X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piłam.. tzn jeden łyk i wyplułam.. takiego siana i dykty dawno nie piłam..fu..
    ale pewnie kwestia gustu
    Bursztyn wrote:
    Agus, inaczej rooibos, tutaj masz:
    http://www.teaportal.pl/artykul/herbata_rooibos-wlasciwosci
    o ciazy tez tam jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 11:45

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    cytat:

Pokrzywa

Co do zastosowania herbat z pokrzywy w czasie ciąży zdania ekspertów są podzielone. W wielu przypadkach herbatki z pokrzywy nie są zalecane ze względu na potencjalne działanie poronne oraz stymulujące skurcze macicy. Z innej strony pokrzywy są bogate w witaminy A, C, K, wapń, żelazo i potas, a działanie poronne mogą wykazywać tylko w dużych stężeniach. Dlatego ciężarna powinna zawsze omówić z lekarzem zagrożenia i korzyści wynikające z zastosowania pokrzywy w okresie ciąży. The Natural Medicines Database uznaje, że pokrzywy nie powinna być stosowana przez kobiety w ciąży.
    niby tak, ale z drugiej strony moje kolezanki z forum wegetarianskiego-w ciazy- wszystkie pily pokrzywe-chyba 2 razy dziennie i bardzo chwalily, dzieci urodzily sie zdrowe :) ale oczywiscie nie namawiam, kazdy pije co chce :)

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale pewnie kwestia gustu
    mi tam bardzo smakuje :) no ale wiadomo, gusta sa rozne :)

bliska77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale pewnie kwestia gustu
    Reni, a nie pomyliłaś ją z czerwoną herbatą pu erh? Bo to ona jest taka ścierowata. Herbata np. rooibos z lidla z nutą pomarańczy jest bardzo smaczna. (A właściwie nie jest to herbata tylko napar - bo rooibos nie ma właściwości herbaty)

bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    cytat:

Pokrzywa

Co do zastosowania herbat z pokrzywy w czasie ciąży zdania ekspertów są podzielone. W wielu przypadkach herbatki z pokrzywy nie są zalecane ze względu na potencjalne działanie poronne oraz stymulujące skurcze macicy. Z innej strony pokrzywy są bogate w witaminy A, C, K, wapń, żelazo i potas, a działanie poronne mogą wykazywać tylko w dużych stężeniach. Dlatego ciężarna powinna zawsze omówić z lekarzem zagrożenia i korzyści wynikające z zastosowania pokrzywy w okresie ciąży. The Natural Medicines Database uznaje, że pokrzywy nie powinna być stosowana przez kobiety w ciąży.
    a no widzisz, tyle jest teorii..., ja natomiast wiem, ze szałwia nie jest wskazana :-), niemniej jednak moim podstawowym źródłem płynów oprócz wody jest rumianek, potem pokrzywa (ok 1,2 filiżanek dziennie) no i kawa, zaraz chyba drugą wypiję, bo już zasypiam przed monitorem, niestety jest to silniejsze ode mnie

Bursztyn, samira, Lucky lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Reni, a nie pomyliłaś ją z czerwoną herbatą pu erh? Bo to ona jest taka ścierowata. Herbata np. rooibos z lidla z nutą pomarańczy jest bardzo smaczna. (A właściwie nie jest to herbata tylko napar - bo rooibos nie ma właściwości herbaty)
    no wlasnie tez mi to przyszlo do glowy

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, nie...w ciaży zielona odpada. Nawet nie w ciaży wypłukuje kwas foliowy, dlatego trzeba wypijać maks 3 filizanki dziennie. Ja pije 2 duże kubki- rano, wieczorem.

uffff jestem po ćwiczeniach :)

bliska77, Lucky, megan8, Parka lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu,matka moja przyslala mi ta orkiszowa kawe zbozowa, juz pije - bardzo dobra- duzo lepsza w smaku niz taka zwykla z cykorii-no ale to moim zdaniem, jest w sklepie ze zdrowa zywnoscia na Krakowskiej, kosztuje 7 zl.

Simba, Lucky, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Boziu,matka moja przyslala mi ta orkiszowa kawe zbozowa, juz pije - bardzo dobra- duzo lepsza w smaku niz taka zwykla z cykorii-no ale to moim zdaniem, jest w sklepie ze zdrowa zywnoscia na Krakowskiej, kosztuje 7 zl.
    ok dzięki - to kupię sobie przy okazji

bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chinki pija wylacznie zielona herbate i jakos to nie wplywa na ich plodnosc? Panstwo
    Musialo uregulowac rozrodczosc w inny idiotyczny sposob . Zdrowy rozsadek jest wskazany. Etiopki zlopia kawe - tez to nie wplywa na stan rozrodczosci. W ciazy organizm sam reguluje czego kobieta potrzebuje. Jak od kawy odrzuca to kawy nie pije itp.

Bursztyn, Lucky, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Bursztyn, a pojrzalabys, czy ma slod w skladzie? bo ja tez kofeine chce troche ograniczyc, ale ze slodem (malt) rzeczy nie moge pic..

rodzina do mnie przyjezdza, to by mi przywiezli..
    nie ma zadnego slodu, tylko ziarno orkiszu palone

Lucky lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    taka kawe orkiszowa wyguglalam
    http://www.tobio.pl/kawa-orkiszowa-mielona-300g.html
    sam orkisz- to ta dobra?

tak :)

Lucky lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • DAGI Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pierwsze efekty ćwiczeń..po -1 do -2 cm w obwodach :) Ale sie ciesze, a ćwiczę od piatku, diete mam od środy, ale waga stoi w miejscu...I nie chodzę absolutnie głodna

bliska77, paszczakin, samira, Lucky, megan8, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

mamuśka syna-16 lat, po 8 letnim leczeniu niepłodności- córeczka-3 lata ; w planach trzecie :)to już ponad rok.:(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI wrote:
    Mam pierwsze efekty ćwiczeń..po -1 do -2 cm w obwodach :) Ale sie ciesze, a ćwiczę od piatku, diete mam od środy, ale waga stoi w miejscu...I nie chodzę absolutnie głodna
    no pięknie ;-)

Lucky lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAGI a jaką stosujesz dietę?

Lucky lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mango Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nauczyciele są niesprawiedliwi i co jak widać po nauczycielce Twojego syna mają nierówno pod sufitem(delikatnie mówiąc)
    Mam nadzieję, że wiesz co piszesz. Ogólnie mówiąc poczułam się dotknięta :( Takie uogólnienia są bardzo krzywdzące!

Bozia3, DAGI, samira, Lucky, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nauczycielki - jak wszyscy ludzie są różni. Trafić na mądrą i ciekawą - to wielkie szczęście. Ja uważam, że teraz rodzice i dzieci są trochę rozwydrzone w tym względzie - wszystko się im należy - ma być jedna wielka cudowność w szkole - a dzieci robią co chcą - np. w gimnazjum nakładają kosze nauczycielom na głowę. Ja jestem tradycjonalistką - i uważam, że dawniej nauczyciel miał większy dużo autorytet - bo więcej mógł wymagać od rozpuszczonych albo rozhisteryzowanych dzieci. Nie mówię tu o karach cielesnych, czy wyżywaniu się - ale jednak dyscyplina była dużo większa - i dzieci bardziej tych nauczycieli szanowały. Ja sama ze swojej młodości i dzieciństwa pamiętam bardziej nauczycieli tych wymagających, a jednocześnie ciekawych. Teraz przy dziecku niedługo kichnąć nie będzie można - bo go to wewnętrznie może rozstroić i pobiegnie do rodziców na skargę...Dawniej dostał zjebkę od nauczyciela, pochlipał w kącie i życie toczyło się dalej...

bliska77, paszczakin, samira, Lucky, Myszonek, megan8, Iwone, mysza1975, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mango Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu trafiłaś w samo sedno. Nie chciałam się rozpisywać, ale niestety masz rację. Pracuję już ponad 20 lat w podstawówce i gimnazjum. Mówiąc krótko jest coraz gorzej :( Przestałam już czytać opinie na różnych forach, bo wszyscy wymagają od nauczycieli, a od siebie nic lub niewiele. Kilka lat temu poszłam do matki, bo ona nie raczyła mnie zaszczycić swoją obecnością. Chodziło o brak zadań domowych itp. Dostałam odpowiedź: "Po to wysłałam dziecko do szkoły, aby tam się nauczył". Nic dodać, nic ująć ... Zabolało mnie to uogólnienie :( Oczywiście nie zakładam, że jestem idealna, bo nie jestem. Może i mam nierówno pod sufitem, ale lubię swoją pracę ...

Bozia3, Bursztyn, bliska77, polarmiś, DAGI, samira, Lucky, megan8, Iwone, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Panda Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    najprosciej- obsypac sola, czosnkiem, papryka i lekko tymiankiem i wrzucic do brytfanny (cos typu Creuset, wlac wody na1 cm i wrzucic 10-15 suszonych sliwek.
    dusic na malym ogniu odwracajac od czasu do czasu i maziajac sliwkami

a jak ci sie chce to mozesz jeszcze wczesniej przyrumienic na duzym ogniu na patelni, bedzie wiekszy aromat..

dziekuje paszczakin wyprobuje na pewno mniam :)

Lucky lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie to była roiboos.. do tej pory leży w szafce ale muszę ją pocisnąć do kosza
    Bozia3 wrote:

Lucky lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 2194 2195 2196 2197 2198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ