Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wtym miesiącu dni płodne przypadają na wielkanoc :Dmoże zajączek wrzuci jakieś jajeczko :) hehe i tego Wam wszystkim życzę :) moj mąż był wczoraj na badaniu nasienia mam nadzieje ,że coś się poprawiło przez 5 ostatnich miesięcy.Kobietki,które stosują bądz stosowały Pregnyl miałyście problemy z dostaniem tego zastrzyku?

nick nieaktualny, nick nieaktualny, angela lubią tę wiadomość

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Sylwia77 wrote:
    Mam jeszcze pytanko do Was ,jak mierzycie sobie temperature?Pod językiem czy w pochwie?Z tego co czytałam to jeden i drugi sposób pomiaru jest dobry.Pozdrowionka:)

Ja mierzyłam w pochwie, ale mam specjalny termometr z miękką gumową końcówką

Chyba teżw taki zainwestuje,można go dostać w aptece?czy ściagałaś może przez neta? Jeżeli się nie uda wtym cyklu to od nowego zacznę pomiar w pochwie :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia77 wrote:
    U mnie wtym miesiącu dni płodne przypadają na wielkanoc :Dmoże zajączek wrzuci jakieś jajeczko :) hehe i tego Wam wszystkim życzę :) moj mąż był wczoraj na badaniu nasienia mam nadzieje ,że coś się poprawiło przez 5 ostatnich miesięcy.Kobietki,które stosują bądz stosowały Pregnyl miałyście problemy z dostaniem tego zastrzyku?

witaj, pregnyl stosowałam w 2007 roku w trakcie starań o moją obecną 5cio latkę, wtedy bardzo trudno był dostępny ( w sumie 5 cykli i za każdym razem były jazdy żeby go dostać),
    obecnie, w tym cyklu robiłam sobie zastrzyk ovitrelle, jest powszechnie dostępny ale niestety drogi, jego koszt to 100zł a pregnyl waha się chyba od 35 do 50zł, może do hurtowni zadzwnoń

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2013, 07:40

Sylwia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    U mnie dziś temperatura nieco wzrosła ale nie nakręcam się, w poprzednich cyklach też tak wzrastała ;-)

mi wczoraj spadła na 36,54 a dziś wzrost na 36,92 :) ale bujanka nie było

Samira, nic straconego, musicie jak najszybciej "nadrobić" :-)
    a w ogóle to napisz jak z dietą???

hahahaah właśnie nadrobiłam :P

a dietka ooo cienko ją widzę :P na razie nie jem słodkiego a przynajmniej się staram ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    U mnie dziś temperatura nieco wzrosła ale nie nakręcam się, w poprzednich cyklach też tak wzrastała ;-)

mi wczoraj spadła na 36,54 a dziś wzrost na 36,92 :) ale bujanka nie było

Samira, nic straconego, musicie jak najszybciej "nadrobić" :-)
    a w ogóle to napisz jak z dietą???

hahahaah właśnie nadrobiłam :P

a dietka ooo cienko ją widzę :P na razie nie jem słodkiego a przynajmniej się staram ;)

no to super Samirka, ze nadrobiliście, przyjemne z pożytecznym, kalorie spalone a może i coś z tego spalania kalorii wyjdzie, nigdy nic nie wiadomo ;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie panie,za oknem swieci sloneczko ,tylko ten cholerny wiatr.Od wczoraj nie zbyt dobre samopoczucie bole podbrzusza i plecow.Niech wkoncu sie ta @ przebije bo zeswiruje.Milego dnia

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    witam wszystkie panie,za oknem swieci sloneczko ,tylko ten cholerny wiatr.Od wczoraj nie zbyt dobre samopoczucie bole podbrzusza i plecow.Niech wkoncu sie ta @ przebije bo zeswiruje.Milego dnia

bądź dobrej myśli ;-)

• Sylwia77 Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2013, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Sylwia77 wrote:

witaj, pregnyl stosowałam w 2007 roku w trakcie starań o moją obecną 5cio latkę, wtedy bardzo trudno był dostępny ( w sumie 5 cykli i za każdym razem były jazdy żeby go dostać),
    obecnie, w tym cyklu robiłam sobie zastrzyk ovitrelle, jest powszechnie dostępny ale niestety drogi, jego koszt to 100zł a pregnyl waha się chyba od 35 do 50zł, może do hurtowni zadzwnoń

aga pregnyl przepisal lakarz mojemu M na pobudzsnie przysadki mozgowej do produkowania wiekszej ilosci plemnikow.Przepisal dwie serie,ale ze pregnylu nie można dostac kupiliśmy w czerwcy zamiennik choragon ,ktory kosztowal nas 12 sztuk 460 zl,ale w grudniu kupiłam za pośrednicrwem koleżanki w Lublinie pregnyl,ktory kosztowal ta sama ilosc 93 zlote i przysłała mi go do Bydgoszczy :) M dostal jedna dawke w czerwcu a druga lekarz przepisal mu w listopadzie to dalam juz sobie troszke czasu na poszukanie pregnylu :)no ioplacilo sie :) zaoszczedzial troche kaski.Tak tylko zapytalam czy mialyscie tez problemy z dostepnoscia tego leku.

c55fskjo3pvgdpvd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia77 wrote:
    agafbh wrote:
    Sylwia77 wrote:

aga pregnyl przepisal lakarz mojemu M na pobudzsnie przysadki mozgowej do produkowania wiekszej ilosci plemnikow.Przepisal dwie serie,ale ze pregnylu nie można dostac kupiliśmy w czerwcy zamiennik choragon ,ktory kosztowal nas 12 sztuk 460 zl,ale w grudniu kupiłam za pośrednicrwem koleżanki w Lublinie pregnyl,ktory kosztowal ta sama ilosc 93 zlote i przysłała mi go do Bydgoszczy :) M dostal jedna dawke w czerwcu a druga lekarz przepisal mu w listopadzie to dalam juz sobie troszke czasu na poszukanie pregnylu :)no ioplacilo sie :) zaoszczedzial troche kaski.Tak tylko zapytalam czy mialyscie tez problemy z dostepnoscia tego leku.

aha, rozumiem, ogólne są problemy z jego dostępnością ;-), fajnie że byłaś taka zapobiegliwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2013, 08:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w nowym słonecznym dniu!
    Dziewczyny po tym co tu dzis zaobserwowałam zanosi się po pierwsze na Świateczne serduszkowanie - powodzenia i duuuużo miłości życzę.
    Po drugie zanosi się na nowe fasolki w naszym gronie.
    Annamaria a może @ nie przyjdzie?! tak samo Sylwia 77 nigdy nic nie wiadomo ;)
    Po trzecie idzie wiosna bo śnieg się topi i słońce świeci.
    Po czwarte dziękuje za wsparcie,bo jestem przerażona ilością papierów i dodatkowych wydatków bo za każda pierdołke w urzędach trzeba płacić mimo, ze i tak płacimy podatki no cóż.
    Po piąte-cóż tu napisać? acha -jak się mają nasze ciężaróweczki? ;)
    Po szóste Megan Samira do roboty ;)
    Po siódme idą Swięta będą CUDA.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, angela, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach jeszcze jedno. Mam prośbę do Sylwi77 i Annymarii jakbyście założyły wykresy,żebyśmy potem może już niedługo cieszyć się z Wami zieloniutkim kolorem ;) :)

nick nieaktualny, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Witajcie w nowym słonecznym dniu!
    Dziewczyny po tym co tu dzis zaobserwowałam zanosi się po pierwsze na Świateczne serduszkowanie - powodzenia i duuuużo miłości życzę.
    Po drugie zanosi się na nowe fasolki w naszym gronie.
    Annamaria a może @ nie przyjdzie?! tak samo Sylwia 77 nigdy nic nie wiadomo ;)
    Po trzecie idzie wiosna bo śnieg się topi i słońce świeci.
    Po czwarte dziękuje za wsparcie,bo jestem przerażona ilością papierów i dodatkowych wydatków bo za każda pierdołke w urzędach trzeba płacić mimo, ze i tak płacimy podatki no cóż.
    Po piąte-cóż tu napisać? acha -jak się mają nasze ciężaróweczki? ;)
    Po szóste Megan Samira do roboty ;)
    Po siódme idą Swięta będą CUDA.

hehe i to jest optymistyczne nastawienie,tak trzymać :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, angela, Sylwia77, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam dziewczyny ze dwie kumpele z tego innego forum jak wstawiły suwaczki dietowe to szybko je zmieniły na ciążowe :D coś w tym jest hehe

nick nieaktualny, nick nieaktualny, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira, dobrze się zapowiada, bierz przykład ze swoich koleżanek ;-)
    Inessa, bardzo optymistyczne podejście, podoba mi się :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2013, 08:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    grosza wrote:
    Czekam na jutro bo zwykle w 25-26dc mam spadek tempki :(

Grosza, może nie spadnie ;-), trzymam kciuki
    u mnie, jeśli nie spadnie do piątku to testuję ale mówię, nie nakręcam się, bo takie wykresy były już nie raz

Dziewczyny może będzie dobrze i wreszcie się Wam uda :-)
    w końcu mamy wszystkie być z fasolkami w brzuszkach to proszę Was zaczynajcie bo jak się u Nas zacznie to miejsc na porodówce zabraknie ;-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Sylwia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira moja kuzynka wychodzi za rok za mąż ma bardzo dużą nadwage chodzi po szpitalach, prawdopodobnie ma PCOS itd. i w styczniu poszła na oddział chorób przemian mertabolicznych tam w miare ustalili jej diete do tego w lutym trafiła do b.dobrej dietetyczki. Kuzynka stwierdziła, że moze najeść się do syta ma wyznaczone godziny jedzenia, no i od połowy stycznia schudła 10 kg.
    A Aga ma racje bierz przykład ze swoich koleżanek.
    Aga Ty tak się nie :zapieraj: z tym brakiem ciąży ;) bo tempkę masz piękną, ja licze u Ciebie u Groszy (bo Wasze wykresy widziałam) na świąteczny prezent.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam małe spięcie z M on mało chodzi do urzędów do lekarzy i uważa , ze wszytsko mam dostać od zaraz a niestety tak nie jset. Właśnie stwierdził, że dziś mu się nie chce iść do śadu że pójdziemy kiedy indziej a na ten "głupi : papier czeka się dość długo. I co na uparctwo facetów nie ma rady !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

megan8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Samira moja kuzynka wychodzi za rok za mąż ma bardzo dużą nadwage chodzi po szpitalach, prawdopodobnie ma PCOS itd. i w styczniu poszła na oddział chorób przemian mertabolicznych tam w miare ustalili jej diete do tego w lutym trafiła do b.dobrej dietetyczki. Kuzynka stwierdziła, że moze najeść się do syta ma wyznaczone godziny jedzenia, no i od połowy stycznia schudła 10 kg.
    Aga Ty tak się nie :zapieraj: z tym brakiem ciąży ;) bo tempkę masz piękną, ja licze u Ciebie u Groszy (bo Wasze wykresy widziałam) na świąteczny prezent.

popieram wykresy macie ładne jak na ciąże :-) :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

Inessa, wiesz, ja się nie zapieram, nie chcę się nakręcać, po prostu, bo wiem, ze tak pięknie było już nie raz i wtedy byłam już praktycznie pewna a tu @ przychodziła, sama rozumiesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Właśnie miałam małe spięcie z M on mało chodzi do urzędów do lekarzy i uważa , ze wszytsko mam dostać od zaraz a niestety tak nie jset. Właśnie stwierdził, że dziś mu się nie chce iść do śadu że pójdziemy kiedy indziej a na ten "głupi : papier czeka się dość długo. I co na uparctwo facetów nie ma rady !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inessa, niestety faceci są dużo mniej cierpliwi i coby o nich nie mówić, to jednak coś w tym jest, że się mówi o nich ze są z innej planety

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ