X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    http://www.youtube.com/watch?v=t7vsM4iEa7g&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3Dt7vsM4iEa7g&app=desktop

Tutaj jest początek fajnej diety. Codziennie Ewa bedzie dawać jadłospis a co tydzień liste zakupów. Na FB jest juz lista- ja owszem, nie muszę mieć diety- ewentualnie ograniczyć słodycze.

Lista:
    Ewa Chodakowska
    WYZWANIE CZAS START!!!! DZIEN PERWSZY
    Lista zakupow na trzy dni .. duzo tego, ale wiele z tych produktow wystarczy na duzo dluzej
    UWAGA!!! JADLOSPIS JEST PRZYKLADOWY!! KAZDA Z WAS KTORA PRAGNIE SPERSONALIZOWAĆ SWOJE PREFERENCJE zapraszam na www.bebio.pl zakldka bediet..

Nie pookładałam produktow w kategorie, ale pisze w biegu sciskam i powodzenia!!!!
    Jadlopis na dzien dzisiejszy znajdziesz na http://m.youtube.com/watch?v=t7vsM4iEa7g&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3Dt7vsM4iEa7g

4 x jogurt naturalny 150g
    4 x banan
    otreby
    platki owsiane
    siemie lniane (mielone)
    zurawina suszona
    ziarna slonecznika
    cynamon
    2 x marchew
    burak
    jablko
    cytryna
    pol chleba razowego
    poledwica w plastrach - 5 plastrow
    salata
    2 x pomidor
    brokul
    piers z indyka 0,5 kg
    sezam
    kasza gryczana
    oliwa z oliwek
    pieprz
    ulubione warzywa (na zupe - krem jarzynowy) x 3
    ryz brazowy
    ogorek
    kawalek miesa z ktorego zrobisz wywar - wlej do pojemnika na kostki do lodu i zamroz zw zamrazalniku
    orzechy wloskie
    granat
    miod
    musztarda francuska
    suszone pomidory
    2 x jajka
    papryka
    por
    pomarancz
    kiwi
    borowki
    poledwica 200g
    kasza jaglana
    kalafior
    rukola
    cebula czerowna
    pomidorki koktajlowe
    serek wiejski
    4 x rzodkiewka
    szczypior
    dorsz 200 g
    natka pietruszki
    3 ziemniaki
    fasolka szparagowa
    kasza jeczmienna
    mozzarella
    bazylia
    salata lodowa

Warto przed ciaża zacząć inaczej się odżywać, to fakt,żeby później nie przytyć 20 kg :)

super, super, super
    po porodzie sie biore za siebie az iskry będą lecieć :)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Mój mąż też nie chciał, ale go namówiłam. Chcę, zeby miał doświadczenie w odwiedzaniu ginekologów przed porodem, oglądaniu sprzętu, foteli, mnie w unieruchomieniu, żeby później w szpitalu przy porodzie lepiej się czuł.
    Ja nie wiem, czy chcę rodzic z A. W chwilach bólu i cierpienia - wolę być sama - jakieś głaskanie po głowie, patrzenie sobie w oczka i trzymanie za rączkę - tylko by mnie drażniło...Wolałabym być w osobnym pokoju z dobrą położną czy lekarzem, niż z facetem, który tak naprawdę nie pomoże w razie czego. Pewnie jestem dziwaczna w tym poglądzie, ale tak mam :)

Polarmisiu - uważam, że powinien być monitoring do samego końca przy inseminacji, natomiast kliniki idą teraz z duchem czasu. Ktoś tu pisał (z Kanady - nie pamiętam nicka) - że monitoring tam polega tylko na badaniu krwi i oznaczaniu na tej podstawie momentu owulacji - a od USG odchodzi się zupełnie, jako mniej miarodajne źródło - więc może to w tym kierunku zmierza?

paszczakin, megan8, inessa, Niuta, Bursztyn, bliska77, Mango, malgos741, Monia37, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    super, super, super
    po porodzie sie biore za siebie az iskry będą lecieć :)
    ja to samo....vaku, chodakowska i jakaś dieta - pewnie skończę jednak z Dukanem...

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiśiu masz cudowny domek! ślicznie i przytulnie!
    jak mi sie poszczęści i kupie sobie ranczo zamiast tych 15 arów na których mieszkam teraz to też będe taki projektować :)
    marze o kozach i produkcji serka z ich mleka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 13:31

polarmiś, inessa, DAGI, bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli nie mieszkacie jakoś bardzo daleko od Krakowa - to może przemyślcie choć raz ta inseminację Evie - kosztuje 2500 tys., ale ma wyniki porównywalne do in vitro. Można się stymulować u swojego lekarza, a tu przyjechać tylko na zabieg. To solidna klinika - nie olewają pacjentek....

polarmiś, inessa, samira, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam o porodzie z mężem
    ale po wizycie u psiapsiólki( 3 ciąża aktualnie) mocno przemyślałam temat
    podobno widoki z porodu żle wpływają na intymną sfere póżniej, tak są skonstruowani...:( co niektórym znajomym jej w ogóle przeszło uczucie do zony, ale to już jest masakra

polarmiś, Iwone, inessa, bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:44

polarmiś, inessa, samira, bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    W chwilach bólu i cierpienia - wolę być sama - jakieś głaskanie po głowie, patrzenie sobie w oczka i trzymanie za rączkę - tylko by mnie drażniło...Wolałabym być w osobnym pokoju z dobrą położną czy lekarzem, niż z facetem, który tak naprawdę nie pomoże w razie czego. Pewnie jestem dziwaczna w tym poglądzie, ale tak mam :)
    QUOTE]

Ja mam podobnie tym razem, chociaz nie mialam tak poprzednio. Boje sie, ze chlop nie sprosta zadaniu. Chociaz ja zawsze uwazalam, ze faceci sa bezuzyteczni podczas porodu, oprocz przynies, wynies, popraw. No i zeby ewentualnie opierdzielil leniwy albo znikajacy/ spiacy personel. Znaczy wg mnie przedluzenie reki, lekko zwiotczalej podczas porodu ;)
    Ale moge byc odosobniona w tym pogladzie.
    Co prawda u mnie bedzie moj mezczyzna obecny przy porodzie, bo tu nie ma innej opcji, ojciec dziecka ma byc i juz, nie musi stac u wezglowia, ale ma byc w tym samym pokoju i cierpiec razem z kobieta ;) Chyba to feministki wymyslily :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 13:54

inessa, Bursztyn, szczęśliwa 2, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    polarmiśiu masz cudowny domek! ślicznie i przytulnie!
    jak mi sie poszczęści i kupie sobie ranczo zamiast tych 15 arów na których mieszkam teraz to też będe taki projektować :)
    marze o kozach i produkcji serka z ich mleka
    Tez o tym mysle, bo za pare lat przenosze sie na wies do moich rodzicow, a teraz chcemy dokupic tam ziemi. Tez myslimy o takim prostym, przyjemnym biznesie, choc ja myslalam o owcach bo i welna i mleko i moje ulubione owcze sery:-), choc kozy ( jesli bedziesz hodowala konkretny gatunek) oprocz mleka na sery moze dac Ci paszmine ( delikatna welne wyskubywana z brody) !!!!

EwaT, inessa, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Polarmiś zazdroszczę ci tej komody i lusterka -są BOSKIE !!!
    Poprapabcine, a ona zakosila z jakiegos niemieckiego palacu :-)

megan8, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie chce meza przy porodzie, aktualnie to w ogole nie chce meza:-)

Iwone, EwaT, paszczakin, inessa, Bursztyn, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ja myślałam o porodzie z mężem
    ale po wizycie u psiapsiólki( 3 ciąża aktualnie) mocno przemyślałam temat
    podobno widoki z porodu żle wpływają na intymną sfere póżniej, tak są skonstruowani...:( co niektórym znajomym jej w ogóle przeszło uczucie do zony, ale to już jest masakra
    Ewa wszystko zależy od psychiki męża.Ja swojego nie musiałam namawiać, sam chciał być i nic się po porodzie nie zmieniło a może nawet polepszyło, ale to w moim przypadku.
    Rodziłam pierwszego syna sama, drugiego razem z m i nie ma porównania jak dla mnie, wolę być z m.
    Najważniejsze to nie zmuszać męża!

Ps.Personel porodówki inaczej Cię traktuje, bo jest ktoś kto patrzy im na ręce.

inessa, Niuta, samira, Bursztyn, bliska77, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ewa wszystko zależy od psychiki męża.Ja swojego nie musiałam namawiać, sam chciał być i nic się po porodzie nie zmieniło a może nawet polepszyło, ale to w moim przypadku.
    Rodziłam pierwszego syna sama, drugiego razem z m i nie ma porównania jak dla mnie, wolę być z m.
    Najważniejsze to nie zmuszać męża!

Ps.Personel porodówki inaczej Cię traktuje, bo jest ktoś kto patrzy im na ręce.

ja bede miala opłaconą położna i lekarza wiec mam nadzieje ze bedzie trzeba im na rece patrzeć...mó mąż nawet na komputerze nie może na poród patrzeć a co do piero w realu ;)

inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ja tez nie chce meza przy porodzie, aktualnie to w ogole nie chce meza:-)

oj tam oj tam ;)

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:45

Iwone, paszczakin, EwaT, Niuta, inessa, DAGI, samira, Bursztyn, szczęśliwa 2, Mango, mysza1975, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ja bede miala opłaconą położna i lekarza wiec mam nadzieje ze bedzie trzeba im na rece patrzeć...mó mąż nawet na komputerze nie może na poród patrzeć a co do piero w realu ;)
    To nie ma sensu go zmuszać, bo może tak być jak pisałaś wcześniej

inessa, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    mała mi nie chce spać na okrągło
    czasem pisze jednym palcem ,ręce mi odpadają od noszenia jej ,o kręgosłupie nie wspomnę
    czasem nie ma kto obiadu ugotować
    karmienie piersią polega na ciągłym przystawianiu do piersi ,nie mam czasu nawet na siku
    a Chodakowska to marzenie jak na razie dla mnie

ale nie narzekam ,cieszę się że mam moją Jagódkę
    Megan cały czas tak nie będzie.Najgorsze są początki.Z czasem przerwy między karmieniami się wydłużą i będziesz miała wiecej czasu :)

megan8, inessa, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    mała mi nie chce spać na okrągło
    czasem pisze jednym palcem ,ręce mi odpadają od noszenia jej ,o kręgosłupie nie wspomnę
    czasem nie ma kto obiadu ugotować
    karmienie piersią polega na ciągłym przystawianiu do piersi ,nie mam czasu nawet na siku
    a Chodakowska to marzenie jak na razie dla mnie

ale nie narzekam ,cieszę się że mam moją Jagódkę
    Oj Megan jak ja Ci zazdrosze, pamietam jak moj synek wisial przez pierwszy rok przy cycu, prawie caly czas. Proby smoczka, butelki nie powiodly sie. Satysfakcjonowal go tylko maminy cyc, najlepie caly czas!!! Spal na mnie- w tym okresie naoogladalam sie sporo filmow!!!! Wspaniale chwile, zazdorszczę. Niech chlopy sprzataj i gotuja a ty lulaj, cycaj i ciesz sie. Chodakowska nie ucieknie.

megan8, inessa, Bursztyn, szczęśliwa 2, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    też raczej zainwestowałabym w opłacenie położnej, żebym miała ją na wyłączność na ten czas, a mężczyzna tak naprawdę nie pomoże w porodzie - więcej szumu z tym, niż pożytku. No chyba, że komuś są w takim momencie potrzebne romantyczne przeżycia - mnie raczej nie - wolę potem..;)

paszczakin, inessa, EwaT, Bursztyn, szczęśliwa 2, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Oj Megan jak ja Ci zazdrosze, pamietam jak moj synek wisial przez pierwszy rok przy cycu, prawie caly czas. Proby smoczka, butelki nie powiodly sie. Satysfakcjonowal go tylko maminy cyc, najlepie caly czas!!! Spal na mnie- w tym okresie naoogladalam sie sporo filmow!!!! Wspaniale chwile, zazdorszczę. Niech chlopy sprzataj i gotuja a ty lulaj, cycaj i ciesz sie. Chodakowska nie ucieknie.
    dokładnie uważam tak samo :)

megan8, inessa, EwaT lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 2164 2165 2166 2167 2168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ