35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:czytalam ze w jajcu raczej ich nie ma, wystarczy jajo plac wrzatkiem i po sprawie, no ale rozne soa zrodla tych info. Mylam jaja (jak to zabrzmialo
)zawsze przed rozbiciem i nigdy nie zarazilam sie salmonella
Prawdopodobienstwo zarazania sie salmonelloza nie jest wielkie, jesli kupujesz jaja z hodowli, gdzie sa badane ( czyli wszystkie ze sklepu). Gorzej, jak chcesz miec jajuszka "prosto od kury " od gospodarza ze wsi, wtedy moze byc roznie.
A niestety, paleczki salmonelli zyja tez chetnie w jajku, najczesciej w zoltku. -
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:Dzien dobry, ja dzis zapodaje optymistyczna muze z rana, prosto z my city

Na dobry poranek jak znalazl!
http://www.youtube.com/watch?v=jwMczNEOpvs
Chyba z "three cities"
każdego miasta po trochu było, chyba myślami jesteś już w Trójmieście
Pusurek, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKate 75 wrote:Chyba z "three cities"
każdego miasta po trochu było, chyba myślami jesteś już w Trójmieście 
Oj, tak, myslami jestem juz w Gdansku
A na klipie sa 2 momenty z kolesiem, ktory tanczy przed falowcem, w ktorym mieszkalam cale prawie zycie
Stad moze ta fiksacja, ze to moje miasto
Kate 75, inessa lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Oj, tak, myslami jestem juz w Gdansku
A na klipie sa 2 momenty z kolesiem, ktory tanczy przed falowcem, w ktorym mieszkalam cale prawie zycie
Stad moze ta fiksacja, ze to moje miasto 
Tam nie daleko wynajmowałam mieszkanie na studiach i znajomy z roku mieszkał w falowcu, znam okolicę
-
Witajcie
Dzeszcz pada, ja pije kawe, pies z mezem ogladaja film przyrodniczy....gady, plazy i inne drapiezniki, no coz...o nich
Boziu, macie juz jakas kuchnie na oku?
Milego, pogodnego dnia Babki
Myszonek, Kate 75, inessa, Mango, Niuta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam i ja w tą zamgloną i zimną sobotę
Bursztyn wrote:Witajcie
Dzeszcz pada, ja pije kawe, pies z mezem ogladaja film przyrodniczy....gady, plazy i inne drapiezniki, no coz...o nich
hihi może się czegoś nowego dowiedzą....
Bursztyn, Mango, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hmmmm ale tak w dużym uproszczeniu i tak wszystko zaczyna się od jajaPusurek wrote:Ze sa jajorodne i jajozyworodne, tak w temacie jajek
Ale dla ssakow to maly pozytek 

a poza tym może zrozumieją niektóre swoje zachowania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 12:16
Bursztyn, inessa, Mango, Pusurek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kochane moje

DObrego odpoczynku każdej z Was życze
Ja od rana mdłosci,a senność w dzień a w nocy oczy jak 5 złoty masakra jakaś
no i zgaga i smaki.
U nas od czwartku snieg pada i przymrozek albo brak i slisgo na chodznikach i drogach i ponuro na dworze.
Myszonek, samira, grosza, Bursztyn, Niuta, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez dzis zlamalam diete i wszamalam sobie paczka! Czyli cukier + maka, to czego sie wytrzegalam przez ostatni czas. I powiem Wam, ze wyrzutow sumienia nie mialam zadnych
Myszonek, samira, inessa, Bursztyn, Mango, DAGI, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość