35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dagi - efekty gimnastyki super - ale Tobie dieta nie jest potrzebna, bo nie masz nadwagi - dlatego wystarczyły ćwiczenia. Ja polecam dzień z Chodakowską na zmianę z 30 min. na vaku (dla dziewczyn z Polski). Vaku robi tempo, dodając podciśnienie lub podczerwień - efekty są naprawdę dobre - tylko systematycznie i ze 3 miesiące co dwa dni...
bliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA moje dziecko niedawno mnie zapytało (na ten problem zwrócił uwagę oglądając reklamy) dlaczego wstydzę cię tych dziurek na nogach:-) (chodzi o cellulit). Ja mu na to że jakoś mnie ten wstyd omija i nie mam z tym problemów - on na to to dobrze bo to źle nie wygląda a w reklamie mówili, że kobiety się tego wstydzą. Ach te reklamy:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 12:50
bliska77, inessa, samira, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
http://www.youtube.com/watch?v=t7vsM4iEa7g&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3Dt7vsM4iEa7g&app=desktop
Tutaj jest początek fajnej diety. Codziennie Ewa bedzie dawać jadłospis a co tydzień liste zakupów. Na FB jest juz lista- ja owszem, nie muszę mieć diety- ewentualnie ograniczyć słodycze.
Lista:
Ewa Chodakowska
WYZWANIE CZAS START!!!! DZIEN PERWSZY
Lista zakupow na trzy dni .. duzo tego, ale wiele z tych produktow wystarczy na duzo dluzej
UWAGA!!! JADLOSPIS JEST PRZYKLADOWY!! KAZDA Z WAS KTORA PRAGNIE SPERSONALIZOWAĆ SWOJE PREFERENCJE zapraszam na www.bebio.pl zakldka bediet..
Nie pookładałam produktow w kategorie, ale pisze w biegu sciskam i powodzenia!!!!
Jadlopis na dzien dzisiejszy znajdziesz na http://m.youtube.com/watch?v=t7vsM4iEa7g&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3Dt7vsM4iEa7g
4 x jogurt naturalny 150g
4 x banan
otreby
platki owsiane
siemie lniane (mielone)
zurawina suszona
ziarna slonecznika
cynamon
2 x marchew
burak
jablko
cytryna
pol chleba razowego
poledwica w plastrach - 5 plastrow
salata
2 x pomidor
brokul
piers z indyka 0,5 kg
sezam
kasza gryczana
oliwa z oliwek
pieprz
ulubione warzywa (na zupe - krem jarzynowy) x 3
ryz brazowy
ogorek
kawalek miesa z ktorego zrobisz wywar - wlej do pojemnika na kostki do lodu i zamroz zw zamrazalniku
orzechy wloskie
granat
miod
musztarda francuska
suszone pomidory
2 x jajka
papryka
por
pomarancz
kiwi
borowki
poledwica 200g
kasza jaglana
kalafior
rukola
cebula czerowna
pomidorki koktajlowe
serek wiejski
4 x rzodkiewka
szczypior
dorsz 200 g
natka pietruszki
3 ziemniaki
fasolka szparagowa
kasza jeczmienna
mozzarella
bazylia
salata lodowa
Warto przed ciaża zacząć inaczej się odżywać, to fakt,żeby później nie przytyć 20 kg
EwaT, megan8 lubią tę wiadomość
mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.
-
[QUOTE=
Cos jak tu: http://www.ikea.com/ms/img/ads/choice_section/20133/kitchen/20133_coki55a_555.jpg[/QUOTE]
dokładnie tylko tą kuchnię wzięłam pod uwagę z Ikei - widzę, że mamy podobne gusta
Pojedziemy do Ikei z planem kuchni - zobaczymy co nam doradzą - ja się zastanawiałam, czy nie zrobić takiej właśnie kuchni z cegłami, a blat bardzo jasne drzewo...
A co to znaczy olejować taki blat?
bliska77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Zmienie temat na momencik Boziu (lub inne z Was ktore z IUI mialy stycznosc)-czy nierobienie USG w dniu inseminacji nie wydaje Ci sie dziwne? Bo mnie moj lekarz zalamuje- teraz termin IUI bede miala na podstawie badan hormonalnych krwi,a dzis juz byl ostatni monitoring (jajko 15mm)..[/QUOTE]
W dniu IUI, tuż przed włożeniem tej rurki i wstrzyknięciem towaru, zostało przeprowadzone badanie usg. Odbyło się to na sali zabiegowej a nie w jego gabinecie.
bliska77, inessa, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNaturalne drewno można jak kiedyś robiono pomalować lakierem, a teraz olejuje się - nakłada się specjalny preparat na bazie olejów i wosków. zabezpiecza blat a jednocześnie drewno zachowuje naturalny wygląd.Bozia3 wrote:dokładnie tylko tą kuchnię wzięłam pod uwagę z Ikei - widzę, że mamy podobne gusta
Pojedziemy do Ikei z planem kuchni - zobaczymy co nam doradzą - ja się zastanawiałam, czy nie zrobić takiej właśnie kuchni z cegłami, a blat bardzo jasne drzewo...
A co to znaczy olejować taki blat?
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaszczakin - również miałam robione co rusz badania hormonalne, przyrost estragonu i lh. Po ostatnim usg gdy uznała że jajo ma już odpowiednie rozmiary 18-19 , kazała zapodać zastrzyk na pęknięcie jaja - w ciągu 48 godz. Miałam iui w dwóch cyklach. Pierwszy raz po pęknięciu. w kolejnym miesiącu tuż przed pęknięciem i tuż po pęknięciu - za każdym razem było usg.
bliska77, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolarmiś wrote:Naturalne drewno można jak kiedyś robiono pomalować lakierem, a teraz olejuje się - nakłada się specjalny preparat na bazie olejów i wosków. zabezpiecza blat a jednocześnie drewno zachowuje naturalny wygląd.
Niestety tez ciemnieje, jesli wczesniej bylo jasne i to dosc mocno, po paru latach mozna sie rozczarowac, ze nagle kuchnia jest ciemna.
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja słyszałam,że żel do USG utrudnia przebicie się plemników i lekarze odchodzą od robienia USG w owulację, przed staraniami.Ale ile w tym prawdy to nie wiem.mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.

-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:ja wlasnie ze wzglecu na jasnosc mam tylko blaty drewniane- na szafkach i na barze.. ale narazie nic nie sciemnialo, wrecz przeciwnie- od czyszczenia janieja, wtedy lece z olejem..
To czym czyscisz? Ja mam debowa jadalnie ( stol, krzesla, kredens), sa jasne, ale widze, ze miejscami zaczynaja podsychac ( maja dopiero rok ), a za cholere nie chce, zeby sie zrobily ciemne albo zolte. Na razie niczym ich jeszcze nie traktowalam, ale za chwilke bede musiala.
A oleju z IKEA nie chce ( to chyba jedyne z IKEA co mi nie pasi
)
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZel do USG może utrudniać ale rurka jest wprowadzana do macicy a nie do pochwy. Czyli barierę śluzu, żelu przechodzi.DAGI wrote:Ja słyszałam,że żel do USG utrudnia przebicie się plemników i lekarze odchodzą od robienia USG w owulację, przed staraniami.Ale ile w tym prawdy to nie wiem.
bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoja gin uważa, że przed IUI musi być usg, i tak też miałampaszczakin wrote:A Boziu, blachy tez z Ikea.. na klej bardzo latwo przyklejane.. Luby chcial blache ryflowana, ale dla mnie bylo juz za industrialnie..
Bo moj dom to samozwanczy styl industrial cottage
Zmienie temat na momencik Boziu (lub inne z Was ktore z IUI mialy stycznosc)-czy nierobienie USG w dniu inseminacji nie wydaje Ci sie dziwne? Bo mnie moj lekarz zalamuje- teraz termin IUI bede miala na podstawie badan hormonalnych krwi,a dzis juz byl ostatni monitoring (jajko 15mm)..
polarmiś, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej kochane

dobrego dnia i tygodnia Wam zycze

Boziu czekamy jutro na wiesci od lekarza
Polarmiś śliczny synek no a mieszkanie też bardzo łądne lubie taki styl
WItaj Fidelissa

Buziaki dla Was
bliska77, polarmiś, megan8, samira, Bursztyn, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bozia3 wrote:Ja jutro do lekarza - 41dc koniec 6 tygodnia - pierwsza wizyta i USG (ok. 14.40) - mam nadzieję, że wszystko będzie na swoim miejscu....Namawiałam A., żeby poszedł ze mną, że może serduszko będzie już widać - ale nie chce iść - jest typem, że przy ludziach nie chce ujawniać emocji...Pomimo tego, że bardzo się cieszy - nie chce do lekarki iść ze mną - a ja nie będę namawiać, bo każdy jest inny i nie każdemu łatwo z emocjami przy obcych...
.
Mój mąż też nie chciał, ale go namówiłam. Chcę, zeby miał doświadczenie w odwiedzaniu ginekologów przed porodem, oglądaniu sprzętu, foteli, mnie w unieruchomieniu, żeby później w szpitalu przy porodzie lepiej się czuł.
polarmiś, samira, Bursztyn, bliska77, Iwone, malgos741 lubią tę wiadomość