X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Mysze, myszonki - wszystko mi się już tu myli - sorki, nie specjalnie. Avatary się zmieniają, nie ma zdjęć - trudno się rozeznać...

Ja tam się nie gniewam :)

inessa lubi tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Wniosek nasuwa się sam, trzeba od naszych "m" wymagać, bo inaczej osiadają na laurach ;) Dobrze, że się poradził, bo nietrafione perfumy to nic fajnego.

Tak , tak trzeba

inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

81827d8f4997a3f5ab8554e5299a2923.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja postanowiłam na szybko skorzystać z powiatowej mordowni bo nie było wyboru.Leci jakby ktoś kran odkręcił. .. widziałam się już z lekarzem dyżurnym który stwierdził że 2 tyg po zabiegu to też może być @, teraz czekam na wynik morfologii i badanie ginekologiczne.

polarmiś, Kate 75, mysza1975, Iwone, inessa, malgos741, Bursztyn, Simba, grosza, Niuta, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    N muszę wpisać na listę na korkowej tablicy tam nabierają ważności i po tym czasie zrobi
    U mnie to by nie zdalo egzaminu, mysle, ze by udawal, ze tablica nie istnieje ;) Ale wydarcie buzi pomaga i to bardzo ;) Albo chodzenie i medzenie, chociaz sama tego nie lubie.

Za to perfekcyjna pani domu moglaby sie od niego uczyc jak sie sprzata kuchnie! :)

Kate 75, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A ja postanowiłam na szybko skorzystać z powiatowej mordowni bo nie było wyboru.Leci jakby ktoś kran odkręcił. .. widziałam się już z lekarzem dyżurnym który stwierdził że 2 tyg po zabiegu to też może być @, teraz czekam na wynik morfologii i badanie ginekologiczne.

Aniu może faktycznie @. Moja koleżanka mówiła , że po poronieniu przez miesiąc prawie miała krwawienia i bóle brzucha.

inessa lubi tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    U mnie to by nie zdalo egzaminu, mysle, ze by udawal, ze tablica nie istnieje ;) Ale wydarcie buzi pomaga i to bardzo ;) Albo chodzenie i medzenie, chociaz sama tego nie lubie.

Za to perfekcyjna pani domu moglaby sie od niego uczyc jak sie sprzata kuchnie! :)
    To mój robi przepyszne szyneczki , nie lubię za bardzo wędlin ze sklepu a ta Jego szynka to niebo w gębie.
    Jednak jak się poszuka to i zalety się znajdzie

Pusurek, Kate 75, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:

No cóż, ja czasami to nabieranie ważności na tablicy podbijam, bo za długo to trwa i trzeba się ratować a właściwie dopingować niestety metodami podobnymi jak u Ciebie i jakoś te punkty powoli znikają ;)
    Co do sprzątania to niestety, ale łazienkę sprząta jak mu środki czystości poustawiam, szału nie ma, ale ujdzie, za to piecze pyszny chleb, no i zaleta się znalazła ;)

Pusurek, inessa, Aisab, polarmiś lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:

Aniu dobrze, że pojechałaś, mam nadzieję, że będzie dobrze <3

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Ja po wizycie u nowego gina. Młody, przystojny, ale bardzo konkretny.
    2 cykle monitoringu bez wspomagaczy, jeżeli nie będzie owulacji to 3 cykle ze stymulacja, w międzyczasie drożność jajowodów i badanie nasienia. A potem jak się nie uda, będziemy się zastanawiać dalej.

super plan!

inessa, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    za to piecze pyszny chleb, no i zaleta się znalazła ;)

Moj robi genialne tiramisu, ale zdecydowanie wolalabym chleb albo szynke, jak pisala Basia :)

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Moj robi genialne tiramisu, ale zdecydowanie wolalabym chleb albo szynke, jak pisala Basia :)

Nie można mieć wszystkiego ;)

Pusurek, inessa, Aisab lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Nie można mieć wszystkiego ;)

I tak mam duzo! :) I doceniam to!

inessa, Kate 75, Aisab, Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Aisab Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    I tak mam duzo! :) I doceniam to!

Pusurku , trzeba lubić co się ma bo myślę , że i tak źle nie trafiłyśmy . Mój były to był dopiero chuj

Bursztyn lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    boziu, on nie chce mi dac progesteronu, bo mowi, ze pregnyl juz sam w sobie to robi- costam robi z cialkiem zoltym i ze progesteron po tym rosnie..
    a kliniki nie chce zmieniac, bo mam wszystkie badania u nich porobione, gin moj prowadzacy jest tam (10 lat do niego chodze), endokrynolog tez, badania mam wszytkie na miejscu.. oni maja tez super opinie..
    Paszczakin ja mam stymulację i dostaję clo i pregnyl- on jest na pęknięcie pęcherzyka a pózniej luteinę .

samira, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem z powrotem. Macica czysta i pusta, szyjka super, morfologia bardzo dobra. Lekarz twierdzi że to @ i widocznie mój organizm się szybko regeneruje. Pan doktor tryskał humorem i zapraszał na poród za półtora roku... bardzo dowcipny cholera jasna. No nic ważne że ok.

Aisab, samira, Kate 75, malgos741, Mango, Viv78, mysza1975, Bursztyn, Iwone, Simba, polarmiś, inessa, grosza, Niuta, megan8, gosia7122, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania g to dobrze że jest wszystko ok. <3

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    No to jestem z powrotem. Macica czysta i pusta, szyjka super, morfologia bardzo dobra. Lekarz twierdzi że to @ i widocznie mój organizm się szybko regeneruje. Pan doktor tryskał humorem i zapraszał na poród za półtora roku... bardzo dowcipny cholera jasna. No nic ważne że ok.

To bardzo dobrze, że jest w porządku i to tylko @, a doktorek rzeczywiście poczucie humoru nie od parady :) Dużo zdrówka Aniu <3

Aisab, ania.g lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Niestety, nie koniecznie. Salmonella najlepiej rozwija w temp 37 - 40°C, wiec tylko zrobisz jej dobrze myjac ja dokladnie w cieplej wodzie. Ginie przy 100°C, a przy 70°C po 4 minutach.
    Poza tym paleczki salmonelli znajduja sie tez w jajku, nie tylko na skorupce.
    Ja osobiscie bym nie polecala chyba...
    czytalam ze w jajcu raczej ich nie ma, wystarczy jajo plac wrzatkiem i po sprawie, no ale rozne soa zrodla tych info. Mylam jaja (jak to zabrzmialo :) )zawsze przed rozbiciem i nigdy nie zarazilam sie salmonella

Kate 75, Niuta lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    czytalam ze w jajcu raczej ich nie ma, wystarczy jajo plac wrzatkiem i po sprawie, no ale rozne soa zrodla tych info. Mylam jaja (jak to zabrzmialo :) )zawsze przed rozbiciem i nigdy nie zarazilam sie salmonella
    Biedni oni - zanim rozbiła, to jeszcze myła wrzątkiem....

mysza1975, Bursztyn, Niuta lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g najważniejsze, że wszystko w porządku - teraz tylko trzeba dojść do siebie...

FZuMp1.png

‹‹ 2144 2145 2146 2147 2148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ