35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka,a my mamy już drugiego noworodka zostawionego.To dziewcze karmiło go przez 4 dni cycem,tuliło,nic nie mówiło,a w dniu wypisu zostawiło.Malec płacze,że aż serce rozrywa.
Te baby serc nie mają czy co?
samira, inessa, Niuta, Kate 75, Pusurek, megan8, Iwone, malgos741, bliska77, mysza1975, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Hello
a ja dziś na zakupach się odstresowywałam i kupiłam sobie 2 kurtki i 1 młodemu ahh odpoczęłam że hej.
pogoda za oknem dobijająca przez cały dzień była
mam nadzieję że miło spędzacie czas
inessa, Simba, Bursztyn, Iwone, bliska77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Ja bym nie oceniała, nie wiadomo co jest powodem zostawienia.Anna39 wrote:Hejka,a my mamy już drugiego noworodka zostawionego.To dziewcze karmiło go przez 4 dni cycem,tuliło,nic nie mówiło,a w dniu wypisu zostawiło.Malec płacze,że aż serce rozrywa.
Te baby serc nie mają czy co?
Lepsze jest zostawić niz zabić i porzucić w krzakach. Moim więc zdaniem to bardzo odważne kobiety, a nie tchórze.
Ty to przeżywasz i to rozumiem, ale na sytuację trzeba bardziej spojrzeć realnie, nie emocjonalnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 15:51
Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Nie wiem,czy to odwaga,czy głupota.Ma 21 lat i już 3 dziecko,1 wychowują jrj rodzice bo była niepełnoletnia,drugie ponoć ma w domu,3 zostawiła.
Ciekawe ile jeszcze może urodzić i porzucić.No i z nieoficjalnych wiadomości wiem,że 70 % kobiet do 6 tyg zmnienia zdanie,nie podpisuje papierów adopcyjnych ale też nie zabiera dzieci do domu,czyli zamyka im droge do szczęścia.
Nie oceniam,ale też i nie rozumiem mimo wszystko.
Simba, samira, Bursztyn, Kate 75, Pusurek, bliska77, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
ANNA- taka jest sprawiedliwość na świecie, jedne rodzą dzieci i ich nie chcą, inne pragną i mają odbierane zanim urodzą

Zrobiłam rezerwacje do spa w Krynicy na 14-16 lutego. Liczę,że @ dostanę 1-2 lutego, wiec wyjazd będzie okazją do powiększenia rodziny w sposób przyjemny i bez myślenia, że musi sie udać.
A 31 stycznia mamy 16 rocznicę ślubu
samira, grosza, Bursztyn, EwaT, Pusurek, inessa, Simba, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość
mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.
-
A moim zdaniem nie ma usprawiedliwienia dla matek zostawiających dzieci tym bardziej zabijających lub porzucających w krzakach, mamy głowy od myślenia i można po prostu tych dzieci nie robić. Wyjątek stanowią dla mnie gwałty i inne zdarzenia pod przymusem. Co prawda jest zasada mniejszego zła czyli lepiej zostawić niż wyrzucić, zagłodzić lub pobić na śmierć razem z pijanym konkubentem, tak czy inaczej dla mnie masakra.
A Annię rozumiem patrzeć na to wszystko tym bardziej w obliczu kiedy się stara o dziecko, też byłabym zbulwersowana.
samira, Bursztyn, Niuta, Pusurek, inessa, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Głupotą jest nie myślec o tym co się robi z dooopą. Natomiast ja wypowiadam sie w kwestii zostawnienia dziecka w szpitalu, zamiast bestialskiego zamordowania go. Bo skoro matka nie jest w stanie się zająć dzieckiem, to pewnie ktoś inny może się nim zając lepiej.Anna39 wrote:Nie wiem,czy to odwaga,czy głupota.Ma 21 lat i już 3 dziecko,1 wychowują jrj rodzice bo była niepełnoletnia,drugie ponoć ma w domu,3 zostawiła.
Ciekawe ile jeszcze może urodzić i porzucić.No i z nieoficjalnych wiadomości wiem,że 70 % kobiet do 6 tyg zmnienia zdanie,nie podpisuje papierów adopcyjnych ale też nie zabiera dzieci do domu,czyli zamyka im droge do szczęścia.
Nie oceniam,ale też i nie rozumiem mimo wszystko.
inessa, Kate 75, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Przecież lepiej jak matka je zostawi w szpitalu niż gdzieś porzuci w lesie - trzeba czasami wybrać trochę lepsze zło.
Jeśli miało by być w jakimś syfiastym domu to lepiej niech zostawi dziecko w szpitalu będzie miało szansę na adopcję.
caffe, inessa, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
tylko ze czasem takie matki cierpia na depresje poporodowa, lub maja zaburzenia osobowosci, a czasem nie sa w pelni wladz umyslowych. Roznie bywa, chociaz rozumiem ze budzi to sprzeciw u zdrowych kobiet i jest straszne.Kate 75 wrote:A moim zdaniem nie ma usprawiedliwienia dla matek zostawiających dzieci tym bardziej zabijających lub porzucających w krzakach, mamy głowy od myślenia i można po prostu tych dzieci nie robić. Wyjątek stanowią dla mnie gwałty i inne zdarzenia pod przymusem. Co prawda jest zasada mniejszego zła czyli lepiej zostawić niż wyrzucić, zagłodzić lub pobić na śmierć razem z pijanym konkubentem, tak czy inaczej dla mnie masakra.
A Annię rozumiem patrzeć na to wszystko tym bardziej w obliczu kiedy się stara o dziecko, też byłabym zbulwersowana.
inessa, Kate 75 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam
kiedyś był taki program Pierwszy Krzyk i pamiętam jak pewna para nie zababrała dziecka ze sobą ze szpitala bo miło wodogłowie a dowiedzieli się ze chore jak się urodziło a lekarz mówił ze to do wyleczenia (ludzie z wyższym wykształceniem ) inny człowiek walczyłby o jego zdrowie z całych sił a oni ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 16:45
megan8, Iwone, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
To fakt z tym porzucaniem dzieci. Lepiej w szpitalu niż w śmietniku czy innym strasznym miejscu. Ale faktem jest też to że jak się dorosły człowiek bzyka bez zabezpieczenia to powinien pomyśleć jakie mogą być tego konsekwencje. My tu odstawiamy cuda na kiju żeby zobaczyć dwie krechy na teście, a taka jedna z drugą to wystarczy w nie majtkami rzucić i już są w ciąży. Ot, sprawiedliwość.....
A ja w ramach odstresowania idę sobie na nowo Windowsa wgrać do komputera bo coś mi zaczyna mulić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 16:44
samira, Kate 75, megan8, Iwone, Mango, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
Bursztyn wrote:tylko ze czasem takie matki cierpia na depresje poporodowa, lub maja zaburzenia osobowosci, a czasem nie sa w pelni wladz umyslowych. Roznie bywa, chociaz rozumiem ze budzi to sprzeciw u zdrowych kobiet i jest straszne.
Wykluczam przypadki kliniczne, piszę o bezmyślnej prokreacji.
samira, bliska77 lubią tę wiadomość
-
ale bezmyslna prokreacja jest tutaj nierozerwalnie zwiazana z przypadkiem klinicznym. Poza tym nic otej dziewczynie nie wiemy, wiec chyba nie ma sensu oceniac.Kate 75 wrote:Wykluczam przypadki kliniczne, piszę o bezmyślnej prokreacji.
Kate 75, Iwone lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Głupotą jest nie myślec o tym co się robi z dooopą. Natomiast ja wypowiadam sie w kwestii zostawnienia dziecka w szpitalu, zamiast bestialskiego zamordowania go. Bo skoro matka nie jest w stanie się zająć dzieckiem, to pewnie ktoś inny może się nim zając lepiej.
Pytanie czy matka nie jest w stanie zająć się dzieckiem, czy ma to w doopie, tak samo jak wcześniej nie myślała co robi z doopą, o takich przypadkach myślę, o totalnej bezmyślności, a nie o zdarzeniach losowych przypadkach klinicznych, nie wiemy przecież jaka jest sytuacja wszystkich matek porzucających dzieci.
Niuta, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCO do zostawiania w szpitalu jestem za lepiej tam niż wyrzucenienie np na śmietnik, tylko jest własnie ta druga kwestia jeżeli zostawiasz to chociaż zrzeknij sie praw do dziecka aby miało mzliwośc na adopcje. Jeżeli matka teo nie zrobi to niestety dziecko idzie do domu dziecka a nie do osrodka adopcyjnego i nie masz szans na adopcje jedynie a mozę i tak dobrze na rodzine zastepcza. Niestety w Polsce od jakiegos czasu jest takie prawo,ze matko czy ojciec takich dzieci nie pozbawionych praw na starosć ma prawo domagać sie od dziecka opieki czy alimentów i to jest dopiero dla mnie masakra. Troche widziałam starajac sie o adopcje i pracujać z takimi dziećmi i myśle,zę troch inaczej powinno być skonstruowane nasze prawo. Matka która zrzeka sie prawa zaraz po urodzeniu i tak ma 2 miesiace na zmiane zdania.
samira, Bursztyn, Kate 75, Simba, grosza, Niuta, caffe, Pusurek, gosia7122, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

Znaczy Seksmisja