X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciala przy sobie w czasie porodu ( czy to nastapi?) przytomna przyjaciolke a nie meza. Oplacona polozna, lekarz to podstawa. Za sale sie jeszcze tez placi ( do porodu rodzinnego, co by nie rodzic w towarzystwie innych dziewczyn?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 13:58

inessa, EwaT, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Witam Was dziewczynki, wrzuciłam na chwile swoje mieszkaniowe fotki, jak macie ochotę pooglądać moje mieszkanko (nie sprzątałam do zdjęć), zdjecia słabej jakości bo robione z telefonu - dzisiaj:-) Nie kopiujcie linku. Siebie nie wstawiałam bo nie ma czym się pochwalić :-(
    Misiu, wrzuc jeszcze raz prosze,na chwile, bo znowu sie nie zalapalam :/

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bursztyn bo tu trzeba być czujnym, anie spać do południa..;)

inessa, paszczakin, szczęśliwa 2, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan sił zycze a Jagódka jest cudna :D
    A ja co do położnej i lekarza i ich opłącania mam awersje bo juz kilka moich znajomych opłaciło poród a jak przyszło co do czego to ich i tak nie było przy porodzie bo np wyjechał lekarz na szkolenie,albo raz była Wielkanoc i on musi być z rodziną.
    A co do meża to on chce być przy mnie i mysle,ze to bardziej u mnie chodzi o poczucie bezpieczeństwa i własnie to,zę personel zawsze inaczej patrzy i sie zachowuje.

megan8, polarmiś, Iwone, samira, bliska77, Alis, Pusurek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Na stronie 2246 sa podane linki . Jeszcze ich nie usuwalam

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Miśku, to jest właśnie dom z duszą, super ;-) podoba mi sie
    juz zobaczylam :)
    zgadzam sie z Aga,ma dusze , o to chodzi :)

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak, Twoja kuchnia tez mi sie podobala
    Dagi, u Ciebie malo bylo widac, natomiast nie ma to jak wlasny dom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 14:04

inessa, paszczakin, EwaT, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    juz zobaczylam :)
    zgadzam sie z Aga,ma dusze , o to chodzi :)
    Dzieki, tak domasznie ale nic nadzwyczajnego. Wstawilabym wiecej ale program mi odmowil.

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    male19-male-crying-tears-smiley-emoticon-000061-large.gif

sprobuje wywalczyc usg w takim razie.. kurde mam coraz wieksze wrazenie olewki..
    to mu to powiedz. Wkoncu za to placisz i masz prawo wymagac.

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn bo tu trzeba być czujnym, anie spać do południa..;)
    nie spie od rana, ktos tu przegapil moje powitanie ;)
    do pracy musialam skoczyc

inessa, szczęśliwa 2, megan8, Iwone lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Dzieki, tak domasznie ale nic nadzwyczajnego. Wstawilabym wiecej ale program mi odmowil.
    zapomnialabym: masz przeslicznego synka :)

polarmiś lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan, a jak Nikolas zachowuje sie wobec siostrzyczki? :)

megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    też raczej zainwestowałabym w opłacenie położnej, żebym miała ją na wyłączność na ten czas, a mężczyzna tak naprawdę nie pomoże w porodzie - więcej szumu z tym, niż pożytku. No chyba, że komuś są w takim momencie potrzebne romantyczne przeżycia - mnie raczej nie - wolę potem..;)
    no wlasnie, ja tez nie wiem czy chcialabym meza przy porodzie...moze tylko ze wzgledu na to zeby patrzyl personelowi na rece, chociaz z drugiej strony to ja jestem rottweilerem w tym zwiazku....ale moze kto wie, wstapilby w niego duch walki....czasem ma takie zrywy :)

polarmiś, inessa, EwaT, szczęśliwa 2, samira, Iwone lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja własnie wyciągnęłam chleb z piekarnika i robie zakwas buraczany do picia, mniam....żeby już chociaż marzec był i słoneczko wyżej, ech

polarmiś, inessa, Bursztyn, szczęśliwa 2, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja mam podobnie tym razem, chociaz nie mialam tak poprzednio. Boje sie, ze chlop nie sprosta zadaniu. Chociaz ja zawsze uwazalam, ze faceci sa bezuzyteczni podczas porodu, oprocz przynies, wynies, popraw. No i zeby ewentualnie opierdzielil leniwy albo znikajacy/ spiacy personel. Znaczy wg mnie przedluzenie reki, lekko zwiotczalej podczas porodu ;)
    Ale moge byc odosobniona w tym pogladzie.
    Co prawda u mnie bedzie moj mezczyzna obecny przy porodzie, bo tu nie ma innej opcji, ojciec dziecka ma byc i juz, nie musi stac u wezglowia, ale ma byc w tym samym pokoju i cierpiec razem z kobieta ;) Chyba to feministki wymyslily :D

No ja właśnie dlatego chcę, żeby był - żeby ktoś mógł ewentualnie kogoś opierniczyć itd... Żeby mógł zrobić raban, gdyby się coś działo. Po prostu dla bezpieczeństwa. Nie chcę, żeby mi zaglądał za parawanik i wyciągał główkę...
    A on rozumie o co mi chodzi i chce nade mną (nad nami czuwać).

Bursztyn, inessa, EwaT, szczęśliwa 2, polarmiś, samira, Pusurek, Iwone, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja nie wiem, czy chcę rodzic z A. W chwilach bólu i cierpienia - wolę być sama - jakieś głaskanie po głowie, patrzenie sobie w oczka i trzymanie za rączkę - tylko by mnie drażniło...Wolałabym być w osobnym pokoju z dobrą położną czy lekarzem, niż z facetem, który tak naprawdę nie pomoże w razie czego. Pewnie jestem dziwaczna w tym poglądzie, ale tak mam :)

Polarmisiu - uważam, że powinien być monitoring do samego końca przy inseminacji, natomiast kliniki idą teraz z duchem czasu. Ktoś tu pisał (z Kanady - nie pamiętam nicka) - że monitoring tam polega tylko na badaniu krwi i oznaczaniu na tej podstawie momentu owulacji - a od USG odchodzi się zupełnie, jako mniej miarodajne źródło - więc może to w tym kierunku zmierza?
    u mnie M był przy porodzie, tez nie przepadam za głaskaniem, trzymaniem za rękę itp ale sama swiadomosć, że nie byłam sama, ze miałam do kogo zabluźnić itp była dla mnie cholerną ulgą, u nas było to jakoś oczywiste i normalne, że M będzie, jak to stwierdził, że przecież dziecko razem zrobiliśmy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 14:48

inessa, Bursztyn, szczęśliwa 2, samira, Alis, Pusurek, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    No ja właśnie dlatego chcę, żeby był - żeby ktoś mógł ewentualnie kogoś opierniczyć itd... Żeby mógł zrobić raban, gdyby się coś działo. Po prostu dla bezpieczeństwa. Nie chcę, żeby mi zaglądał za parawanik i wyciągał główkę...
    A on rozumie o co mi chodzi i chce nade mną (nad nami czuwać).
    jesli bedziesz rodzic w UK, to nie ma parawanikow niestety....widac wszystko jak na dloni, no chyba ze stanie do zwrocony do ciebie twarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 14:50

szczęśliwa 2, Alis, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Alis Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to człowiek się amerykańskich fimów naogląda i traci kontakt z rzeczywistością :D

Plan jest taki, że w Polsce. Mąż ma do tego czasu już się tu przeprowadzić na stałe.

bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:10

inessa, samira, Bozia3, EwaT, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ...
    Ja jutro do lekarza - 41dc koniec 6 tygodnia - pierwsza wizyta i USG (ok. 14.40) - mam nadzieję, że wszystko będzie na swoim miejscu....Namawiałam A., żeby poszedł ze mną, że może serduszko będzie już widać - ale nie chce iść - jest typem, że przy ludziach nie chce ujawniać emocji..
    w domu dasz mu fotke z usg i chusteczke, bedzie mial chlop komfort :)
    mam nadzieje, ze sie jednak przelamie i pojdzie na nastepne usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 14:57

szczęśliwa 2, inessa, Bozia3 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 2165 2166 2167 2168 2169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ