X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu zdjęcie Twojego synka z czarnymi chłopcami - zajebiste :)

Iwone, bliska77, polarmiś, paszczakin, inessa, megan8, samira lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dokładnie, zdecydowanie najlepsze ;-)

Iwone, polarmiś lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagi - efekty gimnastyki super - ale Tobie dieta nie jest potrzebna, bo nie masz nadwagi - dlatego wystarczyły ćwiczenia. Ja polecam dzień z Chodakowską na zmianę z 30 min. na vaku (dla dziewczyn z Polski). Vaku robi tempo, dodając podciśnienie lub podczerwień - efekty są naprawdę dobre - tylko systematycznie i ze 3 miesiące co dwa dni...

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Najśmieszniejsze, że oprócz wyglądu to w mowie (ciut później bo na zdjęciu ma 1,5 roku) mówił jak oni:-) , był swój!

bliska77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko niedawno mnie zapytało (na ten problem zwrócił uwagę oglądając reklamy) dlaczego wstydzę cię tych dziurek na nogach:-) (chodzi o cellulit). Ja mu na to że jakoś mnie ten wstyd omija i nie mam z tym problemów - on na to to dobrze bo to źle nie wygląda a w reklamie mówili, że kobiety się tego wstydzą. Ach te reklamy:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 12:50

bliska77, inessa, samira, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=t7vsM4iEa7g&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3Dt7vsM4iEa7g&app=desktop

Tutaj jest początek fajnej diety. Codziennie Ewa bedzie dawać jadłospis a co tydzień liste zakupów. Na FB jest juz lista- ja owszem, nie muszę mieć diety- ewentualnie ograniczyć słodycze.

Lista:
    Ewa Chodakowska
    WYZWANIE CZAS START!!!! DZIEN PERWSZY
    Lista zakupow na trzy dni .. duzo tego, ale wiele z tych produktow wystarczy na duzo dluzej
    UWAGA!!! JADLOSPIS JEST PRZYKLADOWY!! KAZDA Z WAS KTORA PRAGNIE SPERSONALIZOWAĆ SWOJE PREFERENCJE zapraszam na www.bebio.pl zakldka bediet..

Nie pookładałam produktow w kategorie, ale pisze w biegu sciskam i powodzenia!!!!
    Jadlopis na dzien dzisiejszy znajdziesz na http://m.youtube.com/watch?v=t7vsM4iEa7g&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3Dt7vsM4iEa7g

4 x jogurt naturalny 150g
    4 x banan
    otreby
    platki owsiane
    siemie lniane (mielone)
    zurawina suszona
    ziarna slonecznika
    cynamon
    2 x marchew
    burak
    jablko
    cytryna
    pol chleba razowego
    poledwica w plastrach - 5 plastrow
    salata
    2 x pomidor
    brokul
    piers z indyka 0,5 kg
    sezam
    kasza gryczana
    oliwa z oliwek
    pieprz
    ulubione warzywa (na zupe - krem jarzynowy) x 3
    ryz brazowy
    ogorek
    kawalek miesa z ktorego zrobisz wywar - wlej do pojemnika na kostki do lodu i zamroz zw zamrazalniku
    orzechy wloskie
    granat
    miod
    musztarda francuska
    suszone pomidory
    2 x jajka
    papryka
    por
    pomarancz
    kiwi
    borowki
    poledwica 200g
    kasza jaglana
    kalafior
    rukola
    cebula czerowna
    pomidorki koktajlowe
    serek wiejski
    4 x rzodkiewka
    szczypior
    dorsz 200 g
    natka pietruszki
    3 ziemniaki
    fasolka szparagowa
    kasza jeczmienna
    mozzarella
    bazylia
    salata lodowa

Warto przed ciaża zacząć inaczej się odżywać, to fakt,żeby później nie przytyć 20 kg :)

EwaT, megan8 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=
    Cos jak tu: http://www.ikea.com/ms/img/ads/choice_section/20133/kitchen/20133_coki55a_555.jpg[/QUOTE]

dokładnie tylko tą kuchnię wzięłam pod uwagę z Ikei - widzę, że mamy podobne gusta :) Pojedziemy do Ikei z planem kuchni - zobaczymy co nam doradzą - ja się zastanawiałam, czy nie zrobić takiej właśnie kuchni z cegłami, a blat bardzo jasne drzewo...
    A co to znaczy olejować taki blat?

bliska77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zmienie temat na momencik Boziu (lub inne z Was ktore z IUI mialy stycznosc)-czy nierobienie USG w dniu inseminacji nie wydaje Ci sie dziwne? Bo mnie moj lekarz zalamuje- teraz termin IUI bede miala na podstawie badan hormonalnych krwi,a dzis juz byl ostatni monitoring (jajko 15mm)..[/QUOTE]
    W dniu IUI, tuż przed włożeniem tej rurki i wstrzyknięciem towaru, zostało przeprowadzone badanie usg. Odbyło się to na sali zabiegowej a nie w jego gabinecie.

bliska77, inessa, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dokładnie tylko tą kuchnię wzięłam pod uwagę z Ikei - widzę, że mamy podobne gusta :) Pojedziemy do Ikei z planem kuchni - zobaczymy co nam doradzą - ja się zastanawiałam, czy nie zrobić takiej właśnie kuchni z cegłami, a blat bardzo jasne drzewo...
    A co to znaczy olejować taki blat?
    Naturalne drewno można jak kiedyś robiono pomalować lakierem, a teraz olejuje się - nakłada się specjalny preparat na bazie olejów i wosków. zabezpiecza blat a jednocześnie drewno zachowuje naturalny wygląd.

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin - również miałam robione co rusz badania hormonalne, przyrost estragonu i lh. Po ostatnim usg gdy uznała że jajo ma już odpowiednie rozmiary 18-19 , kazała zapodać zastrzyk na pęknięcie jaja - w ciągu 48 godz. Miałam iui w dwóch cyklach. Pierwszy raz po pęknięciu. w kolejnym miesiącu tuż przed pęknięciem i tuż po pęknięciu - za każdym razem było usg.

bliska77, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Naturalne drewno można jak kiedyś robiono pomalować lakierem, a teraz olejuje się - nakłada się specjalny preparat na bazie olejów i wosków. zabezpiecza blat a jednocześnie drewno zachowuje naturalny wygląd.

Niestety tez ciemnieje, jesli wczesniej bylo jasne i to dosc mocno, po paru latach mozna sie rozczarowac, ze nagle kuchnia jest ciemna.

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Niestety tez ciemnieje, jesli wczesniej bylo jasne i to dosc mocno, po paru latach mozna sie rozczarowac, ze nagle kuchnia jest ciemna.
    No niestety nic nie jest wieczne.

Pusurek lubi tę wiadomość

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam,że żel do USG utrudnia przebicie się plemników i lekarze odchodzą od robienia USG w owulację, przed staraniami.Ale ile w tym prawdy to nie wiem.

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja wlasnie ze wzglecu na jasnosc mam tylko blaty drewniane- na szafkach i na barze.. ale narazie nic nie sciemnialo, wrecz przeciwnie- od czyszczenia janieja, wtedy lece z olejem..

To czym czyscisz? Ja mam debowa jadalnie ( stol, krzesla, kredens), sa jasne, ale widze, ze miejscami zaczynaja podsychac ( maja dopiero rok ), a za cholere nie chce, zeby sie zrobily ciemne albo zolte. Na razie niczym ich jeszcze nie traktowalam, ale za chwilke bede musiala.
    A oleju z IKEA nie chce ( to chyba jedyne z IKEA co mi nie pasi ;) )

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    Ja słyszałam,że żel do USG utrudnia przebicie się plemników i lekarze odchodzą od robienia USG w owulację, przed staraniami.Ale ile w tym prawdy to nie wiem.
    Zel do USG może utrudniać ale rurka jest wprowadzana do macicy a nie do pochwy. Czyli barierę śluzu, żelu przechodzi.

bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A Boziu, blachy tez z Ikea.. na klej bardzo latwo przyklejane.. Luby chcial blache ryflowana, ale dla mnie bylo juz za industrialnie..

Bo moj dom to samozwanczy styl industrial cottage ;)

Zmienie temat na momencik Boziu (lub inne z Was ktore z IUI mialy stycznosc)-czy nierobienie USG w dniu inseminacji nie wydaje Ci sie dziwne? Bo mnie moj lekarz zalamuje- teraz termin IUI bede miala na podstawie badan hormonalnych krwi,a dzis juz byl ostatni monitoring (jajko 15mm)..
    moja gin uważa, że przed IUI musi być usg, i tak też miałam

polarmiś, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Zel do USG może utrudniać ale rurka jest wprowadzana do macicy a nie do pochwy. Czyli barierę śluzu, żelu przechodzi.
    dokładnie tak

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :D
    dobrego dnia i tygodnia Wam zycze :D :D :D
    Boziu czekamy jutro na wiesci od lekarza :)
    Polarmiś śliczny synek no a mieszkanie też bardzo łądne lubie taki styl :)
    WItaj Fidelissa :D :D :D
    Buziaki dla Was <3 :)

bliska77, polarmiś, megan8, samira, Bursztyn, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    male19-male-crying-tears-smiley-emoticon-000061-large.gif

sprobuje wywalczyc usg w takim razie.. kurde mam coraz wieksze wrazenie olewki..
    Czy robisz iui prywatnie czy panstwowo?

• Alis Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja jutro do lekarza - 41dc koniec 6 tygodnia - pierwsza wizyta i USG (ok. 14.40) - mam nadzieję, że wszystko będzie na swoim miejscu....Namawiałam A., żeby poszedł ze mną, że może serduszko będzie już widać - ale nie chce iść - jest typem, że przy ludziach nie chce ujawniać emocji...Pomimo tego, że bardzo się cieszy - nie chce do lekarki iść ze mną - a ja nie będę namawiać, bo każdy jest inny i nie każdemu łatwo z emocjami przy obcych...:).

Mój mąż też nie chciał, ale go namówiłam. Chcę, zeby miał doświadczenie w odwiedzaniu ginekologów przed porodem, oglądaniu sprzętu, foteli, mnie w unieruchomieniu, żeby później w szpitalu przy porodzie lepiej się czuł.

polarmiś, samira, Bursztyn, bliska77, Iwone, malgos741 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
‹‹ 2163 2164 2165 2166 2167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ