35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyu nas poród był 6 lat temu i tak jak pisałam wcześniej, było to dla nas zupełnie naturalne, praktycznie nie było na ten temat żadnych dyskusji, był i już i powiedział, że nie wyobraża sobie nie byc przy narodzinach drugiego dziecka, dla mnie był ogromnym wsparciem
szczęśliwa 2, inessa, samira, Bursztyn, Alis, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:u nas poród był 6 lat temu i tak jak pisałam wcześniej, było to dla nas zupełnie naturalne, praktycznie nie było na ten temat żadnych dyskusji, był i już i powiedział, że nie wyobraża sobie nie byc przy narodzinach drugiego dziecka, dla mnie był ogromnym wsparciem
bliska77, inessa, Bursztyn, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
paszczakin wrote:Bursztyn, a masz zakwas? bo ja pieke raz na tydzien wielki bochen w garnku rzymskim i wychodzi rewelka, ale trzeba zakwas dobry miec.. aktualnie robie 100% pelnoziarnisty zytni z dodatkami, ale to dla hardcorow, ciezki chleb..
Ty w UK jestes? widze na amazonie francuska marke Primeal, oni maja genialny suchy zakwas- moze w bio sklepach dostaniesz.. bo wtedy nie trzeba sie bawic w utrzymywanie zakwasu przy zyciu..
http://www.green-shop.ch/7147-thickbox/levain-d-epeautre-bio-100g-primeal.jpg
jak sie na uk-amazonie wpisze sourdough starter to tez sie pokazuja jakies proszki, tylko pytanie ile w nich naturalnego zakwasu suszonego a ile chemii..mam zmiamiar jednak zakwas zrobic sama, a tutaj znalazlam przepis:
http://ulubioneprzepisy.wordpress.com/category/inne/
i wlasnie marze o takim chlebie jaki pieczesz 100% pelnoziarnisty zytni
moglabys dac przepis ?Kate 75 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
EwaT wrote:Bursztyn ja też myślałam że taki żytni jest super(z mąki razowej?) ale po upieczeniu wydawał mi się zbyt kwasny....musze jednak mieszać mąki
no i dodaje dużo ziaren różnorakichale mozna tez domieszac przennej mai byle tylko byla pelnoziarnista
Lucky, inessa lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:pieke na zakwasie
wrzuce pzrepis jak mąż wróci bo to jego receptura
Acha, macie maszyne do pieczenia chleba czy reczne wyrabianie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 15:36
Lucky, inessa lubią tę wiadomość