X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wtym miesiącu dni płodne przypadają na wielkanoc :Dmoże zajączek wrzuci jakieś jajeczko :) hehe i tego Wam wszystkim życzę :) moj mąż był wczoraj na badaniu nasienia mam nadzieje ,że coś się poprawiło przez 5 ostatnich miesięcy.Kobietki,które stosują bądz stosowały Pregnyl miałyście problemy z dostaniem tego zastrzyku?

bliska77, inessa, angela lubią tę wiadomość

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Sylwia77 wrote:
    Mam jeszcze pytanko do Was ,jak mierzycie sobie temperature?Pod językiem czy w pochwie?Z tego co czytałam to jeden i drugi sposób pomiaru jest dobry.Pozdrowionka:)

Ja mierzyłam w pochwie, ale mam specjalny termometr z miękką gumową końcówką

Chyba teżw taki zainwestuje,można go dostać w aptece?czy ściagałaś może przez neta? Jeżeli się nie uda wtym cyklu to od nowego zacznę pomiar w pochwie :)

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia77 wrote:
    U mnie wtym miesiącu dni płodne przypadają na wielkanoc :Dmoże zajączek wrzuci jakieś jajeczko :) hehe i tego Wam wszystkim życzę :) moj mąż był wczoraj na badaniu nasienia mam nadzieje ,że coś się poprawiło przez 5 ostatnich miesięcy.Kobietki,które stosują bądz stosowały Pregnyl miałyście problemy z dostaniem tego zastrzyku?

witaj, pregnyl stosowałam w 2007 roku w trakcie starań o moją obecną 5cio latkę, wtedy bardzo trudno był dostępny ( w sumie 5 cykli i za każdym razem były jazdy żeby go dostać),
    obecnie, w tym cyklu robiłam sobie zastrzyk ovitrelle, jest powszechnie dostępny ale niestety drogi, jego koszt to 100zł a pregnyl waha się chyba od 35 do 50zł, może do hurtowni zadzwnoń

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2013, 07:40

Sylwia77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    U mnie dziś temperatura nieco wzrosła ale nie nakręcam się, w poprzednich cyklach też tak wzrastała ;-)

mi wczoraj spadła na 36,54 a dziś wzrost na 36,92 :) ale bujanka nie było

Samira, nic straconego, musicie jak najszybciej "nadrobić" :-)
    a w ogóle to napisz jak z dietą???

hahahaah właśnie nadrobiłam :P

a dietka ooo cienko ją widzę :P na razie nie jem słodkiego a przynajmniej się staram ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    U mnie dziś temperatura nieco wzrosła ale nie nakręcam się, w poprzednich cyklach też tak wzrastała ;-)

mi wczoraj spadła na 36,54 a dziś wzrost na 36,92 :) ale bujanka nie było

Samira, nic straconego, musicie jak najszybciej "nadrobić" :-)
    a w ogóle to napisz jak z dietą???

hahahaah właśnie nadrobiłam :P

a dietka ooo cienko ją widzę :P na razie nie jem słodkiego a przynajmniej się staram ;)

no to super Samirka, ze nadrobiliście, przyjemne z pożytecznym, kalorie spalone a może i coś z tego spalania kalorii wyjdzie, nigdy nic nie wiadomo ;-)

inessa lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie panie,za oknem swieci sloneczko ,tylko ten cholerny wiatr.Od wczoraj nie zbyt dobre samopoczucie bole podbrzusza i plecow.Niech wkoncu sie ta @ przebije bo zeswiruje.Milego dnia

bliska77, samira, inessa lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    witam wszystkie panie,za oknem swieci sloneczko ,tylko ten cholerny wiatr.Od wczoraj nie zbyt dobre samopoczucie bole podbrzusza i plecow.Niech wkoncu sie ta @ przebije bo zeswiruje.Milego dnia

bądź dobrej myśli ;-)

inessa lubi tę wiadomość

• Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Sylwia77 wrote:

witaj, pregnyl stosowałam w 2007 roku w trakcie starań o moją obecną 5cio latkę, wtedy bardzo trudno był dostępny ( w sumie 5 cykli i za każdym razem były jazdy żeby go dostać),
    obecnie, w tym cyklu robiłam sobie zastrzyk ovitrelle, jest powszechnie dostępny ale niestety drogi, jego koszt to 100zł a pregnyl waha się chyba od 35 do 50zł, może do hurtowni zadzwnoń

aga pregnyl przepisal lakarz mojemu M na pobudzsnie przysadki mozgowej do produkowania wiekszej ilosci plemnikow.Przepisal dwie serie,ale ze pregnylu nie można dostac kupiliśmy w czerwcy zamiennik choragon ,ktory kosztowal nas 12 sztuk 460 zl,ale w grudniu kupiłam za pośrednicrwem koleżanki w Lublinie pregnyl,ktory kosztowal ta sama ilosc 93 zlote i przysłała mi go do Bydgoszczy :) M dostal jedna dawke w czerwcu a druga lekarz przepisal mu w listopadzie to dalam juz sobie troszke czasu na poszukanie pregnylu :)no ioplacilo sie :) zaoszczedzial troche kaski.Tak tylko zapytalam czy mialyscie tez problemy z dostepnoscia tego leku.

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia77 wrote:
    agafbh wrote:
    Sylwia77 wrote:

aga pregnyl przepisal lakarz mojemu M na pobudzsnie przysadki mozgowej do produkowania wiekszej ilosci plemnikow.Przepisal dwie serie,ale ze pregnylu nie można dostac kupiliśmy w czerwcy zamiennik choragon ,ktory kosztowal nas 12 sztuk 460 zl,ale w grudniu kupiłam za pośrednicrwem koleżanki w Lublinie pregnyl,ktory kosztowal ta sama ilosc 93 zlote i przysłała mi go do Bydgoszczy :) M dostal jedna dawke w czerwcu a druga lekarz przepisal mu w listopadzie to dalam juz sobie troszke czasu na poszukanie pregnylu :)no ioplacilo sie :) zaoszczedzial troche kaski.Tak tylko zapytalam czy mialyscie tez problemy z dostepnoscia tego leku.

aha, rozumiem, ogólne są problemy z jego dostępnością ;-), fajnie że byłaś taka zapobiegliwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2013, 08:11

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w nowym słonecznym dniu!
    Dziewczyny po tym co tu dzis zaobserwowałam zanosi się po pierwsze na Świateczne serduszkowanie - powodzenia i duuuużo miłości życzę.
    Po drugie zanosi się na nowe fasolki w naszym gronie.
    Annamaria a może @ nie przyjdzie?! tak samo Sylwia 77 nigdy nic nie wiadomo ;)
    Po trzecie idzie wiosna bo śnieg się topi i słońce świeci.
    Po czwarte dziękuje za wsparcie,bo jestem przerażona ilością papierów i dodatkowych wydatków bo za każda pierdołke w urzędach trzeba płacić mimo, ze i tak płacimy podatki no cóż.
    Po piąte-cóż tu napisać? acha -jak się mają nasze ciężaróweczki? ;)
    Po szóste Megan Samira do roboty ;)
    Po siódme idą Swięta będą CUDA.

samira, bliska77, angela, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach jeszcze jedno. Mam prośbę do Sylwi77 i Annymarii jakbyście założyły wykresy,żebyśmy potem może już niedługo cieszyć się z Wami zieloniutkim kolorem ;) :)

bliska77, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Witajcie w nowym słonecznym dniu!
    Dziewczyny po tym co tu dzis zaobserwowałam zanosi się po pierwsze na Świateczne serduszkowanie - powodzenia i duuuużo miłości życzę.
    Po drugie zanosi się na nowe fasolki w naszym gronie.
    Annamaria a może @ nie przyjdzie?! tak samo Sylwia 77 nigdy nic nie wiadomo ;)
    Po trzecie idzie wiosna bo śnieg się topi i słońce świeci.
    Po czwarte dziękuje za wsparcie,bo jestem przerażona ilością papierów i dodatkowych wydatków bo za każda pierdołke w urzędach trzeba płacić mimo, ze i tak płacimy podatki no cóż.
    Po piąte-cóż tu napisać? acha -jak się mają nasze ciężaróweczki? ;)
    Po szóste Megan Samira do roboty ;)
    Po siódme idą Swięta będą CUDA.

hehe i to jest optymistyczne nastawienie,tak trzymać :D

bliska77, inessa, angela, Sylwia77, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam dziewczyny ze dwie kumpele z tego innego forum jak wstawiły suwaczki dietowe to szybko je zmieniły na ciążowe :D coś w tym jest hehe

bliska77, inessa, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira, dobrze się zapowiada, bierz przykład ze swoich koleżanek ;-)
    Inessa, bardzo optymistyczne podejście, podoba mi się :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2013, 08:56

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    grosza wrote:
    Czekam na jutro bo zwykle w 25-26dc mam spadek tempki :(

Grosza, może nie spadnie ;-), trzymam kciuki
    u mnie, jeśli nie spadnie do piątku to testuję ale mówię, nie nakręcam się, bo takie wykresy były już nie raz

Dziewczyny może będzie dobrze i wreszcie się Wam uda :-)
    w końcu mamy wszystkie być z fasolkami w brzuszkach to proszę Was zaczynajcie bo jak się u Nas zacznie to miejsc na porodówce zabraknie ;-)

samira, inessa, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira moja kuzynka wychodzi za rok za mąż ma bardzo dużą nadwage chodzi po szpitalach, prawdopodobnie ma PCOS itd. i w styczniu poszła na oddział chorób przemian mertabolicznych tam w miare ustalili jej diete do tego w lutym trafiła do b.dobrej dietetyczki. Kuzynka stwierdziła, że moze najeść się do syta ma wyznaczone godziny jedzenia, no i od połowy stycznia schudła 10 kg.
    A Aga ma racje bierz przykład ze swoich koleżanek.
    Aga Ty tak się nie :zapieraj: z tym brakiem ciąży ;) bo tempkę masz piękną, ja licze u Ciebie u Groszy (bo Wasze wykresy widziałam) na świąteczny prezent.

bliska77, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam małe spięcie z M on mało chodzi do urzędów do lekarzy i uważa , ze wszytsko mam dostać od zaraz a niestety tak nie jset. Właśnie stwierdził, że dziś mu się nie chce iść do śadu że pójdziemy kiedy indziej a na ten "głupi : papier czeka się dość długo. I co na uparctwo facetów nie ma rady !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

megan8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Samira moja kuzynka wychodzi za rok za mąż ma bardzo dużą nadwage chodzi po szpitalach, prawdopodobnie ma PCOS itd. i w styczniu poszła na oddział chorób przemian mertabolicznych tam w miare ustalili jej diete do tego w lutym trafiła do b.dobrej dietetyczki. Kuzynka stwierdziła, że moze najeść się do syta ma wyznaczone godziny jedzenia, no i od połowy stycznia schudła 10 kg.
    Aga Ty tak się nie :zapieraj: z tym brakiem ciąży ;) bo tempkę masz piękną, ja licze u Ciebie u Groszy (bo Wasze wykresy widziałam) na świąteczny prezent.

popieram wykresy macie ładne jak na ciąże :-) :-)

bliska77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

Inessa, wiesz, ja się nie zapieram, nie chcę się nakręcać, po prostu, bo wiem, ze tak pięknie było już nie raz i wtedy byłam już praktycznie pewna a tu @ przychodziła, sama rozumiesz

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Właśnie miałam małe spięcie z M on mało chodzi do urzędów do lekarzy i uważa , ze wszytsko mam dostać od zaraz a niestety tak nie jset. Właśnie stwierdził, że dziś mu się nie chce iść do śadu że pójdziemy kiedy indziej a na ten "głupi : papier czeka się dość długo. I co na uparctwo facetów nie ma rady !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inessa, niestety faceci są dużo mniej cierpliwi i coby o nich nie mówić, to jednak coś w tym jest, że się mówi o nich ze są z innej planety

inessa, samira lubią tę wiadomość

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ