X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Wole jak w domu bywa niz jak jest.

boże myślałam że tylko ja tak mam :D
    gdyby nie te owulacje i planowanie rodziny, to myślę czasami,że przydałaby mu się taka praca wyjazdowa, żeby nie truć za często powietrza w domu

polarmiś, inessa, Kate 75, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane jakie tu zróżnicowane tematy :P :P :P
    Aniu witaj na nowo :) <3
    Ja leże,leże i zapisałam sie na kurs internetowy dla nauczycieli coby nie zwariować hahahahahha
    Ja nie używałam zadnych żeli ale ja nie mam problemu z poslizgiem hahhaha
    a o Sroka to ponoć żaden ojciec tylko tak go nazywają :P

samira, Lucky, stysia, Alis, Kate 75, Iwone, DAGI, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    salmonella nie znajduje sie w jajku tylko na skorupce, wiec wystarczy jajco dobrze umyc przd rozbiciem

Niestety, nie koniecznie. Salmonella najlepiej rozwija w temp 37 - 40°C, wiec tylko zrobisz jej dobrze myjac ja dokladnie w cieplej wodzie. Ginie przy 100°C, a przy 70°C po 4 minutach.
    Poza tym paleczki salmonelli znajduja sie tez w jajku, nie tylko na skorupce.
    Ja osobiscie bym nie polecala chyba...

inessa, Lucky, Kate 75 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole, to dzien dobry! U mniej juz sie weekend zaczal, potem mam 2 dni pracy i tydzien wolnego! Nie musze pisac, ze sie mega ciesze? ;)
    Widze, ze ominal mnie super temat karmienia. Dla mnie to fantastyczny wynalazek, pomijajac aspekty emocjonalne, bo to wiadomo. Tanio i wygodnie, tak moglabym zareklamowac karmienie! :D
    Ja z hiperprolaktynoma moglabym karmic cale zycie ( nadalabym sie na mamke na krolewskim dworze ;) ), wiec karmilam prawie 2 lata, bo moja corka miala wszelakie mozliwe skazy, z ktorych potem wyrosla. Laktacje musialam zakonczyc Bromergonem, bo pewnie karmilabym do dzisiaj ;)

inessa, Simba, polarmiś, Kate 75, mysza1975, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko na Twoje życzenie mało wyraźne zdjecie :D :D :D

Monia37, samira, Lucky, mysza1975, Aisab, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• Monia37 Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,wybieram się do gin,tak sobie myślę że warto zbadać poziom hormonów.Jestem w 18dc,kiedy najlepiej zrobić te badania,przed @,czy po?

samira, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Samirko na Twoje życzenie mało wyraźne zdjecie :D :D :D
    dzięki kochanie moje :D śliczny pęcherzyk z cudnym kropkiem w środku <3 baby-graphics-pregnancy-490954.gif

inessa, Lucky, Iwone, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia37 wrote:
    Witajcie dziewczyny,wybieram się do gin,tak sobie myślę że warto zbadać poziom hormonów.Jestem w 18dc,kiedy najlepiej zrobić te badania,przed @,czy po?
    między 2-4dc...

inessa, Lucky, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś mam piękny + owulacyjny teścik a gin kazał robić dwa razy dziennie robiłam o 11 a jeszcze zrobię ok.17 no i G wzięłam w obroty przed jego pracą a wieczorem jak da rade też zwerbuję :P

inessa, Lucky, Mango, malgos741, Bursztyn, bliska77, paszczakin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa miałam napisać co u nowego gina ,zrobię to dziś jak nie zapomnę ;)

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kulawo mi idzie w tym miesiacu mierzenie temp, ale zauwazylam w swoich cyklach pewna prawidlowosc - ovu wyznacza mi owulacje dajmy na to na 13dc a plodny sluz pojawia sie dopiero po dwoch dniach. Juz 3 raz mi ovu od tego fiksuje. Najpierw czerwona krecha, a za chwile przerywana. Mialyscie cos podobnego? Oczywiscie jesli sie ovu nie myli, to centralnie przegapilismy owulacje w tym cyklu :-/

inessa lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba musisz prowadzić systematycznie pomiary, bo tak wykres nie ma sensu i ciężko powiedzieć o co cho..
    a i system wariuje..to tylko program

inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Simba musisz prowadzić systematycznie pomiary, bo tak wykres nie ma sensu i ciężko powiedzieć o co cho..
    a i system wariuje..to tylko program

Oprocz tego cyklu wprowadzalam bardzo systematycznie a sytuacja byla ta sama.

inessa lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    aaaa miałam napisać co u nowego gina ,zrobię to dziś jak nie zapomnę ;)
    Nie zapominaj, pisz koniecznie.

inessa, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie nieskromnie pochwalić jaką bluzeczke mamusiową kupiłam nie umiałam sie powstrzymać :P nr 1
    http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-hit-i3880354612.html

Bursztyn, Niuta, megan8 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane jakie tu zróżnicowane tematy :P :P :P
    Aniu witaj na nowo :) <3
    Ja leże,leże i zapisałam sie na kurs internetowy dla nauczycieli coby nie zwariować hahahahahha
    Ja nie używałam zadnych żeli ale ja nie mam problemu z poslizgiem hahhaha
    a o Sroka to ponoć żaden ojciec tylko tak go nazywają :P

Inesska, u ciebie ostatnio same wiadomości pełne uśmiechów i serduszek :) Cieszę się!
    U mnie nowa faza ciąży. Ustąpiły nudności, a za to pojawiły się napady głodu... Dziwne uczucie. I jak tu nie przytyć.

A w poniedziełek mam badanie krwi. Boję się.

inessa, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Dziękuję ;-), jutro mam wizytę u genetyka, który przeanalizuje wyniki usg oraz te z krwi, mam nadzieję, że jest ok[/QUOTE
    polarmiś wrote:
    Nie ma innej opcji! Musi byc i jest ok.

Zgadzam się z Polarkiem w całej rozciągłości, musi być o.k. <3 :)

inessa, polarmiś, Aisab, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira no napisz co u lekarza, czy wzial sie za Ciebie bo przepuszczasz kolejki w drodze do ciazy a teraz Twoja kolej.

inessa, samira, Simba, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmiś a co u CIebie??? :)

Simba lubi tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u nowego gina. Młody, przystojny, ale bardzo konkretny.
    2 cykle monitoringu bez wspomagaczy, jeżeli nie będzie owulacji to 3 cykle ze stymulacja, w międzyczasie drożność jajowodów i badanie nasienia. A potem jak się nie uda, będziemy się zastanawiać dalej.

Simba, Kate 75, samira, inessa, Pusurek, Iwone, EwaT, Viv78, malgos741, Bursztyn, bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2142 2143 2144 2145 2146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ