X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też słyszałam, że te wszystkie kawy rozpuszczalne, bezkofeinowe to zabójstwo.. że jak już pić to sypaną a najlepiej świeżo zmieloną

ja nie piję kawy więc nie mam tego problemu ;-)

megan8 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,
    Bozia, bądź dobrej myśli, wszystko będzie ok ;-)
    Dagi, po wybielaniu zębów jest jedno niezłe rozwiązanie, pija kawę i ciemne napije przez słomkę ;-), poleciła mi to moja szwagierka - stomatolog.

Simba, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mam pytanie, co sądzicie o jeździe na rowerze stacjonarnym w ciązy? od dłuższego czasu jeździłam codziennie a teraz od listopada stoi bezczynnie i nie mogę patrzeć jak kurz na nim się osadza

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    hmm... mówisz, że i cola?
    cholerka dobrze, że jestem na odwyku bo tak litr dwa szły dziennie
    mnie też o tym wspomniała - że jeśli jestem kawiara i muszę - to dwie kawy max, ale starać się jednocześnie ograniczyć cofeinę w innych produktach, żeby nie dowalać -a więc zero coli - dla mnie akurat to nie problem...
    czytałam też gdzieś tam, że nie powinno się pić zielonej herbaty w ciązy - muszę poszperać - bo nie wiem dlaczego w sumie...
    Panda- ja kupiłam dwie inne kawy na zachcianki - jedną taką zbożową z cykorią - wieczorem pije, ale to taka popierdułka i drugą kupiłam bezkofeinową do zaparzania- ale smak gorszy od zwykłej - no ale jak mnie bardzo ssie to piję.
    Myślę, że pomału odstawię - i zostanę na jednej normalnej rano - bo inaczej nie funkcjonuję i po południu ta z cykorią...

bliska77, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    dziewczyny, mam pytanie, co sądzicie o jeździe na rowerze stacjonarnym w ciązy? od dłuższego czasu jeździłam codziennie a teraz od listopada stoi bezczynnie i nie mogę patrzeć jak kurz na nim się osadza
    aga nie mam bladego pojęcia. Ja jeśli wrócę do aktywności, to postawię na basen....według mnie bezpieczniej

bliska77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    aga nie mam bladego pojęcia. Ja jeśli wrócę do aktywności, to postawię na basen....według mnie bezpieczniej
    basen faktycznie bezpieczny ale kompleksy z powodu mojego wyglądu są zbyt silne i zbyt głęboko zakorzenione zeby sie przełamać, niestety

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A piłyscie INKE? Ja w ciaży właśnie Inkę lub Caro piłam- bardzo dobra jest z mlekiem :)

AG moja znajoma położna cała ciążę jeździła na zwykłym rowerze, tzn do 35c, bo później jej brzuch przeszkadzał. I ona mówiła,że jak sie przed ciażą jeździło to tylko trzeba pierwsze tygodnie odczekać a później można jeździć...czyli do 10tc nie zaleca się.
    Przez słomkę kawkę? kurcze, dobry pomysł....a soki? chciałam dziś sok z marchewki i jabłka...

Dziewczyny- dziś skalpel !!!!!!Ja ruszam o 11.00,kto ze mną?

bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    basen faktycznie bezpieczny ale kompleksy z powodu mojego wyglądu są zbyt silne i zbyt głęboko zakorzenione zeby sie przełamać, niestety
    szkoda...może znajdź jakiś basen, gdzie nie ma dużo ludzi - czasem przy hotelach takie mają.
    Ja - jak już dopuszczę do kompleksów to bardziej przed najbliższymi - w sensie np. facet, ale jak idę na basen, to mam w głębokim poważaniu co myślą CI obok mnie - tym bardziej, że często gęsto niczym się nie różnią, a nawet wyglądają czasem gorzej...

bliska77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOZIA- basen odpada niestety, dlaczego? coraz częściej jest w nich jakaś bakteria, kuzynka urodziła w 16tc bo złapała bakterie na basenie...teraz juz nie jeździła w kolejnej ciaży. To samo inna koleżanka w innym mieście- był w basenie gronkowiec, wyszło dopiero w południe, zamknęli basen za późno- straciła dziecko w 9tc.
    Ja w ciaży byłam tylko raz na basenie specjalistycznym dla niepełnosprawnych, badany kilka razy dziennie, a i tak ratownik- kolega odradził przyjeźdzać, bo też jego zona miała problem po basenie.

Wiec ja unikam basenu w ciaży jak ognia...wole juz ten rowerek

bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    A piłyscie INKE? Ja w ciaży właśnie Inkę lub Caro piłam- bardzo dobra jest z mlekiem :)

AG moja znajoma położna cała ciążę jeździła na zwykłym rowerze, tzn do 35c, bo później jej brzuch przeszkadzał. I ona mówiła,że jak sie przed ciażą jeździło to tylko trzeba pierwsze tygodnie odczekać a później można jeździć...czyli do 10tc nie zaleca się.
    Przez słomkę kawkę? kurcze, dobry pomysł....a soki? chciałam dziś sok z marchewki i jabłka...

dzięki za info, soki też jak najbardziej, słomka działa, wypróbowałam to na sobie tylko pamiętaj żeby słomki nie zatrzymywać "na zębach" ale otworek musi być juz za nimi coby barwny napój omijał zęby ;-)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło matko - to teraz mnie Dagi nastraszyłaś...nie wiadomo co wybrać, a coś pasowałoby - raz, żeby za mocno nie przytyć, a dwa - lepsza kondycja do porodu

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też obawiam się troszkę bakterii tych basenowych, niestety

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:

Może ja spróbuję...;)

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Może ja spróbuję...;)
    o tak, dla Ciebie jest wręcz wskazany ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczytałam już trochę na forach, dziś odświeżam rower, tylko ze względu na torbiel muszę jeździć na lekkim obciążeniu

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA- a faktycznie 14 dni trzeba uważać? Ja mam ten zel opalescece, 16. Kiedyś naprawdę w 4 dni o 3 odcienie wybielił. Teraz do soboty tylko będę dawać- 4 noce.
    Ale nie mam już problemu z dziąsłami, odpukać. Ostatnio miałam bardzo czerwone, obolałe, chyba za dużo żelu, teraz dałam mniej, i nic nie bolało. A efekt i tak jest super.

• Alis Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ło matko - to teraz mnie Dagi nastraszyłaś...nie wiadomo co wybrać, a coś pasowałoby - raz, żeby za mocno nie przytyć, a dwa - lepsza kondycja do porodu

Bozia - polecam jogę i pilates, plus ćwiczenia w domu z piłką :)

bliska77, Panda lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    AGA- a faktycznie 14 dni trzeba uważać? Ja mam ten zel opalescece, 16. Kiedyś naprawdę w 4 dni o 3 odcienie wybielił. Teraz do soboty tylko będę dawać- 4 noce.
    Ale nie mam już problemu z dziąsłami, odpukać. Ostatnio miałam bardzo czerwone, obolałe, chyba za dużo żelu, teraz dałam mniej, i nic nie bolało. A efekt i tak jest super.
    lepiej uważać, ja miałam taki program 10cio dniowy, owszem dziąsła troszke potem bolały i byly bardziej wrażliwe ale sie opłaciło, jednak trzeba pamietać o jednym, takie wybielanie nie jest raz na zawsze, ja wybielałam ok 4 lat temu, cóż, obecnie nie ma po tym śladu :-), wiadomo, ze kawa a tym bardziej "zarna" herbata pozostawiają bardzo wiele osadu na zębach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Bozia - polecam jogę i pilates, plus ćwiczenia w domu z piłką :)
    o tak, mam tą wielką piłkę i w ciaży z córka przynosiła mi ogromną ulgę a i potem była pomocna, jak moje rozdarte dziecie za cholerę nie chciało sie uspokoić, bralam ja na ręcę, twarz w twarz i siadałam na piłce i po prostu w siadzie delikatnie się na niej odbijałam a potem kołysałam na wszystkie strony - zbawienie dla kręgosłupa. Z kolei jak już córka była starsza robiłam jej rózne ćwiczenia na pilce, m.in. żabkę itp do dziś czasem na niej się wydurnia, taka piłka to prawdziwy skarb, 6 lat temu zapłacilam za nią ok 60zł wiec inwestycja sie opłaciła

Alis, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• DAGI Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGA- ja wybielałam 2 lata temu, 4 lata temu...tak średnio mi wychodzi co 2 lata. Mam zrobione nakładki i tylko sam żel kupuje.
    herbatkę pijam tylko zielona owocową, czarna jak juz to z cytryną, ale słabą, nie lubię mocnej herbaty.Kawa tylko z mlekiem i to duzo mleka...
    Napisz mi, jak pamietasz- czego jeszcze trzeba unikać? marchewka, pomidor, koktail truskawkowy?

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 2192 2193 2194 2195 2196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ