawnicza. A dziewczę z polskiego wykształcenia jest mgr filologii ang.

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    No to się zbulwersowałam trochę... Przecież to ma być badanie diagnostyczne! No super...
    no i bedzie diagnostyczne tylko ze wykonywane przez specialized nurse :)
    Do ginekologa kieruja TYLKO wtedy gdy cos sie zlego dzieje. Jesli nie, to nie widzisz go wcale, nawet przy porodzie :)
    Co do minusow- w moim przynajmniej przekonaniu- jest tendencja do naturalnego rodzenia, i czasem przeciagaja to w nieskonczonosc i do ostatniej chwili mimo ze nie ma postepow a kobieta sie meczy (potem moze mniej bo zazwyczaj prosi o znieczulenie) , wiele kobiet ktore urodzily bardzo sie na to skarzylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 17:00

samira lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    A przy okazji, dziewczyny, mam do was pytanie. Rozmawiamy na takie intymne tematy, że mam nadzieję, że mogę... Właściwie to pytanie do dziewczyn, które rodziły naturalnie. Co się później dzieje z pochwą? Czy ona się ściąga? Czy seks jest po jakimś czasie taki sam jak przed? Trudno mi to sobie wyobrazić...

To ja sie wyrwe do odpowiedzi, jak zwykle :P Bo jakos tak cicho ;)
    Osobiscie nie odczulam roznicy w jakosci, bo zakladam, ze o to pytasz. Mezczyzna tez nie ( tak twierdzil ). Dyskomfortu tez nie bylo. Nie mowie oczywiscie o okresie pologu, kiedy ciezko jest zrobic siku, a co dopiero cos innego ;) Czasem odczuwam, ze blizna po cieciu ciut grubieje albo swedzi, ale to jak kazda blizna po szyciu.
    A seks po jest jeszcze fajniejszy, ja mam wrazenie, ze jestem bardziej wrazliwa, ale to moze byc indywidualna sprawa.
    Wszystko powinno wrocic do rozmiarow sprzed ciazy, zreszta cialo to fantastyczne narzedzie. Jak sie potem zobaczy, jak wielka jest glowka dziecka i zmiescila sie przez taka mala dziurke bez wiekszego szwanku, to jest to az niewiarygodne :)

Myszonek, Alis, Bursztyn, samira, polarmiś, gosia7122, inessa, EwaT, bliska77, slash, mysza1975, Niuta, Parka, Viv78, Mango, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To ja sie wyrwe do odpowiedzi, jak zwykle :P :)

Pusurek, to już nie plus ale 5 z aktywności Ci się należy ;)

Pusurek, Simba, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek, dzieki za wyczerpujaca odpowiedz :)

Pusurek, Simba, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    A przy okazji, dziewczyny, mam do was pytanie. Rozmawiamy na takie intymne tematy, że mam nadzieję, że mogę... Właściwie to pytanie do dziewczyn, które rodziły naturalnie. Co się później dzieje z pochwą? Czy ona się ściąga? Czy seks jest po jakimś czasie taki sam jak przed? Trudno mi to sobie wyobrazić...
    Cesarka:-)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To ja sie wyrwe do odpowiedzi, jak zwykle :P Bo jakos tak cicho ;)
    Osobiscie nie odczulam roznicy w jakosci, bo zakladam, ze o to pytasz. Mezczyzna tez nie ( tak twierdzil ). Dyskomfortu tez nie bylo. Nie mowie oczywiscie o okresie pologu, kiedy ciezko jest zrobic siku, a co dopiero cos innego ;) Czasem odczuwam, ze blizna po cieciu ciut grubieje albo swedzi, ale to jak kazda blizna po szyciu.
    A seks po jest jeszcze fajniejszy, ja mam wrazenie, ze jestem bardziej wrazliwa, ale to moze byc indywidualna sprawa.
    Wszystko powinno wrocic do rozmiarow sprzed ciazy, zreszta cialo to fantastyczne narzedzie. Jak sie potem zobaczy, jak wielka jest glowka dziecka i zmiescila sie przez taka mala dziurke bez wiekszego szwanku, to jest to az niewiarygodne :)
    no właśnie i tu mi się nasuwa film "I kto to mówi" jak się
    James (John Travolta)pyta Mollie (Kirstie Alley)czy to bolało i czy było trudno urodzić,ona odpowiada "A spróbuj przecisnąć kulę wielkości arbuza przez otwór wielkości cytryny " :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 17:13

Alis, Pusurek, inessa, Iwone, Parka, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    James (John Travolta)pyta Mollie (Kirstie Alley)czy to bolało i czy było trudno urodzić,ona odpowiada "A spróbuj przecisnąć kulę wielkości arbuza przez otwór wielkości cytryny " :D
    Samira, Ty tez cesarka? ;)

samira, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ja od wczoraj na zwolnieniu miałam takie jakieś niby plamienia i od razu poleciałam do gin.Zbadała i zrobiła usg jest wszystko ok,pojawiło się tętno.Mdłości mnie dobijają dostałam receptę na syrop i wit. b6 podobno pomaga ,trochę przeraża mnie perspektywa długiego zwolnienia mam nadzieję że do pracy jeszcze na trochę wrócę.Co do seksu po porodach ja nie odczuwam jakiś zmian ale rodziłam dzieci dość małe i bardzo szybko.

Alis, polarmiś, samira, inessa, bliska77, Myszonek, Viv78, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, super! Bardzo sie ciesze :) nerwy troche odpuscily?

gosia7122, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:

Ostatnio oglądałam I kto to mówi z mężem w ramach oswajania go z tematem i przygotowywania do porodu :)

polarmiś, samira, gosia7122, inessa lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Samira, Ty tez cesarka? ;)
    naturalnie,z nacinaniem szyciem ,bez znieczulenia zewnątrz-oponowego,a teraz bym chciała bez nacinania ,niestety po na dupie nie mogłam usiąść ...a jeśli chodzi o seksik to jako tako wraca do normy,i jest się bardziej wrażliwym w wiadomym miejscu :P ale mam taka kasetę jeszcze VHS o ciąży i tam lekarz mówił ze mimo że wszystko się goi to miejsce przez które przecisnęło się dziecko już nie będzie wyglądało tak samo :) (to był francuski film o ciąży)

i chciałabym w wodzie rodzić ale nie ma porodów w wodzie w tym szpitalu z którego jest mój nowy gin...tylko imersja wodna w trakcie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 17:34

Bursztyn, gosia7122, Alis, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    nie naturalnie,z nacinaniem szyciem ,bez znieczulenia a teraz bym chciała bez nacinania ,niestety po na dupie nie mogłam usiąść ...a jeśli chodzi o seksik to jako tako wraca do normy,i jest się bardziej wrażliwym w wiadomym miejscu :P ale mam taka kasetę jeszcze VHS o ciąży i tam lekarz mówił ze mimo że wszystko się goi to miejsce przez które przecisnęło się dziecko już nie będzie wyglądało tak samo :) (to był francuski film o ciąży)
    to chyba jednak wybiore cesarke :)

samira, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, odpoczywaj sobie i inkubuj malucha. W pracy nie ma ludzi niezastapionych, poradza sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 17:36

gosia7122, inessa, Viv78, Andzia33 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Gosia, super! Bardzo sie ciesze :) nerwy troche odpuscily?
    Bursztynku nerwy to mnie chyba nie opuszczą do końca jak zobaczę dziecko na świecie to chyba wtedy mnie opuszczą.
    Dziewczyny które mają starsze dzieci , jak powiedziałyście o ciązy i jakie miałyście reakcje ?Moja chyba wchodzi w bunt nastolatek mało się odzywa muszę wszystko z nie wyciągać stale tylko smy pisze boję się jej reakcji na ciąze.

samira, inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze mozna zrobić waginoplastyke ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    No wiec, najpierw przyjdzie pani i wlozy Ci do cewki moczowej cewnik- uczucie okropne - pamietam do dzis, potem zastrzyk w kregoslup - najgorsze, najprzykrzejsze uczucie jfizyczne akiego doznalam ale nie boli! Potem wyciskaja ci malucha, mi na brzuchu lezal anestezjolog i pielegniarka a gin wyciagal malego, tamci go wyciskali- straszne uczucie. Mialam wrazenie ze sie udusze, potem lezalam 24 godziny. Fakt cipka nienaruszona ale brzuch tak. Ja bym chciala naturalnie jesli nie bedzie przeciwskazan i jesli w ogole do tego dojdzie.

samira, inessa, EwaT, Simba, Parka, Kate 75 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Bursztynku nerwy to mnie chyba nie opuszczą do końca jak zobaczę dziecko na świecie to chyba wtedy mnie opuszczą.
    Dziewczyny które mają starsze dzieci , jak powiedziałyście o ciązy i jakie miałyście reakcje ?Moja chyba wchodzi w bunt nastolatek mało się odzywa muszę wszystko z nie wyciągać stale tylko smy pisze boję się jej reakcji na ciąze.
    mój syn ma 18 lat a ja myślę jak zajdę jak to mu powiem chociaż ,jak jest okazja to życzy na dziecka ;)

gosia7122, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zapomniałam o cewnikowaniu ,przy naturalce tez jest chociaż nie zawsze

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mimo wszystko lepiej naturalnie ,cesarka to jednak operacja ,poważna i z tego co słyszałam dłużej dochodzi się do siebie po niej niż po naturalnym porodzie a zawsze można poprosić o znieczulenie

inessa, gosia7122, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2123 2124 2125 2126 2127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ