X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:40

bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie tylko Wlodawiec, wiekszosc definicji roznowagi psychicznej czy zdrowia psychicznego oparte sa na podobnych przeslaniach, glownie braku zaburzen psychicznych oraz zachowania.

A jesli uwazasz, ze wchodzenie w okreslona role spoleczna na " pelny etat" jest czym niebezpiecznym, to pomysl sobie, ze Twoj ginekolog robi robote na 50%, bo w reszcie czasu mysli sobie np. o chodzeniu na ryby.
    Sorry, albo kims w zyciu jestesmy albo nie. Ja jestem tez nauczycielem i twierdze, ze jestem nim w 100%.

A co do roli matki i udzialu w nim hormonow, to na pewno jest to kwestia indywidualna. Nie bede pisac personalnie, ale jak sie urodzi dziecko, to cale zycie sie przewartosciowuje i zobaczysz, ze nie bedziesz zdziwiona, ze bedziesz chciala skoczyc do gardla kazdemu, kto wg Ciebie moglby skrzywdzic Twoje dziecko. I na tym tez rola matki od zarania dziejow polega.
    Definicje nazlezy cytowac nie wyrywajac ich z kontekstu- sprawa merytoryczna.
    ja nigdzie nie napisalam, ze wchodzenie w 100% w role spol. jest niebezpieczne. To Ty napisalas, ze wchodzac w role spol. w 100% moze komus odbic- przeczytaj jeszcze raz swoj post. Ja napisalam, ze lepiej zeby NIE ODBIJALO bo to wlasnie swiadczy o braku rownowagi i ma przykre konsekwencje. Wydaje mi sie, ze mylisz odbicie z zaangazowaniem. Nie ma niczego zlego w nauczycielu zaangazownaym w 100% w swoja prace, natomasit nauczycoel ktoremu odbilo jest juz niebezpieczny.
    I nigdzie nie kwestionowalam roli matki, nie wiem skad takie wtracenia w Twojej wypowiedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 17:52

Myszonek, bliska77, szczęśliwa 2, samira, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Bursztynku teraz to jest tyle różnych rzeczy ,że ja sama czasami łapie się za głowę czego jeszcze nie wymyślą żebyśmy wydały kase
    tyle że ten adapter to akurat dla mnie jest ok i sens jest w jego zakupie :-)
    Adapter jest bardzo przydatny, potwierdzam inpopieram :-)

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też miałam tak 2 dni koszmar

polarmiś wrote:
    Ja przez trzy dni ryczalam, patrzylam na malenstwo i ryczalam.

polarmiś, szczęśliwa 2, megan8 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Nie ma niczego zlego w nauczycielu zaangazownaym w 100% w swoja prace, natomasit nauczycoel ktoremu odbilo jest juz niebezpieczny.

Święta prawda :)

bliska77, grosza, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja corka chodzi za mna krok w krok i caly czas nadaje w takm tempie ze oddechu nie moze zlapac, wlasnie wzielam tablet i wc sie schowalam, bo nie moge sie skupic normalnie:-)

Bursztyn, grosza, szczęśliwa 2, inessa, Iwone, malgos741, mysza1975, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    j i wreszcie po czwarte- przy wchodzeniu w 100% w role spoleczna- raczej lepiej zeby nie odbjalo - bo jesli tak sie dzieje, swiadczy to wlasnie o niczym innym tylko braku zrownowazenia psychicznego, a to przy pelnienu rol spolecznych typu np. nauczyciel(z Twojego przykladu) jest bardzo niebezpieczne i moze miec przykre konsekwencje- rowniez a nawet przede wszystkim dla otoczenia

Nie rozumiem, co czytam? Napisalas przeciez, ze wchodzenie w 100% w role spoleczne, w tym wypadku nauczyciela, jest bardzo niebezpieczne i moze miec przykre konsenwencje.

No, ja tak to przeczytalam i tak to zrozumialam.... Zle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 17:55

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A jesli uwazasz, ze wchodzenie w okreslona role spoleczna na " pelny etat" jest czym niebezpiecznym, to pomysl sobie, ze Twoj ginekolog robi robote na 50%, bo w reszcie czasu mysli sobie np. o chodzeniu na ryby.
    Sorry, albo kims w zyciu jestesmy albo nie. Ja jestem tez nauczycielem i twierdze, ze jestem nim w 100%.

A co do roli matki i udzialu w nim hormonow, to na pewno jest to kwestia indywidualna. Nie bede pisac personalnie, ale jak sie urodzi dziecko, to cale zycie sie przewartosciowuje i zobaczysz, ze nie bedziesz zdziwiona, ze bedziesz chciala skoczyc do gardla kazdemu, kto wg Ciebie moglby skrzywdzic Twoje dziecko. I na tym tez rola matki od zarania dziejow polega.
    ale to chyba nie chodzi o to żeby jego rola społeczna była na 100 % jego praca ma być na 100 % a rola to juz jego sprawa bo ,mnie ta jego rola społeczna kojarzy sie z podejściem do pacjentek możliwościami i chęcia pracy
    bo co to jest wogóle za rola bycie ginekologiem ???
    praca to praca a rola społeczna to chyba co innego :-P
    a i ja do gardła nie skakałam :-P chyba nie było takiej potrzeby ,
    Pusurek a może wyluzuj trochę :-) z rola społeczną bo Ci równowaga padnie i przestaniesz być zrównoważona :-P oj to oczywiście tak na wesoło :-P

bliska77, Bursztyn, samira, megan8 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga fajnie :) :) masz bo mój młody to raczej taki małomówny jest i większość muszę wyciągać z niego choć czasami ma dzień że nawija i nawija :P

bliska77, szczęśliwa 2, megan8 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:41

grosza, Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze do tego powinnysmy chyba zdefiniowac slowo " odbic" . Uzylam go raczej w znaczeniu potocznym, nie sadzisz chyba, ze mialam na mysli, ze dziewczyna bedac w ciazy doznala silnych urazow, ktore wplynely na jej psychike, zaklocajac trwale postrzeganie rzeczywistosci? ;)

Andzia33 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Pusurek a może wyluzuj trochę :-) z rola społeczną bo Ci równowaga padnie i przestaniesz być zrównoważona :-P oj to oczywiście tak na wesoło :-P

No dobra, wyluzuje i zjem sobe paczka :D

polarmiś, bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:41

bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosza, moja corka wlasnie przylaza do mnie i skodkim glosikiem pyta co robie powiedzialam na to, jak myslisz co robi sie w ubikacji a ona, ze przeciez w spodniach siedze wiec kupy i siku nie robie to posiedzi sobie ze mna, bo taka slodziudka mamusia jestem, wygonilam ja i na kluczyk drzwi przekrecilam :-) na szczescie wlasnie maz wrocil, wiec bedzie wiecej luzu, mam zamiar przeciez dzis pocwiczyc :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 18:04

szczęśliwa 2, inessa, polarmiś, Iwone, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam takie nieśmiałe pytanie - jak Wy to nadążacie czytać?:))

szczęśliwa 2, polarmiś, inessa lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie rozumiem, co czytam? Napisalas przeciez, ze wchodzenie w 100% w role spoleczne, w tym wypadku nauczyciela, jest bardzo niebezpieczne i moze miec przykre konsenwencje.

No, ja tak to przeczytalam i tak to zrozumialam.... Zle?

niestety zle zrozumialas.
    Cytuje Twoj post:
    Pusurek wrote:
    Ja mysle, ze wszystko zalezy od tego, jak sie kto utozsamia z kolejnymi rolami spolecznymi. Uczen, student, nauczyciel ( pisze teraz o mojej kumpeli, ale to moze byc o kazdym ), zona, matka. Jesli wchodzisz w kazda role na 100% to ma prawo chyba troche odbic. Potem to raczej wraca do normy ;)
    ja nigdzie nie napisalam ze w chodzenie w 100% w role spoleczne jest niebzepieczne. Niebezpieczne jest, jesli komus zacznie odbijac. Wiec moze powinnas uzyc innego doboru slow, bo "odbijac" ma konotacje negatywne

bliska77, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    pisałam długi post ale mi go wcięło

powiem tyle w kwestii porodów zgadzam się z Inesska,Ivon i Agą że mój facet da mi wtedy poczucie bezpieczeństwa i będzie mnie wspierał,no i intensywny masaż pleców który mi bardzo ulżył przy pierwszym porodzie :P a tak w ogóle ma po prostu być
    nie zgadzam się tym bardziej z twierdzeniem ze będzie unikał seksu po porodzie bo przy nim był,a przecież dziecko to wspólne dzieło...a wcześniej tez nie unikał patrzenia w intymne miejsca

a romantyzmu przy porodzie nie ma ale jest niesamowite wzruszenie zaraz po narodzinach

Pasurku a ty przesadzasz z ta koleżanką ,nie wiem czy się orientujesz ale to jej prawo wymagać tego co wymagała ,teraz nawet jest obowiązek wypełnienia planu porodu i uważam to za fajna sprawę i szpital ma to respektować ,wiadomo ze życie plany może zmienić i skomplikować ale jak jest wszystko ok to dlaczego nie
    a ze ty nie wymagałaś wolałaś leżeć plackiem i się nie odzywać twoje prawo ,dobra może ona była zbyt natarczywa i histeryczna bo mogła o tym normalnie porozmawiać z lekarzem i jej reakcja ze wszystko i tak było źle ...ale dalej twierdze (pomijając jej sposób wyegzekwowania tego wszystkiego i jej zachowanie po) i tak miała do tego prawo

żeby nie było nie jestem złośliwa ,nie chce nikogo obrazić to tylko moje zdanie .Amen

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 18:07

bliska77, grosza, szczęśliwa 2, Bursztyn, malgos741, Iwone, megan8, Beacik, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    oj to Ty miałaś strasznie :-( ja to góra dwa dni sie męczyłam
    to faktycznie ruch Ci sie przyda bo lezenie pogorsza sprawę
    Dokladnie :-)

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zle zrozumialam :P Prawidlowa komunikacja miedzyludzka podstawa egzystencji :P
    Idz zjedz sobie paczka Ty tez :P

Bursztyn, szczęśliwa 2, polarmiś, Andzia33 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No dobra, wyluzuje i zjem sobe paczka :D
    o widzisz wreszcie zrównoważona decyzja :-P

bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
‹‹ 2170 2171 2172 2173 2174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ